Federer budí v Pekingu rozruch

6. 8. 2008, 10:21
Aktuality 14
Roger Federer se klidu, ve který na olympijských hrách doufal, nedočkal. Ačkoliv v Pekingu nebydlí v olympijské vesnici, zašel si tam na oběd a okamžitě se stal středem pozornosti.
Profily hráčů
Roger Federer v Pekingu (© zimbio.com)

Když se Federer rozhodl nebydlet s ostatními sportovci v olympijské vesnici, zdůvodnil to komplikacemi na minulých hrách v roce 2004. "V Aténách to bylo složité. Musel jsem jezdit autobusem, neměl jsem pod kontrolou vlastní rozvrh a ve vesnici mě poznávalo hodně lidí," vypočítával důvody stále ještě nejlepší hráč světa.

"Není to proto, že by Federer neměl rád olympijskou vesnici," dodal šéf švýcarské výpravy Werner Augsburer. "Má prostě jen své zvyky a raději bydlí sám."

V Pekingu se proto tenista rozhodl bydlet v hotelu, stranou od ruchu olympijské vesnice. Ani to jeho klid příliš neuchránilo: hned po příletu do Pekingu se kolem něj shromáždili pracovníci letiště a v úterý trávil čas rozdáváním autogramů dobrovolníkům, kteří pomáhají s organizací her. "Dobrovolníci se nedokázali udržet. To je ale součást her, takže s tím nemám žádný problém," nezlobil se Švýcar.

Rozruch ale vzbudil včera také v olympijské vesnici, kam si zašel na jídlo. A to dokonce mezi ostatními účastníky her. "Je mi toho chlapíka líto. Chtěl se jen najíst a ostatní sportovci z celého světa se u něj začali řadit do fronty, aby se jim podepsal nebo se s nimi vyfotil," popsala situaci Hope Munroová, členka australského týmu pozemního hokeje. "Vesnice má všechno co chcete - je to jako úl a každým dnem je to tady čilejší," dodává.

Pochopitelné pozornosti se v Pekingu dočkal také Rafael Nadal, který se 18. srpna stane světovou jedničkou. Na rozdíl od Federera mu ale život v olympijské vesnici nevadí.

"Je to hodně odlišné od běžných turnajů. Je to fajn být tu s ostatními sportovci," tvrdí Španěl, který si v Číně odbyde svůj olympijský debut. "Do olympijské vesnice jsem přijel s tím, že tu budu žít v atmosféře olympijských her a dělit se o zkušenosti s ostatními španělskými sportovci. Je to něco výjimečného," dodává Nadal.

Jediné starosti mu tak dělá únava z posledních dvou měsíců, které pro něj byly hodně náročné. "Přiletěl jsem teprve včera a je to znát. Jsem unavenější než obvykle. V letošním létě jsem odehrál hodně zápasů. Za tři, čtyři dny se ale budu cítit jinak."

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Medalla de oro para Rafa!!!!!Pro ty,kteří neznají španělštinu,překládám:Zlatá medaile pro Rafu!!!!!
VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VAMOS ESPAŇA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to sme viděli jak hraje profík :-) jen co je uz jako ze svetová jednicka, tak prosere první zápas... jedině trvalý nadšení dělá legendy (živoucí) jako je pan FEDERER EXPRESS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
mario kolikrat nam to jeste budes opakovt ze bude nadal mit zlatou..........los ma pekne tezkej tak uvidime no!!!doufam ze ji ziska roger a ted si myslim ze mu to preje hodne lidi!!!!!!je to zrejme jeho posledni sance ziskat zlatou a on si to zaslouzi za to co pro tenis udelal!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aby náhodou Roger neprohrál s Tursunovem!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zase začínáš být vtipný Mario .... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Rafík to nemá moc lehké ve skupině co? Tak co klepe se ti prdelka mario??? Nee?? Měla by ...... :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
nic proti nadalovi nemam ale mario mi toho nadala otráví.........jak tady o nem furt neco mele!!fakt ho zachvili budu toho nadala nesnaset a ver ze fedex s tursunovem neprohraje mel bys radsi bejt ticho pac nejtesi los ma ten tvuj rafík!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger po odstoupení Karloviče má volnou cestu až do finále,Rafa velmi těžký los,o to víc vynikne jeho vítězství!
VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger-skromný chlapec nemůže být s ostatními!VAMOS RAFA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No asi to není lehké být slavným sportovcem ale to je úděl. Vůbec se mu nedivým že bydlí jinde než ve vesnici i když mu to asi moc nepomohlo .... GO ROGER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně by mě šokovalo,kdyby u jakéhokoliv článku o Federerovi chyběla v komentářích tvá přezdívka...
Reagovat
smazaný uživatel
nebýt mě tvarohu, tak si nikdy nepoznal světlo světa!!! Homokládo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist