Federer: Bojuji s bolestí, nehrál jsem dobře

30. 6. 2010, 19:01
Aktuality 67
Nejen s Tomášem Berdychem dnes podle svých slov bojoval poražený čtvrtfinalista Roger Federer. Obhájce titulu zápolil také se svou vlastní hrou a navíc prý nebyl ani fyzicky v pořádku, protože ho trápily bolesti zad a nohy. Na českém tenistovi ocenil, že dokázal využít své šance a hrál dobře při rozhodujících míčích.
Profily hráčů
Zklamaný Roger Federer (© AELTC)

"Bojuji s bolestí v zádech a v pravé noze. Nehrál jsem tak, jak jsem chtěl. Je to frustrující," řekl Švýcar. "Cítil jsem se špatně už poslední dva tři zápasy. Myslím, že za takových okolností jsem sehrál slušné utkání... Jestli na tom je něco dobrého, tak to, že si odpočinu," pokračoval Federer.

Dnešní porážka pro něj znamená, že v pondělním vydání žebříčku ATP klesne až na třetí místo. To dlouholeté světové jedničce a současné dvojce naposledy patřilo 10. listopadu 2003.

Problémy s nohou ho trápí již od finále turnaje v Halle. Posledních pět šest dní má také ztuhlá záda.

"Jsem trochu zklamán," řekl Federer. "Ale nevyužil jsem své šance. Nebyl jsem s to dost dobře bránit a nezahrál jsem dobře, kdy jsem měl," dodal. Prý by byl "ranaře" typu Berdycha schopen zvládnout, pokud by ale byl zdravý.

Na Berdychovi ocenil, že za poslední rok podává vyrovnanější výkony. "Hodně riskoval, hrál dobře, když potřeboval. Bylo to pro mě brutální. Vždy, když měl šanci, tak ji využil. Když měl možnost prolomit podání, hrál ty míče dobře," konstatoval Federer. "Měl jsem pocit, že si nemohu vytvořit dost šancí, abych dosáhl obratu. Když jsem je pak měl, hrál jsem špatně. Průběh toho zápasu byl frustrující," uznal druhý hráč světového žebříčku.

Podle něj byl dnešní zápas s Berdychem odlišný od prohry, kterou utrpěl ve čtvrtfinále Roland Garros s Robinem Söderlingem. "Robin hrál fantasticky. Dnes to bylo jiné. Bojoval jsem se svou vlastní hrou a se svým fyzickým stavem," řekl Federer.

Potvrdil, že prohra jej bude jen motivovat k úsilí o další grandslamové tituly. "Nemohu se dočkat Paříže a Wimbledonu příští rok," řekl švýcarský tenista. Nyní si ale chce dát od tenisu dva týdny volna.

Z Federerovy prohry může ve Wimbledonu profitovat jeho španělský rival Rafael Nadal, který dnes na rozdíl od něj čtvrtfinále zvládl. "Roger má za sebou úžasných sedm let, byl prostě neuvěřitelný. Jednou musíte prohrát a Berdych je těžký soupeř... Přeju Rogerovi vše nejlepší pro zbytek sezony," řekl sportovně Nadal.

pva, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
fedex nemusi nic dokazovat, jen bych mu pral jeste Olympisjky titul z Londyna ve dvouhre, bude se hrat na trave ve Wimbledonu tak by mohl uspet.. a jeste by se konecne mohl zamerit na Davis Cup a pokusit se ho s Wawrinkou vyhrat, maji na to v pohode jen se do toho odhodlat jit kazdy kolo...
Reagovat
Teo
Federer těmito svými slovy jen potvrdil to, co jsem tu před časem psal: že hlavní příčinou Federerových proher je on sám! Technicky na něj nikdo nemá a ještě dlouho mít nebude, to je jasná a hlavně stovkami zápasů dokázaná věc. Federerův jednoruční backhand, to je věc, kterou nikdy ze současného ATP žebříčku nemá a neměl. Ale pak jsou tu i další věci, prostě celý jeho herní styl se vším všudy. Proto byl dlouhá léta nejlepší a proto ho tolik lidí stále obdivuje. On, na rozdíl od Nadala, už nemusí nic nikomu dokazovat. To je to...
Reagovat
Matti
myslím,že zrovna Federer sám dost těžce nese, že na Grandslamech s Rafou prohrál většinu utkání a ví, že pokud jdou proti sobě nemá moc šancí.A už jich ani moc mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednorucny beckhand ma nejlepsi, ale nevim proc ho nevyuziva vice misto tech jeho čopovanych beckhandu. Temito udery se dostava pod tlak ve vymenach, misto toho aby utocil, tak se brani a to se deje uz nekolik zapasu. Bohuzel pro neho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zlomovy moment zapasu byl ve 4.setu pri vedeni Rogera 3-2 a podani Tomase stav 0-40. To kdyby vyuzil, tak si myslim ze by ten set vyhrat RF, ale na kdyby se nehraje a holt dopadlo to tak jak to dopadlo. Ale Berdych z tech 3 podani mel dve skvele, takze prakticky ze 3 breakballu, byl hratelny "jen" jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byl rozhodně jeden z klíčových momentů. Tomáš podával většinou skvěle, a tak využít breakball bylo pro RF problém. Ale tato zvýšená neschopnost proměňovat šance se u něj objevuje už několik měsíců. On nemá moc potíže si ty šance vytvořit (často má breakballů dost), ale využít je. Nevím, každopádně ztratil něco ze svého "killer-instinktu".
Reagovat
smazaný uživatel
Federer už nevyužívá ani matchpointy. Třeba s Baghdatisem v Indian Wells, nebo právě s Berdychem v Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Z dnešního zápasu jsem poněkud rozčarován, protože jsem ho neviděl.
Souhlasím s tím, že oznámit zranění po prohraném zápase je poněkud nefér vůči vítězi, ale na druhou stranu když je to pravda, proč to neříct. Ovšem dnes musím uznat, že Roger tu prohru asi nesl dost těžko, proto hledal výmluvy. Nikdo mu ale nemůže vyčíst, že by neuznal kvality soupeře, souhlasím s tím, že Soderling hrál na RG lépe a ještě agresivněji. Jsem na něj zvědavý co předvede v druhé půli sezony. Tím jak řekl že už se těší na RG a Wimbledon v dalším roce možná chtěl naznačit, že leccos už letos vynechá a ani bych se nedivil kdyby předčasně ukončil sezonu někdy po US open, na kterém to bude pro něj ještě těžší než tady na Wimbledonu. Kdekdo si na něj vyšlápne, ale já mu budu palce držet vždycky.
Reagovat
nando
Ale jak můžeš vědět, že hrál Soda na RG lépe a agresivněji když jsi ten včerejší zápas neviděl? Neříkám, že to není pravda, ale ty to rozhodně vědět nemůžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
No já viděl oba zápasy. Nechci porovnávat, ono to moc nejde, jsou to hodně odlišné povrchy - ale ve včerejším zápase s Rafou dával Robin několikametrové auty a nedokázal zakončovat dobře rozehrané výměny. Od 2. setu se takové situace objevovaly stále častěji, Soderling se méně a méně věřil a Nadal se dostával do dobrého tempa. Byl stabilní, hrál nahecovaně (hlavně od toho Robinova taktického Medical t.) a kvalitními údery a hlavně konzistencí Soderlinga celkem jasně v posledních dvou setech přehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nemůže být zraněný, aby se to hned nebralo jako výmluva?! U Nadala je to ovšem v pořádku, že? Fedex snad bývá nejméně zraněný z celé top10... Tomáš porazil Rogera v zápase, ale ne v chování
Reagovat
smazaný uživatel
Ale může být, jen není moc košer to vytahovat hned v pozápasovém interview. To se mi nelíbí u nikoho, včetně Nadala či Federera... Já mu fandit nepřestanu, ale v tohle mu ujelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že u Fedexe, který je zraněný jednou za tři roky to nevadí... Roger jenom řekl, co je pravda: je zraněný, Tomáš hrál dobře, Roger se trápil, není se svou hrou spokojen a je to pro něho flustrující porážka
Reagovat
smazaný uživatel
: Joker ale muže být zraněný ale nemněl to říkat hned po zápase pak to totiš vipadá jakoby říkal prohrál jsem proto že jsem mněl problémi né proto žeby berdych hrál tak dobře a pokud mu něco bylo mněl se nechat ošetřit toje muj názor a když už si utoho nadala tak ten se bud nechá ošetřit a když se nenechá ale něco mu přesto je tak se ale pak nevimlouvá že prohrál kvuli zranění
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jenom mě přijde zvláštní, že se Nadal nechá ošetřit a pak v 95% po ošetření vyhraje... zažil si někdy, že by se Fedex nechal někdy ošetřit?
Reagovat
smazaný uživatel
no z 95 určitě ne to přeháníš ne taky už několik zápasů vzdal u federera jsem nezažil ošetření ale když říká že kvuli zranění nemohl podat výkon jaký chtěl tak proč se nenechal ošetřit když hoto limitovalo jsou 2 možnosti bud to nebylo tak hrozné a řekl si i stím zraněním budu na berdycha stačit a nebo je 2 možnost že muto prostě nevišlo tak to vitáhl aby pod něčím skril možné zjištění že už nato asi nemá sory za pravopis
Reagovat
nando
Někteří lidé zde byli zvědaví na Tomášovu reakci na řeči RF po zápase, na webu deniksport.cz je pozápasový rozhovor s Tomášem, tak si to přečtěte. Porazil Rogera nejen v tenise, ale i v chování.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Tomáš... tohle Federerovi ujelo. Nepamatuju se, že by někdy po prohře zmiňoval zdravotní komplikace (to je taky jeden z důvodů, proč věřím, že s ním není po této stránce něco v pořádku). Každopádně to bylo dost nešikovné a měl si to nechat pro sebe, i když se ho ptali (ptají se vždy). Jak zde carda99 psal, dvakrát "pouze" čtvrtfinále na GS: Roger potřeboval dostat "přes držku". Jestli ho tohle nenakopne, pak už to bude určitě pomalé skomírání a nějaký titul bude obrovský úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda ze to o bolestiach mohol nacasovat trochu neskor, bezprostredne po zpase to vyzera ako vyhovorka ci uz je to pravda alebo nie...kazdopadne to trochu na tenisportal.cz nafukli, na deniksport.cz s tym titulkom ani nehovorim...bulvar jak vysity....netreba to brat tak vazne. dokazal co nikto iny zatial (v tituloch by mu konkuroval len laver ak by mohol hrat), pre bulvar su takyto tipci magnetom....take it easy folks ;) kazda seria raz konci, kazdy kral raz padne...niet lepsieho nastupcu ako je rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
este jeden dodatok k tomu rozhovoru s tomasom...nebude dolezite co predvedie super tak to bolo aj dnes...to si az tak nemyslim, myslim ze roger mu tym co dnes predviedol dost pomohol, na jeho pomery tazko podpriemerny vykon
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, Federer nehrál skvěle, ale tak či onak, je to dobrý postoj: nedívat se na soupeře a soustředit se na svou vlastní hru.
Reagovat
nando
Mě se hlavně líbilo, že nereagoval podrážděně a ještě dodal, že to neřeší a že ho stejně pořád moc uznává za to, co dokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
no pokud by si přečetl titulek v deník sportu při rozhovoru s Federerem, pak bych se nějaké podrážděné reakci nedivil:)... Bylo to od něj pěkné, ale ruku na srdce, Tom to občas (když prohraje) umí s výmluvami rozjet... teda, ještě celkem nedávno to uměl:) Nyní doufám v postup i na této úrovni...
Reagovat
nando
To už jsem tu taky někde psal, že právě v tomto ohledu se dost zlepšil. Dřív se hodně vymlouval na všechno možný, to jo. Já bych řekl, že hodně práce udělal trenér Krupa, nejen po tenisový, ale i po psychický stránce.
Reagovat
marsmalak
v tom bych s tebou souhlasil. podle mého byl druhý nejslapší hráč ze všech čtvrfinalistů. po kurtu chodil celkem odezdaně a vůbec netlačil.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci tady někoho urazit ale konečně si fedex nadřel hubu (celou letošní sezonu)...možná mu právě tohle pomůže k tomu aby se ještě zvedl a začal zase hrát světovej tenis, nejsem jeho fanoušek ale přecijenom toho dokázal hodně takže by se ještě vrátit mohl...no a nebo se už jenom bude dál utápět v nesportovním chování a vlastní arogantnosti...doufejmě že u něho převládne tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tato sezona, jak krásně začala, tak po dnešku už je to hodně nevydařený průběh sezony.Co se děje doopravdy vědí pouze lidé z jeho nejbližšího okolí.Podle mě jsou 3 možnosti.Buď je opravdu zraněný, jeho razance úderů je strašně slabá a tomu by problémy se zády nasvědčovaly a slabší pohyb se dá spojit se zraněním nohy, ale to jsou pouze spekulace.Druhá možnost je nedostatek treninku a motivace, což se dá ještě ovlivnit a nebo ta třetí nejhorší možná, že už na to Roger prostě nemá válcovat soupeře na všech GS a bude schopný hrát už třeba pouze na 1-2 GS turnajích, tak dobře aby mohl vyhrát nebo taky už třeba nevyhraje nikdy nic.Prostě na RG a W nebyl schopný vyhrát.Dnes to byl nejhorší Federerův výkon za posledních 6 let co ho sleduji.Očekávám a doufám v brzké zlepšení.
Reagovat
smazaný uživatel
těžko říct co zatím je njvíc divné je žeho dokážou potrápit i hráči co by normálně porazil 3 0
Reagovat
raduz
i já si kladu otázku,jak je možný,že hraje tak příšerně.uderově šel od AO děsně dolů.Pohyb je též špatný.není přeci možné,aby šel během 6měsíců takto výkonnostně dolů.Faktem,ale zůstává,že už při lonském wimbledonu se mi vůbec nezdál a jeho vítězství bylo dílem štěstěny.O to více mě překvapil vynikající hrou na us open i AO.Jen on sám ví zda ho zdravotní problémy limitují tak,že není schopen vyhrávat.On však mluví o posledních 6týdnech.je možné,že má problémy již delší dobu?Zranění se mu záhadně vyhýbají.Nebo je to součástí jeho taktiky?Zráta motivace se také samozřejmě vybízí..ale on se nemusí za ničím hnát.může hrát přeci v klidu!I když jsou to spekulace,myslím si,že šidí trenink,protože hráči okolo něho se nezlepšují,pouze on jde děsně dolů.obávám se,že začalo období "krvácení na pokračování"
Reagovat
smazaný uživatel
co ti jako vadí věčina zvás tu fandí federerovi a rafa snad taky muže mít fanoušky a já uznávám i další hráče ale vadí mi že skoro všichni tady říkají rafa prohraje jasně možná i 3 0 rafa nehraje tak dobře atd furt ste tu mněli keci na něj a toje v poho co
Reagovat
smazaný uživatel
Barney,lukky,vždy tady kecáte mnoho píč.... a hrajete si na největší odborníky pod sluncem,hlavně ty barney,neumíte se normálně bavit,prostě máte favorita a ostatní pomlouváte vy dva b.u.z.í.c.i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja chapu, ze pro fanousky je tezke priznat si to (ze se svym zpusobem vymlouva), ja bych s tim take u Rafy mela problem, to je jasne... Proste jsou to nasi idolove, obdivujeme je pro nejake jejich vlastnosti a tezko se pak prijima, kdyz se ukaze, ze to jsou to lide jako my, se svymi negativy, ze proste jejich aura uz neni takova...
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasím. Já taky přece říkám, že se mi zmínka o zdravotních problémech (i když jsou třeba skutečné a já tomu věřím) nelíbila - pokud jde tedy o narážku na mě:)
Reagovat
nando
No dobře, já jsem obrovský fanda Tomáše, ale taky mi třeba vadilo, když se v minulosti vymlouval na stíny, vítr atd... Je prostě třeba zachovat si nějakou objektivitu a nevymlouvat se na hlouposti. Tomáš to pochopil a proto je teď tam, kde je. A Roger to musí pochopit taky, pokud chce zůstat ve špičce a hrát o další vítězstvá na GS. Nejsem ten typ, co by tvrdil, že už na to nemá. Ale jestli nezmění svůj přístup, pochybuju že se vrátí na trůn.
Reagovat
nando
Myslím, že ty seš normální rozumnej fanoušek RF, kterej umí přiznat, že RF dělá chyby a že třeba řekl něco, co neměl. Ale pak jsou fanoušci tzv. fanatici, který by nikdy nepřiznali, že je to špatně, že tohle se nemá. Buď se hloupě hádají nebo raději mlčí.
Reagovat
smazaný uživatel
to : Vale46 jojo ale dnes ti udělal rafa radost ne věčina lidí tady říkala že rafa vipadne ale on ukázal že jeto postě mega hráč jinak mě taky naštval robin tím co udělal za stavu 5 4 pro rafu ve 2 setu před tím než šel rafa podávat do setu ale naštěstí muto pak nebylo stejně kničmu a rafa ten set stejně vyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne :-), to nebyla narazka na tebe, to jsem myslela obecne :-).
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby vyhrál neřekne ani prt o zranění kdyby mu něco bylo nechá se ošetřit tak ad de do prde* stakovíma kecama celej federer
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím a podepisuji v plném rozsahu (až na ty hrubice) .))
Reagovat
smazaný uživatel
to : _Barney_ pravopis mi dělá problémi bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
kdo ovládá angličtinu, přečtěte si raději toto:

http://www.wimbledon.org/en_GB/news/interviews/2010-06-30/201006301277912137533.html

větu "Prý by byl "ranaře" typu Berdycha schopen zvládnout, pokud by ale byl zdravý." jsem hledal marně:)
Reagovat
smazaný uživatel
řekl, že když je zdravý, dokáže si obvykle s tenisty se silnými plochými údery poradit. Odpověď na otázku, jestli by měl proti takovým hráčům něco ve své hře upravit... jinak když si přečtete celý rozhovor, vůbec to nevyznívá neuctivě, spíš naopak:)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ranar tu byl dan do uvozovek, na smyslu vypovedi zrovna tohle nic nemeni. Proste nechteli cele tohle opisovat, tak to shrnuli a dali do uvozovek s tim, ze co je v uvozovkach byva casto spis nadsazka, proste neco, co nesmi byt brano uplne doslova.. Ale prectu si to cele, samozrejme..
Reagovat
smazaný uživatel
Některým tupým spoluobčanům prostě nevysvětlíš.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
máš to marný, elegoši advokáte, je to tragéd, kterej neumí prohrávat, nakonec buď rád, že se tam nerozbrečel :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To co řekl Roger je uplně něco jiného než- li to, co tady napsal tenisportál..
A tohle co si napsala : "Proste nechteli cele tohle opisovat, tak to shrnuli a dali do uvozovek s tim, ze co je v uvozovkach byva casto spis nadsazka, proste neco, co nesmi byt brano uplne doslova.. Napíšu to takhle: Prostě zase tenisportál z toho udělal něco co není... A zas tu bude milion komentů s tím, jak te Roter strašnej a neumí prohrálvat
Reagovat
smazaný uživatel
No, chápej, já tu nikoho přesvědčovat nebudu:) Jenom jsem tu hodil odkaz na originál, po jehož přečtení soudný člověk získá poněkud jiný dojem, než když vidí titulek "Porazila mě nemoc, ne Tomáš" :))
Reagovat
smazaný uživatel
Můj první koment patřil Dumcovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale aby to někdo nepochopil blbě: neříkám, že je úplně košer vytáhnout zdravotní problémy po porážce, ale ti novináři se ho zeptali, co se dělo, co bylo jinak, než když s ním hrál v Miami atd., tak jim odpověděl. Fakt je, že uhlazenější by bylo, kdyby si to nechal pro sebe.
Reagovat
nando
Tak jasně, to je přehnaný, hezky se jim to prodává. Neumím zas tak anglicky abych si to doslovně přeložil, ale jestli řekl, že s těmito typy hráčů běžně vyhrává, pokud je stoprocentně zdravý, tak je to stejně neuctivé, to si nemůžu pomoct. Kdyby skutečně řekl, že ho porazila nemoc a ne Tomáš, to už by bylo na ránu. Nic to nemění na tom, že dřív RF svý soupeře víc respektoval, to si myslím já. A nevím, proč se o zranění vůbec zmiňuje, vždyť on naopak za svojí karieru je prakticky neustále zdravej, tak si nemá na co stěžovat.
Reagovat
smazaný uživatel
nando: ano. Však si přečti můj předešlý komentář, já neříkám, že to byla správná reakce. S těmi problémy se zády a nohou - jak říkáš, na to není zvyklý (i když se zády už párkrát lehké potíže měl, proto si nemyslím, že si vymýšlí. Myslím si jen, že si to zatím měl nechat pro sebe).
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ja bych rekla, ze anglicky umim dobre, ne sice tak dobre jako francouzsky, ale dobre a zatim tam teda ctu jen to (a to jsem presla 4 otazky), ze proste nehraje dobre, ze ma bolesti, a tim padem nemuze hrat tak, jak by chtel. Ze je z toho dost nestastny, ze nemuze delat to, co by chtel, ale ze nemuze prave kvuli tomu, ze se neciti fit. Ze driv typy jako Berdych porazel a ze, a to mi pripada dulezite, oni se nezmeni tolik za tu dobu (doslova they´re not going to reinvent themselves in a year) se zase nezmeni. No a zakoncil to tim, ze ho proste trapi "zdravi".

Uvidim, co bude dal, ale zatim mi to prijde jako velke vymlouvani. Nerikam, ze nemuze byt zranen, je to jenom clovek. Ale nic moc nehral v dosavadni sezone, vynechaval turnaje, brzy vypadaval, takze nemusel hrat az do konce, podle vseho ani moc netrenoval, tak kde by se zranil? Zvlast s tim jeho uspornym, efektivnim stylem? Navic serviroval vyborne, to by s bolavyma zadama asi moc neslo...

Ale ctu dal, mozna se to rozjede...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozrejme souhlasim, ze titulek "porazila me nemoc, ne Berdych" je novinarsky konstrukt typu bulvar :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on se nezranil, mluví o ztuhlosti zad a bolesti v pravé noze. To si přece jen v jeho věku po tolika odehraných zápasech stát může... nejde o "zranění" v pravém slova smyslu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, trochu jsem to shrnula (jako ty ranare, aby to bylo kratsi, akorat jsem to zapomnela dat do uvozovek), ale myslim, ze se teda mel nechat osetrit behem zapasu, kdyz to bylo tak hrozne, ma na to plne pravo, pokud jsou to ztuhla zada, staci promasirova a byl by alespon na zbytek zapasu "jako jura"..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamatuju se, kdy se dával posledně Federer ošetřovat. Však on tam říkal, že to nebylo nic hrozného. Že kdyby se s tím nedalo hrát, tak by nenastoupil, jako to udělal s Blakem v Paříži. Situace je prostě taková, že měl drobné problémy, řekl to (a i když věřím, že je to pravda, tak to říkat v tom interview neměl), ale že by díky tomu prohrál, o tom jsem se tam prostě nedočetl. Berdychovi naopak vavřín přiznává.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale proste on prohravat neumi, uz to ukazal vickrat. Coz je normalni, ne vsichni umime prohravat a neni rozhodne jediny.

K analyze textu: to, ze nekdo neco rekne jinymi slovy, neznamena, ze se zmeni smysl. Kdyz rekne, ze "kdyby byl zdravy, ze by je porazil", tak to proste znamena, ze by je bez problemu dal, ale holt nemohl, protoze mel zdravotni handicap, jinymi slovy to je nepriznani si toho,ze nekdo by mohl hrat lip. Je to stejne, je to proste takovy eufemismus. Je to asi stejne, jako kdyby nekdo misto "vypadni" rekl "uvital bych, kdybys odesel", rekne to jinak, ale proste vyjadri, ze je mu nemila tva spolecnost...

O stylistice, semantice a vubec analyzach textu vim hodne ;)
Reagovat
nando
Souhlasím s tebou, já když jsem na tebe reagoval, tak jsem tam ten tvůj další koment ještě neměl. Jinak jak píše Vale46, jestli byl ztuhlý, tak se opravdu měl nechat ošetřit. Já teda co jsem četl a tak nějak si přeložil, tak mám pocit, že to byl rozhovor o zranění a pocitech RF a ne o zápase. Pro mě je prostě Berďa vítěz, hrdina a jak na tom byl RF je jen jeho problém.
Reagovat
smazaný uživatel
O stylistice a analýze textu také cosi vím, češtinu a literaturu studuju:). Nejde o stejné významy - tohle byl dialog. Jde o to, že ti novináři se ho ptali na jeho problémy - odpověděl. Když se ho ptali na Berďu a jeho hru, pochválil jej. Celá výpověď na mě nepůsobí neuctivě. Ale zdravotní problémy si měl nechat pro sebe, protože to prostě působí jako výmluva, vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, to jsem prakticky z oboru, ja jsem take "lingvistka" :-)
Reagovat
BooOoo
simulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
lol elegána tak ty jseš ještě větší loser, než za kterýho jsem tě doteď měl!!!!

Btw, to, že skoro vypadnul už v prvním kole svedl vůbec na co?
Reagovat
nando
Výjimečně s tebou souhlasím, Roger neumí prohrávat, tím spíš že je to na Wimbledonu!
Reagovat
smazaný uživatel
moc by mě zajímalo, co na tuhle výmluvu zoufalce, řekl Tomáš....
Reagovat
smazaný uživatel
Zni to jako BERDYCH nic extra nehral,ja jsem prohral diky bolesti!No ono i to podani ruky bylo velice velice vlazne!Neumi prohravat,to musite uznat!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi hodně ubohej že? Mluvit takhle o Rogeru Federerovi, vy jste asi všichni úplně blbý a že dvakrát vypadl ve čtrtfinále no a co, už jste zapoměli na triumf na Australian Open? Myslím že všechny tyhle komentáře jsou úplně ubpohé jako vy. Ropger je král a bude. No a ještě vyhraje řadu Grandslamů a mezi nimi bude i několikrát Wimbledon. Ana US OPEN se těžte vyhrajeme myslím tím Rogera a jeho fanoušky. My s ním zůstaneme nafurt Roger is the best in the world forever.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Federer umí uznat porážku a porážka je velmi těžká věc si to zkus sám něco takového prohrát seš namyšlenej. Roger umí prohrávat a umí i ocenit soupeře ale když není co oceňovat nemůže noceňovat. Berdych odehrál ten zýápas divně a FEDEX by vyhrál pokud by nebyl zraněný tak co to tu meleš. Umí prohrávat je to numbver one prostě číslo jedna ne jak ty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist