Federer bez potíží postoupil

15. 5. 2008, 14:54
Aktuality 0
Jen něco málo přes hodinu potřeboval Roger Federer k postupu do čtvrtfinále turnaje v Hamburku. Nejlepší hráč světa si bez větších problémů poradil s Robinem Söderlingem ze Švédska, kterého porazil 6-3 6-2.
Roger Federer

Federer, který včera ztratil v souboji s Finem Nieminenem dvakrát svůj servis, dnes proti dalšímu seveřanovi podobné problémy neměl. Úspěšnost prvního podání měl sice jen těsně nad padesát procent, Söderling mu ovšem ani tak nedokázal servis sebrat. Federer prolomil obávané Švédovo podání hned třikrát a pohodlně postoupil už do čtvrtfinále.

Světová jednička si dnes vedla suverénně, ostatním favoritům se ale v boji o čtvrtfinále nedařilo. David Ferrer, turnajová pětka, nastoupil proti svému krajanovi Fernandu Verdaskovi. Vzájemná bilance obou Španělů byla vyrovnaná a dnes ji na svou stranu strhl Verdasco, který se tak pomstil za měsíc starou porážku ve Valencii.

V prvním setu si Verdasco vypracoval málo vídaných třináct brejkbolů, ze kterých tři proměnil. Ferrer si vedl podobně, a tak o výsledku úvodní sady musel rozhodnout tie-break. Ten pro sebe získal nenasazený Španěl, který ve druhém setu dvakrát prolomil Ferrerův servis a zvítězil 7-6 6-2. V dalším kole se Verdasco utká právě s Federerem.

Dalším nasazeným hráčem, který se s podnikem v Hamburku rozloučil, je Argentinec Juan Monaco. Turnajová dvanáctka nenašla recept na výborně hrajícího Andrease Seppiho; v prvním setu nadělil Ital svému soupeři dokonce kanára a ve druhé sadě pak dotáhl zápas do vítězného konce.

Výsledky - Hamburk:
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Soderling (Švéd.) 6:3, 6:2, Verdasco (Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 7:6(4), 6:2, Seppi (It.) - Monaco (12-Arg.) 6:0, 6:3, Montaňes (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bryan/Bryan (1-USA) - Damm/Vízner (6-ČR) 7:5, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist