Fedcupové reprezentantky odletěly do Itálie s touhou přivézt další finále

14. 4. 2013, 17:14
Aktuality 16
V dobré náladě a s motivací vybojovat třetí finále ve Fed Cupu v řadě odletěly dnes české tenistky do Itálie. V Palermu se dvojnásobné držitelky stříbrného poháru utkají s domácím výběrem o nadcházejícím víkendu.
Fed Cup

"Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů a naší největší motivací je zahrát si zase finále doma," řekl kapitán Petr Pála na Letišti Václava Havla. Tenistky loni porazily v boji o titul v Praze Srbsko a i letos by v případě výhry nad Italkami měly ve finále buď proti Ruskám, nebo Slovenkám výhodu domácího prostředí.

Pálovi se na cestu hlásila z pěti nominovaných čtveřice Klára Zakopalová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Chyběla jen jednička Petra Kvitová, která přiletí soukromým letadlem až v pondělí po finále v Katovicích.

"Vždycky dělá problémy. Trošku ji znám,, tak jsem to čekal," vtipkoval Pála na účet světové osmičky Kvitové. Předloňská vítězka Wimbledonu se nedala a v telefonickém rozhovoru z Polska na tiskové konferenci kapitánovi repliku v lehkém tónu vrátila: "Myslela jsem, že to kapitán trošku sleduje, ale asi ne..."

Ostatní tenistky vzápětí popřály Kvitové hodně štěstí do boje o titul s Robertou Vinciovou, která bude v Palermu dvojkou italského výběru. Kvitová slíbila, že zkusí Italky vystrašit. "Budu se snažit, ale bude to těžký zápas," řekla Kvitová.

Pála bere do Palerma pět hráček, ale v konečné nominaci můžou zůstat jen čtyři. Momentálně je mimo čtveřici Hlaváčková, ale kapitán může složení změnit ještě v pátek před losem. "Zamotanou hlavu z toho nemám. Jsem rád, že všechny holky kývly, letí a čtveřici určím v týdnu," řekl Pála a dodal: "Chceme zase hrát finále doma a tohle je nejlepší cesta. Byla by chyba nemít náhradu v případě zranění."

Italky v čele se světovou sedmičkou Sarou Erraniovou připraví na zápas antuku, na které nad Pálovým výběrem v roce 2010 vyhrály v Římě. "Chceme jim to oplatit, ale bude to těžké," řekla Kvitová. "Italky jsou na antuce strašně nepříjemné, ale my máme Petru Kvitovou a neřekla bych, že jsou favoritky," řekla Zakopalová.

Zakopalová, která bude od pondělí poprvé v kariéře světovou dvacítkou, může být do jisté míry průvodkyní tenistek po Palermu. Na Sicílii hrála v minulosti už sedmkrát turnaj WTA, v roce 2005 došla až do finále dvouhry a předloni i čtyřhry. "Mohla bych (provázet), pár míst tam znám, třeba kde dělají dobré zmrzliny. Ale turnaj se hrál v jiném klubu než bude Fed Cup," řekla jednatřicetiletá pražská rodačka.

Zdravotně bez komplikací odletěly už Šafářová a Hradecká. Aktuální českou trojku Šafářovou trápilo po Charlestonu koleno a stříbrnou olympijskou deblistku Hradeckou zablokovaná žebra. "Mělo by to být v pořádku," shodly se obě tenistky.

ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
freeteepek
Máša je pěkně vyčůraná. Ví, že jeden odehraný zápas za celý rok jí může přinést fedcupovou trofej. Tak proč by se namáhala, když stačí jen jeden? Vloni ho vyhrála. Předloni dokonce prohrála. Letos čeká pro jistotu až na fínále. Být Tarpiščevem, tak týhle namyšlený uvřeštěný krasavici ledatak nakopu prdel. Jak já jí nesnáším...
Reagovat
pepin
Tak to jsi si dovolil hodně a hodně riskuješ, nenávidět tu krasotinku, že se nestydíš. A ted si představ, že by měla jet do té začouzené Ostravy.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-fed-cup-davis-cup-cernosek-da0-/tenis.aspx?c=A130412_211224_tenis_rou#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=tenis&utm_content=main
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal nedávno, s tou Ostravou mě pan Černošek moc (nebo spíš vůbec) nepotěšil. Snil jsem o finále ČR - Rusko v Praze s účastí Mashy. Myslím, že není až tak nereálné, aby to finále hrála. Kdybych byl na místě Tarpiščeva, tak bych měl o Mashu velký zájem... No ale jestli to chtějí hrát v Ostravě, tak je mi skoro jedno, kdo bude hrát. Nakonec mi taky může být jedno, jak dopadne to semifinále... Prostě jsem chtěl vidět Mashu ještě jednou naživo v Praze, to je celé. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se radoval, když jsem si přečetl, že Maria má chuť hrát letos v FC(dával jsem tu na to odkaz) tak už jsem si plánoval jako ty, výlet do Prahy a on to chce dát do Ostravy :-( Sice ani ČR a Rusko ve finále nejsou, ale u Rusek je tu velká šance, že postoupí a u ČR při troše štěstí taky! :D
Jestli Maruš vydrží hrát ještě 2 roky, tak mě se splní to, že jí uvidím naživo! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak ten odkaz jsem asi přehlédl. Je ale fakt, že Masha hraje Fed Cup vždycky tak jednou za rok. No a letos ještě nehrála a semifinále hrát taky nebude. V případném finále by se Tarpiščevovi určitě hodila, protože Rusky s Mashou a bez ní, to je dost velký rozdíl... Jsem přesvědčený, že Masha bude hrát ještě mnohem déle než dva roky. Vždyť v pátek jí bude teprve 26 let (nesmím zapomenout popřát). :) Já myslím, že minimálně do třiceti bude hrát určitě... Ty se do dvou let chystáš na nějaký turnaj do zahraničí? :)

No a tady dávám pár fotek, abychom se pokochali. Předpokládám, že už jsi je viděl... Jak jen to ta Maruška dělá, že je tak krásná? :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/531777_10151338862977680_388360573_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61583_10151333563472680_1286630988_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi někde četl, že SF hrát nebude? :-) Právě ten odkaz co jsem tu dával, tak se psalo o tom, že má chuť reprezentovat v SF či ve finále.. SF se hraje v Rusku a týden před Stuttgartem a kdyby Rusky vybraly antuku, tak si myslím, že až na ten časový posun není problém :-))
No, když to vyjde, tak se chystám jet na FO za ty dva roky :DD
Já už jsem Maruš popřál, na twitteru asi 14 dní ted probíhal narozeninový projekt fanoušku Mashy(vyfotit se s nějakým přáním nebo tak..) a já jsem se zapojil, tak doufám, že jí to nějak pošlou :DD Na tich fotkám(hlavně v na té pláži) jí to neskutečně sekne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, před čtyřmi dny v Expres zprávách proběhly nominace a Masha tam není...
"Kapitán slovenských fedcupových reprezentantek Matěj Lipták nominoval na semifinálový duel v Rusku osvědčené kvarteto. Do Moskvy příští týden odletí Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová. Rusky nastoupí v sestavě Kirilenková, Pavljučenkovová, Makarovová a Vesninová."

Jo, koukal jsem, že Masha slaví ty narozeniny už nějak dopředu. Taky jsem si všimnul, že na Twitteru docela dost reaguje a klidně i na požádání dá retweet. :) Aha, tak to by bylo super, kdybys jel na RG. Co ty víš, třeba až tam budeš, tak to Masha vyhraje počtvrté za sebou. :D To by byla paráda... Jinak mně se nejvíc líbí ta fotka, jak tam Masha chodí naboso. Neskutečně jí to sluší. Masha v plavkách je samozřejmě taky super. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tuto informaci jsem zase přehlídl já :D Ale i s touto sestavou jsou pro mě Rusky favoritky :-)

Docela mě potěšilo, že Mashu na twitteru "sledují" i jiní tenisté.. Např. Mardy Fish :D V týdnu se Masha ptala, kdo za ní přijde na Manhattan(propagace Sugarpova) a Mardy jí napsal: Já tam budu :-)) Je to od něj hezké :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky věřím a doufám, že Rusky vyhrajou. Když tam není Masha, tak to přeju aspoň Makiri a Eleně. Na druhé straně se mi zase líbí Daniela, ale sympatie k ruským holkám převažujou. :) Jo, Mardyho jsem si taky všiml, jak Mashe psal. Masha během letošního AO říkala něco v tom smyslu, že tenisti mají rádi její bonbóny. Tenistky ale moc ne, protože ty si hlídají figuru. :D
Reagovat
tommr
jak asi to FC utkání dopadne. Vinciová dneska Petru jasně přehrála a je vysoce nepravděpodobný, že by to za necelej týden v Itálii mohlo bejt jiný. Ještě asi budem rádi pokud tam uděláme aspon bod ...
Reagovat
smazaný uživatel
ty si taky velkej pesimista co? :)
Reagovat
petrulinka
Zatím není mezi nominovanou čtveřicí Hlaváčková? A koho by teda chtěl postavit do čtyřhry? No uvidíme, necháme se překvapit :-)
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151862119554517&set=a.322811629516.197164.290431189516&type=1&theater

Myslím, že tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
no, naše děvčata to asi nebudou mít úplně jednoduchý :)
Reagovat
smazaný uživatel
na druhou stranu ta dnešní prohra může trošku zmírnit očekávání, Roberta pasovala Italky do role velkých favoritek.
Uvidíme jak to příští týden dopadne, snad Petru případný neúspěch ve FC moc nesloží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist