Fed Cup: Tým je sestavený, Benešová hrát nebude

25. 1. 2010, 16:24
Aktuality 4
Bez aktuální české dvojky nastoupí svěřenkyně fedcupového kapitána Petra Pály v úvodním kole týmové soutěže proti Německu. Do souboje o druhé kolo nezasáhne Iveta Benešová, Pála povolal kvarteto Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Květa Peschkeová a Lucie Hradecká. Nominaci dnes schválil výkonný výbor Českého tenisového svazu.
Petr Pála gratuluje k výkonu Ivetě Benešové

"Pro tuto čtveřici jsem se rozhodl na základě toho, jak jsem viděl holky hrát v Austrálii. Věřím, že postoupíme do semifinále," uvedl kapitán Pála.

Tým vybíral z šesti hráček a do výběru nezařadil Ivetu Benešovou a Barboru Zahlavovou-Strýcovou. Benešová letos vyhrála zatím jediný zápas a roli mohla sehrát i její nepříznivá bilance 3-9 ve Fed Cupu. Hradecká je v kvartetu pro fedcupový zápas poprvé v kariéře.

Výkonný výbor ČTS souhlasil s nominací bez diskusí. "Respektujeme rozhodnutí kapitána. Je to silná sestava a máme šanci postoupit mezi nejlepší čtyři týmy světa," řekl prezident svazu Ivo Kaderka.

Německý svaz zatím oznámil jen jména tří hráček. Kapitánka Barbara Rittnerová nominovala Andreu Petkovicovou, Annu-Lenu Grönefeldovou a Kristinu Barroisovu. Počítat nemůže s nejlepší Němkou Sabine Lisickou, která se omluvila. "Že nehraje, je pro nás samozřejmě lepší, ale i tak to bude hodně vyrovnané," konstatoval Pála.

Utkání se bude hrát 6. a 7. února na brněnském výstavišti na novém taraflexovém povrchu. Mobilní tribuny budou mít kapacitu 3.800 diváků, vstupenka na den stojí 290 korun a na oba dny 490 korun.

Losování zápasů se uskuteční v pátek 5. února ve 13:30 na Nové radnici v Brně. V sobotu 6. února jsou na programu od 13:00 dvě dvouhry, v neděli 7. února od 12:00 zbývající dvouhry a čtyřhra.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak naprosto souhladím s nominací, protože nic proti Ivetě, ale Fed Cup hrát neumí. Já myslím, že Hradecká je v deblu lepší než Záhlavová.
Reagovat
smazaný uživatel
to jedobre ze labilni Iveta tam nebude, ale aspon bude moci premyslet a pracovat vic na sobe
Reagovat
EllNino
Myslm ze Barbora je momentalne lepsi nez Lucka Hradecka a s Kvetou by pro debla byly mozna lepsi ale i tak drzim palce
Reagovat
smazaný uživatel
S nominací souhlasím,Benešová tam nemá momentálně co dělat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist