Fed Cup: Tenistky trénují v mužském obklopení

30. 10. 2012, 18:51
Aktuality 0
Obklopeny šesticí mužů ladí české tenistky formu na víkendové pražské finále Fed Cupu. Nachlazená česká jednička Petra Kvitová měla dnes po pondělní exhibici volno, zbytek týmu si v pražských Vysočanech zvykal na halu i povrch.
Petr Pála, Šafářová a Kvitová

Na kurtu v O2 areně, kde budou Češky obhajovat titul ve finále proti srbským tenistkám, se na tréninku vystřídaly Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková i Klára Zakopalová, která se připravuje s týmem.

Dvaadvacetiletá Kvitová přijela do haly jen kvůli společnému focení na kurtu. "Lepší se to, ve středu si půjdu pinknout, ale na sto procent hrát nebudu, to ani nejde. Všechno je potřeba dělat postupně," řekla Kvitová, která onemocněla minulý týden a v pondělí večer se šetřila v exhibičním setu proti Rusce Marii Šarapovové.

Šafářová: Na prostředí si ještě zvykneme
Povrch se pořadatelé snažili při jeho přípravě vyladit podle přání tenistek. Po prvním společném tréninku si hráčky kurt pochvalovaly. "Cítím se na něm dobře a hraje se mi v pohodě," řekla Šafářová. "Je to příjemný povrch a doufám, že se ukáže, že bude příjemnější pro nás a ne pro soupeřky," doplnila Hlaváčková.

Davis Cup už se v O2 areně hrál, ale tenistky jsou v největší sportovní hale v Česku poprvé. Proto si zvykají nejen na povrch, ale i na prostředí. "Kostka je níž a je třeba si zvyknout na nadhozy při podání a na smeče, ale na to máme čas," řekla Hlaváčková. "Orientace je tady ale dobrá," zjistila Šafářová.

O přípravu, pohodlí, výplety a zdravotní stav tenistek se stará šestice mužů. S kapitánem Petrem Pálou bývají na kurtu trenéři David Kunst a kouč Kvitové David Kotyza, rakety připravuje Richard Šodek, lékařem týmu je Vlastimil Voráček a fyzioterapeutem Pavel Kovač. "Jsem ráda, že máme mužský tým, protože chlapi jsou sehraní a říkají nám věci na rovinu. To je ideální," řekla Kvitová.

Češky trénovaly v nových soupravách a na bundách mimo jiné mají vypsané všechny ročníky českých a československých triumfů ve Fed Cupu. Do začátku víkendových zápasů jim ještě chybí bojový pokřik. "Už něco máš?" ptala se Kvitová vyplétače Šodka, který ho vymýšlí. "Ještě ne," odvětil.

První tréninkové výměny mají v Praze za sebou také Srbky. Jelena Jankovičová musela na začátek tréninku čekat kvůli českému focení. Pak trénovala s levorukým sparingpartnerem, protože Kvitová i Šafářová hrají levou rukou.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist