Fed Cup: Tenistky si zvykají na španělský chlad

4. 2. 2014, 15:39
Aktuality 120
V nepříjemném chladném počasí se české tenistky připravují na víkendový zápas prvního kola Fed Cupu proti domácímu Španělsku. V Seville je okolo deseti stupňů, drobně mrholí, takže si svěřenkyně kapitána Petra Pály dávají na pomalé měkké antuce především pozor na zranění a nachlazení.
Lucie Šafářová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Ráno byly podle českých tenistek v Seville jen čtyři stupně. "Občas se zimou kouří od pusy," popsal Pála podmínky na facebooku fedcupového týmu. "Je tady zima," drkotaly zuby Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková po dopoledním tréninku.

Chladno na tenis je nepříjemné. Hrozí nebezpečí zranění nebo nemoci. "Aby neprochladly, tak hned po tréninku míříme do sucha. Ani klubovny na to nejsou zařízený. Přidávají tam topení, protože tam není nejtepleji," popsal Pála. "Musíme se s tím poprat a dávat pozor, aby nikdo neulehl. Nálada je přesto výborná."

Vladimír Šafařík, šéf české výpravy, už řešil situaci i se zástupci ITF. Konkrétně hovořil s hlavním rozhodčím utkání Andreasem Eglim. "Když už ITF v tuto dobu povolila, aby se hrálo venku, tak jsem upozornil na rizika a komplikace, která by mohla nastat v případě nízkých teplot a možného deštivého počasí, zejména pokud jde o zdraví hráček a případné prodlužování zápasu," řekl Šafařík.

Špatná předpověď je totiž i na víkend. Teploty sice mají vyšplhat přes deset stupňů, ale hrozí deště, což by znamenalo, že by se utkání mohlo protahovat. Tenistky přitom počítají od pondělí s účastí na velkém turnaji v Dubaji.

Češky se snaží s nastalou situací vyrovnat co nejlépe. Hrají teple oblečené a pořádně se rozcvičují. "V zimě je člověk ztuhlý, tak je horší se rozhýbat, ale podmínky jsou takové a musíme to zvládnout," řekla Šafářová, při neúčasti nemocné Petry Kvitové česká jednička ve Španělsku. "Musíme si dávat pozor. Mít vitamíny v sobě od rána do večera, ale od toho tady máme celý tým," řekla Hlaváčková.

Antuka je podle očekávání pomalejší a měkčí. "Je typicky velikonoční kurt z Česka," přirovnala Hlaváčková, z minulého týdne finalistka turnaje v Pattaye. "Holky si zvykají klouzat, ale zatím na podmáčeném kurtu nemají odhad. Ale je čas," řekl Pála.

Spolu s Šafářovou a Hlaváčkovou doplňují české kvarteto Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová, náhradnice za světovou šestku Kvitovou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

120
Přidat komentář
Frick
V místě, kde sportovci (obecněú spíš trpí vedrem (v Seville snad dokonce padl kdysi teplotní rekord pro Evropu), se nyní trpí zimou. Pochopitelně zde platí, že méně by bylo více. Kdyby to bylo v místě s chladnějším podnebím, tak by samozřejmě všechny myšlenky na hraní venku vzaly za své.

V Seville je krásná hala, kde hraje místní Cajasol basket (nicméně tento víkend hrát nebude)
http://en.wikipedia.org/wiki/Palacio_Municipal_de_Deportes_San_Pablo

Nj, prachy, prachy, prachy. Kolik by zaplatil Šp. tenisovej svaz za pronájem haly a kolik dá za pronájem toho "lepšího" kurtu, kde se to bude hrát? Vždyť to by se FC mohl hrát i na spartě, když se na SF + F sparty Prague Open postavěj ty tribuny, tak kapacita je podobná...
Reagovat
Frick
ale jako i obecně - ve Španělsku je populární basket, takže je tam dost slušnejch hal, fakt by neměl bejt problém si nějakou vybrat... Vemte si to u nás - kdyby padla Ostrava, dalo by se hrát v Brně, Liberci, Varech, Chomutově...
Reagovat
Fandina
Proč se hraje venku nevím, ale vloni se hrálo touhle dobou při FED cupu také venku. A venku tam vlastně budou hrát už čtvrtý FED cup za sebou. Dva v únoru a dva v dubnu. Ale že tam je teď takové počasí, to je tedy opravdu děs. Třeba to vloni nebylo. Hrůza.
Reagovat
petrulinka
Tak Lucka Šafi onemocněla. To jsem zvědavá, jak to tam ty naše holky zvládnou. Já být kapitánem, tak jim tam pěkně vyškrábu žaludek.
Reagovat
PetaM
Jo jo, já věděl, proč jsem chtěl Německo. Sice silný soupeř, ale aspoň bychom hráli doma a v teple. Takhle si s velkou pravděpodobností můžeme zahrát i baráž ...
Reagovat
petrulinka
Máš pravdu a ještě jsme jim mohli jet osobně fandit. Jsem fakt zvědavá, jak to dopadne
Reagovat
tommr
dopadne to špatně - jak jinak? Bez Petry a bez Lucky nemáme proti Španělkám nejmenší naději ... :(
Už se aspon ví kdo bude povolanej místo Lucky? Nebo to odehrajou ve třech?
Reagovat
PetaM
No, Petr ve videu říká, že se Lucka pokusí uzdravit, takže podle mě nikoho povolávat nebudou. Ale myslím, že Klára i Barča jsou dost dobré na to, aby udělaly bod přes dvojku (i když, kdo řekl, že Suarez nebude mít problémy s tímhle prostředím - i když ty její čopy budou neuvěřitelná zbraň) a debla, tak bychom snad mohli postoupit :D
Reagovat
petrulinka
Když jsem tě nedávno vyzvala, aby sis šel ten svůj pesimismus někam léčit, tak jsem tady byla některými napadána, že tady lidi posílám na léčení a tak. Ovšem bylo to myšleno s nadsázkou s ohledem ke tvému opravdu až neskutečnému pesimismu. Myslíš, že bys nemohl alespoň někdy projevit trošku optimismu? Víš, jak je svět hned hezčí, když se na něj začneš dívat optimisticky?
Reagovat
Frick
Tak já bych řekl, že Lucka asi je na ten chlad citlivější. Občas si lze všimnout toho, že zatímco protihráčka je normálně v sukni a tílku, tak Lucka si vezme pod sukni legíny a triko s dlouhym. Že by to byla daň za její krásnou figuru, kde zkrátka je málo "izolační" tukové vrstvy? :-))
Reagovat
tommr
v tomhle případě opravdu nevidím ani ten nejmenší důvod k optimismu. Bez Petry by to bylo těžký, bez Petry a Lucky je to beznadějný. A to možná ještě není poslední špatná zpráva pro nás ... :(
Reagovat
Fandina
Bez Petra a Lucky jsme na odstřel, ale ještě to neznamená, že musí naše holky opravdu prohrát. Klárka i Bára i Andy dovedou zahrát dobře singl a co se týká deblu, tak jsou na tom také moc dobře. Šance žije a to je dobře.
Reagovat
lars
se divim, ze to nechali dojit az na drkotani zubu. Obvykle je cloveku nejdriv zima nejakou dobu a pak az nasleduje drkotani zubu. Pozor asi nebyl dostatecny!!
Reagovat
gigin
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1901963_645707815488786_530520255_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo Hrvatska! :)
https://pbs.twimg.com/media/BfriPHuCUAAlr4W.jpg

Sice hrajou jenom euro-africkou zónu, ale musím to sem dát kvůli Donně. :) Jinak bych sem chtěl dát taky Francii (kvůli Kiki), ale u nich jsem podobnou fotku nenašel... Co se týče německého týmu, tak Julia je super kočka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://3.bp.blogspot.com/-c_KngIYwvIg/TyrkuPHIe_I/AAAAAAAAAFc/mFr54YdXbfA/s1600/FedCup2012_POL-3.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně divoká děvčata, ale trochu neaktuální fotka... :)
Reagovat
gigin
monty: Jj :))
Vuk: Tvl!!! To by šlo :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
...nemuzu za to, ze se dve zranily...no:)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, hlavně Ulky je škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
ani nemluv...postup bude hodne tezky...
...rozhodne asi debl...
Reagovat
tommr
Vekicová je ta druhá zprava? A ty ostatní jsou kdo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zleva: Iva Majoli (nehrající kapitánka), Petra Martic, Darija Jurak, Donna Vekic, Tereza Mrdeza

Takže máš pravdu, Donna je druhá zprava (ta nejhezčí). :)
Reagovat
gigin
Mrdeza, Mrdeza.. to zní dobře..
Reagovat
tommr
Marticovou znám, ale v civilu vypadá trochu jinak než na kurtu takže jsem jí nepoznal ... :)
Reagovat
slacker
Nevim co ja na tomhle pocasi za vyhodu pro Spanelsky? Jasne to hraje pro nas co na to jsme zvyklejsi, tak si nestezujme :-)))
Reagovat
tommr
kdyby to Španělkám nějak víc vadilo tak by si určitě vybraly jiný prostředí - byla to jejich volba. Pro naše holky je to počasí nepříjemný i v tom, že se utkání může kvůli dešti protáhnout až do pondělí a nestihly by se pak včas přemístit do Doha ...
Reagovat
slacker
Spanele a spanelky se hlavne dost prepocitali. S takovym pocasim rozhodne nepocitali a nemaji zadny plan. Dest a zima je rozhodne typictejsi pro nase uzemi nez spanelske
Reagovat
smazaný uživatel
Na tennis.com píšou o Vaidišový se kterou prý mluvili a řekla jim že žadný comeback zatim nechystá a ani prý nemá tenisovou raketu. Je na Floridě a dává se dohromady po operaci
Reagovat
Fandina
Tak to je škoda, že se nechystá na návrat. Po jaké je operaci?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim že psali o rameni, na druhou stranu tam píšou ,že až se pořádně uzdraví, tak bude plánovat dál
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Katka Siniakova jede do USA na turnaj v Midlandu (100), tak snad se zadaří a posune se ještě výš
Reagovat
Fandina
Tak to jí přeji. Zatím dost dobře na žebříčku postupuje. Tak snad v tom bude pokračovat. Katko ... pojď pojď pojď
Reagovat
Jan
Pokud to Španělé chtěli ztížit Češkám i za cenu toho, že se nachladí, příp. to byl útok na Petru, vzhledem k jejímu zdraví, tak překročili míru a mělo by se zasáhnout.
Reagovat
Mira17
minulej rok ve stejnou dobu hrali spanelky taky doma s ukrajinkama a hrali venku na antuce
Reagovat
Fandina
tak proto ...
Reagovat
lars
Safarik by si mel vyzadat ucast dalsiho clena ITF pri zapasech, aby kontroloval zpusobilost terenu a aby se mu zchladil "prehraty" mozek.
Reagovat
Fandina
Hlavně je to věcí španělských pořadatelů, že to takhle připravili. Ti by měli nést zodpovědnost a ITF by mohla požadovat nápravu, třeba hrát v hale, nebo něco podobného.
Reagovat
smazaný uživatel
...po nekolika letech se nekteri czech fans probouzeji ze sveho FC snu jak je ta soutez regulerni, paradni atd...

...sorry, ale to, co se deje ted ve Spanelsku je norma s tim, co se deje mimo Svetovou skupinu...

se probudte...ITF se chova v ramci te souteze k holkam uz pekne dlouho jak k dobytku...

>>>uplne bez bodu, saskarna s deblem, uchylne terminy mimo svetovou skupinu + podminky jak na nejakem turnaji pro amaterske pinkalisty na betonovem placku, nesmyslna valka s WTA...atd...

skoda slov...
Reagovat
smazaný uživatel
...no snad jen pro doplneni..

preji vsem ucatnicim, aby to prezily ve zdravi, nehlede na to kdo postoupi...:)
Reagovat
smazaný uživatel
*ucastnicim...:)
Reagovat
Fandina
Myslím, že ani tak nejde o ITF, ale také o španělské potřadatele, proč chtěli hrát venku, když v únoru ve Španělsku není žádná velká teplota venku. Jinak píšeš o ITF, jako by byla málem zločinecká organizace. A to snad ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
.... za prubeh souteze je odpovedny jako kdo???
---
Jinak verim sestram Radwanskym, ktere popisovaly, co se tam deje mimo sv. skupinu...jak se jeste placaly nekde dole...ITF nic nereflektuje, pekne na to kasle....

Jinak neubehl ani den, a zese ctes muj prispevek, teda, teda.....to je interesantni, kdyz kazdy den mne rikas, ze to, co pisu te vubec nezajima....a opet reakce:)))))

(((mam ty prispevky jeste natahnou? Jako jsou moc kratke, nebo co?:D hoooodne usmevu)))
Reagovat
tommr
s WTA si ovšem ITF nemá co vyčítat. Ženskej tenis bohužel řídí amatérky když to chci říct slušně ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No porad lepsi nez zorganizovat nizzsi skupiny tak, ze si daj dostavenicko 3 staty nekde v telocvicne na tyden a rozhodci casto vypadaj na to, ze tenis vidi poprve v zivote...

sorry nikdo neni bez chyby, ale tohle by si WTA teda fakt nelajzlo:)))
Reagovat
Fandina
Některé tvé příspěvky číst musím, protože píšeš pořád a když se mi chce, tak je číst musím, protože ty tvoje jsou tady v největší míře. Ale pořád platí, že mě nudí dlouhé příspěvky kohokoli. A propo nemusíš na ty moje odpovídat, když s nimi máš problém.
Jinak, kdyby se to vzalo kol a kolem, tak vypichovat zvlášť problémy ITF je stejné, jako vypichovat problémy v každé jiné federaci, vždycky může být všechno lepší. Jinak tady to připravovali Španělé a je to především jejich problém. Největší problém co se týká bodování není podle mě ani tak v ITF, ale ve WTA, která si nedokázala FED Cup ošetřit, aby byl bodován, jako to klukům udělala ATP. DC i FED pořádá ITF a záleží jen na WTA, jestli to dokáže také dojednat.
Reagovat
tommr
no podmínky na menších turnajích WTA taky často nejsou žádná sláva - viz třeba turnaj v Budapešti a mnoho jinejch. WTA má oproti ITF navíc tu výhodu, že v podstatě pracuje jen s tenisovou špičkou a o ty "spodní patra" se vůbec vůbec nemusí starat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to podle mne zacarovany kruh a porad dokola...ITF nechce ustoupit s terminama a zpusobem vedeni nizssich skupin....pokud to nezmeni, WTA nebude bodovat a nema co osetrovat...
WTA vyslo jak se rika s navrhem na pul cesty... nekdy minuly rok, jestli se nepletu...dopadli celkem blbe...ITF neustoupila ni krok...

Obecne mne je tak nejak holek lito....
....castokrat o nas bez nas....

Jinak WTA se chova jako normalni zamestnavatel....! Ta role je trosku jina...nevim, jestli se to da nejak porovnavat...
Reagovat
smazaný uživatel
ale ta kvalita jiste...tady mezery obcas jsou...ale WTA celkem organizatory honi...ovsem musis brat v uvahu, ze je musi honit diplomaticky...jde take tady o "vyplaty" pro hracky, je to jejich prace...
Reagovat
Fandina
Tady někdo přehání a dělá z jedné skupiny blby a z druhé jen moudré. Když jde o dohodu, tak je to věc vždycky těch dvou a jestli se nepletu, tak všem jde o tenis, takže dělat z ITF neschopnou organizaci a brzdu všeho je naivní. Problémy jsou, byly a budou vždycky a všude, ale říkat, že to to může jedna skupina lidí a záleží jen na nich mi nepřipadá realistické.
Reagovat
VlS
WTA se stará o zájmy profesionálních tenistek, k tomu byla taky založena, čili vinit WTA za akce ITF ( což FC je) je nesmysl. U zrodu WTA stály profesionální tenistky ( především Kingová ) a už z výše odměn shodných s chlapy je viditelné, že se stará profesionálně a dobře, obviňovat je z amatérizmu je nesmysl. podstatné v profi sportu jsou příjmy aktérek.
ITF je spolek různejch bafuňářů a masorádů, kteří převážnou většinou profesionální sport nehráli a v podstatě ho ani možná nemají moc rádi. Mají velmi omezenej rozpočet, činovníci jsou často důchdci se zásluhami za stavbu pyramid. Tam to asi je těžkej amatérismus. Dá se s tím ůčinně dělat jen jedno. Vykašlat se na to a bojkovat FC dokud ITF nedostane rozum a nenajde společnou řeč s WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Když je ITF tak špatná, proč se tedy dohodla s ATP ohledně DC celkem bez problémů? Není to tedy náhodou tak, že tou "žábou na prameni" je spíš WTA? A že předložila jakýsi návrh, z toho se nedá nic vyvozovat, ten návrh předpokládám nikdo z nás pořádně nezná a vymyslet návrh, který je tak nesmyslný, že je zjevné, že jej protistrana odmítne (a v očích ostatních tak bude viníkem krachu jednání), to není nijak neobvyklá taktika.
Reagovat
Fandina
je mezinárodní tenisová organizace, která řídí dění ve světovém tenise. K roku 2008 bylo jejími členy 205 národních tenisových svazů.

Organizuje mužský a ženský okruh ITF, tj. turnaje nejnižší kategorie (turnaje vyšších kategorií organizují ATP a WTA). Pořádá také turnajové okruhy pro věkové kategorie tenistů do osmnácti let.
ITF pořádá 3 základní týmové soutěže založené na národním charakteru:

Davis Cup (muži)
Fed Cup (ženy)
Hopmanův pohár (smíšená družstva)

Dále organizuje čtyři Grand Slamy:

Australian Open
French Open
Wimbledon
US Open

Nejvyššími orgány ITF jsou výroční shromáždění zástupců všech členských zemí, kteří se scházejí obvykle po wimbledonském turnaji a řídící výbor (Committee of Management), který řídí celou agendu federace.

Zdroj
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_tenisov%C3%A1_federace

Podle toho není ITF žádný samozvaný orgán, ale naprosto transparentní světová organizace.
Reagovat
smazaný uživatel
Si to OPRAV >>> ITF neorganizuje GS....proboha!
pochopitelne jen pomaha pri organizaci....!
Neni to jejich vylucna akce!

Jasne deklarovano na jejich strankach!

http://www.itftennis.com/home.aspx

Na kazdou akci ci kategorii jsou Vybory a komise....ta ktera se zabyva Fedem je proste o nicem...jestli je to tolerovano fedraci obecne... nevim...ale v tomhle je ITF opravdu nevyzpytatelna...

Z nikoho blba nedelam....jen reaguji na zkusenosti tenistek...nejen Radwanskych, ale i sester Williams....

Takze prehani asi Aga a Ula...kdyz tak...na ne,
ne na mne.....
Reagovat
smazaný uživatel
A naucte se uz konecne pravne rozlisovat Organizaci a Federaci....
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže ITF organizuje grand slamy. Ostatně v tom článku z Wikipedie je to napsané poměrně jasně (a když se budeš snažit, najdeš tam i patřičné zdroje).

Názor sester Radwaňských budiž, ale názor sester Williamsových, které jsou proslulé tím, že všechno a všechny mají na háku a ve Fed Cupu reprezentujou podle toho, jak se zrovna vyspí, nelze považovat za relevantní..
Reagovat
VlS
ITF organizuje GS? A co asi tak dělá all england club na Wimbledonu? Podívej se, kdo je organizátorem toho kterého GS - mimochodem, co je starší? GS nebo ITF?
Reagovat
Fandina
To, že ITF organizuje GS, je napsané ve Wikipedii, ten odkaz tam nahoře máš a je i tady dole. Pokud se týká přehánění, tak já to psala tobě, ty přeháníš, nepíši si tady s Agou, ani Ulou, abych to napsala jim. Podívej, řekly, že se jim nelíbí to a já jim to věřím, když to říkaly, ale ještě to neznamená, že někde jinde, třeba na jiném podniku to není ještě horší. Beru to globálně, obecně. Tomu se nelíbí to, tomu zase tohle, ale kvůli tomu není potřeba dělat z druhého mafiána. Spousta jiných věcí je zase ke prospěchu a ani to jinak dělat nejde. Takže chce to trochu nadhled a nepřehánět.
Reagovat
Fandina
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_tenisov%C3%A1_federace
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takhle: jestliže definici "organizuje" vyhovuje pPokud ITF neorganizuje GS, tak WTA/ATP neorganizují turnaje vlastích okruhů. Ale jelikož se tu obvykle bavíme ve smyslu, že WTA či ATP organizují vlastní turnaje, tak úplně stejně platí, že ITF organizuje GS. Protože ve všech případech platí, že všechny organizace pouze vypomáhají, ale hlavním organizátorem je někdo jiný.

Stručný závěr: Vlk se tu snažil utopit Fandinu nesmyslným slovíčkařením.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, takhle to dopadá, když člověk začne psát příspěvek a v půlce si to rozmyslí. :-) Takže znova, snad správně:

Pokud ITF neorganizuje GS, tak WTA/ATP neorganizují turnaje vlastích okruhů. Ale jelikož se tu obvykle bavíme ve smyslu, že WTA či ATP organizují vlastní turnaje, tak úplně stejně platí, že ITF organizuje GS. Protože ve všech případech platí, že všechny organizace pouze vypomáhají, ale hlavním organizátorem je někdo jiný.

Stručný závěr: Vlk se tu snažil utopit Fandinu nesmyslným slovíčkařením.
Reagovat
Fandina
Vážně si myslíš, že se tady snaží Vlk utopit Fandinu? Proč by to dělal, to si mě pobavil. Mně je Vlk úplně ukradený, mám z něj legraci, dobře se bavím, že by proto?
Reagovat
smazaný uživatel
Co napise nejakej Franta z Francove Lhoty do Wikipedie, mne fakt nezajima... dal jsem odkaz na officialni stranku ITF, kde si muzete vsechno pekne dohledat...a zjistit, ze ITF neni organizatorem GS...

Krom toho Queshi s nikym neslovickarim...a nemam ani zajem nekoho tady topit....rozhodne ne Fandinu....ani nevim proc bych to delal, az takovy looser nejsem....

Promin, ale Federace a Organizace je dost rozdil... a z toho vznikaji i nase neporozumeni....ktere tady kolem tohoto tematu mame....uz delsi dobu....
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji, za zastani v topeni....ocenuji:)
Jako mam prorizly jazyk,
ale takove veci opravdu nemam za potrebi:)
Reagovat
Fandina
Vážně tě nezajímá co je ve Wikipedii napsané, tak si tam přečti, že je to opsané z oficiálních stránek ITF, na kterých má uvedené GS také. Že je konkrétně nepřipravuje, to nepřiravuje nic, ale má je organizačně pod sebou. To chápe každý i z Horní dolní, zjevně na rozdíl od tebe.
Reagovat
Fandina
Oprava ... nepřipravuje a Horní Dolní velká písmena ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja kouknul na polskou a anglickou wikipedii....na polske je, ze neni organizatorem, jen je podporuje, coz je dost take divne napsane, na anglicke wikipedii je, ze je kontrolorem....coz je i logicke, vzhledem k tomu o jakou jde federaci, ale ne organizatorem....coz potvrzuji na svych strankach....

Jejich EVENTS jsou presne ty, ktere jsi napsala....ale ne GS....tam jsou v jinem vztahu...tzv sanctiones atd....a to tak musi bejt... od toho je ta federace zalozena....

Wikipedii opravdu neberu jako presny zdtroj informaci....radeji primo zdroj....

Na ITF strankach jsou pekne rozepsane i vsechny vybory, komise atd...

tady mas anglicke zneni wikipedie, kdyz ji mas tak rada:)

The ITF operates the three major national team competitions in the sport, the Davis Cup for men, the Fed Cup for women and the Hopman Cup, mixed teams.

The ITF sanctions the four Grand Slams: the Australian Open, the French Open, Wimbledon, and the US Open. sanctions neni organizovat vylucne...sorry
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyz tak o tom premyslim, tak take je to celkem nepresne...

Nejlepe ITF strany....wikipedie jako vzdy....plno problemu...
Reagovat
smazaný uživatel
Princip fungování Wikipedie jsi zřejmě vůbec nepochopil, ale to je jedno. Prostě mi to přišlo jako slovíčkaření, rozdíl mezi "organizuje" a "pomáhá organizovat" mi v kontextu toho, jak tady normálně komunikujeme, připadá marginální. Protože jak už jsem řekl, to bychom to "pomáhá organizovat" museli používat pořád, což nikdo nedě

Vysvětli mi, jaký je rozdíl mezi Organizací a Federací. Z hlediska významového je totiž Federace podmnožinou Organizace.

Jo a mimochodem, píše se to loser, ne looser. ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ten postřeh queshe o tvém slovičkaření nebyl od věci, ani snad ne ohledně mě, opravdu není důvod se vůči mně vymezovat, proč by si to dělal. Ale jak quesh psal VlSovi, tak opravdu jde spíš o to, že ITF zastřešuje a jestli se to napíše organizuje, to už je věcí výkladu, nebo i překladu, ale ten, kdo se v tom orientuje alespoň minimálně, tak ví, že hlavní organizátor GS a jakéhokoli podniku i ATP a WTA, protože nikdo jiný do toho na světě nemá co mluvit, je vždycky ten, na jehož území se turnaj koná a ITF to zastřešuje. Takže doporučuji neslovíčkařit.
Reagovat
Fandina
A když už jsem u té upřímnosti vůči tobě, tak proč pořád vypichuješ problémy ve všem, nic mi do toho tedy není, ale mám z tebe takový dojem. ITF problém, Wikipedie problém, já ti to neberu, ale obecně, vždyť nic není bez problému, proč myslíš, že je to jen v ITF, Wikipedii. Na téhle úrovni je to všechno podobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu.
Reagovat
lars
Hrat v unoru tenis venku v Evrope je "saskarna". Asi tim chteli ztizit podminky Kvitovy !! ITF asi dostala nejaky uplatek.
Reagovat
EllNino
Štěpánek se odhlásil ze Záhřebu, místo něj bude hrát Hájek s Evansem, tak doufám, že toho Honza využije, ikdyž v jeho formě je asi jedno, kdo proti němu nastoupí ......
Reagovat
tommr
Štěpec zřejmě musí utěšovat Petru. Nebo od ní taky něco chytil? :)
Reagovat
Fandina
také je možné, že od sebe chytli něco navzájem ... úsměv
Reagovat
PetaM
Také je možné, že v jeho letech je turnaj hned po Davis Cupu celkem nerealizovatelný. Takový Tomáš nehraje po Davis Cupu nikdy. A to je několik let mladší, než Radek ;)
Reagovat
EllNino
No Radek byl až do uterka v pavouku, tak asi hrát chtěl, ale asi dal přednost Petře :))
Reagovat
VlS
Připadal někomu Radek v pohodě a plnej sil? Mě teda ne a tak bych řekl, že Radek dal přednost Radkovi.
Reagovat
tommr
absence Petry Kvitový, špatný počasí, nebezpečnej povrch, nepříjemný soupeřky. Jako vůbec největší problém vnímám možný protahování zápasu až do příštího týdne což by mohlo vyhovovat Španělkám, který až na Suarez Navarrovou v Doha nehrajou. Věřím ale, že se s tím naše holky statečně poperou a postup vybojujou i bez Petry ...
A pro nás pro diváky se k tomu výčtu trablí ještě může přidat kolize se ZOH ...
Reagovat
PetaM
No to počasí je pěkný HC. V takové zimě hrát venku, to snad vymyslel nějaký psychouš. Myslím, že ani Španělkám to nebude vyhovovat. Taková zima snad nemůže vyhovovat nikomu. Jestli tohle kolo holky přejdou, tak to klobouk dolů. A k Petře, nevím nevím, jestli by jim byla Petra něco platná při takové zimě, navíc ještě na antuce. Možná, že je dobře, že tam ani neletěla. Třeba si ušetřila nemoc na Doha a Dubaj :) Každopádně, na holky se budu koukat a fandit ze všech sil. Budou to potřebovat.

Jo a ještě k nasazení, myslím, že by bylo vhodné zvážit nasazení Báry jako dvojky. I vzhledem k povrchu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se bude opakovat podobná situace jako v roce 2012 a Kvítí Dauhá a Dubaj vynechá a bude hrát až v Indian Wells. Neobhájit body a ještě si připsat penalizační nuly, to by byla výhra :-)
Reagovat
Fandina
Pokud bude Petra nemocná pořád, tak je možné, že nikam nepojede. A samozřejmě s těmi penalizačními nulami je to problém, to je jasné. To by se mělo v případě nemoci nějak řešit.
Reagovat
Fandina
Jinak k tomu nasazení Báry, tak Klárka hraje na antuce taky dobře, ale záleží opravdu na místě, jak na tom budou se hrou aktuálně tam při trénincích a samozřejmě to má v rukou Pála. Záleží na něm.
Reagovat
tommr
podle mě je to dokonce velmi pravděpodobnej scénář. Nějak si neumím představit, že by se Petra stihla včas uzdravit a aspon trochu připravit. Takže se dá čekat, že bude do poslední chvíle váhat a pak se odhlásí a vyfasuje penalizaci ... :(
Reagovat
tommr
pokud porovnáme jejich nejlepší výkony tak Bára je výrazně slabší než Lucka a Klára. S Bárou se myslím počítá hlavně do debla a do singla jen jako záskok pro případ nějakýho zranění/nemoci Lucky nebo Kláry ...
Jinak co je to ta zkratka HC? Nějak na to nemůžu přijít ... :)
Reagovat
PetaM
HC je Hardcore :D Jakože fakt drsné :D No, viděl jsem video tréninku Kláry s Bárou a Barča vypadala lépe, než Klárka, tedy samozřejmě myslím v herním projevu. Ale samozřejmě je to na Pálovi :)
Reagovat
VlS
Řekl bych, že se spiklo ITF, Španělskej tenisovej svaz a počasí proti tenistkám a tenisu. Nemyslím, že by z toho Španělské holky jásaly.
Reagovat
Fandina
Hrát v nevlídném, chladném a deštivém počasí se nemůže snad hodit nikomu. A navíc Španělky jsou víc zvyklé na teplejší počasí, to už chladnější je spíš u nás. A že v únoru nejsou ve Španělsku vedra, to snad jí každý.
Reagovat
Fandina
Pokračování a proto je opravdu zvláštní, proč to takhle na FED Cup španělští pořadatelé vybrali. Jestli chtěli antuku, tak běžně se na ní hraje v hale.
Reagovat
VlS
porovnání výkonnosti Báry a Klárky na základě rankingu kulhá. Bára ještě pořád dohání zaracha. A na to je na tom v rankingu slušně. Bára hrála opravdu dobře s Alizé a rozhodně bych ji nepodceňoval.
Reagovat
tommr
trénink je ale něco jinýho než ostrý zápasy a Bára toho ve FC ve dvouhře nikdy moc nepředvedla. U Kláry je navíc dodatečná motivace předvést se po tak dlouhý pauze ve FC a možná je to i její poslední příležitost ... :)
Reagovat
tommr
ale já je přece neporovnávám podle žebříčku i když ten je taky hodně vypovídající. Jasně jsem psal "pokud porovnáme jejich nejlepší výkony". Z takovýho porovnání mi nejlíp vychází Lucka, která když má svůj den může porazit skoro každou hráčku. Klára v optimální formě je taky dost dobrá - už jsem jí viděl potrápit i Sharapovovou nebo Li Na. Bára oproti tomu na ty nejlepší opravdu nemá ...
Reagovat
lars
Chteli zakerne eliminovat Kvitovou temito antipodminkami pro jeji ucinny tenis.
Reagovat
lars
Co by z toho predvedeni Klara mela ?? je lepsi hrat na nejakem turnaji a lepsich tenis. podminkach
Reagovat
misa
Nestraš, Petra nejede na Fed Cup právě proto, aby se stihla doléčit na tyhle 2 turnaje. Všichni ale víme, že po nemoci ji rychle docházejí síly, takže s nějakým úchvatným představením stejně nemůžeme počítat. :-(
Reagovat
Fandina
Hlavně je to věcí španělských pořadatelů, že to takhle připravili. Ti by měli nést zodpovědnost a ITF by mohla požadovat náhradní prostor, třeba někde v hale.
Reagovat
Fandina
sorry, to mělo jít nahoru.
Reagovat
tommr
já už u Petry radši nepočítám s vůbec ničím. Je celkem jasný, že na turnajích v Doha a v Dubaji Petra zase něco ztratí. Jde jen o to kolik to bude - jestli tam letos vypadne už v prvních kolech nebo jestli bude ještě navíc penalizovaná jako předloni ...
Reagovat
VlS
Průměrné denní teploty v unoru v jižním španělsku jsou jiné než u nás, nezapomínejme, že to je už skoro Afrika. Ale průměrné, a výkyvy jsou v meteorologii bohužel velice časté. Tohle riziko si měl organizátor zvážit. Předpověď je fakt blbá, celou sobotu by mělo pršet.
Reagovat
VlS
Z čeho bereš jistotu, že Petra něco zase ztratí? jistě, může vyletět v prvních kolech, stejně dobře může oba vyhrát. Takovejch vln za sebou už Petra má. Nic od ní nečekej a třeba budeš příjembě překvapenej. Já to tak mám s Luckou už 8 let.
Reagovat
Fandina
Já nikde nepsala, že jsou ve Španělsku, bez ohledu na to jestli jižním, stejné průměrné teploty jako u nás, to je každému jasné, že u nás je chladněji. Napsala jsem, že takové teploty jako jsou tam v celkově v tuto roční dobu na hraní venku spíš mohou vyhovovat našim holkám, které jsou obecně zvyklé hrát spíš v chladnějším než teplejším počasí, během celého roku. Samozřejmě, že tohle počasí si nikdo neobjednal, ale obecně tam v průměru bývá teplota v zimě v posledních letech 5 - 15 stupňu a to při dobré vůli na super hraní venku není jak pro holky na kurtu, tak pro ostatní zúčastněné, včetně diváků. Nevím, proč došlo k tomuhle výběru.
Reagovat
VlS
průměrná teplota není od - do, ale jedno číslo. Únorová průměrná denní teplota v Seville je 19, noční 7 stupňů. Stačí si to zadat do Googlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle mě pobavilo... :D
https://pbs.twimg.com/media/BfoDDIbCQAEO_vP.jpg

A ještě jedna hokejová zpráva: Zraněného Sobotku na ZOH nahradí Martin Erat... No, já bych vzal Hudlera a trochu překopal sestavu. Ale ať Lojza dělá, jak myslí...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý obrázek! :D
Podle fotek co jsem vidě se Maria v Soči zatím nezastavila.. :-))

Už nějaký pátek máme problémy s dáváním gólu, tak nechápu proč Lojza pořad lpí na na defenzivních útočnících.. Ale zase, viděl jsem hrát Caps proti Red Wings v neděli a tam Martin hrál hodně dobře.. :-) Ale přesto bych také volil Jirku a stejně jako ty bych překopal sestavu.. Tak ale Lojza je tréner.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pobavilo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se díval na Caps proti Detroitu a je fakt, že Erat hrál celkem dobře. Ale góla už nedal, ani nepamatuju... Co se týče defenzivních schopností, tak Sobotku stejně nikdo nenahradí. Navíc si myslím, že hráčů na černou práci tam máme dost (Hanzal, Novotný atd.).
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že komentátor řikal, že Erat dal poslední gól v NHL ve svém čtvrtém zápase za Caps.. Na to, že už tam hraje druhou sezónu..
Což je na útočníka opravdu strašný!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, byl to tenhle zápas proti Torontu (17. dubna 2013)...
http://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/470401-erat-dal-prvni-gol-za-washington-michalek-skoroval-a-pak-vyhral-bitku.html
Reagovat
smazaný uživatel
...curling chybi!!!:)))) Jo a jeste boby:)))
...no jeste, ze tam neni Masa na snowboardu.....:D))))

btw...co rikas na toho Torsteina Horgma...norska medailova nadeje, rozspleskl se vcera na te ruske amaterine udelane pro slopestyle...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, snowboarding nesleduju, takže tohle jméno vůbec neznám. Jenom jsem něco četl o Šárce Pančochové, že zkoušela trať, která je náročná a docela nebezpečná. Prý se to ještě zkusí domluvit s organizátory, aby to upravili...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Sarku citovala i BBC...
...po tom padu snowboardiste zadali lepsi zabezpeceni a snizit skoky...trat upravili, ale Sarka se vyjadrila, ze i tak porad pro holky trochu divocina...

No, ale tak trochu drahy experiment...;/
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jasné, že ty budeš každý nedostatek na olympiádě v Soči kritizovat dvakrát. :D Ale teď vážně: Já samozřejmě doufám, že to ještě upraví a nebude ohroženo zdraví sportovců. Dá se říct, že na snowboarding jsem úplný analfabet, ale během olympiády se na něj klidně rád podívám... Jinak ale takové problémy byly třeba i ve Vancouveru. Minule jsme si tady psali o trati ženského sjezdu, která byla podle mě taky dost extrémní. Kromě ošklivého pádu Anji Paerson si pamatuju, jak některé holky (a to nebyly žádné amatérky) byly na konci tak vysílené, že v cíli pořádně ani nemohly zabrzdit... Stejně tak se vedly debaty o tom ledovém korytu, kde se zabil gruzínský sáňkař. Byl to až moc nezkušený jezdec, nebo byla trať příliš náročná? Když se dějou nějaká zranění (nedej bože smrtelná), tak se prostě objevují otázky, jestli je to chyba sportovců, nebo za to můžou pořadatelé. Třeba v tenise bych uvedl jako příklad tolikrát diskutovaný loňský Wimbledon... Takže podle mě to není nic neobvyklého a bezpečnost (zdraví) sportovců se řeší prakticky pořád, což je samozřejmě dobře. A čím větší akce, tím víc se to řeší...

Jinak co se týče zimních sportů, tak se mnou si můžeš ve větší míře pokecat jenom o hokeji (muži) a sjezdovém lyžování (ženy). Ostatní sporty sleduju během sezony buď málo, nebo vůbec... Pak tedy ještě o biatlonu mám trošku přehled. Hlavně o tom, jak to sluší Gabče Soukalové (v pátek jdu vsadit litr, že v Soči vyhraje zlato). :)
Reagovat
smazaný uživatel
...jsem pocital s tim, ze to napises:)
ale z Wimbledonem mne to teda neporovnavej:)
S tou Kanadou to beru:)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl jenom takový příklad, že se podobné diskuse vedou třeba i v tenise. Dalším příkladem může být modrá antuka v Madridu, na kterou si tenisté stěžovali (tenistky celkem vůbec)... Jsme na tenisovém webu, tak jsem chtěl napsat něco k tématu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
VlS
je organizace na baterky. Za nic neodpovídá, jen chce ze všeho prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
...kdybych tohle napsal ja, tak je uz na mne zavesena banda nadsencu ITF:D)
...ale pravdou je, ze ja bych to tak uhlazene nepodal:)
Reagovat
petrulinka
V ITF není někdo normální. Jako hrát v takovém počasí venku? To je fakt dobré tak akorát na nějaké to zranění nebo nachlazení. Vždyť je to prakticky stejné počasí jako teď u nás. Brrr, pěkná kosa. Hlavně, že se tady někteří v minulém týdnu naváželi do Pály, když si stěžoval, že tam bude zima.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist