Fed Cup: Semifinále odstartují Šafářová s Erraniovou

19. 4. 2013, 12:27
Aktuality 123
Los v Palermu dnes rozhodl o tom, kdo v Itálii zahájí boj českých tenistek o fedcupové finále. V barvách vítězek posledních dvou ročníků se představí jako první Lucie Šafářová, která v sobotu od 13:30 nastoupí proti sedmé hráčce světa Saře Erraniové. Po nich budou o druhý bod hrát Petra Kvitová s Robertou Vinciovou.
Petra Kvitová a Lucie Šafářová

Kapitán českého týmu Petr Pála až do poslední chvíle tajil sestavu pro duel s Italkami, proti nimž nakonec vyšle vítěznou partu z loňského finále i letošního prvního kola proti Austrálii. V záloze měl ještě čerstvou světovou dvacítku Kláru Zakopalovou, jenže ta nakonec vypadla z nominace kvůli silné alergii, která přišla o dva měsíce dříve než v předchozích letech. Jak český tým uvedl na svých stránkách, Zakopalová se kvůli ní dokonce musela odhlásit z turnaje ve Stuttgartu, který se hraje příští týden.

Lucie Šafářová vyhrála ve Fed Cupu tři zápasy po sobě, včetně dvou bodů v loňském finále proti Srbkám. Letos se 25. hráčce světa na turnajích příliš nedařilo, ale před Fed Cupem postoupila na zelené antuce v Charlestonu do čtvrtfinále."Aspoň nemusím čekat v šatně a trpět, jak dopadne první zápas," komentovala Šafářová los.

Se svou sobotní soupeřkou Sarou Erraniovou hrála česká tenistka jen jednou, před čtyřmi lety na antuce v Barceloně vyhrála. "To už je dávno. Ale tuším co čekat. Připravená jsem snad ideálně, hlavně potřebuju, aby mi fungoval servis a abych byla fyzicky ready," řekla brněnská rodačka.

Světová osmička Petra Kvitová má se svou úvodní soupeřkou mnohem čerstvější zkušenost. Dvanáctá hráčka světa Roberta Vinciová ji totiž v neděli porazila ve finále turnaje v Katovicích. I v Polsku se hrálo na antuce, ale ta byla syntetická a pod střechou. V Palermu Italky připravily pod širým nebem antuku hodně pomalou, aby otupily rychlou hru Kvitové.

Kvitová se v Palermu cítí dobře. Únava po turnaji v Katovicích je menší. "Energetické zásoby jsou lepší. Musím se připravit na to, jak budou ty zápasy vypadat fyzicky, na dlouhé výměny. Potřebuju hrát nátlakovou hru, ale musím to vydržet v dlouhých výměnách," řekla česká jednička.

V neděli by měly nejdříve od 11:30 začít hrát jedničky týmů Kvitová s Erraniovou a po nich podle stavu utkání vyzve Šafářová Vinciovou.

Rozhodující čtyřhra může přinést souboj elitních deblistek. Češky nasadí stříbrný olympijský pár Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká. Italky sice nahlásily pár Flavia Pennettaová/Franceska Schiavoneová, ale za nerozhodného stavu by pravděpodobně nastoupily světové deblové jedničky Erraniová s Vinciovou. "Nebude to nic lehkého, ale Italky musí potvrdit, že jsou první na světě, a my tam můžeme jít zodpovědně a předvést, co umíme," řekla Hradecká před cestou do Itálie.

"Jsou konstantní, nechybují a úžasně čtou hru. Mění taktiku, protože umí všechno, a to je jejich velká zbraň," řekla Hlaváčková o Vinciové s Erraniovou. "Víme, co na ně, že jim nesedí rychlá hra, a půjdeme tvrdě do nich," plánovala Hradecká.

Češky dvakrát za sebou Fed Cup vyhrály a poslední porážku (0:5) jim uštědřily předloni právě Italky v Římě na antuce. Zároveň se zápasy v Palermu budou v Moskvě rovněž na antuce o druhé finálové místo bojovat Rusky a Slovenky.

Program semifinále Fed Cupu Itálie - ČR (Palermo, antuka):
Sobota (13:30): Erraniová (7. ve dvouhře WTA) - Šafářová (25.), Vinciová (12.) - Kvitová (8.)
Neděle (11:30): Erraniová - Kvitová, Vinciová - Šafářová, Pennettaová, Schiavoneová - Hlaváčková, Hradecká
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

123
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ jsou tam i dvě ankety tak hlasujte :);)
Reagovat
tommr
tady se dneska řeší jen jak holky vypadají, ale nikdo tu nezmínil možná nejdůležitější faktor, kterej by moh zásadně ovlivnit výsledek celýho FC utkání. Petra si už zase stěžuje na bolesti v rameni ( http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-rozhovor-fed-cup-cesko-italie-fzj-/tenis.aspx?c=A130419_171443_motorsport_ten ) - to je pro nás před víkendovými zápasy velice špatná zpráva ...
Reagovat
pepin
Já jsem to také četl a když se jí ptají co s tím tak řekla, že se to nějak vyřeší. To znamená, že ji asi opíchnou. Rameno je svina, to se jen tak nezahojí. Já jsem ho měl vyhozené a bolí mě již 20 let.
Reagovat
Titan
Je to tak, vyléčit rameno je na minimálně půl roku. Jde to třeba i rychleji, ale to by se nesmělo používat, čili spát ve stoje a nedržet raketu, což bychom ale nechtěli...;-)
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151865412379517&set=a.10151863573294517.1073741825.290431189516&type=1&theater

Zato tady by potřeboval někdo schodit.
Reagovat
tommr
no u trenéra sice není kondice rozhodující, ale takovej pivní mozol taky o něčem svědčí ... :)
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151871897379517&set=a.10151863573294517.1073741825.290431189516&type=1&theater

Tak tady je vidět jak je ta Petra hubená a naopak ta Lucka při těle. Tak nevím, jak to s tou tlouštkou je.
Reagovat
tommr
to je jen optickej klam. Všimni si jak robustně na tý fotce působí Erraniová, která je přitom v reálu úplný tintítko ... :)
Reagovat
VlS
Širokouhlej objektiv z blízka, to je pěkná potvora
Reagovat
Chrenda
Ale i Italky jsou fakt šeredky, to nám ale postup bohužel neusnadní!
Reagovat
pepin
Já vím, já jsem to sem napsal jen pro pobavení. Ale všimni si, že na všech fotkách má Petra nejhubenější nohy. Aspon tedy dole co je vidět.
Reagovat
brixner
Máme fakt velmi krásné tenistky-všechny! Jen se mi ale vůbec nelíbí účes Lucky Šafářové, přitom to je tak krásná holka a ta postavička!! Když si ty vlasy normálně volně rozpustí, nevypadá to dobře a přidává to léta, prostě si myslím, že nejdelší není nejlepší! Podobně na tom byla i Steffi Grafová-pokud hrála a měla takový ten culík s patkou, docela to šlo, ale když vlasy rozpustila...prostě se mi to nelíbí, to je "vizuální" návrat do 70.let. Nejsem odborník ani vizážista a do debat ohledne looků a módy obecně se nepouštím, takže to berte jen jako pohled chlapa-nic víc! Prostě bych to maličko pokrátil:-) Brix
Reagovat
pepin
Tak vem si to, doposud u nás na Miss vyhrávaly jen ty, které měly dlouhé, nebo lépe řečeno rozpuštěné vlasy. Až letos vyhrála ta nakrátko a hned byl kolem toho poprask. Podívej se na Angeliku, jaký byl rozdíl když ji vyčesaly vlasy nahoru a nebo když je měla rozpuštěné. No jednomu se hold líbí vdolky a drhýmu holky.
Reagovat
brixner
Jistě, s tím souhlasím, asi už bylo příliš "předlouhovlasováno". Mě se Šafářka(konkrétně) jako žena moc líbí, jen se mi prostě nelíbí tenhle typ účesu. Já netvrdím, že by to chtělo něco ála D. Chládková, to zase ne! Jen maličko pokrátit, aby třeba byly vidět lícní kosti nebo kousek ouška, což tyto účesy úplně zakrývají a dle mého názoru přidávají ne věku. Podobně na tom byla svého časi i např. Mary Pierce-krásná holka, vzpřímená chůze, prostě dáma. Ale když vlasy rozpustila volně, jako by to už nebyla ona...Neumím vložit odkaz na webové stránky s fotkami(...), určitě bych malý příklad našel:-)
Reagovat
brixner
http://1.bp.blogspot.com/_3Zs3IyKzLKg/TTrnjn9Gc1I/AAAAAAAAAFc/r9HleIUpXMY/s1600/
Reagovat
brixner
To jsem se možná pustil na tenký led...:-) Zkusil jsem to a ono to funguje(odkaz) :-)
Reagovat
Chrenda
Nechápu jak můžeš napsat, že je Šafářová krásná holka. Vždycky zmalovaná jako štětka a stejně naprosto tuctová!
Reagovat
Jan
Mně se naopak líbí dlouhé (a rovné) vlasy :)
Reagovat
brixner
No jo, také názor:-) Mě třeba jako naprosto tuctová připadá např.Masha nebo Vika. Sice netvrdím, že bych se po Šafářce na ulici ohlédl, asi proto, že jsem na brunety, ale rozhodně nebudu o žádné psát, že vypadá jako štětka. Co bys asi tak napsal o FloJo? Tohle nechápu-prostě by(pro někoho MOŽNÁ!!) stačilo napsat-"není to můj typ...nelíbí se mi..."TEČKA! A jestli má třeba Serena naprosto odpudivou (_!_) i celou vizáž? Za tohle jí rozhodně nadávat nikdy nebudu! Lidi, lidi,asi stárnu...:-)) Brix
Reagovat
brixner
...že "štětka" udělá nějaký ten bodík! Mejkap utře do ponožek a čau ve finále!!!
Reagovat
Fandina
Bože ... jak tohle může někdo napsat o Lucce. Je to moc hezká milá holka jak v televizi tak v reálu. Nevím, jak někdo tohle může nevidět.
Reagovat
brixner
Jé, Fandinko, co že nespíš? Nervy před bojem pracují? ;-) Neboj, děvčata to zítra(sakra, už vlastně dnes) dají a zase bude všude úsměv:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zamlouvám si Lauru... :)
https://twitter.com/laurarobson5/status/325260146659954689/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdě chlapče, ta už je nějaký čas v mém harému :-))
Reagovat
a.magerova
Bohužel tomasinho nekecá :-/
Reagovat
gigin
Tvl, dajte mi kýbl makeupu a photoshop a udělám vám z Gulbisa Sharon Stone.
Reagovat
Fandina
je vidět, že si neviděl Shron Stone bez make up ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... Shron Stone si gigine vidět na fotu s makeup či bež něj fakt nemohl ... samozřejmě jde o Sharon Stone ... co s tím naděláš ... pojď pojď pojď ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... ještě dodatek, tak když to tak moc dobře víš, makeup photoshop tak z Gulby udělet tu Sharon Stone. Co ty na to?
Reagovat
gigin
Mi je to fuk. Já ji moc na paštěku nehledím. Utkvěla mi hlavně díky "památné" scéně ve filmu Základní instinkt.... TAM makeup neměla....
Reagovat
Fandina
gigin ... tak to jsem nepochopila tvůj příspěvek výše. Ale třeba mi to vysvětlíš. Díky.
Reagovat
gigin
To máš fuk, Fandinko. Prostě pořekadlo - "Z prdele ksicht neuděláš", se dá pomocí různých fintiček zpochybnit a někdy i vyvrátit... Nech to plavat...
Reagovat
Fandina
gigin ... nevím, ale Sharon Stone je krásná herečka, jedna z nejkrásnějších na světě, ale nevěř, že v Základním instikntu make up neměla. Jednu její fotku no make up tady máš. Sorry.

http://www.play4movie.com/file_gossip/786/gallery/BG_Sharon-Stone_no_makeup-05.jpg
Reagovat
carolyn
myslím že TAM opravdu make up neměla :-D
Reagovat
Fandina
carolyn ... a proč si to myslíš?
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
carolyn
Fandino a ty už sis tam někdy dala make up??
Reagovat
Fandina
carolyn ... neodpovídáš na otázky ... úsměv
Reagovat
carolyn
tomu se říká: "odpovídat na otázku otázkou" :-P
Reagovat
Fandina
carolyn ... v pohodě, už mě ta diskuse nějak nebere neber si to osobně, ale já se jdu podívat na nějaké itineráře na automobilové soutěže, budu spolujezdcem. Tak se na mě nezlob, nechci se už o Stone bavit. Až příště ... úsměv
Reagovat
carolyn
už můžeme začít závidět??? :-DDDD
Reagovat
gigin
Fandino ty budeš "mitfára"??? :-OO Kde se to jede?
Reagovat
Fandina
carolyn ... je důvod?
Reagovat
Fandina
gigin ... jak jinak. Být navigátor je super zábava, zážitek. Jede se to pokaždé jinde, někdy i v blázinci ... úsměv
Reagovat
gigin
Aha... tak to jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ta další, kde budeš navigátorka bude v tom blázinci nebo jsem to pochopil špatně?
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... taky chceš jet?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino já jsem se ptal první, drž se prosím pravidel odpovědi, díky.
Reagovat
Fandina
Milas_TP já nerozumím otázce. Tak se omlouvám. Ale jinak, kdybys chtěl, tak až příště zase pojedu takovou soutěž, dám ti vědět, je to celkem zábava. Jezdí se i zkoušky akcelerace, zkouška zručnosti, jedeš podle slepé mapy. Mě to baví, je to zábava.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: že bys mě dělala navigátorku řikáš jo? No nabídka to je lákavá, ale musím si to rozmyslet.
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... domluveno. A teď jdeme fandit holkám. Pokud vím, tak se pátý zápas ve Fedu teď v semifinále nehraje. Ale nejsem si jistá. Když bude rozhodnuto po třech singlech, tak se čtvrtý nehraje a hraje se debl. Ale nevím to přesně. Já doufám, že naše holky ty tři body urvou. Přeji jim to. Tak fandíme a pojď pojď pojďte holky na to!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak super, btw nemáš nějaký odkaz na tu akci, moc rád bych si o tom něco přečetl, zajímá mě to. :) A moc se těším případně.
Reagovat
a.magerova
Ve filmu je nutný make up VŠUDE!!!
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... až to bude aktuální, dám ti to do vzkazů ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem myslel na tu aktuální, jak na ní jdeš jen ty :)
Reagovat
smazaný uživatel
A negoogli to ... usměv s vyplazeným jazykem
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... jak jsem řekla, dám ti to tam, až to bude aktuální. Jinak o automobilových soutěžích se dozvíš i na internetu. Nejezdím to jenom já. Jezdí to spoustu lidí.
Reagovat
carolyn
Fandino - kterej blázen se nechá od tebe navigovat? :-)
levá pojd pojd pojd
Reagovat
smazaný uživatel
No psala si, že jdeš studovat itirenáře, takže to asi bude aktuální ne? Poslala bys mi na e-mail nějaký ten itinerář, jsem hodně zvědavý ... napětí...
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... a koli dáš za odkaz. Myslím peněz?
Reagovat
Fandina
oprava ... Milas_TP kolik dáš? ulíto mi k ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Pošlu ti pusu za odkaz? Bereš?
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... za pusu si nic nekoupím. Jinak pokud máš zájem si něco na tohle téma zjistit, na internetu to najdeš. Jinak se měj fajn ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový podezření, že nás tady krmíte jak divou zvěř, google nepomohl a tak teď stíníte slečno :D Jen aby ta navigačka nebyla v angličáku doma na koberci.
Reagovat
Fandina
http://cs.wikipedia.org/wiki/Automobilov%C3%A1_orienta%C4%8Dn%C3%AD_sout%C4%9B%C5%BE

Kdo nevěří, ať tam běží.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino Fandino :D odkaz z wikipedie, takový amaterismus sakra. Jinak ty itineráře asi neuvidím co?
Reagovat
Fandina
Milas_TP a proč tě tak ty itineráře zajímají?
Reagovat
Fandina
Milas_TP ... jezdit automobilové soutěže není žádná věda, stačí se přihlásit a jedeš. Je to zábava. Dobrou noc ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když si mě zvala, tak chci vědět o co jde :-)
Reagovat
Fandina
Milas_TP tak už to víš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jste tady načali týmové fotky, tak přidám taky jednu zajímavou... Ne kvůli oblečení, ale účesům. Aga a Ula si totiž "vyměnily" barvu vlasů! Agnieszce to docela sluší, ale Ula už není ten blonďatý andílek. :(
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/526633_561916283830053_2074882611_n.jpg
Reagovat
Fandina
monty ... to jsou věci. Tak Aga je podle mě pořád stejná, ale Ula se mi v těch tmavých moc líbí ... úsměv
Reagovat
Fandina
monty ... ještě ke Caro, dnes ti to tu psal tommr. Při zápase Nadala s Grigorem teď v Monte Carlu byli několikrát k vidění u stolku otec Caro vedle Rory a naproti němu Caro a vedle ještě nevím kdo. Tak jen chci říci, že využili svého bydliště a nechali se vidět, včetně Roryho.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga už jednou trochu zesvětlený vlasy měla - myslím, že loni na Wimbledonu, ale víc se mi na ní líbí tmavé vlasy. Ule podle mě víc sedí ta blond..
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=561871380501210&set=a.250000751688276.60469.247405601947791&type=1&theater

A ted to srovnej s těmito.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tady taháte zbraně hromadného ničení?
Reagovat
tommr
no ta první zprava taky není špatná i když jinak na naše nemají ... :)
Reagovat
pepin
Tak o tom, že na naše holky nemají a podotýkám nejen v tenise, je notoricky známo po celém světě. A k té fotce, zato ta třetí, to je postava do "džezu".
Reagovat
smazaný uživatel
co se sympatií týče, o (malá) prsa vedem. Kirilenko to Ruskám strašně kazí. To je snad nejnepříjemnější hráčka na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lze někde zjistit H2H čtyřhry Errani/Vinci vs H+H ?
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to našla : 3:3, takže by to mohlo být trochu vyrovnané, já bych jim věřila v případné rozhodující čtyřhře..
Reagovat
tommr
bilanci za uplynulý léta mají sice vyrovnanou, ale letos mají Italky zatím jasně lepší formu. Jediná letošní konfrontace proběhla v Paříži kde Andrea ovšem nehrála s Luckou ale s Huberovou a od Erraniový s Vinciovou utrpěly ve finále debakl 1:6 1:6 ... :)
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=561824247172590&set=a.561168573904824.1073741826.247405601947791&type=1&theater

Tak tomu se říká materiál. Také bych chtěl být kapitánem.
Reagovat
tommr
holky na tý fotce vypadají opravdu dobře - kdybych nevěděl, že jsou to naše elitní tenistky tak bych řek, že se jedná o nějaký modelky nebo hostesky. Tak snad budou podobně zářit i na kurtu ... :)
Reagovat
rubens
Vlasy - Klára
Oči - Lucka š.
Úsměv - Andrea
Dekolt - Petra
Nohy - tady váhám, asi Andrejka
Paže - Lucka H.
Celkový dojem - Pála
Reagovat
Fandina
rubens ... a nejlépe si tu bude malovat konkurence nejen malířská ale i momentálně tenisová ... Vinci. Jak jinak. :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dobře to pro naše holky nevypadá, ale na druhou stranu možné je úplně všechno a holky se ve Fed Cupu vždycky překonávají, takže já osobně věřím a doufám... :) a samozřejmě fandím..
Reagovat
tommr
singly-CR:
Kvitová 18:5, Šafářová 9:9, Hradecká 1:3, Hlaváčková 0:1
singly-Itálie:
Errani 7:5, Vinci 2:4, Schiavone 22:19, Pennetta 20:4

debly-CR:
Kvitová 0:1, Šafářová 0:1, Hradecká 4:1, Hlaváčková 2:0
debly-Itálie:
Errani 8:2, Vinci 18:0, Schiavone 4:0, Pennetta 2:1

bráno čistě statisticky nejsou Erraniová a Vinciová v singlech tak silný. Jasně nejlepší Italkou je Pennettaová, která ale nejspíš v singlech nenastoupí ...
Petra a Lucka mají ve FC lepší výsledky - a to zvlášt v poslední době. Petra má za poslední tři roky bilanci 13:1 a Lucka vyhrála svoje poslední 4 zápasy ...
V deblu jsou ovšem Italky skoro neporazitelný at už nastoupí v jakýkoli sestavě. Obzvlášt bilance Vinciový je hrůzunahánějící ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusím se trochu vyjádřit, jak vidím šance všech týmů v semifinále i barážích. Samozřejmě, předpoklady jsou jedna věc, ale rozhodovat se bude až na kurtu... :)

Semifinále:
Itálie - ČR (60:40): Vzhledem k domácímu prostředí, povrchu a momentální formě hráček vidím jako favoritky Italky. Zase bych to ale neviděl nějak jednoznačně. Češky ve Fed Cupu obvykle dokážou ožít, což ukázaly třeba s Austrálií. Myslím, že bude ještě víc než obvykle záležet na Petře. Bez jejích dvou bodů si české vítězství nedokážu představit... Je mi líto Klárky. Konečně měla velkou šanci zahrát si po dlouhé době Fed Cup a tohle se jí přihodí. :( Co se týče mého přání, tak jsem si původně přál postup českého týmu a finále s Ruskem (včetně Mashy) v Praze. Ale když to chtějí dát do Ostravy, tak už mi na tom tolik nezáleží... Přesto mám pořád blíž k českým holkám. :) A kdyby hrála Klárka, tak ještě víc...

Rusko - Slovensko (65:35): Jak už jsem psal, i bez Mashy přeju ruským holkám. Nečeká je nic jednoduchého, ale vyrovnanost jejich týmů je větší než u Slovenek. Možná se na antuce nadřou (volba povrchu mě trochu překvapila), ale podle mě ty tři body udělají. Třeba to bude podobné jako s Japonskem, že se rozhodne až v deblu... Já doufám, že Rusky potáhne za vítězstvím hlavně Makiri. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Baráž o 1. Světovou skupinu:
Německo - Srbsko (70:30): O tomto zápase jsem psal už na začátku týdne. Je to jasný šlágr baráže. Oba týmy mají na to, aby byly ve světové skupině, takže ten los byl docela vražedný... Když za Srbsko nehraje Jelena, tak jsou Němky celkem jasné favoritky. Moc bych si přál, aby došlo k překvapení. Jak se může zrodit srbské vítězství? Nevidím jinou cestu než dva body od Any. Bude to ale nesmírně těžké proti Angie a Moně... Každopádně, držím palce tomuto sympatickému týmu. Nejvíc samozřejmě Aničce a Bojaně bych to taky přál, za to jak se minule obětovala. :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/544098_536186036433621_575713867_n.jpg

Švýcarsko - Austrálie (25:75): Tady to vidím celkem jasně pro Austrálii. Bude ale hodně záležet na tom, jak se bude dařit Sam. Když jí to nepůjde, tak to může dopadnout všelijak. Oprandi a Voegele jsou schopny zahrát dobře...

Španělsko - Japonsko (75:25): Kdyby se hrálo v Japonsku, tak bych to viděl prakticky vyrovnaně. Ale tady mají Španělky domácí prostředí a hlavně antuku... Navíc Morita už taky není v takové formě, jako když ve čtvrtfinále Fed Cupu uhrála dva body v Rusku.

USA - Švédsko (95:5): Tak tady asi není o čem. Při účasti Sereny, Venus a Sloane jsou Američanky obrovskými favoritkami, navíc v domácím prostředí. Muselo by se přihodit nějaké zranění, aby Švédky měly šanci. Proto těch 5%, protože stát se může všechno... Ale tady očekávám opravdu jednoznačnou záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Baráž o 2. Světovou skupinu:
Belgie - Polsko (25:75): Myslím, že Aga s Ulou to zvládnou a docela jím to přeju. Hlavní rozdíl by měla dělat Aga jako hráčka první desítky... Belgii navíc chybí Yanina a přijde mi, že Kirsten je na to úplně sama.

Francie - Kazachstán (80:20): Pro mě těžká volba, protože za Francii hraje Kristina a za Kazachstán Galina... Favoritky jsou asi celkem jasně Francouzky. Marion sice taky nemá bůhvíjakou formu, ale přesto si myslím, že se budou radovat domácí.

Argentina - Británie (50:50): Uf, tak tady to vidím úplně vyrovnaně. Britky mají Lauru, která je ze všech nominovaných jednoznačně nejvýše postavenou hráčkou. Na druhou stranu, Argentinky mají domácí prostředí, antuku a už minule proti Švédsku dokázaly, že umějí být nebezpečné... Já to samozřejmě moc přeju Britkám a věřím, že je Laura dotáhne k vítězství. :)

Ukrajina - Kanada (55:45): Tady to vidím taky hodně vyrovnaně. Mírným favoritem je Ukrajina hlavně díky domácímu prostředí... Pro mě to je zase těžké rozhodování. Na jedné straně Lesia, na druhé Genie. Přál bych to oběma, ale vyhrát se svým týmem může jenom jedna. Spíš si myslím, že se bude radovat Lesia.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jedna věc, která tolik nesouvisí s Fed Cupem...

Masha má dneska narozeniny! :) Sice už jsem jí popřál na Twitteru, ale musím i tady... Maruško, všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdraví, štěstí a lásky! Ať se daří nejenom na kurtech nebo v cukrovinkovém byznysu... :)
Reagovat
tommr
dobrej rozbor monty! K vyhlídkám jednotlivejch týmů se moc vyjadřovat nemůžu, protože nemám takovej přehled kdo proti komu vlastně bude hrát. Snad bych jen trochu nesouhlasil s tvojí předpovědí jasnýho postupu Austrálie. Pokud Voegele zahraje aspon tak jak jsem jí viděl hrát posledně proti Caro tak budou mít Australanky co dělat aby postoupily ...
Jinak já budu přát vedle našich postup hlavně Ruskám (ale jen pokud postoupí i naše - rád bych viděl finále ČR-Rusko), Španělkám (ty bych si přál jako soupeřky našich příští rok) a Francii a Británii (tyhle týmy bych rád viděl jako naše soupeře v dalších létech) ... :)
Reagovat
tommr
a jak je to vlastně s Caro? Ta žádnej FC zápas tenhle víkend nehraje? Ted jsem jí totiž viděl v televizi i s otcem a Rorym jako diváky v hledišti na turnaji v Monte Carlu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji. :) Co se týče Švýcarska s Austrálií, tak jak říkám: Bude hodně záležet na formě Sam. Pokud neudělá dva body, tak to může dopadnout vážně všelijak (to může i se dvěma body). Je fakt, že Voegele teď byla ve slušné formě a Oprandi minule ve Fed Cupu zazářila. Taky je pravda, že Austrálie má sice Sam, ale pak je tam docela velká díra. Přesto si myslím, že právě Sam bude v tom zápase "rozdílovou hráčkou" a ten třetí bod už Australanky nějak udělají... Vidím, že přání máme podobná. O tomto víkendu přeju nejvíc samozřejmě Srbsku a potom určitě Británii, Rusku a docela Polsku.

Co se týče Caro, tak Dánsko hraje až tu nejnižší skupinu, tedy 3. skupinu Euro-africké zóny. Našel jsem na stránkách Fed Cupu, že tahle skupina se bude hrát až v květnu (viz odkaz dole). Takže tam Caro asi určitě nebude hrát, protože to už zase poběží turnaje... Caro to má s tím Fed Cupem stejně těžké. Nemá žádnou pořádnou spoluhráčku a když teď zrušili turnaj v Kodani, tak si ani žádná jiná hráčka z Dánska nemůže vyzkoušet turnaj WTA. Docela mě to mrzí, protože Caro a její kamarádce Malou Ejdesgaard to v deblu vždycky moc slušelo. :) Jinak není nic divného, že je Caro na turnaji v Monte Carlu. Ona tam bydlí, takže to nemá daleko. :)

http://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2013.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim že když nehraje Zakopalová tak není co řešit. Šafářová získat body nemůže ani ve snu a Kvitová bude ráda za jeden, už rozhodně čistě výkoností není hráčka Top 10, může být ráda za nasazení na turnajích když jsem viděl co předvedla v Katowicích!
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych věřit, že holky vyhrají, ale domácí Italky na antuce to je opravdu velký sousto. Nic to ale nemění na tom, že budu fandit, dokud bude alespoň malá naděje.
Reagovat
Fandina
Tak držím palce a holky dejte to! pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
s Luckou Šafářovou jsme ale stejně silný jako bychom byli s Klárou. Klára se zdála být v mírně lepší formě, ale Lucka zase může spíš překvapit. Naše šance na celkový vítězství jsou ovšem malý a pokud by měl rozhodovat závěrečnej debl tak opravdu jen minimální ... :)
Reagovat
VlS
Na špatný zprávy je času dost, teď normálně fandi, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
pčééésněě
Reagovat
pepin
Tak já si myslím, že se nemají čeho bát, vyhrály dvakrát a pro nás hovoří neuvěřitelný týmový duch a jejich parta. Takže bych to neviděl až tak černě.
Reagovat
Fandina
Naše holky s Italií vyhrály posledně, ale předposledně u nich na antuce prohrály úplně všechny zápasy, tak ono to tak jednoznačné není. Favoritkami jsou Italky, jak podle žebříčku tak s výhodou povrchu a domácího prostředí. Já samozřejmě fandím našim a věřím, že vyhrají, ale když ne, tak jim to vyčítat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tohle pepin ví. Spíš chtěl jenom vypíchnout naše pozitiva.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Šance jsou na obou stranách. A to je nejdůležitější. Vyhrají ty lepší. O nic jiného nejde.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, čeho by se měly bát a když by prohrály, tak určitě vyhrají v kráse. S našima holkama se nemůžou rovnat žádné.
Reagovat
Fandina
pepin ... v kráse už vyhrály, takže super a když vyhrají i v neděli, tak bude radost navíc a o nic jiného nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, já si nemyslím, že by nás Klára spasila. Má lepší výsledky, ale celkově věřím víc Lucce, má lepší podání, je levoruká /pro ty mám slabost/ :))) Hlavně by mě nebavilo koukat na FC a dopředu čekat, že prohrajeme, to si radši dám růžové brýle :)))
Reagovat
tommr
Klára je o trochu spolehlivější, ale proti silnějším soupeřkám toho s tím slabým podáním nemůže moc udělat. Lucka dokáže spíš překvapit - když bude mít svůj den tak může obě Italky klidně porazit, když ne tak může od obou utržit debakl ... :)
Reagovat
VlS
pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkná fotka Petry :) A na FB jim to fakt sekne v těch šatičkách, Pálovi asi hodně chlapů závidí, že má u sebe takový kočky :))
Reagovat
Alois_Mlok
Jsem optimista a věřím, že jeden bod děvčata udělají. O celkovém vítězství nelze vůbec uvažovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč "ani uvažovat"? A jestli věříš v jeden bod, tak moc optimista teda nejsi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Postup je poměrně velkou utopií, musely by totiž holky udělat tři body v singlech, což mi příjde vzhledem ke všemu jako skoro nemožný. Bod v deblu je podobnou utopií, Italky jsou aktuálně uplně jinde.
Reagovat
Fandina
Milas_TP nemyslím si, že je to utopie. Samozřejmě že Italky jsou jak postavením na řebříčku tak domácím prostředí favoritky, ale šance jsou otevřené pro oba tými. Věřím našim holkám. Podle mě vyhrají.
Reagovat
Fandina
oprava ... hrubka, sorry, oba týmy ... tvrdě holky do toho ... pojď pojď pojď, třikrát na tři body ... úsměv
Reagovat
carolyn
Polský turnaj jsem vůbec nesledovala, tak nevím jak tam hrála, ale co Petra říkala, zrovna nebyla nadšená z hodně pomalé antuky v Itálii, oproti Polsku.
Reagovat
Fandina
carolyn ... stačí to sledovat a pak se i dobře odhaduje. Dívej se na tenis a pak můžeš tipovat.
Reagovat
carolyn
Fandino, kde píšu že nesleduju tenis???
já v tu dobu sledovala jiný turnaj.
navíc mě nijak český hráči/ky neberou, proto jsem ten turnaj ani neměla potřebu sledovat.
Já netipuju jak to dopadne, jen konstatuju co říkala Petra. V tom je rozdíl
Reagovat
Fandina
carolyn ... šance jsou otevřené, já si myslím, že naše holky vyhrát mohou, je to můj názor, co sleduješ ty je tvoje věc, mě do toho nic není.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino v neděli uvidíš, že to utopie byla... Očekávám 4:1 výsledek.
Reagovat
tommr
výsledek 4:1 je dost nepravděpodobnej - za rozhodnutýho stavu se pátej zápas nejspíš nebude hrát ... :)
Reagovat
VlS
Já si myslím, že je dokonce nemožnej, že to, že se za rozhodnutého stavu 5. zápas nehraje je nastavené v pravidlech a za stavu 3:0 se nehraje 4. singl, ale debl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist