Fed Cup se vrátí do Ostravy

16. 10. 2012, 14:23
Aktuality 13
Zatímco finále letošního Fed Cupu hostí Praha, první kolo příštího ročníku se bude znovu hrát v Ostravě, kde české tenistky v dubnu porazily Itálii. Svěřenkyně trenéra Pály přivítají v únoru Austrálii v tamní ČEZ aréně.
Profily hráčů
Český fedcupový tým

"Myšlenkami jsem sice ještě před finále, ale je prima hrát v místě, kde jste skoro doma a kam to kamarádi a přátelé nemají daleko," řekla v tiskové zprávě česká jednička Petra Kvitová, která se připravuje na Turnaj mistryň a finále Fed Cupu.

"Požadavky na první kolo nejsou tak striktní jako na finále, a tak volba Ostravy byla celkem jasná. Pro Ostravu rozhodl i velmi vstřícný přístup města a kraje," řekl Miroslav Černošek, šéf České sportovní, která pro tenisový svaz akci marketingově zajišťuje.

Finále letošního ročníku se uskuteční 3. a 4. listopadu. Svěřenkyně kapitána Petra Pály budou v pražské O2 areně obhajovat titul proti srbskému týmu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Labi
klasika jak zas o něco pujde tak to hodí do prahy za neskutečné ceny a když jde o "prd"
Reagovat
Labi
...tak chcou potěšit diváky v ostravě
Reagovat
tommr
neřek bych, že půjde o "prd" - první kolo je ve světový skupině FC už vlastně čtvrfinále a Austrálie v čele se Stosurovou bude taky velice atraktivní soupeř ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď rád, že se v Ově hraje alespoň někdy. Když byl loni Kaderka ve Varech, tak všem mazal med kolem huby tvrzením, že se zdejší hala hodí i na finále. A letos jsme se dozvěli, že vyhovuje akorát kyslíkárna..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim, ze Ostravaci muzou bejt radi aspon za to. Nevim co to maji furt za komplex. Praha je proste hlavni mesto, je vetsi, ma mezinarodni letiste. Navic je uprostred republiky a ti co jsou ze zbytku Ceska to tam maji blize nez do Ostravy, ktera je v rohu republiky. Absolutne vsechno mluvi pro Prahu jako dejiste finale, krome zhrzenosti nekterych Ostravaku. Muzete byt radi, ze se v Ostrave kona aspon neco. Pak jsou tu dalsi miliony obyvatel, kteri nebydli ani v Praze, ani Ostrave a musi jezdit tak jako tak a nebo si zajit chut.
Reagovat
smazaný uživatel
zkus se podivat na mapu driv nez reknes ze praha je uprostred...
Reagovat
smazaný uživatel
Praha je rozhodně ze všech větších měst nejvíc uprostřed, narozdíl od nepěkné Ostravy, která se schovává někde v koutku republiky :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že Ostrava je v rohu, ale zmodernizovaná ČEZ aréna je moc pěkná i její okolí a pro ty a například vlakové spojení na trase Praha Ostrava za využití těch super moderních vlaků je rychlé pohodlné a není drahé. Na tenise jsem tam byla několikrát a Ostrava se mi líbí.
Reagovat
ludolf
Tenisoví fanoušci nejsou jenom v Ostravě a v Praze, například ze západní část Čech není spojení do Ostravy moc "rychlé".
Reagovat
Fandina
Pochopitelně, že by bylo lepší, kdyby se hrálo někde uprostřet republiky, ale ber, když není. Sazka aréna je zřejmě moc velká a drahá v Praze a pravděpodobně není vhodnější místo na tuto příležitost než v Ostravě. Nejlepší by to bylo někde v centru republiky, mít halu, kvůli dojezdu, není no a možná lepší by bylo i Brno, otázkou je, jestli jsou tam na to mementálně podmínky. Diváci jsou všude, to je jasné, otázka je vždycky místo, takže mají výhodu ti, co mají poblíž svého bydliště technické podmínky pro tyto zápasy. Jinak to ani nejde ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kaderka a KV Arena
http://sport.idnes.cz/bude-se-hrat-finale-tenisoveho-fed-cupu-v-karlovych-varech-p34-/tenis.aspx?c=A110225_152859_tenis_bur
Reagovat
Fandina
Vůbec tu nepropaguji Ostravu, protože to tam mám mnohem dál než na západ Čech jak píšeš a také vůbec nepropaguji vlak, protože do Ostravy jsem jela pokaždé jinak i autobusem, autem, ale ten vlak byl prostě nejvýhodnější. A tady jak se tam dostat třeba vlakem, autobusem z Plzně, a je to vlatně jen o tu třičtvrtěhodinu dál než z Prahy.

http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusymhd/spojeni/
Reagovat
Fandina
ještě ludolf ... moc se omlouvám, to s tím jízdním řádem, ono se mi to tam nezobrazilo po zkopírování, jako v compu, tak posílám některé jednotlivé detaily ... úsměv

http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=Mjc4NjA2MDQ2JTEwMDEyOSU-

http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=MzQ3MzkyODglOTMwNzkl

http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=MzQ3MzkyODglOTMwNzgl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist