Fed Cup: Pála vybírá kvarteto na finále

12. 10. 2011, 16:31
Aktuality 6
Až z osmi hráček mohl vybírat kapitán českého týmu Petr Pála nominaci na finále Fed Cupu, kterou oznámí ve čtvrtek. Jedinou jistotou v sestavě pro utkání o titul v Rusku, které se hraje 5. a 6. listopadu, bude wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Na zbylá tři místa hráček se ale tlačil zástup adeptek.
Fed Cup

"Jsem rád, když holky hrajou dobře a výběr je velký. Akorát je to pak samozřejmě složitější a musím uvážlivě vybrat co nejlepší sestavu. Nikdy pak není příjemné, že člověk musí někomu říci, že v týmu není," řekl Pála před měsícem.

Ve čtvrtek dvě hodiny po poledni Pála finální čtveřici oznámí. Na prvním místě by v ní neměla chybět od pondělí světová čtyřka Petra Kvitová, která je letos ústřední postavou týmu. V prvním kole proti Slovenkám i v semifinále v Belgii získala dva body.

Jinak měl Pála možnost širokého výběru. Kvitovou mohl doplnit Lucií Šafářovou (27.), nebo Petrou Cetkovskou (32.), proti které hovoří fakt, že má minimální zkušenosti s Fed Cupem - hrála dvě čtyřhry a před třemi lety prohrála obě své dvouhry.

Spíše se asi dostane na Barboru Záhlavovou-Strýcovou (44.) a druhou deblistku světa Květu Peschkeovou. Ve hře jsou i účastnice semifinále proti Slovenkám Iveta Benešová (48.) s Lucií Hradeckou (51.). Teoreticky může být variantou do dvouhry Klára Zakopalová (41.), jenomže ta byla ve výběru naposledy v roce 2006.

"Má to těžké. Musí být připravený na různé varianty, ale já mu dost věřím, protože se mu zatím dařilo nominovat dobře," řekl František Pála, otec Petra Pály a bývalý daviscupový a jednou také fedcupový kapitán. "Jelikož může ještě měnit sestavu na místě před losem, tak si myslím, že by se mělo jet v pěti hráčkách. Je to finále, dá se s tím víc pracovat a holky by si to za sezonu zasloužily," uvažoval Pála starší.

Ruský kapitán Šamil Tarpiščev oznámil nominaci s velkým předstihem již v září a jeho kvarteto budou tvořit světová pětka Věra Zvonarevová, Anastasia Pavljučenkovová (15. WTA), Světlana Kuzněcovová (19.) a Jekatěrina Makarovová (53.).

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
Ne ze by zalezelo na tom, kdo prohraje, ale idealni sestavu bych videl ve slozeni: Petra, Ivet, Kveta a Safarova.Krasne vyvazeny tym s jedinym problemem - a to forma druhe singlistky.V takovem pripade se nabizi reseni Cetkovska misto Safarove, ale netroufam si prilis odhadovat, koho Pala nakonec vybere.Variant je skutecne hodne.Nicmene mi to popravde prilis netrapi:-))
Naopak, co mi dela starosti jsou katastrofalni vysledky predevsim Kati Makarove, ale take Svety a prumer 8 dvojchyb na zapas Nasti.Plus stejne tak me zarazi, ze ani Nasta ani Kata nejsou na entry doma v Moskve a spolecne s Kirilenko jsou misto toho prihlasene v Lucemburku.
Reagovat
smazaný uživatel
Příjemné starosti, po tom co jsme měli v první stovce sotva dvě hráčky, ikdyž to už je pár let nazpět :) Jen ať se holkám daří dál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt mu to nezávidím. Osobně nevím koho bych vybral, ale kdybych musel tak asi: Kvitová, Šafářová, Benešová, Strýcová. I když nechat doma Květu, fakt nevím.
Reagovat
Carloss
já bych vybral Kvitovou, Benešovou, Strýcovou pro čtyřhru a pro druhou dvouhru bych se rozhodoval mezi Šafářovou a v životní formě hrající Cetkovskou. Květa IMHO má sice úžasnou sezónu, ale rozhodující je, že Benešová se Strýcovou jsou sehraný.

Jinak pro druhou dvouhru bych asi vybral Cetkovskou, přece jen jsem ji viděl na pár tutnajích a hraje fakt famózně.
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle názorem jen souhlasím! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych vzal místo Strýcové Peschke. Má lepší formu, s Ivet už taky párkrát hrála a tým by potřeboval nějakou zkušenou hráčku .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist