Fed Cup: Italské šance se zvýšily, Serena nebude hrát

2. 11. 2009, 11:34
Aktuality 0
Krátce po svém vítězství na Turnaji mistryň nepotěšila Serena Williamsová americké fanoušky, kteří doufali, že jim po devíti letech přiveze trofej z Fed Cupu. Nebudu ve finále hrát, jsem vyčerpaná, vzkázala jim staronová světová jednička.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Pro zámořské tenisové fanoušky to není nic nového. Serena Williamsová nenastupuje ve Fed Cupu od roku 2007 a i kvůli tomu získaly Američanky trofej naposledy v roce 2000.

Letos ovšem Serena účast ve finále, které se hraje tento týden v Itálii, přislíbila. Pokud by hrála, Američanky by i venku byly jasnými favoritkami. Těsně poté, co v Dauhá získala podruhé v kariéře titul na Turnaji mistryň, ale mladší ze sester Williamsových oznámila, že do Itálie nepoletí.

"Moc ráda bych jela, ale myslím, že bych na tom fyzicky nebyla dobře," vysvětlila své rozhodnutí Američanka, která v těžkých podmínkách v Dauhá odehrála pět zápasů v šesti dnech. "Je moc náročné odehrát takový týden a pak hrát znovu," dodala hráčka, která letošní sezonu zakončí na vrcholu světového žebříčku.

Pro Američanky je to velká ztráta, ve fedcupovém týmu totiž chybí i Venus Williamsová.

"Je to hodně složité rozhodnutí, které jsem ani nemohla sama udělat," vysvětluje Serena. "Potřebovala jsem vědět, co na to říkají máma s tátou. Lidé, kteří jsou mi blízcí, mi museli říct, co mám udělat."

Američanky tak k finále, které se hraje 7. a 8. listopadu v Reggio Calabria, letí v sestavě Vania Kingová, Alexa Glatchová, Melanie Oudinová a Liezel Huberová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist