Fed Cup: Italky jsou krok od dalšího titulu

7. 11. 2010, 05:13
Aktuality 1
Italské obhájkyně titulu ve Fed Cupu dělí jediné vítězství od zisku další trofeje. V americkém San Diegu zvládly obě úvodní dvouhry a po prvním dnu vedou 2-0. Rozhodnout tak může zítra už Francesca Schiavoneová, pokud porazí domácí Bethanii Mattekovou-Sandsovou.
Flavia Pennettaová

Na půdě Američanek získala úvodní bod pro obhájkyně trofeje Francesca Schiavoneová, která porazila domácí debutantku Coco Vandewegheovou 6-2 a 6-4.

Kapitánka týmu USA Mary Joe Fernandezová se snažila italskou jedničku zaskočit změnou nominace a poslala na kurt teenagerku Vandewegheovou, která si odbyla fedcupovou premiéru rovnou ve finále. Něco takového se ve Fed Cupu patnáct let nestalo. Její tah však sedmou hráčku světa nezastavil.

"Přemýšlela jsem, kdo by mohl být pro Schiavoneovou nejlepší na rozjezd. Hledala jsem někoho s jiným stylem, Coco je vysoká, má dobrý servis a údery hraje poměrně vysoko," vysvětlila Fernandezová, proč vsadila na 114. hráčkou světového žebříčku.

Jenže Schiavoneová, vítězka Roland Garros, od začátku potvrzovala své kvality. Úvodní set byl jasnou záležitostí pro ni, stejně jako začátek druhé sady. Pak se přeci jen Vandewegheová rozehrála a stihla ještě dohnat ztrátu a srovnat na 4-4. Další brejk italské hráčky jí ale dal možnost zápas ukončit, což také udělala.

"Odehrála jsem dobrý zápas. Hlavně v prvním setu jsem začala dobře. Potom jsem polevila, ale s tím, jak jsem hrála jsem spokojená. Byla jsem agresivní, hrála dobře defenzivně a dobře podávala," řekla Schiavoneová.

Pro Vandewegheovou byl zápas proti ní křest ohněm, který 114. hráčka světa zvládla se ctí.

"Proti Francesce jsem nikdy nehrála," uvedla Vandewegheová. "Není v top 10 pro nic za nic, má skvělý rejstřík úderů. Jsem trochu zklamaná, že jsem prohrála.

Zklamaná po svém zápase určitě je i její týmová kolegyně Bethanie Matteková-Sandsová. Ta ve druhém zápase nastoupila proti Flavii Pennettaové a jejím úkolem bylo vykřesat reálnou naději na obrat v nepříznivě se vyvíjejícím duelu. To se jí ale nepovedlo: Italce vzdorovala dvě hodiny, ale nakonec jí podlehla 6-7 2-6.

Američanky tak nyní za stavu 0:2 musí vyhrát obě zbývající dvouhry a čtyřhru, což se ještě žádným finalistkám v takové situaci nepovedlo.

"Prohrávat 0:2 není nejlepší situace, ale zítra je nový den," nevzdává se Matteková-Sandsová. "Pořád máme šanci, jen prostě musíme hrát skvěle."

 

Výsledky - finále Fed Cupu:

USA - Itálie 0:2 po úvodním dni
Vandewegheová - Schiavoneová 2:6, 4:6, Matteková-Sandsová - Pennettaová 6:7, 2:6.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
no Flavia to v prvním setu dobře podělala... vedla 5-1 a Mattek-Sands to fantasticky zvrátila na 6-5 pro ní... navíc měla i setbol... to by docela nebylo špatný napsat do článku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist