Fed Cup: Finále odstartuje Šafářová s Ivanovičovou

2. 11. 2012, 12:51
Aktuality 58
Lucie Šafářová zahájí duelem s Anou Ivanovičovou boj českých tenistek o obhajobu titulu ve finále Fed Cupu proti Srbsku. První sobotní dvouhra finále v pražské O2 areně začne v 13:30. K druhému utkání nastoupí Petra Kvitová a Jelena Jankovičová. Rozhodl o tom los na Staroměstské radnici.
Lucie Šafářová

Jméno Lucie Šafářové vytáhl ze stříbrné mísy pro vítězky primátor Prahy Bohuslav Svoboda. Potřetí tak letos rozehraje Fed Cup česká dvojka a proti Německu i v semifinále s Itálií pokaždé vyhrála a získala bod. "Dosud nám to takhle vycházelo, tak by mohlo i teď," přála si Šafářová. "Je to podle plánu, vždycky jsme letos vyhrály, když jsem hrála druhá a vždycky 3:0, tak doufám, že teď taky," doplnila Kvitová.

Lucie Šafářová se střetla s někdejší první hráčkou světa Anou Ivanovičovou pětkrát a vede 3:2, přičemž vyhrála poslední tři zápasy. Letos ji porazila v Sydney. "Už se těším, cítím se dobře a mám motivaci ve finále vyhrát," řekla Šafářová po losování.

Dvaadvacetiletá Petra Kvitová je hlavní zbraní českého týnu, ale před finále léčila zánět nosohltanu a jen minimálně trénovala. "Cítím se dobře, bude to, jak má být. Nejsem zdravotně stoprocentní, herně na kurtu předvedu to nejlepší," slíbila hráčka, která vyhrála deset předešlých zápasů v soutěži, a věřila v podporu plné haly.

Otázkou je, jak se Kvitová po nemoci vypořádá s bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou. Jediný vzájemný souboj loni v Linci vyhrála Kvitová ve třech setech. "Jelena je nepříjemná, výborně běhá a málo kazí," řekla Češka. "Petra je vždy nebezpečná, hraje rychlé míče a výměny jsou krátké," dodala Jankovičová.

Nedělní program by měl zahájit souboj jedniček Kvitové s Ivanovičovou, ale je otázkou, v jakém zdravotním stavu tenistka z Fulneku bude. Kvitovou by nejspíš mohla v případě, že po sobotě bude příliš unavena kvůli doznívající nemoci, nahradit Lucie Hradecká. Pak by měly nastoupit dvojky Šafářová s Jankovičovou.

Na čtyřhru mají domácí tenistky připraven elitní pár Hradecká/Hlaváčková, letošní finalistky Wimbledonu, olympiády, US Open i Turnaje mistryň. Soupeřky nahlásily Bojanu Jovanovskou a Aleksandru Kruničovou, ale pravděpodobně složení změní.

České tenistky loni vyhrály finále v Moskvě a získaly první titul v samostatné historii republiky, navázaly tak na úspěchy tehdejšího Československa a jeho pět triumfů. Srbky letos poprvé vyhrály zápas ve Světové skupině a mají tak i premiéru v boji o titul.

Program finále Česká republika - Srbsko (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Sobota (13:30): Šafářová (17. dvouhra WTA) - Ivanovičová (12.), Kvitová (8.) - Jankovičová (22.).
Neděle (11:00): Kvitová - Ivanovičová, Šafářová - Jankovičová, Hlaváčková (3. čtyřhra WTA)/Hradecká (4.) - Kruničová (341.)/Jovanovská (1056.).
pva, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
VlS
Lucka hrála parádně, konzistentně a agresivně
Reagovat
smazaný uživatel
dnes zadna pistolnice, kanon! :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Vyborne od Lucky zahrany zapas
Reagovat
vendulkabendulka
Prijde mi ze je O2 arena poloprazdna, nebo se mi to zda?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte že tenistky používají při hře parfémy?
Reagovat
smazaný uživatel
mas na mysli skutecny parfem? Chucpe! Telova kosmetika, deodorant pred hrou je normalni, nekdo spesl krem na ruce, aby omezil potivost, ale uz uziti teloveho antiperspirantu bych povazovala za zvlastni... pro vyhru musi tect "krev, pot a slzy"... ;-)
Reagovat
vendulkabendulka
Ne, pouzivaji rakety
Reagovat
smazaný uživatel
Odkaz na slova Winstona Churchilla v tenisové diskuzi mě příjemně překvapil, kde všude se dají ta slova aplikovat :-)
Ale trefné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jen chtěl deb*litou komentáře vyrovnat některým diskutujícím :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Krev a pot doslova naplnil v zápase, kdy si raketou do krve rozmlátil hlavu, jen ty slzy chyběly :o) http://www.youtube.com/watch?v=fi-CgSO9Evw
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to Youzhny... používá asi Old Spice
Reagovat
capjar
Důležitý bude první zápas naší Lucky, snad ho psychicky zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Na srbky zase klesl, teď na 2.63. Tipuju, jestli někdo bude chtít vsadit naše holky, tak těsně před zahájením ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ten kurs klesá? Petra se už začala rozehrávat?
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší bylo napsat, že na srbky kurz posiluje. Teď už minimálně, ale pořád posiluje. Teď je 2.62
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný, Petra se už v hale rozpinkává a někdo ze sázkové kanceláře jí sleduje :o)
Reagovat
seshitec
Nechci býti zlým prorokem, ale letos to bude muset Safářová Kvitce vrátit a podržet ji, naoplátku z lonska, kdy nic neuhrála. Ptž pochybuju že Kvitová v týhle formě a po nemoci něco uhraje. Ta s tím svým bumbum stylem všechno vyhází
Reagovat
smazaný uživatel
sak posledne zapasy co Petra prehrala si prehrala sama svojim bumbum stylom jak si to nazval ale myslim zze Lucka ma nato uhrat 2 body
Reagovat
smazaný uživatel
Preco ked podam dajaky zapas napr hrac X a nanho pozeram tak hra jak uplny hlupak ale ked dam proti nemu tak hra jak majster sveta ale to asi u kazdeho tak je. Nielen u mna!
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
To je kvantová fyzika. Tím, že se na objekt díváš, tak jej ovlivňuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
noo moze byt ale je to tak sak ked podam proti dajakemu amaterovi a on zrazu hra jak hrac top 10 tak za tym neco bude
Mozno sa to zda len mne
Reagovat
smazaný uživatel
Simon hra jak totalny postihak s tyma dvoma rukami drzi raketu sa nato neda pozerat
Reagovat
gigin
AJMO DEVOJKE!!!!!SRBIJA!!!
Reagovat
VlS
Proč ta provokace? Máš pocit že už dlouho nikdo nikoho nikam neposílal? hm hm
Reagovat
gigin
Dominik už je hodnej. A když pošle, tak pošle. A jako provokaci to neber. On chtěl jasně vědět, komu o víkendu fandím :))
Reagovat
Fandina
gigine ty zase bavíš ... pročjsi mu to nenapsal do vzkazů, proč veřejně ... úsměv
Reagovat
gigin
Protože se veřejně zeptal.
Reagovat
VlS
Gigine kecáš, ptal se tě tak 3 dny zpátky a hned tam jsi mu odpovídal, normálně dneska provokuješ :-)
Reagovat
Fandina
gigine ... vždyť jsi začal vlákno ty bez otázky ... úsměv
Reagovat
gigin
VlS: Ano, máš pravdu :))) Však už zalezu :DD
Fandina: Taky máš pravdu. Příště mu to napíšu do vzkazů. Omlouvám se. A tobě to taky pro jistotu napíšu do vzkazů. Abys to věděla!!
Reagovat
smazaný uživatel
A co těch dalších 135 online uživatelů? Těm se taky každému zvlášť omluvíš do vzkazů?
Reagovat
Fandina
gigin ... nač tak nakvašeně. Jasně, že mám pravdu, přece tady nebudu psát nepravdy. A do vzkazů mi posílej co chceš. Je to tvoje věc ... úsměv
Reagovat
gigin
Ne.
Reagovat
Sonja
Omg, proč by měl provokovat? Prostě vyjádřil, komu fandí, veřejně povzbudil, jako to tady dělá xxx dalších lidí, včetně třeba Fandiny a jejího "pojď pojď pojď"...
Reagovat
pepin
A to jsem Ti chtěl z Londýna přivézt podpis Djokoviče, tak tedy nevím, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
na dvacet pětce v Turecku postoupila Tereza Smitková už do semifinále, což ji spolu s postupem z kvaldy přinese minimálně 25 bodů a posun někam na 350.místo, což bude její životní umístění a oproti pozici na konci roku 2011 posun o zhruba 500 míst vzhůru!
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se na los, abych viděl Aničku. :) Na ni byl nejhezčí pohled a nejošklivější byl na Kaderku. :D No nic... Ana to bude mít těžké. Hraje hned první zápas proti Lucce, která s ní má dobrou bilanci. Pamatuju si, jak ji letos porazila začátkem roku v Sydney... Myslím, že všechny zápasy jsou otevřené a nepřekvapil by mě skoro žádný výsledek. Snad kromě čtyřhry, tam jsou jasné favoritky H+H. Kdyby to bylo po dvouhrách 2:2, tak bych byl zvědavý, kdo bude hrát čtyřhru za Srbsko. Myslím, že by to určitě nebyla dvojice Jovanovski/Krunic. Tedy Bojana možná jo, ale Krunic podle mě ne. Ta je hodně mladičká... No, celkově bych byl radši, kdyby Bojana hrála místo Jeleny. Je mi sympatičtější a dobře se na ni kouká. :)
Co se týká českého týmu, asi není třeba zdůrazňovat, že bude hodně záležet na formě a zdravotní pohodě Petry. Ta když bude fit, tak jsou Češky celkem jasnými favoritkami. Body však může získat i Lucka, která sice ve Fed Cupu střídá dobré výkony s horšími, ale herně na to podle mě má. Ne náhodou je v první dvacítce... Co se týče deblu, tak to je česká jistota. Hodně by mě překvapilo, kdyby Andrejka s Luckou ten bod nezískaly. Třeba Ana má s deblem nějaké zkušenosti (loni hrála nějaké turnaje s Andreou Petkovic), ale typická deblistka to prostě není, stejně jako další srbské hráčky. To Češky mají opravdu světový pár, jak už se u nich v poslední době stalo zvykem.

Takže přeju hodně štěstí Aničce a ať vyhrajou ty lepší! :)

Jinak ten dnešní rozhovor s Anou ve Sport magazínu je dobrý. Anička zase potvrdila, že je to moc milé děvče. :) Ten článek o jejím vztahu s Jelenou je zase hodně výživný. :D Musím říct, že to bylo celkem zajímavé čtení... A taky mě zaujal ten sloupek "Jak dobýt Anino srdce". Gigine, už sis to přečetl? :D
Reagovat
gigin
Nečetl :)) Já teď stejně "jedu" po magerce, tak je to fuk...
Reagovat
gigin
vlastně po Heather, promiň, už blbnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dobýt Anino srdce:
"Na to se mi těžko odpovídá. Určitě dvakrát nemusím, když kluk moc tlačí na pilu. Na začátku vztahu mě nikdo neohromí ani nějakými dárky, důležité jsou jiné věci. Chtěla bych u toho druhého vidět poctivost a čestnost, dobré vychování a smysl pro humor. Líbí se mi chlapi, kteří jsou svým způsobem staromódní. Důležitá je vazba na rodinu a taky to, pokud se umí hezky chovat k ženám. Nesnáším aroganci. Baví mě inteligentní muži, se kterými se můžu bavit o spoustě věcí. A když jsou k tomu všemu ještě vysocí a pohlední, určitě to není na škodu."

Dobré vychování a smysl pro humor, to snad mám. Chovat se hezky k ženám, to pro mě není žádný problém a zejména k takovým, jako je Anička. :) Celkem se i dokážu bavit o spoustě věcí a vysoký jsem taky... Jenom nevím, jestli bych byl pro Aničku pohledný. Aby to nebyl další vztah "kráska a zvíře". :D A další překážka je ta vazba na rodinu, protože na to jsem ještě dost mladý... Ale od Aničky bych se rád nechal přesvědčit. :)

Když to shrnu, tak aspoň teoretickou šanci snad mám. :D
Reagovat
tommr
mě by mnohem víc zajímalo co mají Ana a Jelena mezi sebou ... :)
Reagovat
gigin
Díky moc za opis!! Jsi hodný. To pak řeknu Aničce, až budem na kafi :DD
Reagovat
anajka
Tak šup šup do toho:). Využi to, Anu máš na dosah. Nadviaž kontakt trebárs tabuľkou v hľadisku "Will you merry me, Ana?
Ja osobne Ti budem držať palce, s podmienkou, že nás budeš občas informovať o priebehu vzťahu, tak ako o priebehu tenisových zápasov. /Stačí menej podrobne./
...väzby na rodinu prídu postupne...
Reagovat
a.magerova
Tak já už si nechala šít šaty podle Tipsarevičové na Tvou svatbu s Maruškou a ejhle změna plánu či co?!!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to je článek na tři stránky. To sem přepisovat nebudu, nezlob se! :D Ale celkově se tam píše hlavně o těch neshodách z minulosti. Píše se tam, že sice nejsou kamarádky, ale bylo už mnohem hůř. Teď spojily síly, aby udělaly úspěch. Což se jim vlastně povedlo, protože už samotné finále je pro Srbsko úspěchem. Před začátkem letošního Fed Cupu je asi moc lidí netipovalo... No a celkově se tam píše, že Ana je taková věčně pozitivní a milá, zatímco Jelena je hodně svérázná a má trochu prořízlou pusu. Prostě jsou obě úplně jiné.

gigin: Není zač. :) Tak jo! :D

anajka: Já v Praze na Fed Cup nebudu. Byl jsem akorát na exhibici s Maruškou. :) To s tím "Ana, will you marry me?" by právě nebyl moc dobrý nápad. Anička přece jasně řekla, že nemá ráda kluky, co tlačí na pilu. :D

a.magerova: Vždyť víš, že já mám lásky čtyři. :) A pozor, to jsou jenom tenisové lásky. Pak mám ještě další. :D Ale co se týká Marušky, tak jsem měl v pondělí něco připraveného, ale bohužel mě nezabrala kostka... Kdyby mě zabrali a já udělal, co jsem měl v plánu, tak by si mě Maruška odvezla domů. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To nahoře měla být reakce na tommra...
Reagovat
tommr
Myslím si, že je to dobrej los. Úplně stejně to bylo vylosovaný i proti Německu a Itálii. Snad bude stejnej i průběh utkání a budeme moc slavit už po třetím singlu ... :)
Důležitý je hlavně, že Petra bude hrát hned první singl druhej den. Pokud totiž nebude moct nastoupit tak jí bude muset nahradit bud Hlaváčková nebo Hradecká a ty budou potřebovat aspon minimální odpočinek před případným rozhodujícím deblem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a to mně by se líbilo nějaké to drama. Nejlépe aby Lucka a Petra vyhrály po jednom zápase a rozhodla závěrečná čtyřhra :)
Reagovat
Roger_Federer
Pokud zdravotni stav Kvitove opravdu ješte neni vpořadku a neni to mlženi z našeho tymu tak Kvitova musi vyhrat hned v sobotu na Jankovič, ktera je zcela bez formi a psichycky vyřizena..Nejak moc neveřim, že Šafařova porazi Ivanovič takže po deblu to bude 2:1 a pokud by Kvitova nebyla do nedele v pořadku tak to Annou bude velmi težke i pro ni nebo připadnou nahradnici..V patem připadnem zapase to bude už loterka na nervy.
Reagovat
VlS
Po deblu to 2:1 být nemůže, fe Fed Cupu se debl hraje až nakonec a ne jako v DC po 2 singlech.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze Safarova nad ivanovicovou vyhra a po sobote bude 2:0
Reagovat
dadaft
no, Jelena měla špatnou antuku a americké betony. ale od turnaje v Dallasu má poměr zápasů W/L 10/5.
že je psychicky vyřízená je kec.
Reagovat
smazaný uživatel
:) trocha demagogie

Před měsícem
Lucka-Niculescu 2:6, 0:6
den na to
Jankovič-Niculescu 6:2, 6:1
Reagovat
tommr
Niculescu bych nebral jako nějaký srovnávací měřítko - ta je totiž úplnej postrach našich hráček. Ted zase pro změnu zničila v Nantes Karolínu Plíškovou ...
Reagovat
Roger_Federer
Ok, diky ja to samozdřejme vim, nejak jsem si to uteklo..při psani.
Reagovat
Roger_Federer
Ok, diky ja to samozdřejme vim, nejak jsem si to uteklo..při psani.
Reagovat
smazaný uživatel
to je ta demagogie.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucku som mal vzdy velmi rad Vela stastia!!!
Cesky musite to dat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist