Fed Cup: Češky preventivně léčí drobná zranění

7. 4. 2009, 11:57
Aktuality 0
České reprezentantky Iveta Benešová a Petra Kvitová nehrají v tomto týdnu plánovaný turnaj v Marbelle a raději odpočívají. Tenistky, které by měly být za 17 dnů v Brně oporami ve fedcupovém semifinále proti USA, se totiž rozhodly doléčit drobné neduhy, než aby se případně zranily a nemohly pak nastoupit.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Současná česká jednička Benešová, 25. hráčka světa, potřebuje dát dohromady bolavá záda a Kvitovou trápí loket. "Jsou to drobné věci. Především jde o prevenci, aby se nestalo něco vážnějšího a holky byly připravené na Fed Cup," řekl dnes David Kotyza, trenér obou hráček a zároveň i fedcupový kouč u kapitána Petra Pály.

Benešová zatím prožívá životní sezonu, naposledy hrála čtvrtfinále v Miami, ale už tam léčila bederní část zad. "Každý den chodila k fyzioterapeutovi a musela se šetřit. Hrála dlouho a měla toho plné zuby, proto jí odpočinek prospěje," konstatoval Kotyza.

Také devatenáctiletá Kvitová, která hraje svoji druhou sezonu na okruhu WTA a objíždí velké turnaje, potřebovala pauzu. "Je mladá, není zvyklá na dlouhé šňůry a musí se dát fyzicky do kupy," uvedl Kotyza. Obě hráčky se podle něho příští týden objeví na antukovém turnaji v Barceloně a odtud zamíří na Fed Cup.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist