Fed Cup: Češkám v přípravě pomáhá patnáctiletý junior

17. 4. 2012, 17:34
Aktuality 14
Teprve patnáctiletý sparingpartner David Poljak rozehrává české tenistky před víkendovým semifinálovým zápasem Fed Cupu proti Itálii. Mladík z Prostějova si v prvním tréninkovém dni na kurtu v ostravské ČEZ Aréně zahrál s wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou, která se dostává do zápasového rytmu po bezmála měsíční zdravotní pauze.
Český fedcupový tým

Mužský element v předzápasové přípravě ženské tenisové reprezentace, to je novinka. S nápadem společně přišli nehrající kapitán Petr Pála a trenér Petry Kvitové David Kotyza.

"Bavili jsme se, že by bylo fajn tohle absolvovat. Jsme rádi, že do toho můžeme zapojit takový ten klučičí tenis. Chtěli jsme, aby se Petra více starala jen o svoji hru. Navíc Lucka Šafářová je levačka, což není taky úplně ideální na trénink," vysvětlil Pála.

Tréninkové partnerky dělala českým tenistkám doposud děvčata. Dnes nastala změna. "Měl jsem trošku trému, ale ta šla potom stranou," usmíval se Poljak, který se osmělil natolik, že wimbledonskou vítězku v tréninkovém duelu porazil 6-4. "Pro mě to byla čest si s ní zatrénovat. Vídávám ji ale často, znám ji z Prostějova. Zatím jsme spolu ale nikdy nehráli," řekl Poljak.

Během zápasu dostával rady i od fedcupového kouče. "Říkali mi, jak mám na ni hrát. Hráli jsme celkem vyrovnané výměny. Petra má skvělý levácký rotovaný servis, který tady na tom rychlém povrchu bude Italkám dělat problémy. Naše holky vyhrajou," poznamenal Poljak.

Česká tenisová jednička Kvitová nabírá formu po zdravotní přestávce, kvůli které od turnaje v Miami už téměř měsíc neodehrála soutěžní zápas.

"Petra trénuje vlastně čtvrtý den po návratu ze soustředění v Turecku. Herně je ten výpadek znát, ale od toho je trénink, aby se to zlepšovalo. Potřebovala trošku dohnat kondici, kterou ztratila nemocemi a zraněními, ale důležité je, aby dobře hrála o víkendu. Od toho je trénink," poznamenal Pála mezi výměnami Kvitové s Poljakem.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
V zimě vedle mě hrál často talent Dominik Starý a nevím nevím jestli by na něj Petra stačila...
Ale teď ať stačí na Italky s holkama!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
koukal jsem na jedno videjíčko s ještě dvanáctiletým Davidem a už v těch letech měl výborné údery - natož ted o tři roky později, bude silnější, vyšší, natrénovanější a zkušenější - junior - nezapomínejme jaký byl v patnácti Nadal (samozřejmě nesrovnávám:-))...ale co hlavně, byl to jen trénink, o nic nešlo - třeba mu Petra chtěla udělat radost:-)

Věřím, že s Petrou už to půjde zase jen vzhůru...stejně jako loni:-)

Italky jsou ve formě (docela), ale i tak věřím, že je uděláme...
Reagovat
tommr
když Petra prohraje i s patnáctiletým klukem. Je mi jasný, že srovnávat ženskej a mužskej tenis dost dobře nejde, ale neznámýho patnáctiletýho kluka by snad wimbledonská vítězka měla sfouknout jak svíčku ... :)
Reagovat
Fandina
Záleži na tom, jak ten kluk hraje. S Adamem Petra prý taky nikdy nevyhrála. Takže uvidíme. Poljak holkám věří. Takže dobrá zprávě a hodně je prožeň, ať jim to jde ... úsměv
Reagovat
tommr
no Petrásek je už junior, takže tam se to už dá tak nějak pochopit. Ale tenhle klouček musí bejt bud velice talentovanej nebo Petra musí bejt ve velice bídný formě. Snad se to ale do víkendu ještě nějak stihne vyladit ... :)
Reagovat
pepin
Loni o tom byl s Petrou docela hezký rozhovor kde zcela jasně říkala, že byt jsou ti kluci mladší, tak pokud budou spolu hrát tak jediná šance s nimi neprohrát je, když nebudou podávat. Je to asi trochu o něčem jiním, co mi těžko asi můýeme posoudit.Ted jsem viděl šot v televizi, moc jí to tam slušelo a na závěr byl hezký pohled na Petru a Davida, jak mu něco stírá mezi očima. Tak snad jim to vydrží. Již se na to těším.
Reagovat
VlS
Pamatuju si na 15 letýho Borga, jak proháněl na Štvanici v DC Kodeše. Pamatuju si 15 letýho Jágra, kterej začínal hrát za chlapy ligu. Nevím jak vypadá, ale některej klouček má 190 a 80 kilo, tak pak to můžou bejt na servisu pecky jak hrom a zatraceně rychlý nohy.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak...
Reagovat
smazaný uživatel
jo no, holt mužský tenis je furt mužský tenis a je možný, že kluci už v tomto věku jsou dost vysocí a pak ty míčky můžou létat hodně rychle... ale stejně furt je to zajímavé, že 15letý klučina porazí světovou ženskou trojku, sice těsně, ale porazil, i když jen v tréninkovém setu:-) ten rozdíl asi je fakt velký... Pavláska bych do toho jinak nemotal, to je už skoro dospělej chlap a pro ty už není problém dávat rány z podání kolem 200 km/h a hrát jako dospělý chlapi, taky není rozdíl mezi 1000. hráčem v žebříčku a třeba 200. hráčem, rány dávají stejný, tam jde pak o detaily, techniku a hlavu... tipuju, že by Pavlásek klidně bouchačskou Serenu přejel jak parní válec:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 98 hrál 203. hráč světa Karsten Braasch s Venus W., která tehdy byla pátá na světě. Braasch vyhrál 6:2 :-).

A VIS má naprostou pravdu, kluk může být už v patnácti dost vyspělý, silově vybavený..a pokud má ještě talent..tak se tomu výsledku v tréninku moc nedivím.
Reagovat
smazaný uživatel
to si pamatuji, ale trochu jinak - nevím přesně ktetý to byl rok...četl jsem ten článek: Serena W. se stala světovou jedničkou a dušovala se, že porazí i každého chlapa...zaslechl jí Braasch (hlavně deblista) a tou dobou někde okolo 1000 ATP - vyzval ji a dal jí 6:1 :-) tak nevim, kde je pravda...:)
ale hlavně jde o to, že chlapi jsou jinde:-)
Nechtěl jsem tě Pse opravovat, jen přidat něco do mlýna:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak promin, ted jsem si to vyhledal na netu a měl si pravdu...ale já taky se Serenou - jen jsem se sekl v tom žebříčku:-)
Reagovat
Roger_Federer
A to se jěště říkalo že došel po celonočním tahu na ten zápas:) http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=21533
Reagovat
Roger_Federer
http://vaclavprokupek.pise.cz/164855-tenisove-souboje-mezi-pohlavimi.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist