Fed Cup: Boj o finále zahájí Šafářová

17. 4. 2015, 13:03
Aktuality 182
Lucie Šafářová odstartuje boj českých tenistek o postup do dalšího finále Fed Cupu. Dvojka obhájkyň titulu se v semifinále s Francií v úvodní sobotní dvouhře střetne s Caroline Garciaovou. K druhému utkání v ostravské ČEZ Areně pak nastoupí dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová a Kristina Mladenovicová. Rozhodl o tom dnešní los.
Lucie Šafářová

České tenistky jsou pod vedením kapitána Petra Pály v semifinále Fed Cupu už posedmé za sebou. Z triumfu se v uplynulých čtyřech letech radovaly třikrát.

Nyní mohou úspěšnou éru prodloužit. Proti Francii mají k dispozici žebříčkově nejsilnější výběr v historii samostatné České republiky. "Takový tým jsme ještě neměly," uvedla Kvitová. Věří, že tým očekávání zvládne. "Favority jsme a je lepší být favority a mít možnost uspět, než být v pozici, že je možné vyhrát, jenom když bude hodně štěstí. Před Francií se ale musíme mít na pozoru," řekl Pála.

Do dvouher vybíral ze čtyř vyrovnaných hráček a nakonec se pro sobotu rozhodl pro osvědčenou dvojici Kvitová, Šafářová. Světová čtyřka Kvitová a třináctka Šafářová mají plno zkušeností a velké zápasy už několikrát zvládly. Dvanáctá hráčka žebříčku Karolína Plíšková si teprve letos odbyla úspěšnou fedcupovou premiéru.

Kvitová: Nečekala jsem, že mi to půjde tak dobře
Největší hvězda týmu Kvitová bude hrát zápas po více než měsíci a půl, během této doby si kvůli únavě dopřála odpočinek. Podobně se po měsíci vracela v roce 2012 při semifinále proti Itálii, obě své dvouhry tenkrát vyhrála a posunula tým do finále.

Nyní už tři týdny trénuje a užívá si atmosféru v týmu. "S holkama je to super," uvedla. Potěšena je i svými výkony. "Myslím si, že to, co předvádím, je lepší. Nečekala jsem, že by to šlo až takhle snáz, a jsem za to i ráda."

S Mladenovicovou, 58. hráčkou světa, se Kvitová střetla třikrát a dva zápasy vyhrála. Naposledy loni na US Open, kde soupeřce povolila jen game.

Šafářová se s Garciaovou dosud neutkala. "Letos mají všechny Francouzky dobré výsledky. Nebude to jednoduché, ale zkušeností máme víc. V Ostravě jsme ještě neprohrály, tak snad to pomůže," řekla Šafářová.

"Je vždycky nejtěžší vybrat dvě hráčky z vyrovnaného kvarteta. Všechny hrají výborně, ale detaily neprozradím," řekla kapitánka Francie Amélie Mauresmová.

S Francouzkami se tenistky naposledy utkaly v roce 2006 a podlehly 2:3. I celková bilanci vyznívá lépe pro soupeřky, Češky vyhrály dva z pěti zápasů.

V Ostravě hrají tenistky počtvrté během čtyř let. Všechny tři předchozí duely ovládly a prohrály jen jeden zápas. V domácím prostředí drží vítěznou šňůru šesti zápasů, naposledy prohrály 2:3 s výběrem USA v semifinále v Brně v roce 2009.

Program semifinále FC ČR - Francie (Ostrava, ČEZ arena, tvrdý povrch):
Sobota (12:00):

Šafářová (13.) - Garciaová (29.)
Kvitová (4.) - Mladenovicová (58.)
Neděle (12:00):

Kvitová - Garciaová
Šafářová - Mladenovicová
Kar. Plíšková/Strýcová - Cornetová/Parmentierová
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

182
Přidat komentář
EllNino
Tak Vika jasně přehrála Doi a poslala holky do vedení 1:0 ...Olga bohužel nezvládla 2. zápas proti favorizované Naře, ale 4:6 6:4 2:6 naznačuje celkem boj, nikde jsem nenašel stream, tak nemužu posoudit ...Každopádně by mohly Bělorusky vyhrát už po zítřejších dvouhrách :)
Reagovat
blixa
Zejtra si Nara přinese katanu a bude "kill musette" ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem hledal stream, ale nikde nebyl... Vika podle očekávání v pohodě vyhrála. Je škoda, že to Olga nedala, i když Nara byla favoritkou. Tak snad zítra...

Na Twitteru jsem našel aspoň krátká videa ze zápasů. Nejlepší je tohle... :)
https://twitter.com/nobi/status/589286732593369089
Reagovat
EllNino
nejde mi to spustit, nevadí :) Olga by mohla porazit Doi, o Viku strach nemám, ta vyhraje :) každopádně by jim to ve 2. světový skupině slušelo, příští rok :D
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. :) Vika by měla vyhrát podobně jako dneska, i když Nara bude asi těžší soupeřkou než Doi. Olga má proti Doi pozitivní vzájemnou bilanci 2:0 a ty zápasy jsou celkem čerstvé (oba tříseťáky), tak snad ji zase dá. Ta čtyřhra už by byla trochu loterie...
Reagovat
EllNino
jojo jinak s Olgou tvoří docela silný duo, ještě když se přidá Saša Sasnovich v budoucnu, neztratí se ani v tý 2. a třeba ani v 1. skupině :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by. Každopádně tam Vika pořád hodně vyčnívá, protože Olga i Sasha jsou ve druhé stovce.
Reagovat
EllNino
ale Olga má rozhodně navíc, kdyby nebyla tak labilní, měla by udrery srovnatelné s Mashou ...mně ji i dost připomíná, vysoká, hubená, šikorý ramena, řev :D ...škoda, ale ze Sachy něco bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tím výrazem je Olga trochu podobná Mashe. A taky je moc hezká. :) Jinak souhlasím, že Sašenka by v budoucnu mohla být dobrá. :)
Reagovat
EllNino
:)) Jo Olga rozhodně jo :) a ještě jí není tolik, takže by se mohla prosadit, Sascha je v podstatně na začátku :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Olga je jenom o rok starší než Vika...
Reagovat
EllNino
tak to má ještě část kariery předsebou :)
Reagovat
VlS
provázej tě síla.
Reagovat
Frick
Dvě semifinalistky mimo TOP 100...

Sakra práce, tam se dalo něco uhrát...
Reagovat
Frick
Lidi normálně buleli, někteří. Já jsem s tím byl už nějak tak srovnanej. Nemyslel jsem, že to někdy zažiju, ale stalo se.
Reagovat
Jabadu
... neříkej, mi, kurwa, že z Chomutova odešli ... ty víš! :-)
Reagovat
sprchon
Já to Chomutovu strašně přeju. :)
Ale ještě víc teď sousednímu Litvínovu. :) Tři mečboly...
Reagovat
FulnekUltras
No VTŽ v premiérové prvoligové sezóně 1973-4 byli taky dobří exoti... ;-)
Ale jinak Severočeši pro mě vždycky hodně sympatičtí, letos lední Chomutov i Litvajz... ;-)
Reagovat
Jabadu
Hele, Fricku (i když jsem z jiného koutu republiky), já sice měřím jen 172 cm, 82 kg - posilování je mojí vášní. Pekáč buchet zrovna nemám, protože za tři měsíce mi bude 50 let a mám to tak nějak ... v prdeli ... Tvého nespánku jsem si všiml. Pokračuj ... :-)
Reagovat
Jabadu
Mauresmo po prvním zápase:
"Jste dřeváci, nepřihrajete si na metr a hrajete nějaký trojúhelníky, jako Barcelona! Na žádnej ťukes nemáte a proto taky hrajete vokres!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Digi sport 3
13:00
Rusko - Nemecko: 1. dvojhra
Fed Cup semifináleNAŽIVO

15:00
Rusko - Nemecko: 2. dvojhra
Fed Cup semifináleNAŽIVO
Reagovat
FulnekUltras
čeká Šafi hned od začátku velmi těžká práce, neboť Garcia je momentálně ve vynikajicí formě a s tomu odpovídajícím sebevědomím. Kikinu zvolily Francouzky záměrně na Petru - tenhle zápas může být hodně zrádný a na Bumbrlíčkovi to zase leží. Doufám hlavně, že v neděli nebude muset nastoupit do singlu Plíšče - to by znamenalo kritickou situaci...
Nejsem vyloženým pesimistou, ale tenhle FC-match je bez ohledu na nějaké žebříčky nebo rankingy extrémně nevyzpytatelný a holky si případné vítězství budou muset vybojovat rozhodně mnohem tvrději, než tomu bylo třeba v loňských duelech s Itálií a Německem.
Reagovat
tommr
bude to těžký utkání, ale rozhodně nebude těžší než byly souboje s Itálií a Německem - tak dobrý Francouzky zase nejsou ... :)
Reagovat
Jabadu
No jistěěěě! ... :-)
Reagovat
EllNino
to ne, ale týmovej duch a Fed Cup je něco jinýho než turnaje, viz Mladenovic, která dala na antuce v Itálii Errani a pak vyhrály i debla ...:) každopádně naše jsou favoritky
Reagovat
tommr
v Itálii to bylo něco mimořádnýho a myslím si, že se to Francouzkám po druhý za sebou nepovede ... :)
Reagovat
EllNino
no :) to je spíš přání otcem myšlenky :D myslím, že to nebude tak lehký
Reagovat
lars
Pala tu vyhru Francouzek pry predpokladal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už se moc těším, pochopitelně fandím Petře a ne jako monty Francouzce Mladenovič. Další připomínky si nechám pro sebe. Roger si neodpustil další výpad proti Petře, nic nového pod sluncem. Hodně překvapivá je pro mě nominace Německa, nevím nevím. Pokud naši postoupí, tak asi můžeme očekávat Rusky.
Reagovat
Jabadu
"Monty" je efektívně mrtvej muž. Omlouvá ho pouze to, že není "etnický Čech". :-)
Reagovat
FulnekUltras
...si určitě ani ten fotbal neprosadí... ;-)
Reagovat
blixa
Ne jo ? To jsem teda netušil ...
Reagovat
Fandina
myslím, že je, ale nevím to jistě ...
Reagovat
Jabadu
Myslel jsem to jako vtípek, ale z hlubin paměti si vybavuji, že Monty je Slovák, žijící v Americe, ale píše česky. :-)
Reagovat
blixa
To je docela pozoruhodná kombinace :D :D
Reagovat
Jabadu
Možná si to pletu s "Vlkem", nevím. Ale rozhodně dám (jako člen Kvitova ultras) za tuto "drzost" Montymu vybrat:
Za úsvitu nebo v podvečer? :-)
Reagovat
VlS
Vstupenky budou?
Reagovat
Fandina
nemůůůůůůůůžu, ne to je kombinace jako hroooooooooom!!!!!
Reagovat
lars
ne on zije CR a je Cech
Reagovat
Jabadu
Stejně mu dám vybrat! :-)
Reagovat
FulnekUltras
ostrou nebo tupou žiletkou... ;-)
Reagovat
Jabadu
Na TP si vážím jisté úrovně, která nepřechází do hřbitovního humoru. Máš zajisté stejný názor "bratře v trysku". Že ano? :-)
Reagovat
FulnekUltras
No jo cákryš...já měl na mysli jen a pouze starýho Homolku... ;-)
Reagovat
Jabadu
No, já jsem se bál, že myslíš Jardu Holíka. Kurwa, vostrej chlap. Bral - jako všichni. Ale až mu smrt sáhla na jazyk, tak rozvázal. Vzalo mu to nohu a prsty na zbylé.
Diagnóza?
Jednoduchá. Celý život chlastal, jako zvíře!
Sežrala ho dna nebo cukrovka.
Konec hlášení v jihlavském jazyce.
Reagovat
FulnekUltras
I když byl Šéf dost fanatik, rád jsem si ho dnes v tv-dokumentu zpětně připomenul. Hlavně pro to, co sportovně a reprezentačně dokázal. Proč jen se mnou odchod prý upřímného expremiéra oproti tomu ovšem vůbec nehnul...???
Reagovat
Jabadu
Nechci ti kecat do tvých citů - brali oba, akorát každý na své úrovni. To je celý.
Reagovat
FulnekUltras
No když by šlo skutečně o úroveň, musíme bezesporu úplně jinam.
Reagovat
Jabadu
Nejsem přímo z Jihlavy, ale kousek. Dvacítka byl základ a třicítka rovina - v juniorech!
Asi takto - nebudu trhat mrtvolu, ale byl to bafuňářskej ... konec hlášení.
Reagovat
blixa
Jen aby !!!! :D
Reagovat
Michaelus
Nechápu to Německo, vždyť to Angie a Petko v Charlestonu na antuce šlo! Nebo tak podcenili Rusko, že si myslí, že je dají bez toho?
Reagovat
sprchon
Sabine se v poslední době taky daří a Julča je taky nevyzpytatelná a klidně ten bod může udělat. ;)
Reagovat
tommr
Lisická může překvapit a aspoň jeden bod udělat, ale na Goergesovou bych nevsadil ani zlámanou grešli ... :)
Reagovat
Michaelus
Neříkám, že Julie a Sabine jsou špatné, to ani náhodou, ale na antuku se spíše hodí ony "pinkálistky" Angie a Petko... jedině, že by si třeba nezvykly na podnebí no... Prostě se mi zdá jako risk... proč si říct: "Dám tam radši čtyřku týmu, možná se to povede", místo Dám tam jedničku/dvojku, jsme jednou nohou ve finále?
Reagovat
lars
mozna chce kapitanka setrit sily na dalsi den ? :)
Reagovat
Michaelus
To nedává logiku, je to semifinále a tam je každý bod důležitý. Ale Rittner toho asi ví více a zná důvody :)
Reagovat
lars
uvazuji, ze ona pocita ze cerstva sila porazi unavenou Rusku, tak ze 2 body za single
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jim Rusky vyprášijou kožich .-)
Reagovat
kada.tom
já doufám, že Rusky ukážou sílu a Helmutkám ukážou jakou chybu jejich kapitánka udělala!!
Reagovat
lars
Planuje Marfusa hrat finale FC ?
Reagovat
Michaelus
Jako já fandím Němkám, jsou to takové prciny, ale máš pravdu, že se jim to může vymstít :D Tím lépe pro nás, protože potencionální finále s Ruskem v Praze s účastí/neúčastí Máši by bylo mnohem atraktivnější, než rekapitulace loňska.
Reagovat
smazaný uživatel
Obě prý chtějí hrát až v neděli..nečekala bych od nich takovej přístup, ale prej to tak je....že jsou ještě unavený z USA...a navíc se neví, jak to komu šlo na tréninku...
Reagovat
Michaelus
asi to tak bude. Ale ta sobota může dopadnout jakkoliv. Známe Bine i Julii :D
Reagovat
lars
Petko jeste unavena v sobotu, kdyz v USA nehrala finale? :)
Reagovat
Jan
První 2 zápasy se nemůžou hodinu předem měnit, že by tam dali jiné hráčky ? To lze až v neděli ? Že by to byl jen taktický tah ?
Reagovat
Fandina
Myslím, že ne. To co je při losu, den předem, na první den, tak se nemění. Myslím, že by to mohlo změnit nějaké zranění nebo onemocnění vážnější a potom by dotyčný už nemohl hrát asi vůbec. Jinak se ten první den dodržuje, nemění. Měnit se mohou už potom další dny. Tedy alespoň tak si to myslím, že to funguje. Nikdy jsem neviděla měnit hráče prvního dne.
Reagovat
lars
treba Jokerovic( nahraz. Trocki ) - Radek v SF DC
Reagovat
tommr
už si to přesně nepamatuju, ale tenkrát snad Djokovic musel předstírat zranění, aby moh místo něj hrát Troicki?
Reagovat
lars
myslim, ze simuloval nevolnost
a pak na lavicce fandil o 106
Reagovat
Jabadu
To se stává a nic hrozného bych v tom neviděl. Mmch hráčky a hráči (DC, FC) inkasují za víkend impozantní prémie. Kaderka si nedávno pustil hubu na špacír (rozhovor online v Blesku) a celkem se dá pochopit, že tato soutěž není nezajímavá. Jistě, Petra je výjimkou a nepotřebovala by to, ale pro ty ostatní je to i z tohoto hlediska ... :-)
Reagovat
lars
Pac jsi asi "slepy"
Byla to vychcanost Jokerovice.
pri losu machroval, ze bude hrat v 1.zapas. Nestacil se adaptovat po finale USO dohravanem asi v utery
Reagovat
lars
ze 1.den nebudou hrat Kerber a Petkovic
na jakym povrchu se v Rusku hraje?
Hingis bude hrat singla
Reagovat
Titan
Že Martina bude hrát singla není překvapení...;-)
Reagovat
blixa
Tak pro mě obrovský. Vůbec bych nečekal, že se pustí do těhle kalných vod ;-)
Reagovat
Titan
Já to tady psal hned při nominaci do týmu. Musíš si uvědomit, proti komu se hraje a kdy má Martina (téměř) poslední možnost zahrát si ostrého singla...:-)
Reagovat
blixa
To nechápu proč poslední možnost ? Kdyby singl chtěla hrát, tak WC dostane skoro kamkoliv.
Reagovat
Titan
Ale ona nechce hrát s kvalifikantkami... Ona chce hrát se špičkou, a tam se normálně nedostane...:-)
Reagovat
blixa
Myslím že by nebyl problém dostat WC i do hlavní soutěže.
Reagovat
Titan
Jenže v prvním kole hlavní soutěže bude hrát s kým? S kvalifikantkou nebo vypadne se Serenou... Obojí je k ničemu...:-) Na 5 kol nemá...
Reagovat
lars
v exhibici muze hrat :)
Reagovat
Titan
V exhibici může hrát kdejaká tragédie... Viz exhibice Petry s Mášou. Exhibice se musí umět, a Petra není exhibiční typ...
Martina sice ano, ale se sportovním kláním to nemá nic společného...:-)
Reagovat
kada.tom
v Soči se hraje na antuce, takže nominace Lisicki a nenominace Kerber a Petkovic nabývá ještě většího nepochopení ...

a Hingis dostane od Agy sekec mazec a ráda se vrátí k deblu ...
Reagovat
blixa
No uvidíme, Aga může být pěkně nervozní protože prohrát s hráčkou, která 8 let !!! nehrála jedinej ostrej zápas v singlu, to je na z ostudy kabát ;-)
Reagovat
lars
Všechny hrají výborně, ale detaily neprozradím," řekla kapitánka Francie Amélie Mauresmová.
to je blabol. to by byly vsechny v aspon top 16
Reagovat
Michaelus
Nemůže říct, že 2 hrají na p**u :DD
Reagovat
misa
kdy v jednom dni nastoupí Petra a Lucka za český fedcupový tým. Nikdo nemládne, Kája se stále zlepšuje a kdoví, jak bude situace vypadat na podzim nebo příští rok...

Do Ostravy si proto jedu oba zápasy užít s tím, že výsledek nebude až zas tak důležitý. Obě už Fed Cup 3x vyhrály a vrací se po delší či kratší herní pauze. Nadcházející antukové turnaje vidím pro ně jako důležitější a v oblíbené soutěži se můžou dobře rozehrát.
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že výsledek bude velice důležitej a to hlavně pro Petru a Lucku. Obě se potřebujou rozehrát a chytnout před antukovou sezónou - Petra po dlouhý pauze a Lucka po zranění a nepřesvědčivých výkonech v USA. Případnej neúspěch by je moh dost srazit ...
Navíc sám píšeš, že nikdo nemládne a letošní ročník FC tak může být klidně poslední příležitostí na získání FC titulu zejména pro Lucku ...
Reagovat
misa
Jestli bude mít Lucka 3 nebo 4 Fed Cupy není zas tak důležité. Ale sebevědomí si případným úspěchem určitě dost pozvedne, což platí i pro Petru.
Reagovat
sprchon
https://www.facebook.com/pliskovy/photos/a.502460063206409.1073741840.366374290148321/755323731253373/?type=1&theater

https://www.facebook.com/karolinapliskovaofficial/photos/a.812377758844382.1073741828.812373588844799/836031643145660/?type=1&theater

Po dlouhé době něco, v čem se s ní neshodnu. S Fedexem klidně, ale s Rafou a dokonce dvakrát... :D
Reagovat
blixa
To bude ironie :D
Reagovat
sprchon
Ale dvakrát? :D
Reagovat
blixa
Proč ne ? :D
Reagovat
Roger_Federer
Toho sem se bal, nasadit Kiki proti mesic nehrajici Petre je vyborny tah..
Nevidim to dobre.
Reagovat
misa
Neznáš Petru ve Fed Cupu...
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas - podobně nepříjemná měla být ovšem i loni ve finále v Praze Petkovic...nakonec to Petra zvládla.
Reagovat
vendulkabendulka
Predikce: Petra prohraje a nastoupi Karolina, ktera to zachrani. Lucka zvladne oba zapasy.
Reagovat
blixa
Nastoupí Bára a všechno zachrání. Vyhraje dvouhru i čtyřhru ;-) :D
Reagovat
Fandina
V roce 2011 Bára zachránila postup i pozdější zisk mísy. V Belgii sicde dvakrát prohrála singl, ale pak s Ivet uděly rozhodují bod v deblu. Takže zachránila.
Reagovat
sprchon
Po sobotě 2:0 pro nás, Garcia proti Lucce těžce zklame. V neděli nastoupí Alizé, která těžce zklame proti Petře a pak už jen debl Kája/Bára vs Kiki/Parmentier.
Reagovat
vendulkabendulka
No, uvidime :D
Reagovat
FulnekUltras
Na zítřejším zápasu Petry bude záležet opravdu hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapilo mě, že proti Petře bude hrát Kiki a mám z ní docela strach ... Na víkend se těším, ale budu pravděpodobně sledovat jen zápasy Petry, protože teď absolutně nestíhám.

V zápase Rusko-Německo přeju o trochu víc Ruskám a doufám, že si s Českem zahrají finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě zaskočilo že Rittner dala na první den do dvouhry Goerges ..
Sabine jsem tak trochu čekal ale debl Kerber/Petkovic se mi teda moc nezdá
Reagovat
smazaný uživatel
Ten debl může být za stavu 2:2 složený úplně jinak...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že v neděli může být všechno jinak, kromě toho, že nemohou hrát zase ty dvě stejné jako v sobotu spolu. Ale jinak v neděli se dá změnit všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
tommr
There was a sense of surprise amongst the gathering media pack here at the City Hall in Ostrava as Amelie Mauresmo opted to pick Kristina Mladenovic over Alize Cornet. The French captain preferred not to reveal the reasons behind her decision.

já si myslím, že důvodem proč hraje Mladenovic místo Cornetový je jen slabší forma Cornetový. V Katowicích schytala od Schmiedlový těžkej výprask a měla tam navíc nějaký problémy s nohou. Žádný taktizování Francouzek bych v tom neviděl - Cornetová by za normálních okolností byla pro Petru mnohem nepříjemnější soupeřka ... :)
Reagovat
sprchon
Taky si myslím, že v tom bude asi ještě ta noha... Tak snad si Petra poradí i se "slabší" soupeřkou. :D
Reagovat
tommr
něco s nohou měla i Garciová, ale ta to zřejmě stihla vyléčit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že Jelena Jankovic se vrací do Fed Cupu, ale plánuje hrát jenom debla. Tak proti Paraguayi by to asi vadit nemělo... Holt si chce Jelena taky ještě zahrát na olympiádě. :)
http://www.fedcup.com/en/news/203777.aspx

Jinak u Srbska věřím podobně jako u Běloruska: Dva body Any a postup. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Misaki Doi je strašně maličká... :)
http://www.fedcup.com/en/news/203759.aspx

Koukněte i na ostatní fotky vedle v galerii. Řekl bych, že běloruským holkám to sluší ve sportovním i společenském. Vika je samozřejmě No. 1, Olga je taky moc hezká a mně je sympatická i Sašenka. :)

Věřím, že Vika udělá dva body a Bělorusko postoupí do 2. světové skupiny... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nasazení Kiki proti Petře mě překvapilo. Amélie asi sází na to, že Alizé letos nic moc nehraje a Kiki je sice papírově horší hráčkou, ale mohla by překvapit podobně jako v Itálii. Jsem ale zvědavý jak to bude v neděli... Co jsem četl, tak Pála má asi největší respekt z Caroline, ale ta letos kromě dvou finále turnajů International taky nemá nějaké extra výsledky... Češky jsou prostě jasnými favoritkami a kdybych to měl vyjádřit procentuálně, tak asi 80:20. Bylo by pro mě velké překvapení, kdyby nepostoupily. Jde jenom o to, aby Pála postavil ze tří hráček ty nejlepší dvě. Jestli se mu to povede, to je otázka. Co se ale týče Petry, tak si myslím, že ta pauza nebude hrát velkou roli. Na turnaji by to bylo mnohem těžší, ale doma ve Fed Cupu se cítí asi nejlíp a prohrává opravdu málokdy... Fandit ale budu Kiki, to je bez debat! :)

BTW: Až zahlasujete pro všechny Češky, tak dejte hlas Kiki, aby aspoň byla první z Francouzek (kada.tom a onndra nemusejí)... :D
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/233613/cesky-vs-francouzky-vyberte-nejkrasnejsi-tenistku-vikendove-bitvy.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhled a velikost poprsí tenistek je to jediné co blesk zajímá
Reagovat
Fandina
Tam se hlasuje o sympatiích.
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslím teď. Ale Prásk je ještě horší. Pamatuji si že před Semifinále Wimbledonu 2014 mezi Petrou a Luckou porovnávali obě dvě. Porovnávali velikost prsou, vlasy, vzhled a tenisové umění. U tenisového umění napsali: Petra je jasně lepší, vždyť vyhrála Davis Cup. Bulváry neví o sportu nic
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, od toho jsou to bulváry. Nic jiného se od toho ani neočekává.
Reagovat
Fandina
Nejvíc má Šafi. To je překvapení ... úsměv
Reagovat
kada.tom
dík, že nemusím hlasovt :-D ;-)
Reagovat
sprchon
Kája je na tom docela dobře... Vede samozřejmě Lucka. :) A z Francouzek Alizé. :) Hlasovat jde pouze jednou denně.
Reagovat
blixa
To se přiznám, že mě oblíbenost Káji u čtenářů bulváru překvapuje. Čekal bych, že bude z našich holek až čtvrtá.
Reagovat
sprchon
Já čekal jen Káju s Petrou obráceně, jinak je to dle očekávání. ;)
Reagovat
tommr
Petře podle mě hodně ublížilo to těžko pochopitelný vypuštění dvou velkejch turnajů ... :)
Reagovat
sprchon
Spíš se o Káje mluví v poslední době víc... Ale stejně je to překvapivé. Lucka:Kája:Petra v poměru 3:2:1
Reagovat
Fandina
Hlasuje se o sympatiích, ne o úspěších. Podle mě, jak se komu kdo líbí nebo podobně. Že je Lucka milá vidí každý. Kája je zase taková tichá voda břehy mele.
Reagovat
sprchon
A kdo píše, že to je jenom o úspěších? :D Anketa zní: "Vyberte nejkrásnější tenistku..."
Jen jsem psal, že se teď o Káje víc mluví, což samozřejmě souvisí s úspěchy a s tím, že se dere nahoru. Kdyby tomu tak nebylo, těžko by si jí někdo všiml, těžko by byla nominována do FC a těžko by teď měla víc hlasů než Petra. ;)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že sympatie souvisí s úspěchy. Já ale těsně nad anketou čtu hlasujte o nejsympatičtější tenistku. Přišlo mi, že spíš to lidi berou takhle.
Reagovat
misa
Hlas jsem dal Lucce:
http://i.idnes.cz/15/042/org/PAR5aa0ea_135701_2553014.jpg

Ale Petra je taky krásná, to je jasné :-)
http://i.idnes.cz/15/042/org/PAR5aa0ec_135714_3294616.jpg
Reagovat
Jan
Garcia taky nevypadá zle :)
Reagovat
misa
Mezi tenistkami jde najít hodně pohledných holek.
Reagovat
Jan
Mezi netenistkami taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach bože, vidím že se tady zase řešilo zda jsem Havlát. JÁ NEJSEM HAVLÁT. A ÚČET NA KOMUNISTICKÝCH NOVINKÁCH A SEVEROKOREJSKÉM IDNES NEMÁM.
Reagovat
Fandina
Takhle jim kazit radost ... úsměv
Reagovat
vrabejka
Ach bože bože, Petře co si to zase udělal. Nasazení Lucky bych pochopil ikdyž nemá kdovíjakou formu ale na FC se hecne a dá to. Ale nasadit Kvitovou, která si dala 3 měsíce dovolenou a neodehrála jediný zápas?? To může byt hodně protaktizovany risk. Hlavne že říkal že mužou hrát všechny čtyři a nakonec budou hrat jen tyto dvě. Modleme se proto aby nás Francie nezničila 5:0.
Reagovat
blixa
No tak nás porazí a co ? Posereš se z toho ?
Reagovat
vrabejka
Ano rozhodně budu naštvaný jestli kvuli nerozehrane Kvitove přijdeme o finále FC. Kdyby tam dal Káju Finále by byla pouhá formalita.
Reagovat
blixa
Jasně. A kdyby nasadil Káju a ta 2x prohrála, tak bude Pála ten největší de.bil viď ? :D
Reagovat
vrabejka
Kája by dvakrát ale neprohrála lásko.
Reagovat
blixa
To nemůžeš vědět drahoušku ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Kája ještě podobně důležité singly v FC doma nehrála...
Reagovat
Jan
Tak Pála asi ví na rozdíl od nás jak holky hrály přes týden, ne ? Že by to plácnul jen tak a za zásluhy, tomu moc nevěřím.
Reagovat
misa
Je snad jané, že ve dvou sobotních zápasech můžou hrát jen dvě české tenistky. V neděli můžou být změny.
Reagovat
Mark976
to nevidíš, že 3x fedcup vyhrála hlavně Petra.... fakt klasická česká povaha. Nehrála, no a co, třeba trénovala, a třeba oproti Tobě má srdce a hrdost k vlasti a to bude důležitější, než vynechat Miami a Indian Wells. fakt hloupej názor!!!! a úplně vidím, když to Petra zvládne ( a to zvládne( jak budeš psát...dobře, že ji tam dali. Takových, jako ty poprosím minimum v mém životě!!!!
Reagovat
misa
Doufám, že po sobotě povedeme 2-0. Lucka je v nebodovaných zápasech vynikající a Petra je nejlepší fedcupová hráčka posledních let.
Reagovat
FulnekUltras
No kéž by to vyšlo... ;-)
Reagovat
Fandina
Vypadá to dobře a jsem docela ráda, že zítra nehraje Cornetka. Ona je dost nevyzpytatelná a takhle si myslím, že to budou lepší soupeřky pro Šafi s Petrou na první den. Držím palce!
Reagovat
Jabadu
No, já to spíš vidím tak, že Mauresmo bod proti Petře neočekává a tak obětovala Mladenovic.
Ale v neděli proti Petře nasadí odpočatou Cornet.
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě může hrát v neděli Cornet, ale nevím, jestli proti Petře, ta by podle tohohle losu měla hrát s Garciou a ta je podle mě dost dobrá.
Reagovat
FulnekUltras
Kterýkoliv z těchhle zápasů bude zcela otevřený...
Reagovat
kada.tom
překvapila mě nominace Helmutek ... dát na singly č. 3 a č. 4 ... no, domnívám se, že Rusky povedou po sobotě 2-0 a i v to doufám, chci finále CZE - RUS :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrát singla. Myslím, že proti Radwanské není bez šance, ať už proti kterékoliv.
Reagovat
tommr
tak začne s Agou - to bude určitě hodně sledovanej zápas ... :)
Reagovat
blixa
To si myslím že nedá. Neulítá to.
Reagovat
kada.tom
s Agou nebude mít šanci ... ta jí rozlítá a Hingis není zvyklý hrát singla, navíc Aga, byť ne v TOP formě, je pořád TOP hráčka
Reagovat
smazaný uživatel
?Aga mě vždycky rozběhala ze strany na stranu a já už neměla sílu.? řekla mi mladičká Hingisová :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcarský kapitán asi nevěří, že by Oprandi mohla porazit Agu... Taky si myslím, že Martina není bez šance. Dokonce bych řekl, že Ulu by mohla porazit. Proti Agnieszce to bude mít mnohem těžší, ale nemyslím si, že by jeden singlový zápas fyzicky nezvládla. Sice hraje jenom debla, ale v kondici se určitě udržuje pořád... Navíc sama Martina říká, že nemá co ztratit. :)
https://twitter.com/swiss_tennis/status/589031752259219456/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
Martina 62 64
Reagovat
misa
Kdy vůbec hrála nějaký singl ve WTA?
Reagovat
misa
naposledy
Reagovat
smazaný uživatel
2007
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2007 taky hrála proti Agnieszce v Miami... :)
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=459052
Reagovat
blixa
Asi někdy v druhý půlce 2007, ne ?
Reagovat
misa
Petra naposledy v únoru 2015 :-) Po osmi letech bez zápasu to s Hingisovou vidím bledě.
Reagovat
Fandina
Tady na TP je, že hrála nějakou ligu vloni v listopadu a v singlu dvakrát porazila Venus a jednou prohrála s Agou. Hrálo se na jeden set.

http://www.tenisportal.cz/hrac/hingis/?annual=2014
Reagovat
blixa
To byly srandamače, ne regulérní zápasy.
Reagovat
Fandina
Exhibice ale taky napoví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ten jeden "zápas" jim tady chybí. Martina Agu porazila v tom druhém.
Reagovat
smazaný uživatel
na konci roku 2014. Nebyly to zápasy, ale jenom sety.. exibice, ale hrálo se na ostro, bez nějakejch šaškárniček a úsměvů a jinejch blbostí.
Martina hrála 2x s Venus a vždycky ji porazila. Pak hrála 2x zrovna s Agou. Jednou ji dala Aga, jednou ji porazila Martina.
Reagovat
misa
Přecejenom nasazení těch hráček asi nebylo maximální. Serena na HC taky hrála bez zájmu.
Reagovat
blixa
Tyhle exhibice, navíc na jeden set se vůbec nedají brát vážně.
Reagovat
Fandina
Už si na nějaké byl? Samozřejmě, že je to něco jiného než zápas na dva vítězné atd.. Ale to, že se tam hraje o výhru, o tom nepochybuji.
Reagovat
Fandina
Serena prohrála HC s Agou, ale pak dělala všechno proto, aby ve finále vyhráli. Podle mě to nevypustila.
Reagovat
misa
I s Bouchard hrála na 100%.
Reagovat
Fandina
A s Luckou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
na ten zápas byl dokonce stream, bohužel sem viděl jenom tak poslední 3 gemy, ale Aga to rozhodně brala vážně. U sítě se na Martinu ani skoro nepodívala..
Reagovat
smazaný uživatel
fakt působila dost nasraným dojmem. Podle mého názoru se sakra snažila, aby ten zápas vyhrála .-)
Reagovat
PH94
Nejhorší možná kombinace, ale snad to zvládnem.. :)
Reagovat
tommr
proč nejhorší? Já si naopak myslím, že nominace i los jsou pro nás velmi dobrý ... :)
Reagovat
PH94
Já si nemůžu pomoct, ale měla hrát Plíšková..:)
Reagovat
tommr
mezi Luckou a Karolínou se momentálně těžko volí. Musíme doufat, že Pála vybral dobře. A kdyby to Lucce nedejbože nevyšlo tak v neděli může zase dostat šanci Karolína ... :)
Reagovat
George_Renel
Jenže ta se v rozhovoru vyjádřila, že ještě úplně nedokáže převzít odpovědnost v týmových soutěžích, že za sebe se jí hraje lépe. Proto asi volba Lucky.
Reagovat
PetaM
Naprosto jí rozumím ... :)
Reagovat
blixa
Mějte ohledy, Lucka se potřebuje rozehrát. Pála to udělal dobře.
Reagovat
FulnekUltras
V dané situaci to líp nešlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist