Favoritky Wimbledonu? Na Li a Šarapovová, tvrdí Navrátilová

13. 6. 2011, 14:53
Aktuality 11
Jen těžko se podle slavné Martiny Navrátilové hledá favoritka letošního Wimbledonu. Devítinásobná vítězka dvouhry na londýnské trávě dává šance vítězce Roland Garros Číňancě Na Li či Rusce Marii Šarapovové. O vracejících se sestrách Williamsových řekla, že mohou dojít do finále, nebo také rychle vypadnout.
Maria Šarapovová

"Pokud Na Li zvládne tlak a pozornost, které se jí nyní dostane, tak může být na trávě určitě silná," konstatovala Navrátilová v rámci turnaje v Birminghamu. French Open a Wimbledon dokázala v jedné sezoně vyhrát naposledy Serena Williamsová před devíti lety.

"Favoritkou je i Maria Šarapovová," řekla Navrátilová. "Trávu miluje a po Paříži si bude hodně věřit," uvedla česká rodačka na adresu wimbledonské vítězky z roku 2004.

Velkou neznámou je podle Navrátilové obhájkyně titulu Serena Williamsová i její starší setra Venus. Obě Američanky se teprve tento týden vracejí na kurty po vleklém zranění. "Mohou hrát finále, ale taky skončit ve druhém kole," prohlásila Navrátilová.

Se Serenou se musí ve Wimbledonu počítat vzhledem ke zkušenostem a úspěchům, který v Londýně nasbírala. "Je to s ní jako sázet na dostihového koně šampiona, kterého jste dlouho neviděli běhat," řekla Navrátilová. "A jestli se dostanu do problémů, že jsem Serenu přirovnala ke koni? Ona je bezpochyby plnokrevník," řekla.

Serena Williamsová by v případě úspěchu triumfovala na trávě v All England Clubu již popáté v kariéře. Otázkou tentokrát je, zda by to bylo proto, že je tak dobrá, nebo zbytek hráček tak špatný? "Asi oboje dohromady," uvedla Navrátilová.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Souhlas s Martinou, Maria+ Na Li budou v Londýne nebezpečné.Jsem zvědav na petru a hlavne na Wiliamsky.Ubec podle me nemá šanci Woznicki. Doufam že Caroline chytne nakou good hračku už v prvních kolech aby sme se na tu její betonovou hru nemuseli koukat.
Reagovat
ReadyTeddy
tipuju hekalku Mášu
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacka? určitou šanci má ale moc jí nevěřím. A ani jí nepřeju
Clisters? určitě ted bude hrát líp než na RG. šanci na triumf určitě má.
Zvonareva? té moc nevěřím. Nemá formu. ale bez šancí není.
Na Li? samozřejmě při své formě šanci má. ale nevěřím jí.
Azarenka? rozhodně šanci má
Šarapova? ano ta má solidní šanci
Schiavonne? na trávě asi nevyhyraje. nevěřím jí.
Kvitová? bez šancí rozhodně není. nemusí se bát nikoho.
Bartoli? nevěřím jí.
Jankovič? určitou šanci má.
Petkovič? nevěřím jí
Serena? dlouho nehrála. ale pokud zahraje tak to mlže i vyhrát.
Venus? dnes ukazala že hrát ještě umí. bez šancí není.
Stosur? nevěřím jí,
Kuznetsova? nevěřím jí.
Goerges? nevěřím jí
Ostatní jsou bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám teď na Kim, jak hraje s Niculescu a sice asi nakonec vyhraje, ale její forma je dost hrozná (edit: právě vyhrála první set 7:5).

Jinak bych si tyhle typy nechal až po turnaji v Eastbourne, protože momentálně nevíme, jakou kdo má aktuální formu. A já osobně teda Azarence nevěřím, leda že by se vyhnula Šarapovové, Na Li, Williamsovým, Petře atd.
Reagovat
smazaný uživatel
A Petkovicocá je na trávě určitě lepší /nebezpečnější než Jankovičová.

Černým koněm může být Lisicki (nikoliv na výhru, ale na postup daleko) a Hantuchová.

Schiavone se píše pouze s jedním "n".
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..Petkovicová je určitě na trávě lepší než Jankovičová stejně tak i Bartoli i tak to ale dál než na čtvrtfinále nevidím. Hodně se zvědavej na S. Williams,Šarapovovou a samozřejmě na Petru, ikdyž se bojim aby nedostala Serenu příliš brzo...jinak semifinále by byl úspěch a hlavně potvzení petřiných "travnatých" kvalit...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně jsi to řekla, Martino! Hlavně ta poslední věta se mi moc líbí. Úroveň WTA je tristní, kdyby se třeba objevila v současném ženském tenise Steffi Graf ve formě z přelomu osmdesátých a devadesátých let, vyhrála by hravě kalendářní grandslam a ani by se nemusela moc snažit.

Já Serenu a Venus rozhodně považuju za spolufavoritky W. Fandit bude Petře a taky Marušce, ale najít v ženském pavouku nějakou velkou favoritku asi nelze.
Reagovat
VlS
Nevím, to jsou strašně odvážná tvrzení, která se bohužel nedají nijak ověřit. Možná že by to tak bylo a možná taky ne.
Nesrovnávám zásadně WTA a ATP, stejně jako nesrovnávám dámskej a pánskej hokej, fotbal nebo atletiku, zkrátka sporty, kde hraje roli fyzická síla a vytrvalost.
Ale mě teď daleko víc baví WTA než ATP, protože má nesrovnatelně vyrovnanější první řekněme třicítku až padesátku. V ATP jsou první tři, chvilku pauza, dva až tři, pauza (velká) třicet - pauza - zbytek světa.
Reagovat
smazaný uživatel
nevěřím tomu. Na Li podle mě vypadne na první větší překážce. Wimbledon nemá favoritku.
Reagovat
VlS
Wimbledon má jasnou a nezpochybnitelnou favoritku, ale která to je ti neřeknu, ty by jsi se pak tvářil moc moudře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Člověče, ten neskutečný paskvil "by jsi se" používáš jenom v psané podobě nebo tak i mluvíš? :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist