Favoritky v Paříži postupují

31. 5. 2008, 13:48
Aktuality 1
Postup do osmifinále si dnes zajistilo už pět favoritek. V dohrávce uspěla třetí nasazená Jankovičová, které už nedokázala vzdorovat Slovenka Cibulková. Mezi šestnáctkou nejlepších jsou už i Rusky Šarapovová, Kuzněcovová a Safinová. Pouhé dva gamy ztratila Běloruska Viktoria Azarenková s Italkou Schiavoneovou.
Světlana Kuzněcovová

Slovenka Dominika Cibulková se s Paříží loučí ve třetím kole. V dnešní dohrávce, kdy za stavu 5-7 2-4 šla na podání, uhrála proti třetí nasazené Jeleně Jankovičové už jen jeden game a stejně jako loni vypadla před branami osmifinále. Letos v něm mohla narazit na Agnieszku Radwaňskou z Polska.

Turnajová čtyřka Světlana Kuzněcovová v dnešním duelu s krajankou Naďou Petrovovou ztratila pouhé 3 gamy. V dalším utkání se střetne s Běloruskou Viktorií Azarenkovou - ta dnes z kurtu smetla Italku Schiavoneovou dvakrát 6-1 a v šesti setech, které letos v Paříži hrála, prohrála dohromady pouze 6 gamů. Dvaadvacetiletou Kuzněcovovou zatím však ještě neporazila.

Světová jednička Maria Šarapovová odehrála zatím svůj nejjednodušší zápas na letošním Roland Garros a postoupila do osmifinále. V utkání s Italkou Karin Knappovou se ruská tenistka trápila jen v úvodní sadě, kterou získala až za hodinu a 21 minut v tie-breaku, zato v druhém setu nadělila soupeřce kanára.

V boji o čtvrtfinále však Šarapovovou čeká mnohem těžší protivnice, krajanka Dinara Safinová, jež dnes vyřadila Číňanku Čeng Tie. Mladší sestra bývalé světové jedničky Marata Safina letos vyhrála velký antukový turnaj v Berlíně, kde porazila Belgičanku Justine Heninovou i Američanku Serenu Williamsovou. Nad Šarapovovou zvítězila ve dvou z pěti vzájemných utkání, před dvěma lety ji vyřadila v osmifinále na pařížské antuce.

Benešová jede domů
Česká tenistka Iveta Benešová v Paříži nepokračuje už ani ve čtyřhře. Společně se Slovenkou Husárovou již v úvodním kole nestačily na prakticky neznámé soupeřky - dvojici Grandinová/Kopsová-Jonesová podlehly 6-1 5-7 5-7.

Naopak už do 3. kola postoupila po boku Korytcevové Vladimíra Uhlířová. Ukrajinsko-český pár si poradil s domácí dvojicí Lefevrová/Vedyová ve třech setech. V boji o postup do čtvrtfinále mouhou narazit na nejvýše nasazený pár Blacková/Huberová.

FRENCH OPEN - sobotní výsledky žen:

Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (1-Rus.) - Knappová (32-It.) 7:6 (7:4), 6:0
Jankovičová (3-Srb.) - Cibulková (28-SR) 7:5, 6:3
Kuzněcovová (4-Rus.) - Petrovová (25-Rus.) 6:2, 6:1
Safinová (13-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6:2, 7:5
Azarenková (16-Běl.) - Schiavoneová (18-It.) 6:1, 6:1

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Kopsová-Jonesová (JAR/USA) - Benešová, Husárová (13-ČR/SR) 1:6, 7:5, 7:5

Čtyřhra - 2. kolo:
Korytcevová/Uhlířová (15-Ukr./ČR) - Lefevreová, Vedyová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist