Favorité US Open podle Borga: Murray, Berdych, Söderling

25. 8. 2010, 13:11
Aktuality 22
Tomáš Berdych je podle Björna Borga jedním z kandidátů na titul na nadcházejícím grandslamovém US Open. Švéd jmenoval českého hráče společně s Britem Andym Murraym a krajanem Robinem Söderlingem v anketě legend, kterou na svých stránkách zveřejnila veteránská série ATP.
Björn Borg

"Ve dvouhře bych tipoval Murrayho, Berdycha a Söderlinga," řekl ve videorozhovoru čtyřiapadesátiletý Borg, který sám US Open nikdy nevyhrál. Král Wimbledonu a Roland Garros ztroskotal na americkém turnaji čtyřikrát ve finále.

Borg je již druhým zahraničním odborníkem, který jmenoval Berdycha mezi trojici favoritů US Open. Australský trenér Darren Cahill, který kdysi vedl Andreho Agassiho i Rogera Federera, už v Torontu řekl, že český hráč má určitě šanci vyhrát.

Na druhou stranu byl Borg jediný z osmi někdejších slavných tenistů, který Berdycha jmenoval. Pětkrát se mezi odborníky objevilo jméno pětinásobného vítěze Švýcara Federera a stejný počet Španěl Rafael Nadal, který by triumfem na US Open zkompletoval jako sedmý v historii sbírku všech grandslamových titulů.

"Nadal chce vyhrát US Open strašně moc. Tenhle chlapec je zvíře, je psychicky i fyzicky neuvěřitelný a pokud vydrží ve formě, tak bezpochyby může vyhrát," pronesl americký bouřlivák Johh McEnroe. "Já bych to taky přál Rafovi, protože by si to jako skvělý hráč moc zasloužil," přidal se francouzský bavič Henri Leconte.

Spolu s Borgem, McEnroem a Lecontem ještě tipovali Nizozemec Richard Krajicek, Australan Pat Cash, Chorvat Goran Ivaniševič, Brit Tim Henman a Němec Michael Stich. Mezi ženami většina z nich věřila belgické obhájkyni titulu Kim Clijstersové.

pva, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tyhle prohlášení dělá proto, aby byl něčím zajímavý. Ten kdo rozumí tenisu, nemůže mezi 3 favority zařadit Soderlinga a Berdycha, to nejde. Podle mě je největší favorit Federer, potom Murray, ale u něj může být problém fyzička.Zdá se mi, že není, tak dobře fyzicky připravený, jako např. loni nebo na začátku roku.Potom samozřejmě Nadal.Dále velká propast a následuje Djokovic, kterému vůbec nevěřim a Roddick. A teprve potom jsou tu ti zminovaní tenisté, kterých je tak 5 - 6. To je můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne súhlasím,len je škoda,že svojich favoritov nezverejnil pán Wilander.Tie jeho tipy ma vedia celkom dobre pobaviť a Borg sa začína približovať k jeho úrovni s tipmi na víťazov veľkých turnajov.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, vždyť i sám Borg určitě věří Rogerovi a je pro něj největší favorit, ale takových prohlášení, kde Roger figuruje jako hlavní favorit je plno. Vždyť to už je tak nějak automatické, že Federer ve spojitosti s grandslamem na betonu je hlavní favorit. A nic na tom nezmění ani neúspěch z Wimbledonu či French Open. Jenže Borg byl originální, chtěl nahlédnout i z jiných úhlů, protože mnohdy s tím se kterým se počítá nejméně dokáže udělat větší výsledek. A na Toma se teď dost zapomíná jen kvůli nepovedenému turnaji. V Torontu nehrál nejlépe, přesto však byl téměř v SF a věřím, že by udělal pak i to finále. V Cinci ho limitovalo zranění. Prostě říct, že Roger je hlavní favorit nikoho nezajímá, to je už automatické a spíše se budou vést diskuze nad tím, co prohlásil. ;) A taky že jo... Jinak Soderling to je spíš otázka vlastenectví, i když překvapit může samozřejmě, jinak s Murraym a Béďou souhlas a pak samo, že Roger je před nimi. To je má trojka. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A můžeš mi říct, kteří dva hráči vyřadili právě Federera na posledních dvou GS?
Reagovat
smazaný uživatel
Borg určitě ví, co říká a proč to říká. Není dobré dělat závěry z jednoho, dvou zápasů ale dívat se na to z více úhlů a z dlouhodobějšího časového rozmezí. I když je pravda, že Soderling se mi po Wimbledonu nelíbil ani v jednom zápase nijak zvlášť a oslnivou formu nemá, ale Tomáš věřím, že nám ukáže co je letos v něm a proč je světová sedmička. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
podle pana Borga být Söderling touto dobou už světovou jedničkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Touto dobou určitě ne, ale jistě by na to potenciál našel. Jeho smůla, že na grandslamech pravidelně narážel na Rogera, na kterého zahrát neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že si svého krajana nebude hanit. ;) Právě jsem psal dole o té sympatii, která může zkreslit často realitu.
Reagovat
skott
Take dam sve predbezne tipy:-) Osobne vidim jako dva nejvetsi favority US Open Federera a Murrayho.Jak uz je receno prede mnou, vic samozrejme rekne az samotne rozlosovani za par dnu, ale tohle jsou pro me jasni kandidati na titul.Ostatnim davam sance jen pokud oni selzou.
Puvodne jsem veril jeste pred zacatkem betonove serie stejne Tomasovi a Soderlingovi, ale lehce me zklamali.Soda mel extremne tezke losy na uvod, od Berdi jsem cekal alepson jedno finale v Torontu nebo Cincinnati.Takhle je mam o fous pred Nadalem, ktery je na tom mnohem lepe nez loni, kdy se vracel po zraneni, takze semifinale by dat znovu mohl/mel, ale to bude zrejme strop.
Z pripadnych prekvapeni asi nelze opomenout Mardyho Fishe, to jsem rikal jiz behem Atlanty, ze mu verim na zopakovani cvtrfinale z 2008 a to plati stale, ne-li vic.Otazkou je Nalba, porazit nebo potrapit muze vlastne kohokoliv, ale na tri vitezne sety mu prilis neverim.Neprislo mi, ze by mel natrenovano, to byl casto problem i kdyz byl zdravy.V jeho silach je rozhodne osmifinale a mozna jedno senzacni vyrazeni favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Bjorn určil správně, ono vážně není umění říct, že Roger vyhraje US Open, ale právě odhadovat, kdo jiný může mít taky velkou šanci. Určité sympatie vůči Soderlingovi ale můžou zkreslit fakta-aktuální rozpoložení Borgova krajana. Jinak Murrayho třeba řadit k absolutním favoritům na úspěch, kterých mnoho není, řekl bych že jen on a Roger. Pak je tu širší skupina favoritů, mezi které lze určitě řadit i Toma. Otázka zda rostoucí forma Rogera bude i nadále stoupat, pak by bylo o vítězi asi jasno a nic by na tom nezměnil ani Murray. Pokud Toma mine Murray či Roger ve ČF, tak má velké šance na solidní úspěch. Novaka bych k favoritům neřadil, to už fakt raději toho Fishe. Forma z předchozích turnajů může zkreslovat, protože motivace na US Open je neuvěřitelná, zvlášť pro tenisty, co si větších úspěchů dopřáli až nedávno-Soderling, Berdych. Oba můžou hrát zcela jinak a v konfrontaci s letošními úspěchy je povinnost téměř je řadit mezi favority. Nehledě na fakt, že Tom má na betonu největší šanci uhrát velký výsledek. Necháme se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Federer 2. Murray 3. Nadal 4. Berdych 5. Soderling - zalezi od losu vsetko - najlepsie bude ked Federer s Murraym budu na opacnych polkach pavuka lebo mali by podla poslednych 2 masters hrat finale.
Reagovat
misoSK
Soderling sice v amerike vela neukazal, ale to nemusi nic znamenat, uz velakrat ukazal svoje moznosti, takze ak bude mat stastie tak moze uspiet...inac by som tam este pridal Fisha, Baghdatisa ci Nalbandiana, ti mozu byt ciernymi konmi turnaja
Reagovat
smazaný uživatel
černými koňmi turnaje ano, ale na výhru to u Nalba ani Baghdatise nevidím, u Fishe se nechám překvapit...
Reagovat
smazaný uživatel
favoritu je hodne, ale hlavni a nejvetsi favorit muze bejt jen jeden, Roger:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, hlavně že mu tam nechybí Soderling :D
Ten nemá šanci, stejně jako Nadal (myslim na vítězství)
Reagovat
QPR_Draxter14
přesně, výstižněji to ani nejde říct! Ať si všichni říkají o Rafovi Berdychovi Murraymu co chtějí ale Roger je zpátky! V Cincinnati i v Torontu jsem opět shledal toho houževnatého Rogera! Murray to nemá na GS v hlavě v pořádku, Berdych zapomněl trochu na pokoru(aby nevyletěl moc brzo), Rafa nemá formu na beton... mí favorité- 1. Roger,2. Novak,3. Soderling a šance dávám i 4. Roddickovi
Reagovat
QPR_Draxter14
jinak si ještě myslím že daleko dojde Nalba a Fish
Reagovat
smazaný uživatel
Si dělá srandu ne?
To asi tenisu rozumim víc než on.
Další rádoby "expert"
Reagovat
smazaný uživatel
rádoby expert co se kolem tenisu motá už 40 let:)).. jo a jen tak mimochodem je žijící legendou tohoto sportu, ale to vlastně taky nic neznamená, jako jeho 11 vítězství na GS, to má dneska každej druhej:))
Reagovat
darek.vrana
Já právě myslím, že se ukázal jako expert. Protože prohlásit za favority Federera a Nadala, na to asi nemusím bejt žádnej odborník. To se stačí podívat na žebříček. Spíš jde o to, kdo by jim to mohl zkomplikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To samý je Wilander, když na French Open prohlásil, že má Soderling lepší podání než Roddick.
Ono se to v tom poslednim zápase fakt potvrdilo hmm....
Jedna věc je to umět pinkat a druhá věc je favorizovat Soderlinga
On neříkal, kdo jim to zkomplikuje, on jmenoval favority a tam Soderling bejt nemá. Ani Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlaší ,,rádoby expert" jako ty...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist