Favorité? Jsou to Češi, tvrdí Tsonga

3. 3. 2009, 14:17
Aktuality 11
Francouzští tenisté se před zápasem prvního kola Davisova poháru v Ostravě vyvlékli z role favorita, kterou jim připisují média. Favority jsou zkušenější Češi, prohlásil na dnešní tiskové konferenci Jo-Wilfried Tsonga.
Jo-Wilfried Tsonga

Boj o salátovou mísu skutečně není tím, v čem by současná sestava nehrajícího kapitána Guye Forgeta byla úplně zběhlá. Gilles Simon s Tsongou, s nimiž česká strana v pátečních dvouhrách kalkuluje, mají navzdory výtečným výsledkům z poslední doby a postavení v popředí žebříčku ATP dohromady na kontě jen jeden zápas z Davis Cupu.

"Ještě jsem ho nehrál. Jestli mě trenér postaví, bude to poprvé. Jsem zvědavý, jaká je atmosféra a tlak v Davis Cupu," uvedl Simon, kterému patří osmé místo světového žebříčku.

Forget: Zkušenosti máme z těžkých zápasů
Tsonga má z kurtu v Davisově poháru jeden zážitek. Před rokem ve čtyřech setech zdolal Rumuna Andreie Pavla. "Berdych i Štěpánek v této soutěži odehráli o dost více, já tak zkušený nejsem. Proto si myslím, že my favorité určitě nejsme," řekl Tsonga.

Nedostatek zkušeností však podle Forgeta není na obtíž. "Vždycky to je hráč proti hráči a vyhraje ten lepší. Atmosféru a tlak kolem Davis Cupu vytvářejí spíše novináři. My z něj nemáme tolik zkušeností, ale máme je z těžkých zápasů na turnajích," zdůraznil nehrající kapitán.

Tajenka francouzského nasazení do pátečních dvouher ovšem trvá. Forget ji podle očekávání na dnešní tiskové konferenci nevyluštil. "Hráčům to neřeknu dříve než ve středu večer," konstatoval kouč, jehož celek se naopak v klidu může připravovat na jasné soupeře z českého tábora. "Štěpánek má po posledních výborných výkonech a výsledcích určitě více sebevědomí, ale i Berdych je velice nebezpečný hráč. Vidím to tak, že oba týmy mají vyrovnané šance na úspěch," podotkl Simon.

Francouzský tým stále není kompletní. Gael Monfils se připojí po návratu z turnaje v Acapulku až dnes a i to podporuje domněnky, že světová devítka asi v pátek do boje nezasáhne. "Problém v tom není," namítl Forget.

Francie zatím v Ostravě nenarazila na potíže. Hala a povrch hostům vyhovuje. "Už jsme si stačili zvyknout. Povrch, míčky, světla v hale, všechno je perfektní. Zatím máme jen dobré zážitky," dodal Forget.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo-Wilfried si asi robí srandu. Zabudol sa pozrieť do rebríčka?
Reagovat
smazaný uživatel
tak v davis cupu zebricek nehraje roli
Reagovat
smazaný uživatel
A podľa čoho chceš určiť favorita?
Reagovat
smazaný uživatel
tak rozhodovat bude vic aspektu, povrch, ktery monfilsovi a simonovi sedet moc nebude, dale zkusenosti v davis cupu, domaci prostredi
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa Monfils hrať vôbec nebude a Simon s Tsongom sú výborní na tvrdom povrchu.
A čo sa týka skúseností - aj Lukáš Lacko ich má v Davis Cupe viac ak Tsonga, ale ak by hrali spolu, za favorita by som ho nepovažoval:) Tým samozrejme nechcem zrovnávať Berdycha a Štěpca s našou hviezdou.
Skrátka netvrdím, že Francúzov neporazíte, ale favoritmi sú rozhodne oni.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja to taky vidim spis na francouze, ale ne az tak jasne, tak 45 na 55. a myslim, ze monfils hrat nebude, protoze je spis antukar a prijede posledni, do ctyrhry nastoupi podle me gasquet s Llodoru a gasquet v nedeli zasahen i do dvouher
Reagovat
smazaný uživatel
těžko říct, ale můj střízlivý odhad je že by měla rozhodnout až čtyřhra. do které z naší strany samozřejmě nastoupí berdch se štěpcem ( jako proti švýcarům ) bude to určitě krásný víkend, už se moc těším!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, říká, že favoriti jsou Češi a směje se u toho:))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Tsongova fotka je po otázce novináře: "Myslíte si, že je Štěpánek doopravdy "too sexy" jak mu přezdívají zahraniční fanoušci?"
Reagovat
smazaný uživatel
naši to dají Štěpec má formu ale já paradoxně věřím víc Bedovi.Chytne se už musí a tenis hrát nepochybně umí!Tipuju že v singlu udělá i Štěpec i Berdych bod a ve čtyřhře vyhrajeme a postoupíme:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist