Favorit Murray dohrál. Vyšlápl si na něj Verdasco

26. 1. 2009, 09:44
Aktuality 22
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - První velké překvapení v mužské dvouhře je na světě. Čtvrtý hráč světa a letos ještě neporažený Andy Murray v pětisetové bitvě podlehl Verdaskovi ze Španělska a svůj první grandslamový titul zatím nezíská. Jedenadvacetiletý Brit patřil k hlavním favoritům na celkové vítězství.
Fernando Verdasco

Španělský tenista Fernando Verdasco se postaral o největší překvapení v dosavadním průběhu mužské dvouhry Australian Open. Přemožitel Radka Štěpánka ze třetího kola dnes v pětisetové bitvě vyřadil čtvrtého nasazeného Andyho Murrayho z Británie a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále grandslamového turnaje.

Jednadvacetiletý Murray, jenž byl v Melbourne považován za jednoho z hlavních favoritů na zisk trofeje, prohrál zápas čtvrtého kola po setech 6-2 1-6 6-1 3-6 4-6.

Rozhodující moment zápasu přišel v polovině pátého setu, kdy Murray nevyužil za stavu 3-2 dva brejkboly a následně ztratil své podání. O čtyři roky starší Verdasco si výhodu podržel až do závěrečného desátého gamu, v němž díky tvrdému podání, které jeho skotský soupeř returnoval do sítě, proměnil třetí mečbol.

"Verdasko si postup zasloužil, hrál dobře po celý zápas. Nebyl to tak náročný duel, dvakrát jsem vedl, ale čtvrtý set se mi nepovedl a to rozhodlo," řekl Murray.

Čtrnáctý nasazený Verdasco tak porazil Murrayho vůbec poprvé po pěti porážkách a stal se po svém krajanu Rafaelu Nadalovi prvním levákem, s kterým na okruhu ATP mladý Brit prohrál.

Španělský daviscupový hrdina z loňského finále, jenž v předchozím kole nadělil Štěpánkovi dva "kanáry", se ve čtvrtfinále utká Jo-Wilfriedem Tsongou. Tomu se v Melbourne daří. Loni zde senzačně postoupil až do finále a letos si i díky dnešnímu vítězství 6-4 6-4 7-6 nad Jamesem Blakem zajistil postup už mezi nejlepších osm. To se třiadvacetiletému Francouzi jinde než na Australian Open dosud nepovedlo.

Nadal znovu suverénní
Naopak do čtvrtfinále prošel bez ztráty setu favorit Rafael Nadal. Světovou tenisovou jedničku v Melbourne nezastavil ani finalista z roku 2007 Fernando Gonzalez z Chile, který odešel poražen po setech 6-3 6-2 6-4.

"Turnaj jsem dobře začal, a když opomenu zápas ve druhém kole, tak se mé výkony každým dnem zlepšují," řekl Nadal, který v Melbourne ještě neztratil ani set. "Nikdy nevíte, co přijde. Zatím je brzo posoudit, jak na tom jsem fyzicky. Ale kolena jsou v pořádku," dodal.

O postup do semifinále se Nadal utká s šestým nasazeným Gillesem Simonem z Francie. Ten s ním prohrál dva ze tří zápasů, ale porazil ho v posledním vzájemném utkání loni na podzim na podniku série Masters v Madridu.

"Simon bude těžký soupeř, moc nechybuje. On často jen vrací míče a čeká na chyby. Musím zápas kontrolovat hned od úvodu. Musím hrát agresivně a ne jen čekat na základní čáře," plánuje Nadal.

"Hraju dobře. Ale nikdy nevíte, jestli to bude stačit," uvedl Nadal. "Doufám, že budu stále podávat takové výkony jako dosud, protože ty zbývající zápasy budou hodně hodně těžké. Musím být připraven na všechno," dodal Španěl, jehož maximem v Austrálii je loňské semifinále.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
pondělní výsledky mužů

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Gonzalez (13-Chile) 6-3 6-2 6-4
Verdasco (14-Šp.) - Murray (4-Brit.) 2-6 6-1 1-6 6-3 6-4
Tsonga (5-Fr.) - Blake (9-USA) 6-4 6-4 7-6(3) Simon (6-Fr.) - Monfils (12-Fr.) 6-4 2-6 6-1 skreč M.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
D.A.N
Tak se domnívám, že šance Rafy na vítěztví hodně vzrostly, jelikož moc nevěřím, že by ho mohl někdo porazit, nicméně ještě nenarazil na hráče, který by ho potrápil.
Reagovat
carolyn
Mám stejný názor, at si to vítězství sežere, Wimbledon ale at nechá Rogerovi :-)
Reagovat
D.A.N
carolyn- :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Carolyn....na tebe mám alergii, mám kolikrát pocit, že jsi mnoho rozumu nepobrala.
Reagovat
carolyn
Až přidáš do komentářů několik svých názorů, potom si teprve můžeme o tom popovídat
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíte, šeci mu verili, ale tuším len jediní dvaja si mysleli opak : Federer, Djokovic. Tomu vravím trefa! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To fracouzské osmifinále mezi Simonem a Monfilsem bylo hodně ležérní..obzvlášť na začátku to pánové pojali jako treninkovej mač a pinkali si lážo plážo :-). Ale na konci prvního setu diváky pobavila aspoň jejich herecká etuda, kdy snad tři minuty oba přemlouvali rozhodčího, aby jim povolil pauzu kvůli ostrému slunci..
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando výborně stejně jako Rafa!!! Vamos
Reagovat
Tenista
Vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla větší forma a menší tlak na Verdasca...a já jsem za to, díky antipatiím k Murraymu, rád:) byl bych taky rád, kdyby se Verdasco dostal do semi, ale něco mi říká, že mu v dalším kole Tsonga dá stopku...
Reagovat
dabelsobul
Diky Verdasco! Veril jsem ti a ty si me nezklamal :)) Ma formu jako hrom!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale musíš uznat, že to byla haluz!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
klobouk dolů před tipek tipéra "dabelsobul", přesně jak jsi to popsal v tipu se vyplnilo. Myslím, že o haluz se nejednalo. Svůj význam ten tip měl. A za ten kurz byl risk adekvátní :-) GL Dabelsobul
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, dabelsoul je machr, ale i tak to byla haluz:)
Reagovat
dabelsobul
Ze vyhraje, jsem mel s nizsi duverou, ale ze ziska alespon set, to jsem hral za hodne. Veril jsem tomu. Takovy kurs se proste vyuzit musel. Samozrejme, favorit byla Murray, ale kursy byly nesmyslne, a o tom to cele je.
Reagovat
smazaný uživatel
No škoda, tipoval jsem Murrayho jako vítěze AO:)) Ale letos jsou na prvním Grand Slamu celkem velká překvapení - některá mě zvláště překvapují - od Verdasca jsem to nečekal, klobouk dolů před ním, v současnosti už je snad lepší na tvrdém povrchu než na antuce - obecně se všichni Španělé zlepšili na tvrdých površích - viz. Nadal a Robredo, Almagro taky neudělal ostudu...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě sice Muray hrát umí,ale nemám hrát tu jeho anglickou namyšlenost.Dobře ,že mu dal F.Verdasco na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě ,myslel jsem nemám rád..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že semifinálové dvojice budou Nadal-Verdasco,Federer-Roddick.
Reagovat
Mercury
souhlasim, akorat v zapase Tsonga-Verdasco ocekavam bitvu a vysledkem si nejsem jisty...naopak pomerne dost verim Roddickovi, jestli opravnene, to se jiz brzo ukaze :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja verim spis novakovi, ale andy ma lepsi formu.doufam, ze to novak zvladne, sance jsou vyrovnane
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je možná mírným favoritem, ale kurzy neodpovídají, Roddick by se za ten kurz měl zkusit.
Reagovat
smazaný uživatel
jo ty kurzy jsou prehnane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist