Fantastická tříhodinová bitva! Nadal je poprvé ve finále, čeká ho Federer

27. 11. 2010, 18:29
Aktuality 81
TURNAJ MISTRŮ - Turnaj nejlepších hráčů sezony pomalu vrcholí a diváci se v prvním semifinále dočkali fantastické bitvy. Domácí Andy Murray a světová jednička Rafael Nadal předvedli více než tříhodinové strhující drama. V tie-breaku třetího setu nakonec vyhrál španělský hráč, který se tak může těšit na premiérové finále turnaje, který z velkých soutěží jako jediný nevyhrál. Do cesty se mu však postaví čtyřnásobný šampion Roger Federer.
Rafael Nadal

Rafael Nadal vyhrál všechny velké soutěže, který může tenista v současnosti získat. Kromě Turnaje mistrů. Španělský hráč dosud po náročných sezonách nedokázal posbírat dostatek sil na to, aby se dostal alespoň do finále.

Dokázal to až dnes. Před letošním ročníkem se přes měsíc neobjevil na žádném turnaji, údajně kvůli namoženému rameni. V Londýně sice začal rozpačitě, když se proti Roddickovi dostával pomalu do herního rytmu, postupně ale nabíral na obrátkách a do semifinále postoupil bez jediné porážky. 

V boji o první finále na podniku pro osm nejlepších hráčů uplynulé sezony narazil na domácího Andyho Murrayho. S Britem dosud vyhrál osm ze třinácti střetnutí, naposledy se však z vítězství radoval Murray. 

Dnešní duel světové jedničky s pátým tenistou žebříčku nabral hned od úvodu fantastické tempo. Oba hráči byli takřka neomylní na servisu a bez jediného brejkbolu set dospěl do zkrácené hry. V té uspěl Nadal a udělal první krok k postupu. 

I v druhé sadě bylo skóre dlouho vyrovnané. Od stavu 3-2 však čtyřiadvacetiletý Španěl ztratil koncentraci. Britský soupeř přestal chybovat a čtyřmi gamy v řadě dějství nečekaně ukončil. 

O prvním finalistovi tak musel rozhodnout třetí set, v jehož začátku byl Nadal zaskočený předchozím neúspěchem. Prohrával 0-1 a při svém podání už 0-30. Od té chvíle se ovšem do svého soka znovu 'zakousl' a v následné hře dokonce poprvé v utkání získal Murrayho servis. S drobnými komplikacemi se Nadal dostal až do stavu 5-4, kdy servíroval na vítězství. Murray se ale nevzdal a vyrovnal na 5-5. 

Nadšené publikum si tenisovou 'válku' užívalo a bouřilo po každé povedené výměně. K jejich radosti se v nervy drásajícím tie-breaku, v němž už se muselo definitivně rozhodnout, ujal vedení 4-0 Murray. Navíc měl ještě jeden servis. Nebyl by to ale temperamentní rodák z Mallorky, aby složil zbraně. Zápas nakonec dokázal po 3 hodinách a jedenácti minutách vyhrát, když mečbol proměnil útočným forhendem.

Mohl tak slavit premiérový postup do finále Turnaje mistrů a svou životní sezonu, v níž získal tři grandslamové tituly, může Nadal v neděli završit posledním významným titulem, který mu ještě ve sbírce úspěchů chybí.

Jeho soupeřem bude Roger Federer, který zametl 6-1 6-4 s Novakem Djokovičem a do finále postoupil bez ztráty setu.

Srbský tenista, vítěz turnaje z roku 2008, byl dnes absolutně neškodný na servisu. Z osmi gamů si podržel jen polovinu a zahrál dokonce více dvojchyb, než es. Utkání trvalo puhých osmdesát minut a Švýcar si připsal 13. vítězství v devatenáctém vzájemném souboji. Letos se utkali pětkrát a čtyřikrát zvítězil Federer, Djokovič však uspěl v tom střetnutí nejdůležitějším - v semifinále US Open.

Nadal má sice s Federerem aktivní bilanci vzájemných zápasů, na Turnaji mistrů s ním ale dvakrát prohrál - pokaždé v semifinále.

Pokud Federer v neděli zvítězí, vyrovná pátým titulem z Turnaje mistrů rekordy Ivana Lendla a Peta Samprase.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 2.227.500 liber) -
sobotní výsledky (27. 11. 2010)

Semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (5-Brit.) 7-6(5) 3-6 7-6(6)
Federer (2-Švýc.) - Djokovič (3-Srb.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kazdy hrac hraje to, co mu druhy dovoli. Klasicky pripad Roger vs Murray, a Roger vs Djoker. Tak uz to k...a vsichni pochopte a neplacejte s.....y jako Bidrman na Nove!!!!
Roger je prejel!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, spousta lidi Rogera poslala do staryho zeleza a ted nemuzou prenest pres srdicko, ze je porad schopnej vyprovodit mlady kluky z kurtu za hodinku a 20 minut aniz by propotil tricko:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes ho ten mlady kluk za hodinku a dvacet minut z kurtu vyprovodi aniz by propotil tricko zatimco Ty budes zpoceny az na zadnici! Pozor na kolaps.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa? a nepropoti tricko? hahaha, tak schvalne spocitej si kolikrat si kdo vyzada rucnik:)
Reagovat
smazaný uživatel
Potit se bude leda v posteli s pritelkyni! Vcera bylo predcasne finale Roger bude jiz v satne dole s brejkem!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ty mi chces rict, ze se Rafa nezapoti?
Reagovat
Matti
Poslední turnaj, který Rafovi chybí. Půjde na krev jako ostatně v každém zápase. Da pocítit Federerovi proti komu hraje. A Roger to ví a bude to mít v hlavě. Vamos Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
S prvními dvěma větami musím souhlasit, ale doufám že se mýlíš :) každopádně nás čeká skvělý zápas, těším se :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co k tomu zápasu říct viděl jsem ho až od stavu 3:1 a 40:40 Djoker hrál strašně.Strašně kazil kdyby hrál líp možná by byl zajímavější první set ale Djokerovi nechodil první servis a když druhej tak jsme viděli jak to dopadlo za stavu 4:4 a 30:40 pro Fedexe hodně neškodný druhý serv. a hned po odskoku volej na to nemohl Djoker zasáhnout Federer budý mít asi největší šanci Nadala porazit za poslední rok nebo 2 COME ON RF
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to fakt hrozný..když Roger přejede Andyho, tak Murray zahrál špatně, ne Roger dobře....když přejede Noleho, tak Djoker se už vidí na Davis Cupu.....a co takhle brát v potaz hlavně to, že hráli, jak jim Roger dovolil? Tenhle turnaj hraje zkrátka výborně a pokud měl lehčí zápasy než Rafa, tak proto, že si je tak zahrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas ! :-) A až dnes Roger vyhraje, tak to nebude proto že byl Roger lepší ale proto, že Rafa hrál před tím tříhodinový boj s Murraym! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to preci nikdo netvrdi, roger hral dobre, roger hraje prakticky skoro porad dobre, ale sam musis uznat, ze rogerovi stacilo hrat proste jen dobre, ne vyborne, pze novak to vypustil...ale to nic nemeni na tom, ze vyhral a zaslouzene
Reagovat
smazaný uživatel
Tak buď jsi naprostý zaslepenec a de*bil, anebo neumíš číst. Tady nikdo nezpochybňoval Rogerové výkony, já sám jsem psal, že hrál oba zápasy výborně a vyhrál by je, i kdyby soupeři zahráli lépe, akorát ne takovým vysokým rozdílem. A to je fakt, jestli jsi neviděl, že Novak nehrál na 100%, nebo že Murray měl blbý den, tak to můj problém není.
Reagovat
steve79
Přesně Fedex hrál včera úžásně. Nebylo to tím, že by Djokovic hrá špatně. Prostě se nedostal ke své hře, protože Federer hrál tak razantně, že neměl čas být u úderů včas. Jinak dneska bych přál vítězství Rogerovi, ale myslím si že Rafa vyhraje. Bude to vyrovnané, ale v závěru to Fedex nezváldne hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nic neodchodil, v sedmy hre kdy prohraval 40:0 na podani mi chtete rict, ze neco vypustil? Blbost drel jak kun, ale proste na to nemel
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale to byl jen momentální hec to stáhnout. Stalo se několikrát, že vzdával předem výměnu, nechal Rogera ať to hodí na druhou stranu. Toto přesně dělal Roddick proti Djokerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslim, i když Novak mi taky připadal trochu pomalejší než jindy. Ale jinak si myslim proč to zkončilo takovým výsledkem, že prostě Roger Novaka k ničemu, k té jeho hře moc nepustil. Asi tak.....
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna v tyhle hre, co zminujes, se proste kousnul, to je pravda, ale spis to vypustil, viz nedobihani micu..novak, kdyz ma formu, dobehne prakticky vsechno, spis mi prislo, ze si nechce nic natahnout kuli DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si budem povidat, Roger ma formu, hraje dobrej tenis, veri si. Druhej set Nole proste nevypustil, takovyhle zapasy se nevypoustej, at si rika kdo chce co chce. Roger byl lepsi, proto vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
To by ses divil, co dokáže Nole vypustit, třeba loňský druhý set na TM s Robinem budiž důkazem, jak psal před UO Djokerovi je jedno, jaký je to zápas a turnaj, je schopný vypustit vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker hral na to co mel a co mu Roger dovolil... Proc si proste nepriznat, ze byl lepsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Sobe, musim rad priznat, ze jsi dost mimo misu! Od Djokovice to bylo dost prumerne az lehce podprumerne vystoupeni, kroutil jsem hlavou az na mozna tri gamy kdy hral pohledny tenis bida! Proc si nepriznat ze hral Srb o pomerne dost horsi tenis nez na US Open?! Samozrejme proto ze nechces jako spravny fanatik snizit vykon Federera!
Reagovat
smazaný uživatel
O.K. ja chapu ze se Roger prolhal do finale, stali u nej vsichni svati, Ferrer nejni souper, Soda hral hrozne, Murray nemel den, Djoko to vypustil, kdyby mel tak Berdycha co?:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Se Soderlingem hral dobre jednalo se o velmi kvalitni utkani tak nelzi! Ferrer pro nej neni souper a Murray? Ten proti nemu hral opravdu bidne!
Reagovat
smazaný uživatel
to byla ironie
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi normálně strašný kok*ot, 100x tady napíšu, že Roger byl daleko lepší, vyhrál by, i kdyby hrál Novak lépe a ty si furt tady melš ty svoje dementní kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zájemce reakce Andyho, která je velmi sympatická.

http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/News/Tennis/2010/Tournament/London-Saturday-Murray-Reaction.aspx

Jde vidět, že to má v hlavě srovnané a ví, co mluví, získává si mě každým dnem víc a víc. Jen už chybí ten velký úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu velkému úspěchu. Ono se to nezdá, ale těch šancí už bylo docela dost. Pravda pokaždé proti němu zahrál soupeř výborně, ale přecejenom, to něco naznačovat může. Finále na US Open s Federerem, to bylo sice jeho 1.finále, ale překvapilo mě jak jednoznačné to bylo. Letos AO znovu s Fedexem a opět to nebylo ideální, nebyl v zápase ani jeden moment, kdy by se dalo říct, že měl šanci vyhrát. A do třetice letos Wimbledon, podle mě asi největší jeho šance na titul, po vypadnutí Federera, takové předčasné finále s Rafou a zase chybělo hodně.I dnes v tom zápase něco chybělo, Murray byl na první pohled 2. i 3.set lepším hráčem, ale prostě jsem pořád byl přesvědčenej, že to nedá no. Myslím, že pro něj bude hodně těžké získat velký titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak černě bych to rozhodně neviděl, dnes blízko oúpravdu byl. K prvnímu finále netřeba nic dodávat, to bylo jasné, Andy poprvé ve finále grandslamu, proti němu Federer, který je na UO vždy skvělý. Letos ve finále AO hrál dobře, nehrál úplný top, ale Federer zahrál skvěle, hlavně z backhandu, do kterého moc tvrdošijně Andy hrál. Federera z finále AO by neporazil ani dnešní Nadal možná. Navíc tam Andy v tibreaku třetího setu šance měl. Ve Wimbledonu to byla škoda no, ale i když byl mírně lepším hráčem, selhal v rozhodujících momentech. Já myslím, že už dozrává a ten úspěch časem přijde, jen se ho nesmí bát a musí mu jít naproti.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jde vidět, že to má v hlavě srovnané..." :-D :-D :-D Hloupym clovekem nebude, ovsem tihu velkych okamziku zvlada stale stejne mizerne! Mel bys sundat ruzove bryle! Nedavno v rozhovoru Murray prozradil, ze nevi zda vubec kdy vyhraje grandslam, ma pravdu! Nadal by mu musel pujcit psychickou odolnost. Ma se co ucit vcera se krasne rozdil mezi nimi promitl!
Reagovat
frufru77
Uvědomte si všichni, kteří Andyho podceňujete, že mu v květnu bude teprve 24 let. Dnes (resp. včera) mu chybělo opravdu málo - nenamlouvejte mi, že takhle to dopadne vždycky. Jeho chvíle určitě brzy přijde, zvlášť když se za poslední cca 4 měsíce výrazně zlepšil pohybově a "v hlavě" už mu to také začíná fungovat čím dál tím lépe (jak diametrální rozdíl je mezi ním a Berdychem - ten je na tom, bohužel pro něj a pro "pro nás" příznivce tenisu, čím dál tím hůř). A argument, že by Murray měl vyhrát grandslamový turnaj co nevidět, jinak už NIKDY nic pořádného nevyhraje, je více než k smíchu. Ze "současných" hráčů bude po odchodu Federera do "důchodu" zatím jediný, který bude Nadalovi vyjma antuky schopný pořádně zatápět a také ho na velkém turnaji porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho problem je urcite v hlave. Kdyz jde podavat do zapasu, nebo ma MB, chce, aby vse nejrychleji skoncilo, a prave z jeho zbrklosti prameni chyby. Mohli jsme to videt vcera proti Nadalovi, za stavu 6:6 v tie-breaku Murray rychle zakoncoval do odkryteho kurtu, ale prepalil. Podobne je na tom Murray i na grandslamech, hlavne v zapasech proti Rogerovi, nebo Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je zas každý chytrý jak kravský lejno, obrazně řečeno. Však na to právě narážím, na tu tíhu okamžiku, tu musí zvládnout a naučit se v rozhodujících momentech, on sám to ví, co potřebuje, proto píšu, že to má v hlavě srovnané. Neříkám, že pokud nevyhraje příští rok, už nikdy, ale bude to mít rok od roku složitější, protože budou noví hráči, on bude stárnout a bude na něj vyvíjen stále větší a větší tlak. Musíte vy všichni experti taky uvědomit, že hraje v době možná možná dvou nejlepších či psychicky nejodolnějších hráčům historie. Píšeš o odchodu do důchodu, to je sice fajn, ale kdy to bude? Nejdříve, až bude Andymu kolem 26 let, do té doby jak píše skott se mohou objevit další mladé hvězdy, neví se, jak se po zranění vrátí Del Potro a já doufám, že tam, kde byl. Neví se. co Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě se musí zbavit té afektované maminky!! Ta stará trapka ho šíleně svazuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho se jiz spekuluje o tom, ze Murray ted jiz vazne musi vyhrat grandslam a vzdy ztroskota. Musim se smat tem optimistum a zaslepenym fanouskum! Problem je ze jeho hlavinka je pod velkym tlakem ocekavani a jeho slabsi osobnost to nezvlada! Docela presne vystihl jeho roli Richard Gasquet, vi co to obnasi!
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, myslím si, že Novak dneska neměl žádnou šanci, Roger hrál parádně, uvidíme, jaké bude zítra superfinále.
Reagovat
UnrealTom
poslední zápas ATP sezony Roger vs Rafa nic lepšího jsme si nemohli přát.... fandim Rogerovi ale Rafa bude těžký soupěř jako vždy uvidíme jak to dopadne go go Roger!!!!
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace dnešním vítězům.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rogere je čas vyrovnat rekord! :)
Reagovat
a.magerova
Taky souhlas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra bude Nadal rád, keď uhrá set a pôjde na dovolenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že tenisový svět si asi nemohl přát nci jiného, než na závěr roku finále Nadal-Federer, oba na TM ve skvělé formě, letos se utkali jen jednou, pokaždé jim někdo společné finále zhatil, dnes se to málem povedlo Andymu, bohužel to nedotáhl. Takže tentokrát již bez nervů budu moct sledovat finále dvou největších hráčů a doufám, že předvedou alespoň z části to, co dneska Andy s Rafou.
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsie co moze byt ohladom finale je to ze Roger dneska hladko dal Novaka cize nebude mat handicap ze hral o par hodin neskor ako Rafa. Inak Novak dneska nevim ci bol hlavou uz v Belehrade na DC alebo co ale fakt bol odovzdany bez emocii nic neukazal- ziadne buchanie do prs jeho gesta- ktore znacia ze chce a tuzi bojovat a vyhrat. Sklamal ma Novak ani ne vykonom ako tym jeho dnesnym postojom k zapasu- proste isel to tam odchodit a prehrat... Roger bude musiet zajtra sa vyvarovat podobneho utlmu akko s novakom ked ho nechal viest 3:0 na zacatku 2. sady lebo to proti Rafovi bude znamenat na 100% prehru. Sance Roger ma aj napriek jeho zlej bilancii proti Rafovi si myslim ze to je fifty-fifty- musi Roger dobre podavat a nerobit hlupe chyby a mozno spoliehat sa ze Rafa v 3. sete ak pojdu do 3. setu tak bude mat menej sil
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, každopádně se už těším, já dávám mírně větší šance Rafovi, i když Roger je zatím ve výborné formě na turnaji mistrů. Jenže ho pořádně nikdo neprověřil, Murray si ve skupině proti němu vybral slabší den, Ferrer ani Soderling nebyli těžkým oříškem a jak říkáš, Novak to dneska odchodil. Kdežto Rafa máí za sebou vybojovaný dnešní zápas, či bitvu s Roddickem a výborný první set s Djokovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
co odchodil? Neměl prostě šanci. 1.set byl Federer úplně bezchybnej, na začátku 2.setu si vybral slabší chvilku a Djokovic toho využil, v tu chvíli byl dost nabuzenej a vypadal, že je v zápase. Ale neměl na to, dotáhnout ten set, to bylo vidět. Djokovic neudělal prakticky nic špatně při ztrátě servisů ve 2.setu. Ano udělal nějaké chyby, ale to jenom proto, že zápasy Rogera a Novaka jsou rychlostně úplně jinde než ostatní, některé ty forhandové přestřelky jsou neskutečné v jejich zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd, odchodil to, šlo to vidět, nedobíhal míče, když byl míč daleko od něj, ani se nesnažil to doběhnout, jasně, bylo to i Federerovou výbornou hrou, Djokovič ale mohl udělat mnohem víc, což kdyby udělal, mohlo to být třísetové, protože Djokovič když chce, tak na Federera umí zahrát a umí ho překvapit. Zase už se to tady přehání s vychvalováním výkonů Federera, třeba výše s tou dovolenou, to je trochu mimo mísu. Já nemám rád ani jednoho z dvojice Federer-Nadal, ale když už si někoho zítra vybrat, tak asi Nadala, ať už to má komplet všecko. Fanoušci Federera jsou nějak hodně moc nahoře mi přijde během TM, nedivil bych, kdyby vás zítra po finále(pokud vyhraje Rafa) přišel otravovat ten tupec Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak máš dobré komentáře k zápasům, ale tady s tebou nesouhlasím. S tím Murrayem taky, slabší den? no nevim, ale Federer hrál úžasně, stejně jako dnes. On vypadá každý na kurtu odevzdaně atd., když je na kurtu skoro zbytečnej. Jestli to neni tak, že jste většina Federera odepsali a ted si jeho výborné zápasy nevysvětlujete špatným dnem jeho soupeře, to by bylo špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho rozhodně neodepisuju, je to největší hráč všech dob a takové hráče je neradno odepisovat. Turnaj má zatím opravdu výborný, všechny soupeře lehce přehrál, ale je prava, že Murray předvedl proti Rogerovi zdaleka nejslabší výkon na turnaji, neříkám, že by vyhrál, ale v jeho silách bylo určitě zahrát vyrovnaněji, taktéž dneska u Djokoviče, ale ten už se vidí fakt někde v Bělehradu a tradičně, jak je u něj zvykem, si vybral zápas, na který se prostě vykvakne.
Reagovat
smazaný uživatel
ANo Roger hraje vyborne ma najlepsiu formu v sezone mimo AO kde vyhral vo velkom style, ale fakt je ze Djokovic dnes aj mne prisiel ze nehral na 100% a tiez som mal dojem ze je v Belehrade uz. A hlavne ked si vsimnes nedaval vobec najavo emocie- SF Turnaja majstrov a Novak Djokovic nic? ziadne jeho gesta? ktore mne osobne nevadia, prave naopak- to sam ehovori o sebe ze dnes proste nebol taky bojovny- podla mna to tiez dosiel iba odohrat zapas a ne vyhrat- co sa tyka Murrayho tak aj Roger sa vyjadril ze Muray nemal svoj den a s radostou taky darcek prijal- Murray urobil tolko UE ako asi nikdy v 2-setovom zapase a ostatne zapasy vratane toho dnesneho hral o 3 triedy lepsie- proste nemal svoj den- ale nikto nespochybnuje Rogera ktory ma skvelu formu uz zopar tyzdnov a posledne turnaje to dokazuju ked skor ako v SF nevypadol.
Reagovat
frufru77
Napsat, že Djokovič odchodil zápas, je dost, mírně řečeno, na palici - ano, v 1. setu si neškrtl, ale ve druhém, i když ztratil brejk, makal na doraz. Na Fedexe jednoduše nestačil, zvlášť když mu v klíčovém 9. gemu druhého setu 2x neuvěřitelně zatloukl druhé podání. Jinak si myslím, že vyhraje Nadal, i když to Federerovi hrozně přeju, protože tenista hrající tak dlouhou dobu s "opticky" neuvěřitelnou lehkostí a elegancí se pravděpodobně na kurtech už nikdy neobjeví. (Když Federer vyhraje, já osobně jako jeho velký, ale ne nekritický příznivec, budu spokojen).
Reagovat
smazaný uživatel
Na palici jsem akorát tak ty. Já Djokoviče znám jak vlastní boty, troufám si tvrdit, že jsem viděl víc jeho zápasů, než kdokoliv jiný, takže vím, na co má a kdy co předvede. Nebylo to úplné vypuštění jako například osmifinále v Cincinnati nebo loňský druhý set na TM se Soderlingem, ale ta šťáva tam prostě nebyla, nebyla tam ta chuť do hry, jak píše romismak, nebyly tam ty gesta, hecování, negativní emoce nic. Zkrátka leklá ryba. Nechci ale v žádném případě snižovat výkon Federera, hrál výborně a vyhrál by, i kdyby Djokovič předvedl něco víc.
Reagovat
BooOoo
Nevíte někdo prosím v kolik začíná finále dvouhry ? a v kolik čtyřhra ?? předem moc díky ...
Reagovat
smazaný uživatel
co to je za hnusny lhani. Murray nevedl 4-0.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal i já :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, opravdu skvělý zápas a oba hráči si zaslouží úctu. Přál bych si, aby Rafovým soupeřem byl Fedex. To by byla třešnička na dortu Turnaje mistru. Nadal, který hraje velice dobře po celý rok vs. Federer, který se po Wimbledonu neskutečně zlepšil... prostě nádhera. Nadal si možná zaslouží vyhrát, ale já samozřejmě fandím Rogerovi. Další titul do sbírky :)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, nechápu jak, ale poslal jsem to 2x
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, opravdu skvělý zápas a oba hráči si zaslouží úctu. Přál bych si, aby Rafovým soupeřem byl Fedex. To by byla třešnička na dortu Turnaje mistru. Nadal, který hraje velice dobře po celý rok vs. Federer, který se po Wimbledonu neskutečně zlepšil... prostě nádhera. Nadal si možná zaslouží vyhrát, ale já samozřejmě fandím Rogerovi. Další titul do sbírky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky oběma za skvělou podívanou.
Reagovat
smazaný uživatel
Menšá oprava, Murray v tiebreaku nevedl 4:0, vedl 3:0, pak vyhodil forehand a vedl pak 4:1, což Rafa srovnal na 4:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko se mi to hodnotí, opravdu krásný zápas, nejhezčí zápas nejen turnaje, ale nejhezčí zápas na dva vítězné sety celé sezony určitě. Set po setu tzo zkusím rozebrat. První set byl neuvěřitelně vyrovnaný, bez šance ba brejk. V tiebreaku odešel Murraymu servis a Rafa to potrestal a vyhrál. Druhý set začal Andy nervózně, první tři gamy byly od něj nic moc, pak se ale rozjel a začal ještě víc útočit a přitlačil Nadala. Poté, co sám odvrátil brejkbol, vzal Nadalovi podání v gamu, ve kterém využil až čtvrtý brejkbol. Set poté dohrál v opravdu velké stylu a jasně v tu chvíli dominoval na kurtu. A to až do stavu 1:0 ve třetí sadě. Pak dvakrát za stavů 1:0 a 1:2 byl blízko brejkbolu, jenže se k němu nedostal, taktéž poté, co ho Rafa brejknul, měl dobré gamy na returnu, jenže neuspěl a nabídl dokonce Rafovi mečbol při vlastním servisu. Nakonec to ubjoval, vrátil se do zápasu a vybojoval tiebreak. Jenže ačkoliv vedl již 3:0 se dvěma brejky, přišel opět zkrat na podání, nechal Nadala vrátit se do hry, naštěstí odvrátil další mečbol a srovnal na 6:6. Jenže pak si sice Nadala vyhnal po podání ven z kurtu, ale odkrytý dvorec netrefil a to rozhodlo. Nadal je prostě šampion, v rozhodujících momentech má pevné nervy a také potřebnou dávku štěstí, která k tomu prostě patří. Murray opět ukázal, že je momentálně jediným hráčem, který je schopný Rafu porazit, a za tím si tojím, ani Federer na to nemá. Třeba smeknout před oběma, oba vydali ze sebe maximum a přichystali nám fanouškům krásnou podívanou a ukázali takové malé předčasné finále. A ač jsem stále ohormně zklamaný, tak jsem za tenhle zápas rád. Doufám aspoň, že Rafa už si to nenechá vzít a zakončí famózní rok výhrou na tomto turnaji. Takže ještě jednou gratulace oběma. Škoda Andy, vyjde to příště.
Reagovat
smazaný uživatel
...ale my jsme to viděli, tak proč to tady zase popisuješ???
Reagovat
smazaný uživatel
S tym ze Murray vie Nadala porazit suhlasim ale ako jediny nie. URcite Murrayho sance su vyssie ako Rogerove sance, kedze Rafa na Rogera to vie ale Djokovic vo forme vie na Nadala, dalej Del Potro minuly rok ukazal ze vie na neho 3x v rade ho porazil a este aj Davydenko ked ma formu. Ostatni hraci s Nadalom vedia zahrat zivotny zapas ale nie ze - porazat ho castejsie ci pravidelnejsie. Co sa tyka Rafu ze zajtra ci bude mat silu tak som si isty ze bude mat lebo 3 hodiny daco neni tak vela ked si zobereme ze Rafa uz hral aj po dlhsich zapasoch dalsi den i ked je pravda ze ta intenzia bola dneska tak vysoka ako keby to bol 4-hodiny zapas ale netreba zabudat ze Roger-Novak hraju neskor o dost neskor a ak tam bude 3setova bitka- tak budu viac vycerpany na zajtra ako Rafa cize uvidime. Murray dneska namiesto tych es v nepodstatnych chvilach mal triafat esa v podstatnych- to ze mu zlyhal servis- 1. servis v kluch. okamihoch je znak psych. pohody resp. psychi. sily atd. v tom Rafa nema konkurenciu - psychicky je Rafa silnejsi a mentalne odolnejsi ako Murray, Roger a Novak dokopy.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, jinač jsem ale myslel v této Nadalově formě, v té yb ho neporazili ani Novak, ani Kolja.
Reagovat
Matti
popsal jsi to moc hezky.
Reagovat
skott
Jo, zklamani obrovsky po takovem prubehu:( Andy dal vzdycky jenom nadeji na obrat a nic z toho.Ale urcite prozatím TOP zapas turnaje.
Osobne se mi nejvic libil první set, oba spolehlive drzeli servis, ale hrali riskantne, bez nervozity, to nejlepsi, co umi.Tusim, ze to bylo bez jedineho brejkbolu a v tie-breaku taky jen nejmensi mozny rozdil.
Ve druhem to bylo ospalejsi, nez se Andy chytnul tim prvním brejkem a prenesl si to i do zacatku posledního setu.To jsem myslel, ze uz Nadal zacal odchazet fyzicky, ale asi bylo jenom moje zdani.Navic tam Andy nedal tech 30-0 pri Nadalove servu a par zbytecnych kratasu ho stalo i brejk na 1-2, kde drzel 40-15.To by Nadal nikdy neudelal v tak tesnym zapase, hledat tezsi reseni misto hrani na jistotu, i kdyz je mi jasny, ze je to Murrayho oblibeny uder;)
Ke konci uz to byli cim dal vetsi nervy prolozeny obcas neuveritelnyma vymenama - Nadalovo tezky volej ve streci, Murrayho dobehnuty mic tesne pred druhym dopadem a prohoz, ten bekhend na 5-5 samozrejme...to byla opravdu nadhera.
Skoda no, ale presne jak napsal uz romismak, Andymu je tech 22 es a o fous lepsi statistiky na nic, kdyz v rozhodujícím TB petkrat zasebou netrefi první servis.Malokdy se stane, aby Nadal nabidl vraceni do zapasu jako dneska.Pripomnelo mi to Doha a zapas s Davydenkem, kde to ale Kolja dotahnul k vyhre narozdil od Andyho:/
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zklamání určitě obrovské. První set byl určitě nejlepší, nebyl v něm jak říkáš ani jeden brejkbol, byl nejvyrovnanější, třetí už byl celkem nervózní, přiznám se, že máma málem volala sanitku, jak jsem z toho byl nervoźní :D S těmi dropshoty je to pravda, já nadával i ve druhém setu, když měl 0:40 byl na kříži, měl to nalité na forehand a hrál dropshot, který Nadal vrátil prohozem. Nakonec ale naštěstí ten game ještě přes shodu dotáhl a zajistil s tím třetí set. Výměny krásné, romismakova připomínka s esy taky pravdivá a k věci, jak v prvním, tak ve třetím setu v tiebracích servis odešel krom toho prvního, vždycky první míč zkrácené hry bylo Andyho eso. Je to obrovská škoda, Andy už nutně potřebuje úspěch, potřebuje velký titul, příští rok bude mít velkou šanci a možná to bude pro něj i klíčový rok, jak řekl i chazy v jedné debatě(tímto zdravím).
Reagovat
skott
tak to mi povidej, ja jsem nemohl ani sedet:-)) drama dokonaly a takhle me vtahne zapas jen obcas:)
Masters jsou fajn, ale proste jsem taky cekal, ze tahle sezona bude pro Murrayho opravdu ¨ta prulomova¨ a jeden grandslam konecne urve.No, ta prohra s Fedexem v Melbourne ho vzala vic nez asi kdokoliv cekal.Ztratil nejaky cas, pokud se vrati Del Potro na uroven jakou byl, vyleti treba nekdo dalsi nahoru, bude to mit zas o neco tezsi dalsi rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to každopádně, já se takhle většinou nervoval a potil u zápasů Djokoviče, ale v posledních týdnech se misyk převážily bohudík na stranu Andyho, jehož zápasy ted více prožívám a dneska už to bylo fakt na infarkt, být to grandslam a hrát se to na 5 setů, asi už tady nejsem. S Melbourne máš pravdu, prakticky až do Wimbledonu pak nic neuhrál, pokud se nepočítá osmifinále RG, což je v Murrayho podání dá se říct úspěch. Wimbledon měl rozjetý dobře, jenže v semifinále v rozhodujících chvílích setů byl příliš nervózní a Rafa toho využil. Máš pravdu, každou další sezonu to bude těžší a těžší, nechtěl bych se dočkat toho, že Murray skončí kariéru bez grandslamu, to by nejen mě určitě mrzelo. Pro jeho dobro je tedy vyhrát grandslam co nejdřív, nejlépe už v nadcházející sezoně a možná hned v Melbourne, kde mu povrch sedí více než třeba v New Yorku. S výhrou prvního grandslamu b mohl opadnout tlak a přijít pak i pár dalších, záležet ale bude na tom, jak dlouho bude hrát Federer a jak vydrží zdraví Nadalovi. Hraje to v obtížné době no.
Reagovat
Teo
Ne nejlepší zápas turnaje, ale nejlepší zápas celé sezony. Pro Murrayho rozhodně, pro Nadala nejspíš také, páč v žádném finále masters ani grandslamu takový výkon nepodal. Přesto mám stále pocit, že do krásy bitev s Rogerem z let minulých stále něco chybělo. Pokud by hrál Nadal ve finále tak jako dnes, s velkou pravděpodobností by vyhrál. Na druhou stranu nevěřím tomu, že je po tříhodinové bitvě schopný hned druhý den podat takový výkon. Už na začátku třetího setu se zdálo, že toho mají oba dost. Uvidíme co večer Federer. Pokud vyhraje, můžeme se radovat, že jsme se konečně dočkali souboje dvou velikánu ve finále velkého turnaje. Že by to tentorkát skutečně platilo, že to nejlepší na konec?
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja hrali svoje maximum- ak by Nadal este lepsie servoval tak by sa priblizil svojej hre z US open a Murray predviedol to co som pisal pred zapasom ze ak chce sance musi hrat na 100% a dobre servovat co splnil obe kriteria ale aj tak prehral- hoci na body vyhral:D Mohli by spolu hrat SF v Australii a predviest daco podobne v 5 setoch:D Murray dneska 22 es, po 1. servise vyhral 85% lopticiek proste servis mal dobry len v klucovych okamihoch ako boli break-bolyl ci tie-breaky mu moc neslo trafit 1. servis a musel ist cez druhy a to ho stalo podla mna zapas, kedze len 51% vyhral po 2.servise. NA fifteeny 114 ku 109 pre Murrayho proste parada zapas. Objektivne musim zhodnotit ze tento zapas si nezasluzil porazeneho a Murray mal viac sanci - viac breakballov este teraz sa divim z eprehral a to ho nemam rad ale dneska naozaj nemoze nikto nadavat na uspavaca a obranara a podobne recicky... inak som zvedavy na Rogera s Djokerom nech vyhra ten lepsi a zajtra uvidiime kto sa postavi Rafovi ci uvidime daco podobne jak tento zapas alebo nie.
Reagovat
urbi
pises jak prase, neda se to cist
Reagovat
Teo
To se fakt nedá číst...
Reagovat
smazaný uživatel
Však to nečtěte, když se vám to nelíbí
Reagovat
Teo
Jenže nám se nelíbí to, JAK je to napsaný, ne CO je tam napsaný, a to je docela rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
U takovychto zapasu nekdy rozhodne jeden mic, stejne tak tomu bylo i dnes. Za stavu 6:6 v tie-breaku to ale Murray uspechal, i kdyz moc nechybelo...
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný zápas. Úžasná bitva, jasně nejlepší zápas letošního Turnaje Mistrů.... přál jsem postup Murraymu, ale Nadal si to zaslouží.... bohužel musím konstatovat, že at už bude ve finále Roger, nebo Novak, ani jeden z nich nejspíš Nadala neporazí :((
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel musím souhlasit..ač nadala fakt nemusím,vsadím cokoli,že to zítra vyhraje..
Reagovat
smazaný uživatel
osobně bych moc nevsázel , byla to úmorná bitva , Nadal mi přišel dost unavený , Federer , pokud postoupí , ho zdolá, hraje zde opravdu se vší lehkostí!

p.s. Jsem nestanný , fandím JMDP ! ;) gl
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal možná bude unavený, ale na Federera prostě umí a pokud Federer postoupí (ještě nikde není), tak snad Rafa vyhraje. Již hodněkrát se letos schylovalo k finále Roger-Rafa a vyšlo to je v Madridu, třeba to dneska Novak zase pokazí, nezlobil bych se, i když už mi pořádný zápas Federer - Nadal chybí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevíš náhodou, jak to s JMDP vypadá? Kdy začne konečně hrát? Taky mi na okruhu dost chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Od nové sezony, letos to zkusil dva turnaje a pak řekl, že se připraví na novou sezonu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist