Exhibici v Madridu vyhrál Nadal. Federerovi vrátil porážku z Curychu

22. 12. 2010, 21:02
Aktuality 25
Exhibiční dvojduel 'Zápas pro Afriku' a 'Společně pro děti' mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerm skončil remízou. Po Švýcarově výhře v Curychu se dnes v Madridu radoval domácí Španěl. Výsledek však nebyl důležitý, akce se konala na pomoc dětem v Africe.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nejlepší tenisté světa připravili svým fanouškům na závěr roku dvě exhibice. Výtěžek z celé akce poputuje na dobročinné účely - do Federerovy a Nadalovy nadace, které pomáhají především dětem v Africe. (připomeňte si vysmátou upoutávku na exhibici).

Nejprve se hrálo ve švýcarském Curychu a zápas pomohl Federerově nadaci o 2,5 milionu dolarů (20 milionů korun). Dnes se tenisté přesunuli do Madridu a zisky půjdou do Nadace Rafaela Nadala. Během madridského klání se podle listu Blick mohlo vybrat i třikrát víc. Nadal totiž nabídl k prodeji 35.000 kusů z podlahy, na níž se zápas hrál. Díly o rozměru 13x17 centimetrů s Nadalovým podpisem byly k mání přibližně za dva tisíce korun. 

Oba hráči byli v zápasech na obvyklé exhibiční kousky skromní, diváci v Curychu i Madridu však mohli být spokojeni. Jak rodák z Basileje tak španělský hráč chtěli vyhrát, nicméně třísetové výhry domácích tenistů se mohly očekávat. 

Včera v Curychu zvítězil 2-1 na sety Federer, dnes v Madridu stejným výsledkem Nadal.

Devětadvacetiletý Federer se rovnou ze Španělska přesouvá do Dubaje, kde s rodinou oslaví Vánoce a bude pokračovat v tréninku na novou sezonu. 

Už na Nový rok by se s Nadalem mohl utkat znovu, pokud by na přelomu roku postoupili do finále exhibice v Abú Dhabí. Ve Spojených arabských emirátech již bude vrcholit jejich příprava na novou sezonu a zápas by probíhal v mnohem ostřejším tempu.

Další týden se dva tenisoví rivalové mohou utkat už i o body do žebříčku ATP. Oba jsou přihlášeni do turnaje v Dauhá, který začne 3. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafeel je na stejné úrovni jako Roger s tím rozdílem, že Federer má rodinu,tím je teda částečně omezen.Myslím,že bilance zápasů je zatím vyrovnaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím jak ostatní, ale při těchto dvou zápasech by se vůbec nemělo rozebírat, kdo byl lepší. Stejně to bylo samozřejmě udělané, tak aby každý vyhrál doma a udělal tak radost fanouškům:) a tak to má taky být, když spolu hrají F&N. Každý vybral na hodně peněz na dobrou věc, a tak vůbec nechápu lidi jako revival.Barney... tebe měl taťka stříknout na prostěradlo!
Reagovat
Matti
je fakt, že tomu Barney trochu přidal, ale v podstatě kopíroval s nadsázkou, komentáře, které proběhly po prvním exhibičním zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
TomRF má pravdu a je to normální člověk to bylo jasné že musí vyhrát doma a navíc někeří kk*i jako je třeba: revival.Barney
, který si myslí že když nadal vyhrál že je nejlepší tak to teda nwm... navíc to byla jen Exhibice
Reagovat
smazaný uživatel
...samozrejme ze oba zapasy byly prestizne bezvyznamne.Jedina exhibice snad naostro byla tenkrat na hybridnim kurtu antuka/trava-kde zvitezil španel.Jen doufam, ze to jejich vzajemne kamaradcovstvi hrajou jen na kamery.
Reagovat
a.magerova
Já zase pevně věřím, že jsou takoví i mimo kamery !!!

Byly to moc pěkné zápasy, dík oběma.

Vám všem přeji hezké vánoce a úspěšný nový rok. Jo a fanouškům kohokoli nějaký ten GS :-))
Reagovat
weak
24: to si jako prejes, aby Roger s Rafou byli nepratele? to nemyslis vazne...
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že to "hrajou" - i Nadal se několikrát (už dávno) vyjádřil, že kromě Španělů se na turnajích mimo kurty často baví s Federerem... a moc ani nechápu, proč by to měli hrát? Já nevím, kdybych si to vzal skutečně třeba jen z marketingového hlediska, tak mám dojem, že pro obchodní úspěch je žádanější vyhrocená rivalita...
Reagovat
weak
http://www.youtube.com/watch?v=94xyOpETYYs
tady je jasne videt, ze se nenavidi k smrti... :-)
24ko, asi mas smolika
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo,to video je zname.Presto si myslim, ze to te rivalite trochu skodi ....
Reagovat
weak
ano, video je zname, ale na nem je jasne videt, ze jsou uplne v pohode a nejake nevrazivosti jejich fanousku se muzou jen zasmat..
Reagovat
smazaný uživatel
urážky,urážky a opět urážky,zatím co vy se tu přete o to kdo je lepší,tak tyto borci hráli pro malé děti kteří umírají hlady,dost potěšilí vy tupci...srovnejte si hodnoty a priority,typuji že ste ještě děti...a pokut jde o tenis tak klobouk dolů před oběma hráči..hezkou noc
Reagovat
D.A.N
Dopadlo to tak jak jsem očekával a jinak to ani nemohlo:-)))LETS GO TENIS.....Příští season bude vzkutku úžasná, tedy doufám...
Reagovat
smazaný uživatel
RAFAAA!! Excellent .)) Gratulaceee...., Nadi je zpět!!! Jasně se ukázalo, kdo je světová jednička, Rožééér neměl žádnou šanci!!! Snad se tak bude Rafovi dařit i nadále, letošní sezóna byla v(i)nikající!!!

P.S: Všichni Nadalovci - neodcházejte, čím víc nás tu na podporu Rafaela bude, tim lepe! :-)

:DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ubohá parodie na včerejší příspěvek od armstronga...na nic jináho se nezmůžeš? Aspon jsi ale napsal konečně něco, v čem jsi Federera bezdůvodně stupidně neurazil....čím víc D k tomu smajlíkovi dáš, tím budeš větší king :)

Pěkné obě dvě exhibice, dopředu bylo jasné, jak zápasy dopadnou, oba hráči museli logicky vyhrát doma, ale přesně jak je v článku, tady o vítězství nešlo....hlavní je, že se vybraly peníze na dobrou věc a lidé se pobavili....RF a RN znovu ukázali, že jsou to nejen prvotřídní sportovci, ale i skvělí lidé...Jinak přeju všem veselé Vánoce a at je příští tenisový rok aspon stejně dobrý, jako byl ten letošní :)
Reagovat
smazaný uživatel
já fandím taky rafovi, ale ježišmarjáááá, ty seš tak blbej!! vaši z tebe musí mít obrovskou radost, fakt jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, takové "mentály" fakt zbožňuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Stoprocentne se pod tento prispevek podepisuji.Preji tenistum i nam tenisovym fanouskum klidne svatky vanocni a jiz zaver roku opet doufam, ze u uzasnych tenisovych zapasu.A pristi rok nanovo,Uz se moc tesim.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, ty si nic nemusíš zkoušet, ta údajná mentalita elegánovců je mentalita víceméně tvoje. Úplně zbytečně se ztrapňuješ místo toho, abys někoho vážně naštval a jen poukazuješ na svojí diskutérskou neschopnost, což ti jako vždy zabrání dosáhnout toho, aby někdo bral tvůj názor vážně. Člověk by tak nějak očekával, že se během let diskutování něco naučíš, ale evidentně jsi prostě tupej a těžko se s tím něco bude dělat. Ale opravdu... vysmívat se lidem za to, v čem jsi největší přeborník, to je až srandovní.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi normální ignorant ty asi nevíš že tady nešlo o výhru a prohru a nebo kdo je lepší oba jsou nejlepší tenisti světa... :-) prostě jen urážky
Reagovat
smazaný uživatel
Jemu nic nevysvetlis, on je zaostaly a blby tak, ze kdokoli, kdo fanaticky neuznava nadala, je "Rogírek fanatik".
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvice me vsak Barney dostal svou perlou o finale WIM 08 a AO 09. Slo pry o naprosto jednoznacne zapasy pro Nadala, presneji receno Nadal Rogerovi v obou pripadech NAMLATIL. :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A ty mě zas tím kopírováním jeho stupidních smajlíků, strašně se mi nelíbí :/ Tak :DD nebo :DDD je ještě v normě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty smajliky tam jsou vicmene proto, ze tyto Barneyho perly jsou HODNE smesne.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo, ale stejně se mi nelíbí :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist