Estoril: Sevastovová první lotyšskou vítězkou turnaje WTA po 17 letech

8. 5. 2010, 22:35
Aktuality 1
WTA ESTORIL - Finále nenasazených tenistek v portugalském Estorilu vyhrála Anastasija Sevastovová. Dvacetiletá hráčka porazila Španělku Arantxu Parraovou Santonjaovou a stala se první lotyšskou vítězkou turnaje WTA po 17 letech.
Anastasija Sevastovová

Anastasija Sevastovová i Arantxa Parraová Santonjaová hrály finále turnaje WTA poprvé v kariéře. Zatímco dvacetiletá Sevastovová se teprve loni v létě prodrala do první světové stovky a až letos v březnu si zahrála první semifinále v Monterrey, o sedm let starší Španělka na finále čekala 10 sezon.

Dnešní souboj tak byl pro obě i bitvou o premiérový titul. Úkolu se lépe zhostila Sevastovová, jež vyhrála 6-2 7-5 a po 17 letech se stala první tenistkou z Lotyšska, která dokázala vyhrát turnaj WTA. Naposledy se to v roce 1993 povedlo v New Yorku Larise Neilandové.

Talentovaná Sevastovová si už letos připsala skalpy obou bývalých světových jedniček ze Srbska Jankovičové a Ivanovičové. V Portugalsku si na cestě za triufem musela poradit i s nasazenými Szavayovou a Shuai Peng.

Debl kořistí Cirsteaové s Medinaovou
Čtyřhru v Estorilu ovládly nejvýše nasazené Sorana Cirsteaová s Anabel Medinaovou. Favorizovaný rumunsko-španělský pár ve finále porazil Djatčenkovovou s Vedyovou 6-2 7-5 a vyhrál tak hned první společný turnaj. 

Pro Španělku Medinaovou to byl celkově 14. titul, mezi nimiž jsou i vítězství na posledních dvou ročnících French Open. Dvacetiletá Cirsteaová získala třetí deblový titul. "Jsem šťastná, že jsme tu dokázaly vyhrát," radovala se Rumunka. "Celý týden tu panovaly náročné podmínky. Snad každé ráno pršelo a program se tak pořád měnil. Ale musím hlavně poděkovat Anabel, že se mnou hrála. Vytvořily jsme tu skvělý tým."

"Byly to dobré dva týdny. Vyhrála jsem ve Fezu (s Benešovou) a teď i tady," připomněla Medinaová. "Jsem ráda, že se nám se Soranou dařilo. Začátek roku se mi nepovedl, tak jsem si teď alespoň zvedla sebevědomí."

- WTA INTERNATIONAL ESTORIL (Portugalsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (08. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Sevastovová (Lot.) - Parraová (Šp.) 6-2 7-5

Čtyřhra - finále:
Cirsteaová/Medinaová (1-Rum./Šp.) - Djatčenkovová/Vedyová (Rus./Fr.) 6-1 75

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist