Erraniová vyfoukla Pennettaové další titul z Acapulka

4. 3. 2012, 07:45
Aktuality 4
WTA ACAPULCO - Flavia Pennettaová proměnila svůj osmý start na antukovém turnaji v Acapulku už v sedmé finále, o třetí triumf ji ale připravila krajanka Sara Erraniová. Čtyřiadvacetiletá Italka si v Mexiku připsala celkově 3. titul.
Profily hráčů
Sara Erraniová

Sara Erraniová si letos na Australian Open zahrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále a tento týden v Acapulku prošla bez ztráty setu do svého 6. finále na okruhu WTA. Své dva jediné tituly získala v létě 2008 během dvou týdnů na antuce v Palermu a posléze na tvrdém povrchu v Portoroži, kde tehdy porazila i Wozniackou.

Sara ErraniováNa svůj celkově 3. titul si musela počkat téměř čtyři roky a cestou za ním musela zdolat i dvě své kamarádky z italské reprezentace. V semifinále porazila svou deblovou partnerku Vinciovou a ve finále otočila souboj s dvojnásobnou místní šampionkou Flavií Pennettaovou, kterou udolala po setech 5-7 7-6 6-0.

V prvním setu si Erraniová udržela jediný ze šesti servisů, přesto prohrála až po tuhém boji. Druhý set pak získala až v tie-breaku, v rozhodujícím dějství už ale soupeřku nešetřila a nad kurtem se prolétl kanár.

„Bylo to hodně náročné finále. Musela jsem hodně běhat a být agresivní v rozhodujících momentech. Nikdy není snadné nastoupit proti krajance, ale dnes jsem hrála opravdu dobře, obzvlášť ve třetím setu,“ řekla po utkání Sara Erraniová.

Třicetiletá Pennettaová hrála ve svém 22. finále, jubilejního 10. titulu se ale nedočkala. V Acapulku, kde triumfovala v sezonách 2005 a 2008, byla ve finále už posedmé v řadě; na titul také útočila nepřetržitě v letech 2004 až 2009, na dalších dvou ročnících chyběla.

„Obě jsme dnes hrály dobře, ale Sara ještě lépe v důležitých momentech. Udělala jsem hodně chyb v tiebreaku a ve třetím setu jsem už byla psychicky unavená, a tak to bylo hodně rychlé,“ dodala někdejší světová desítka Flavia Pennettaová.

Erraniová získala double, naposled to dokázala Benešová

Sara Erraniová se v Acapulku dočkala dokonce dvojího úspěchů, neboť s krajankou Robertou Vinciovou, se kterou si koncem ledna v Melbourne zahrály v grandslamovém finále, smetly za 51 minut 6-1 6-2 Španělky Lourdes Domínguezovou a Arantxu Parraovou. Erraniová tak napodobila Ivetu Benešovou, která dokázala naposledy na okruhu WTA získat double. České tenistce se to povedlo v květnu 2010 v marockém Fezu.

„Jsem ráda, že jsem pomohla Saře vyhrát čtyřhru. Vyhrála velkou bitvu proti Flavii a pak pokračovala v deblu. Předvedly jsme dobrý výkon, i když jsme věděly, že to nebude snadné. Arantxa a Lourdes hrály celý týden velmi dobře,“ řekla Roberta Vinciová, která po boku Erraniové vyhrála už čtyřhru minulý týden v Monterrey. Celkově spolu ve čtyřhře obě hráčky získaly už sedm titulů.

Mimochodem italské tenisky přiletí koncem dubna k semifinále Fed Cupu do Ostravy, kde vyzvou české obhájkyně titulu. Češky si na soupeřky antuku rozhodně nepřipraví.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 03. 2012)

Dvouhra - finále:
Erraniová (3-It.) - Pennettaová (2-It.) 5-7 7-6(2) 6-0

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Domínguezová/Parraová (2-Šp.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, přál jsem Flavii. Ale musím uznat, že Saře to sombrero sluší. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia je asi atraktivnejsi holka, a kdyz je v razi, rada se podivam i na jeji tenis, ale prala jsem to Sare. Antuka je jeste povrch "privetivy k uzivateli" male postavy, takze kde jinde... gratulace Sare! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi všechny Italky mají rády antuku (podobně jako Španělky). Z italských tenistek mám nejradši Flavii. Sara je sympatická a pracovitá holka, takže jí to taky přeju. Gratulace oběma finalistkám! :)
Reagovat
tommr
taky jsem přál spíš Erraniový, která je mi hodně sympatická. Zaujala mě už na AO kde ve čtvrtfinále hodně potrápila Petru Kvitovou. Ukazuje se, že její tehdejší skvělej výkon nebyla žádná náhoda a že je to opravdu dobrá hráčka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist