Erraniová v Acapulku neztratila ani set a obhájila vítězství

3. 3. 2013, 11:15
Aktuality 5
WTA ACAPULCO - Italka Sara Erraniová si týden po zklamání z finálové porážky v Dubaji spravila náladu v Acapulku. Na mexické antuce v pěti zápasech neztratila ani set, ve finále porazila Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou a dokázala tak zopakovat svůj loňský triumf.
Sara Erraniová

Ještě minulý víkend hrála Sara Erraniová finále ve Spojených arabských emirátech, kde na místním turnaji na rychlém povrchu v Dubaji padla v boji o titul ve třech setech s Petrou Kvitovou. S dlouhým přesunem přes půl zeměkoule a rychlým přechodem na antuku se však pětadvacetiletá Italka v Acapulku dokázala vypořádat výborně. 

Cestou do dnešního finále neztrácela síly dlouhými bitvami a energie nejvýše nasazené Erraniové nechyběla ani v zápase o titul proti turnajové dvojce Carle Suárazové-Navarrové. V prvním setu Španělku zničila kanárem, a i když v druhé sadě, která trvala 67 minut, ztratila třikrát podání, došla si pro dvousetové vítězství 6-0 6-4. 

Světová osmička a finalistka loňského French Open Erraniová tak v Mexiku obhájila svůj loňský triumf a došla si pro celkově 7. titul. První dva získala už v roce 2008 (Palermo a Portorož), další čtyři přidala v loňské sezoně (Acapulco, Barcelona, Budapešť a Palermo).

"Jsem šťastná, že jsem Carlu na konci zápasu udolala, protože hrála opravdu dobře. Jsem teď moc šťastná i proto, že jsem poprvé na okruhu WTA obhájila titul. Tento turnaj opravdu miluju, je to pro mě speciální turnaj," radovala se Erraniová, která v dubnu povede italské tenistky v Palermu do boje o finále Fed Cupu proti Češkám.

Erraniová se finálovou výhrou vyhoupla do čela tabulky s nejvíce výhrami v letošní sezoně. Zvítězit dokázala už v 17 duelech, druhá je Polka Agnieszka Radwaňská se 17 výhrami.

Čtyřiadvacetiletá Španělka Suárezová prohrála i ve 4. finále a na titul čeká dál. "Nemám důvod být smutná - ona (Erraniová) dnes hrála lépe, než já. Dnes večer byla nepřekonatelná. Jsem spokojená, byl to pro mě skvělý týden a skvělém turnaji."

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Erraniová (1-It.) - Suárezová (2-Šp.) 6-0 6-4

Čtyřhra - finále:
Domínguezová/Parraová (4-Šp.) - Castaňová/Duqueová (Kol.) 6-4 7-6(1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
změní se postqavení Petry na žebříčku??
Reagovat
smazaný uživatel
Errani se žádné body zítra nepřičtou (ani neodečtou), protože obhajovala titul z loňska. Petra zůstane ještě minimálně 14 dní sedmá.
Reagovat
smazaný uživatel
"Erraniová se finálovou výhrou vyhoupla do čela tabulky s nejvíce výhrami v letošní sezoně. Zvítězit dokázala už v 17 duelech, druhá je Polka Agnieszka Radwaňská se 17 výhrami."
cožeto? proč je teda druhá?
Reagovat
smazaný uživatel
protekce! :D Aga vyhrála (podle TP) 4 zápasy ve FC :D
Reagovat
jacksax
Pěkné, ale chtělo by to aspoň jednu zprávu ze Sydney. To, že challenger vyhraje 17letý kluk se nestává co chvíla! C´mon Nico!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist