Erraniová s Vinciovou ve Wimbledonu zkompletovaly sbírku grandslamových trofejí

5. 7. 2014, 17:49
Aktuality 5
Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová ve finále Wimbledonu smetly maďarsko-francouzské duo Timea Babosová a Kristina Mladenovicová a zkompletovaly sbírku grandslamových trofejí. Celkově získaly 5. titul z turnajů velké čtyřky a mohou se těšit na návrat na post světových jedniček.
Roberta Vinciová a Sara Erraniová

Sedmadvacetiletá Sara Erraniová s o čtyři roky starší Robertou Vinciovou si dnes zahrály v osmém grandslamovém finále, ve Wimbledonu však vůbec poprvé. V boji o titul narazily na méně zkušenou dvojici Timea Babosová a Kristina Mladenovicová, se kterými si bez problémy poradily a vyhrály 6-1 6-3.

O vytouženou wimbledonskou trofej hrály Erraniová s Vinciovou na centrálním kurtu All England Clubu už pod střechou, kterou pořadatelé zatáhli před deštěm hned po triumfu Petry Kvitové.

Italské tenistky tak získaly pátý titul z turnajů velké čtyřky a jako teprve pátý pár v historii zkompletovaly kariérní grandslam. V roce 2012 vyhrály na Roland Garros a US Open, další dva tituly přidaly z posledních dvou ročníků Australian Open. Z posledních deseti grandslamů skončila jejich společným vítězstvím hned polovina.



"Je to neuvěřitelné. Myslím, že to ani slovy popsat nejde, co to pro nás znamená," řekla Erraniová. "Vždy si říkáme, že se nám daří i proto, že se přátelíme i mimo kurt. Jsme jeden velký tým, trávíme společně spoustu času s našimi rodinami i trenéry. Myslím, že je to velmi důležité. Obě víme, jak té druhé můžeme pomoct," dodala.

Všechny čtyři grandslamy vyhrály také sestry Serena a Venus Williamsovy, Martina Navrátilová s Pam Shriverovou, Gigi Fernandezová s Natashou Zverevovou a Kathy Jordanová s Anne Smithovou.

Díky premiérovému triumfu ve Wimbledonu se Erraniová s Vinciovou vrátí na post deblových světových jedniček před Su-Wei Hsieh a Shuai Peng. Asijský pár na londýnské trávě neobhájil titul, když vypadly už ve 3. kole právě s Babosovou a Mladenovicovou.

Jednadvacetiletá Maďarka Babosová a její vrstevnice Mladenovicová hrály grandslamové finále ve čtyřhře žen poprvé.

Francouzka Kristina Mladenovicová ale již dvakrát vyhrála smíšenou čtyřhru. Letos ve Wimbledonu mohla s Kanaďanem Danielem Nestorem obhájit loňský triumf a navázat na letošní vítězství z Melbourne, do finále je však dnes nepustili Bělorus Max Mirnaj a Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu. Ti se v neděli utkají o titul se srbsko-australským párem Nenad Zimonjič a Samantha Stosurová.

Bouzková je ve finále čtyřhry juniorek
V nedělním finále juniorské čtyřhry bude hrát Marie Bouzková. Rodačka z Prahy, jež za dva týdny oslaví 16. narozeniny, porazila společně s Maďarkou Dalmou Galfiovou druhý nasazený australsko-švýcarský pár Priscilla Honová, Jil Belen Teichmannová 6:1, 4:6, 9:7. Pokud ve finále uspěje, naváže na loňský triumf české dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
sobotní výsledky (05. 07. 2014)
• Čtyřhra žen - finále •
Erraniová/Vinciová (2-It.) - Babosová/Mladenovicová (14-Maď./Fr.) 6-1 6-3
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Mirnyj/Hao-Ching Chan (14-Běl./Tchaj-wan) - Nestor/Mladenovicová (5-Kan./Fr.) 7-6(4) 7-5
Zimonjič/Stosurová (15-Srb./Austr.) - Qureshí/Duševinová (16-Pák./Rus.) 7-5 6-2
JUNIORKY:
• Dvouhra - semifinále •
Ostapenková (Lot.) - Vondroušová (12-ČR) 6:1, 6:2
• Čtyřhra - semifinále •
Bouzková/Galfiová (ČR/Maď.) - Honová/Teichmannová (2-Austr./Švýc.) 6-1 4-6 9-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace oběma párům - Saře a Robertě ke kariérnímu grandslamu v deblu, Kiki a Timee k jejich největšímu úspěchu v ženském deblu!

Držel jsem palce Kiki s Timeou, ale k vítězství dneska měly asi stejně daleko jako Genie proti Petře... Sara a Roberta by klidně mohly hrát se zavázanýma očima a stejně by hrály dobře. Je to až neskutečné, jak se doplňují a jejich hra na síti je opravdu bezkonkurenční. Dvouhra jim na trávě nesedí, ale v deblu jim na povrchu vůbec nezáleží...

Kiki dneska ještě hrála semifinále mixu (to už jsem neviděl), ale tam spolu s Danielem Nestorem bohužel taky neuspěli a loňský titul neobhájí. Na druhou stranu: Kdyby postoupili do finále, tak bych to zítra stejně neviděl... Zítra totiž jedu na basket podpořit české holky do 17 let, které budou hrát o bronz na MS. V dnešním semifinále proti Španělsku měly holky k úspěchu bohužel hodně daleko, protože Španělky rozhodly zápas už v 1. poločase... Každopádně se na zítra hodně těším. Uvidím osm nejlepších týmů světa do 17 let. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Holký, gratuluji. Škoda že nevyšel RG
Reagovat
kada.tom
Gratulace oběma :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ještě jednou tady - gratulace holky ke zkompletování kariérního grandslamu a prvnímu titulu ve Wimbledonu!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry bitches, nobody cares, Petra won!!!!! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist