Erraniová letos ovládla i třetí turnaj na antuce, Vesninová na titul čeká dál

5. 5. 2012, 17:47
Aktuality 12
WTA BUDAPEŠŤ - Sara Erraniová má bezesporu životní formu. Letos na antuce vyhrála všechny tři turnaje, do kterých nastoupila a během čtyř měsíců tak získala více titulů, než v předchozích devíti letech na profesionálním okruhu dohromady. Ve finále turnaje v Budapešti porazila Rusku Jelenu Vesninovou, která se trofeje nedočkala ani na šestý pokus.
Profily hráčů
Sara Erraniová

Sara Erraniová si letos na Australian Open zahrála poprvé ve čtvrtfinále grandslamu, ale především řádí na antukových turnajích. V Acapulku nejprve ukončila téměř čtyřleté čekání na svůj celkově 3. titul, před třemi týdny ovládla i Barcelonu a už z třetího titulu sezony se dnes raduje v Budapešti.

Pětadvacetiletá Italka si v dnešním finále poradila po setech 7-5 6-4 s Ruskou Jelenou Vesninovou a v této sezoně tak na antuce vyhrála už 15. utkání v řadě.

Vesninová měla v prvním setu za stavu 5-3 při podání soupeřky dva setboly, ani jeden ale nevyužila a mrzet ji to muselo dvojnásob, neboť prohrála sedm gamů v řadě a rázem prohrávala 5-7 a 0-3. Pak se sice dvakrát dostala brejkem do hry, ani jednou ho však nedokázala potvrdit a první vzájemný souboj tak po 103 minutách hry vyzněl lépe pro Erraniovou.

"Vůbec jsem si nepředstavovala, že bych letos mohla získat nějaký titul. A teď už mám tři," radovala se Erraniová. "Jelena dnes hrála velmi dobře, musela jsem hodně běhat a bojovat, abych uspěla," dodala.

Pětadvacetiletá Vesninová sice v maďarské metropoli zdvojnásobila konto svých letošních na osm a do finále postoupila i přes tři nasazené soupeřky bez ztráty setu, prokletí finálových duelů ale opět nezlomila. O titul bojovala už pošesté, ale znovu marně.

"Dnes jsem na začátku zápasu hrála velmi dobře, ale Sara je hráčkou, která zničí vaši hru a vy se pak na kurtu cítíte špatně. Snažila jsem se hrát agresivněji, ale pomalý kurt seděl více Saře a výhru si dnes zasloužila," řekla Vesninová.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (05. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Erraniová (1-It.) - Vesninová (Rus.) 7-5 6-4

Čtyřhra - finále:
Husárová/Rybáriková (SR) - Birnerová/Krajicková (ČR/Niz.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice vyhrala dalsi turnaj ale obsazeni...tragicke..takze....
Reagovat
smazaný uživatel
no ono se uvidi uz ted v madridu, v 2hem kole ma Radwanskou.. a prave v tom zapase se to prokaze..
Reagovat
tommr
Errani je mezi ženami něco podobnýho jako Almagro mezi muži - malý turnaje jí jdou skvěle, ale na velkejch se moc nechytá. Na rozdíl od Almagra je ale docela sympatická a přál bych jí proto, aby se prosadila i na těch velkejch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych ji pral VEELKYY uspech pokud mozno uz ted na French open, mam ji nalozenou na vyhru, kurzy 200:1 i nasledne 170:1... :) takze at se holka snaziii, nemusi primo vyhrat... ale tak aspon 3ti kolo nebo neco na ten zpusob ;)
Reagovat
tommr
to sázíš už ted na FO? Vždyt se hraje teprve Madrid ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velký úspěch na RG bude mít přece Francesca :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v 2hem kole...
3ti kolo...
To má být česky, milánku? V jaké škole se lze naučit takovým skvostům?
Reagovat
smazaný uživatel
emo - nj Franscesca byl ale tvuj kun, a pote co jsi pohrbila moji velkou myslenku.. vis jakou.. tak jsem musel prijit s nahradnim planem.. a sam si zabezpecit budoucnost;)
tommr - no to ja vim, ale pointa je ta, ze pred FO ten kurz muze byt spravny tj nizsi, a kdyz nedavno jedna nejmenovana (nebo jmenoavana unibet.com) sazkovka velkolepe nabizela Saru za 200:1 jsem to 'musel' vyuzit, kdyz uhraje aspon dve kola, pak uz muzu ty zapasy sazet proti ni.. a i kdyz jakoby prohraju ten zapas a Sara bude vyhravat, nemusi mne to vadit, pac mam v rukavu vyhru na X set tisic - kdyby to naahodou cele vyhrala:)
broz - vsimas si ze pisu i bez diakritiky - coz taky cesky neni. Takze mne muzes utrit i na tomto jestli se ti chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, sme radi, ale na fotke máte Robertu Vinci :D
Reagovat
Bob
taky jsme přemýšlel, co se to s Errani stalo :D
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno, díky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist