Dýmovnice na tenise: Finále Roland Garros narušili odpůrci sňatků homosexuálů

9. 6. 2013, 21:28
Aktuality 6
Finále mužské dvouhry na Roland Garros mezi španělskými tenisty Rafaelem Nadalem a Davidem Ferrerem krátce narušili čtyři protestující, z nichž jeden odpálil světlici. Podle všeho byli součástí skupiny, jež protestovala proti nedávno schváleným sňatkům homosexuálů ve Francii.
Profily hráčů
Narušil ve finále French Open

Dva do pasu nazí muži povstali v jedné z předních řad za lavičkami hráčů na konci šestého gamu druhé sady. Jeden z nich v bílé masce zapálil světlici, přeskočil hrazení a rozběhl se po kurtu směrem k Nadalovi. Byl však brzy zpacifikován členem ochranky a spolu se svým komplicem odveden. 

Další bodyguard v té době stál u Nadala a chránil ho. Španělský obhájce titulu a pozdější vítěz mu poté podal ruku. "Situace je pod kontrolou. Nyní je to v rukou policie," řekl novinářům Christophe Fagniez z vedení turnaje. 



Krátce předtím byli odvedeni z vyšších řad dvorce Philippea Chatriera dva jiní protestující, kteří vytáhli transparent s nápisem "Pomoc! Francie pošlapává práva dětí!" 

Dalších šest protestujících, také poloodhalených a se světlicemi, se dostalo do horní řady vedlejšího kurtu Suzanne Lenglenové. Ti zase rozvinuli nápis "Hollande, odstup". 

Francouzský prezident Francois Hollande v květnu podepsal zákon umožňující sňatky osob stejného pohlaví. To vedlo k sérii mohutných a mnohdy i násilných demonstrací konzervativních Francouzů. 

Tenisté se dnešními protesty příliš rozhodit nenechali a zápas brzy pokračoval. Nadal svého krajana porazil 6-3 6-2 6-3 a získal rekordní osmý pařížský triumf.

Dnešní incident připomněl finále Roland Garros z roku 2009, kdy Roger Federer porazil Robina Söderlinga a zkompletoval sbírku grandslamových titulů. Tehdy se známý narušitel sportovních událostí s přezdívkou Jimmy Jump dostal až do kontaktu se švýcarským tenistou, než ho pořadatelé zpacifikovali.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
buze.ranti by sa mali liecit spolocne s politikmi, lebo ich pocinanie je chore...
Reagovat
smazaný uživatel
Radši bych byl teplej, než blbej.....
Reagovat
smazaný uživatel
neviem ci by som chcel dvoch otcov,ale dve mamy?:-)...
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi dukaz toho, ze organizace tohto turnaje neni buhvijaka...kdyz nedokazalipodobnemu incidentu zabranit po2. v prubehu par let
Reagovat
PetaM
Aspoň byla sranda ... :D Kdo z normálních lidí se dostane na kurt :D :D :D
Reagovat
Sonja
:-D...Francie.
Hlavně že se nikomu nic nestalo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist