Duel španělských tenistů ve finále v Bastadu vyhrál Ferrer

15. 7. 2012, 15:47
Aktuality 5
Španělský souboj ve finále tenisového turnaje Bastadu vyhrál David Ferrer. První nasazený hráč dnes porazil dvakrát 6-2 krajana Nicoláse Almagra, který v semifinále vyřadil Jana Hájka.
Profily hráčů
David Ferrer

Oba hráči si zopakovali finálový souboj z roku 2007. Tehdy podobně přesvědčivě vyhrál Ferrer, pátý tenista světa si navíc na švédské antuce zahrál ve finále i loni, kdy nestačil na domácího Robina Söderlinga. Také šestadvacetiletý Almagro usiloval o druhý titul z Bastadu, kde triumfoval před dvěma lety.

Almagro do zápasu vstoupil dobře a v úvodu duelu byl rovnoceným soupeřem. Od stavu 2-2 už ale na kurtu dominoval favorizovaný Ferrer a první sadu získal na svou stranu vítězstvím 6-2. Ve druhém setu získal Ferrer hned první soupeřův servis a zápas si pohlídal. V celém utkání měl Almagro k dispozici jen jeden brejkbol.

Třicetiletý Ferrer získal celkově pátý titul v sezoně, což se na okruhu ATP zatím podařilo jen světové jedničce Rogeru Federerovi. "Tohle může být nejlepší sezóna mé kariéry, už jsem vyhrál pět titulů," zmínil Ferrer.

"Letos se mi daří a jsem za to rád. Pracuji tvrdě, nevypustím žádný zápas a každým rokem se snažím zlepšovat," dodal Ferrer, který získal z turnajových prize money 64,700 eur a 250 bodů do žebříčku ATP. Poražený finalista Almagro si přilepšil o 34,080 eur a 150 bodů.

Potřetí za sebou získal titul ve švědském Bastadu v mužském deblu domácí tenista Robert Lindstedt s Rumunem Tecauem. Turnajové jedničky ve finále porazily druhý nasazený pár Peya/Soares
6-3 7-6.

- ATP BASTAD -
(Švédsko, antuka, dotace 410.175 eur)
nedělní výsledky (15. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (1-Švéd./Rum.) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6-3 7-6(7-5)

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davídek celkom pravidelne vyhráva turnaje, bez veľkej štvorky (trojky)...Nie je to ľahké, klobúk dole..
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer má dobrú sezonu, což o to. V ATP Race je 4., sice jen těsně, ale moh by se po 4 letech stát světovou čtyřkou :)))
Reagovat
smazaný uživatel
a mohl by tam 4 roky zustat.. :-)) Gratulace Davidovi, nebylo co resit.
Reagovat
a.magerova
Těm třicetiletým klukům se letos fakt daří, přeji jim TO :-))
Reagovat
Heather_Fedex
jj davidek a roger- dva nejzrelejsi sympataci ;))
vrela gratulace davidovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist