Drtivá prohra z Říma je pro české tenistky v Palermu motivací

19. 4. 2013, 21:38
Aktuality 13
Před třemi lety odjížděly české tenistky ze semifinále Fed Cupu proti Itálii s výpraskem. Na antuce v Římě v roce 2010 neuhrály ani set, nyní mají svěřenkyně Petra Pály v Palermu šanci na reparát.
Český fedcupový tým (© Česká sportovní)

"Dobře si pamatujeme, jak jsme tehdy prohrály. Je to pro nás o to větší motivace tady vyhrát, chceme jim to vrátit," řekla česká jednička Petra Kvitová po dnešním losování v rozhovoru pro webovou stránku mezinárodní federace ITF. 

České tenistky od prohry v Římě vyhrály sedmkrát po sobě a Fed Cup dvakrát ovládly. Vedené wimbledonskou vítězkou Kvitovou soupeřky drtily, včetně Italek loni v Ostravě, ale vždy se hrálo pod střechou a na rychlejším povrchu.

Po třech letech se české tenisky vrátily nejen do Itálie, ale znovu budou hrát i pod širým nebem a na antuce. "Doufám ale, že si udržíme naši vítěznou sérii a prohra z Říma se tentokrát nebude opakovat," řekla česká dvojka Lucie Šafářová.

Prohru z Říma pamatuje trojice ze současného českého výběru - dvouhry ztratily Kvitová, Šafářová i Lucie Hradecká, která neuspěla ani ve čtyřhře s Květou Peschkeovou.

Italský tým měl stejné složení jako v současnosti, jen prim v něm tehdy hrály Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová, které jsou nyní trojkou a čtyřkou za světovou sedmičkou Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou.

"Italky jsou venku a na antuce přetěžký soupeř, ale myslím, že to je otevřené, padesát na padesát," řekla osmá hráčka světa Kvitová. "Domácí jsou možná mírnými favoritkami," dodala a kapitán Pála doplnil: "My jsme na vítězné vlně, ale Italky zase doma na oblíbené antuce. Je to pro nás výzva, na kterou se těšíme."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
moc držím palce a vyhraj to. Pojď!
Reagovat
speed
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak den D je tu, dočkali jsme se. Naše holky vyhrajou! Držím palce ze všech sil.
Reagovat
Frick
Tohle video se mi hrozně líbí
http://www.youtube.com/watch?v=XHrR1RjZTOo

Jen nevim, co tak mohla vypustit :-)
Reagovat
freeteepek
Kláry je mi moc líto. Konečně mohla zazářit a urvat pro tým v důležitém souboji bod. Věřil jsem jí víc, než Lucce Š.:-( Tu Sára zítra nejspíš spláchne. Kláru nenapadlo, že v Palermu bude příroda oproti Čechám poněkud napřed??? Je to i její chyba. Pokud jde o zápas Vinciový s Petrou, tak na něm jsou bezesporu zajímavý kurzy sázkařů. Situace se oproti Katovicím naprosto obrátila. Já ale Petře věřím víc než tam:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě a v čem je chyba Kláry? Sám mívám alergii na časné jarní pyly a je to tak nevyzpytatelná věc, že by ses divil. Někdy mám u nás problémy už v únoru, někdy když se zpozdí příroda až v březnu, letos v dubnu. Např. na Kanárských ostrovech jsem ji ale nezažil, protože tam nerostou kočičky ani břízy jako u nás, ale jsou tam úplně jiné pylové alergeny. Předpokládám, že v Palermu (jih Itálie) taky rostou úplně jiné stromy než u nás. A vzhledem k tomu, že se tam žádný WTA turnaj touto dobou pravidelně nehraje, jde pro Kláru o poměrně obtížně předvídatelnou situaci...
Reagovat
freeteepek
To je zajímavá informace. Já žádnou alergii naštěstí nemám, tak v tom neumím chodit:-) Když bych ale nějaký takový nevyzbytatelný problém měl a cestoval permanentně po světě jako tenisté, snažil bych se být připravený na všechno. Jestli se jí to ale v téhle intenzitě stalo poprvé, tak je to vážně pech. Když se kvůli tomu odklásila i z příštího turnaje, tak to musí být asi fakt silný...
Reagovat
Karl
Ve Stuttgartu se chystá velký comeback. Po půl roce se na kurty vrátí Barbora Záhlavová-Strýcová.

http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1063451
Reagovat
gigin
Tak to je super!! Barunka je fajn :)
Reagovat
Roger_Federer
ironie?:)
Reagovat
gigin
Néééé!! Fakt, Dominiku. Mám ji rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí mám taky rád :-))
Reagovat
Roger_Federer
Aha, ja ji parkrat videl na kurtech(3 metry od ni), chovat se jako uplne vymaštenou slepici.. Tak proto jsem se ptal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist