Draper podruhé překonal maximum na majorech, na US Open neztratil set ani s De Minaurem

4. 9., 22:35
Aktuality 12
US OPEN - Jack Draper (22) na US Open při premiéře ve čtvrtfinále grandslamu skolil neoblíbeného soupeře. Světovou desítku Alexe de Minaura (25) porazil až na čtvrtý pokus, Australana přehrál 6:3, 7:5, 6:2, získal čtvrtý skalp člena TOP 10 a sám se v žebříčku posune poprvé do elitní dvacítky. Britský mladík v New Yorku navázal na demolici Tomáše Macháče a postoupil do semifinále, v němž vyzve Jannika Sinnera (23), nebo Daniila Medveděva (28).
Profily hráčů
Jack Draper (© ČTK / AP / Pamela Smith)

Draper – De Minaur 6:3, 7:5, 6:2

US Open je pro Jacka Drapera jednoznačně neúspěšnější grandslam. Zatím jen v New Yorku se přehoupl přes druhé kolo a to je již tři sezony po sobě. V roce 2022 skončil ve třetím kole, loni v osmifinále a letos je dokonce již v semifinále.

Dvaadvacetiletý Brit ve Flushing Meadows využil příznivého losu a neztratil ještě ani set. Až ve svém prvním čtvrtfinále na majorech nebyl papírovým favoritem, cestu k vítězství mu však usnadnily soupeřovy zdravotní potíže. Dva dny po deklasování Tomáše Macháče přehrál světovou desítku Alexe De Minaura jednoznačně 6:3, 7:5, 6:2.

"Jsem v semifinále grandslamu, to je úžasné. Moc to pro mě znamená," radoval se Draper, který o tři roky staršího Australana porazil až ve čtvrtém vzájemném střetnutí"Alex je skvělý hráč, ale dnes asi s něčím bojoval a to mi trochu pomohlo. Jsem si jistý, že proti sobě odehrajeme ještě spoustu jiných bitev," dodal Brit.

Draper počtvrté v kariéře porazil hráče TOP 10, z toho podruhé na grandslamu a znovu na US Open. V minulosti získal také skalpy Stefanose Tsitsipase, Félixe Augera-Aliassimea a Carlose Alcaraze.

Do semifinále US Open Draper postoupil jako první Brit od roku 2012, kdy se to povedlo nakonec celkovému vítězi Andy Murraymu. Těšit se díky tomu může na premiérový posun do TOP 20.

De Minaur byl ve čtvrtfinále na třetím grandslamu v řadě, ale ani na celkově čtvrtý pokus si premiéru v semifinále nezajistil a navíc stále neuhrál ani set. Na Australian Open 2020 nestačil na Dominica Thiema, na Roland Garros 2024 prohrál s Alexanderem Zverevem, ve Wimbledonu 2024 před soubojem s Novakem Djokovičem odstoupil kvůli zranění kyčle a nyní neuspěl ani na US Open.

Draper si o postup do finále zahraje s bývalým šampionem Rusem Daniilem Medveděvem, nebo úřadujícím vítězem Australian Open a světovou jedničkou Jannikem Sinnerem z Itálie.

První semifinálovou dvojici vytvořili už v úterý Američané Taylor Fritz a Frances Tiafoe.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
frenkie57
Jako Draper hrál fakt skvěle,o tom žádná a SF si rozhodně zaslouží. Ale výtku si také zaslouží jeho sponzor oblečení, který ho navlékl do trika tak o dvě čísla většího, které na něm vlálo jak pončo a které si musel Jack co chvilku posouvat u ramen víc na záda. Divím se, že ho to neiritovalo, mě tedy jo.
Reagovat
Krisboy
Možná má za vzor Agassiho.
Reagovat
Krisboy
Jako Kiefer, ten taky vypadal, že hraje v mámině noční košili.
Reagovat
frenkie57
Reagovat
frenkie57
Mělo být
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano jeho vzor je Agassi... nebo jeden z... :-))

https://www.puntodebreak.com/2024/09/05/jack-draper-encuentro-sonado-andre-agassi
Reagovat
Patik
Náhody sa dejú na každom turnaji..dokonca roka bude zase len chátrať a obhájiť to neobháji..Ako minulý rok Shelton.
Reagovat
gugu
smile smile smile
Reagovat
Krisboy
Dobře Drápalík. Naštěstí potvrdil formu, Tomášova oběť nebyla zbytečná...tak gratuluji k prvnímu semi!
Reagovat
diskuse
Snad nebude MUSETti a Medvedev roztříská zrzouna, ale jestli ne..... Jackie Draper musí dobít tu mrkev v semifinále.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
com
zdrápanina jedna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist