Draper na trávě ve Stuttgartu porazil Berrettiniho a slaví první triumf, ve finále uspěl na třetí pokus

16. 6., 15:35
Aktuality 7
ATP STUTTGART - Jack Draper (22) na třetí pokus uspěl ve finále turnaje ATP a získal premiérový titul. Britský tenista slaví na trávě v německém Stuttgartu, kde zdolal 3:6, 7:6, 6:4 italského šampiona z let 2019 a 2022 Mattea Berrettiniho (28).
Profily hráčů
Jack Draper (© Profimedia)

Draper – Berrettini 3:6, 7:6, 6:4

Jack Draper prohrál s wimbledonským finalistou z roku 2021 Matteem Berrettinim první set a v tie-breaku druhé sady byl dva míčky od porážky. K mečbolu ale zkušenějšího Itala nepustil a vynutil si třetí dějství. V něm v šestém gamu odvrátil brejkbol a sám pak svým jediným brejkem rozhodl o svém vítězství.

Draper si finále zahrál potřetí v kariéře a opět absolvoval třísetový souboj. Ale zatímco loni v listopadu v Sofii podlehl Francouzi Adrianu Mannarinovi a letos v Adelaide neudržel vedení proti českému tenistovi Jiřímu Lehečkovi, ve Stuttgartu si už trofej uniknout nenechal.

"Je to neuvěřitelné. Byl to opravdu těžký zápas a jsem moc šťastný, že jsem získal svůj první titul. Je za tím hodně práce a těžkých momentů hlavně v posledním roce. Bylo to nahoru dolů," řekl nový šampion, jenž ve čtvrtfinále vyřadil i obhájce titulu Francese Tiafoea.

Ve světovém žebříčku se Draper posune na 31. příčku, o čtyři pozice překoná své maximum, předstihne Camerona Norrieho a poprvé se stane britskou jedničkou. Příští týden v  Queen's Clubu si s Norriem zahraje poprvé společnou čtyřhru.

Osmadvacetiletý Berrettini ve 14. finále marně usilovat o celkově 9. titul a nedokázal navázat na travnaté triumfy právě ze Stuttgartu (2019 a 2022) a Queen's Clubu (2021 a 2022). Letos se kvůli různým zdravotním potížím představil na teprve pátém turnaji, ale už potřetí to dotáhl do finále. V dubnu na antuce v Marrákeši dokonce triumfoval.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
enfee
Draper je kunďák. Holky v hledišti musely téct jak řeka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
K zápasu by něco nebylo?
Reagovat
australan.tenis
AmPUTAce nejspíše mlsně olizoval své botoxem nafouklé rty.
Reagovat
frenkie57
Tak se na to podívejte - na turnaji ITF35 dostane Bára P. fakt pěknej pohár a na akci ATP250 chudákovi Draperovi strčej takovouhle polyakrylátovou m...u. Měli by se stydět.
Draperovi gratuluji.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě boss... To si může koupit trencle.

Wimbledon ať přejmenují na Rolex Open a je vymalováno.
Reagovat
KobeBryant
Mateo je dřevák, který si to prohrál naprosto nesmyslně sám, seš hodnej.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je hodnej, viděl, že Jack ještě nemá titul...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist