Dostával jsem křeče, přiznal Nadal. Ale jinak je prý na správné cestě

22. 2. 2015, 11:00
Aktuality 51
Rafael Nadal ani na antuce v Riu de Janeiro neukončil osm měsíců dlouhé čekání na titul. Prohrál s Fabiem Fagninim a po vyřazení přiznal, že byl brzy unavený, což není obvyklé. Dostával křeče do více částí těla, což ho zaskočilo. Ale prý se cítí být na správné cestě a věří
Profily hráčů
Rafael Nadal (rioopen.com)

Rafael Nadal nebyl od loňského triumfu na Roland Garros ani jednou ve finále a pravidelně končí na raketě papírových outsiderů. Za ztrátou formy jsou hlavně zdravotní potíže. V létě nehrál tří měsíce kvůli zranění pravého zápěstí a přišel i o US Open. Sotva se vrátil, bojoval na podzim se zánětem slepého střeva. Nevyhnutelná operace ho připravila o Turnaj mistrů.

Včera si alespoň poprvé po osmi měsících zahrál v semifinále, na antukovém turnaji v Riu de Janeiro se však od něj čekalo jedině obhájení loňského titulu. Prohrál s Fabiem Fogninim a poprvé od roku 2003 prohrál semifinále na antuce. Poprvé prohrál na půdě Brazílie a poprvé nestačil na svého italského soka.

Rafael NadalNadal předvedl velmi dobrý první set, ale pak se začal trápit a na turnaji skončil po výsledku 6-1 2-6 5-7.

"První set byl ještě dobrý, ale nedokázal jsem na něj navázat. Střídal jsem dobré momenty se špatnými. A to i s ohledem na fyzičku, což si neumím vysvětlit," komentoval Nadal.

"Na začátku druhého setu jsem se necítil dobře, byl jsem unavenější, než obvykle," přiznal osmadvacetiletý Španěl, na jehož výkonu se mohl projevit pozdní konec předchozího zápasu. Třísetové čtvrtfinále proti Cuevasovi vyhrál až v sobotu ráno v 3:18 hodin, k semifinále nastoupil tentýž den večer po sedmnácti hodinách pauzy.

V průběhu utkání s Fogninim se v Nadalově tváři objevovaly bolestivé grimasy, chytal se i v oblasti třísel, ale s těmi prý problém neměl. "Třísla jsou v pořádku. Ale dostával jsem křeče do mnoha částí těla, což je divné, protože křečemi jsem během své kariéry často netrpěl," zarážely Nadala problémy s fyzickou kondicí. Nicméně už před turnajem prohlásil, že se v Riu hraje v extrémních podmínkách.

 

Rafaela Nadala trápily v zápase proti Fogninimu křeče


"Musím se s nastalou situací vypořádat a dál pracovat, abych se připravil na další akce. Myslím, že pracuju dobře, mám k tomu dobrý přístup. Jen musím určité věci zlepšit a já věřím, že jsem na správné cestě a blížím se k úrovni hry, kterou hledám," dodal Nadal.

Další šanci na zisk titulu bude mít příští týden znovu na antuce v Buenos Aires, kde by mohl v případném semifinále narazit znovu na Fogniniho. V prvním kole má španělský tenista volno, hrát však bude i čtyřhru s dobrým kamarádem Juanem Mónakem. Jako první je vyzvou Češi František Čermák s Jiřím Veselým.

 

Výsledky Rafaela Nadala od loňského Roland Garros:
turnaj povrch vyřazení přemožitel
Halle (ATP 250) tráva 2. kolo (1. zápas)
Brown (85. hráč světa)
Wimbledon (GS)
tráva osmifinále Kyrgios (144.)
Peking (500) tv. povrch čtvrtfinále Kližan (56.)
Šanghaj (1000) tv. povrch 2. kolo (1. zápas)
López (21.)
Basilej (500) tv. povrch / hala čtvrtfinále Čorič (124.)
Dauhá (250) tv. povrch 1. kolo Berrer (127.)
Australian Open (GS)
tv. povrch čtvrtfinále Berdych (7.)
Rio de Janeiro (500) antuka semifinále Fognini (28.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
McEnroe
Je třeba si šlehnout..:)
Reagovat
Davor1
Nepovedal by som, že je na dobrej ceste. Včera to bol v druhom sete výkon challengerovej úrovne a aj v treťom bol Fognini jasne lepší, už asi v polovici setu som bol presvedčený, že Nadala porazí.
U Nadala vidím veľký problém na BH, ten má stále horší, včera to bolo fakt tak mizerné, že pri niektorých jeho BH úderoch som mal pocit, že to dokážem zahrať rovnako ako on. Neviem, či je niekde štatistika, koľko bodov vyhral na returne po tom, čo mu Fognini podával do BH strany, ale to číslo by bolo 100% jednociferné. Takisto vo výmenách, keď mu Fabio zahral do BH, tak pravdepodobnosť zisku fifteenu bola veľmi vysoká. Aj v poslednej hre na Nadalovom servise si Fognini vypracoval všetky 3 MP po Nadalovom mizernom backhandovom údere.

Viac napovie hneď nasledujúci turnaj v B-A, kde by sa eventuálne mohol zase stretnúť v semifinále s Fogninim...
Reagovat
smazaný uživatel
je tedy letos pravděpodobně Novakovo.
Reagovat
Kozoroh
Prosím nezakřiknout! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na antuke neprehráva viac ako 2-3x ročne..Jednu už má za sebou.
Reagovat
tito
Neúspěch je v jeho případě velkou motivací. Lepší když bude prohrávat teď, než v průběhu či při zakončení antukové sezony. Horší už to nebude, může se pouze zlepšovat. A zlepšuje se. :-)
Reagovat
Kozoroh
Tak v dnešním zápase hrál hůř než s Cuevasem (druhý a třetí set). Navíc mi připadá, že od počátku roku stagnuje.
Reagovat
Davor1
Zlepšuje sa? Videl si včerajší zápas? Veď hral najhoršie od začiatku turnaja...
Reagovat
smazaný uživatel
Určite nehral..V treťom sete to bol naopak najlepší turnajový výkon.
Reagovat
Davor1
Najlepšie hral určite v druhom sete proti Cuevasovi, včera si v treťom sete na returne ani neprdol, ak nepočítam ten prvý game, kde mu Fognini daroval BP dvochybami...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fakt si neprdol, šortky si už nemenil..
Reagovat
Davor1
:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Mal dve šance na prelomenie Fogniniho servisu, naopak Talian mal pri Rafovom servise len jeden gem, kedy mal šancu uspieť, zhodou okolností to bolo za stavu 5:6...

V tretom sete to bol dobrý tenis, kde obaja hrali dobre.
Reagovat
tito
Musí se dostat do tempa, stále nemá rytmus, tělo si musí zvyknout. Je třeba brát v úvahu deficit spánku a v kolik skončil předchozí zápas. Já o něj opravdu nemám strach.
Reagovat
Kozoroh
Ale nepřipadá ti, že si "zvyká" nějak moc dlouho?
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrá turnaje v rýchlom slede..V Dohe vypadol rýchlo, potom AO, potom dlho nič, teraz zas turnaj..Do tempa prichádza pomalšie ako optimisti čakali, ale keď sa človek pozrie na kalendár, nič vážne sa nedeje..Má za sebou 3 turnaje...Buenos Aires by vsak uz vyhrat mal..
Reagovat
tito
popravdě jsem čekal rychlejší progres, zase na druhou stranu ho mám za léta odsledovaného a nějak se netrápím. Zvlášť ne tady a teď. Opravdu to bylo hodně roztříštěné, jak píše Forehand. Navíc jeden titul ho může posunout o level výše, problém vidím i v hlavě. Pochopitelně ve srovnání s Nolem je to nyní bída a vzájemná konfrontace by dopadla hrozivě. Tak trochu shovívavosti, když se vám daří :-)
Reagovat
Cico93
Jeho to už je od roku 2011.-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je taky pravda :)
Reagovat
Mayo
každopádne Rafa sa bude musieť poriadne zlepšiť...ešte má nejaký ten mesiac dva tri ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybně. No1eho nic nezastaví!
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi ma solidni sanci ho porszit
Reagovat
smazaný uživatel
Zda se, ze tenisovy duchod je jiz na obzoru
Reagovat
Mayo
Tak predošlý zápas hral dosť dlho a tak sa to asi podpísalo trocha. Ale to je jedno každopádne uvidí sa kam sa dostane v BA a čo s ním bude ďalej, vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude v Bratislave?..

Konečne doma :)
Reagovat
Mayo
snáď raz do BA príde (: na Slovak open :D
Reagovat
Pe3k
No hrál dlouho, ale jeho soupeř Fogini strávil na kurtu o 67 minut déle...
Reagovat
kmotr
Nadal je velký bojovník a určitě to zvládne Jen si myslím, že ten návrat po nemoci trošku uspěchal...
Reagovat
Labi
těžko říct jak se bude zotavovat ale jestli se mu to povede tak zase Novakovi vyfoukne titul z RG a do konce sezóny o něm zase nikdo nebude ani vědět
Reagovat
janek_da
me zaujala uvodni fotka. snad je to jenom z nejakeho spatneho momentu, jinak bych se o nej dost bal.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak v tomto bych ho neobviňoval, evidentně ho něco trápilo, mohly to být problémy fyzické, psychosomatického původu, případně kombinace obojího. Osobně tipuju to třetí - nějaké fyzické problémy, které by běžně překonal, se vlivem špatného psychického stavu z vývoje zápasu a ozvěny té série porážek předtím prostě znásobily. Odpovídají tomu i ty projevy - křeče.
Reagovat
jackiec
a teď ještě tu o červené karkulce el řiťuále
Reagovat
Cico93
A načo? Tu predsa každý pozná))
Reagovat
smazaný uživatel
jackiec: :D
Reagovat
George_Renel
Když už, tak o růžvé.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafo už toho nech z minimálně 80% tvých porážek okomentuješ jako , že tě něco bolí , že si unavenej atd.. nemůžeš někdy říct byl jsem dobrej , ale soupeř byl lepší .. Ty tvoje okecávačky už jsou opravdu trapné.
Reagovat
Roger_Federer
Ta tabulku vysledku( v clanku) od lonskeho RG, vypada tragicky, jako by to bylo hrace z druhe 100 ne Rafaela.
Reagovat
Cico93
Som verný fanúšik a verim, že sa Rafa do toho dostane. Najlepšie verzia z amerických betónoch 2013. Tam hral ešte lepšie ako na antuke za posledné roky podľa mňa.
Reagovat
J1mmy88
Je to tak kocicaku :)
Reagovat
Cico93
Ouu Caw Jimmy, 100roky som ta tu nevidel.
Reagovat
J1mmy88
Ja tu chodím občas jak mám čas :) Rafa od minulého RG je jen stín, furt čekám kdy se to zlomí a pozvedne svou hru jako dřív
Reagovat
smazaný uživatel
Dovod Rafových prehier je v podstate veľmi prozaický...Mal by zmeniť svoje tričko, v ružovom nikdy nič nevyhral, este aj so Soderlingom na RG prehral..

http://revistatenis.uol.com.br/media/legacy/edicoes/0/imagens/i198935.jpg
Reagovat
spaniel
Už vím co vas s Nadalem spojuje. Povercivost :D Stare báby a Nadalovci.
Reagovat
a.magerova
Barva trička za TO nemůže, jsou tací kteří umí i v něm :-P

http://www.diariodenavarra.es/actualidad/20100823/fotos/2010082301395131_640.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych mu ukázala křeče
Reagovat
smazaný uživatel
Bla bla bla bla....
Reagovat
Cico93
Jirka klud.
Reagovat
Pe3k
Fogini byl na kurtu o 67 minut déle než Nadal...
Reagovat
PH94
Tak a v Buenos Aires si na tobě smlsne náš Jirka Veselý :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist