Domácí prostředí nás nabudí, věří Češky

31. 10. 2012, 16:03
Aktuality 32
Třikrát po sobě uspěly srbské tenistky ve Fed Cupu na půdě soupeřek. Svoji vítěznou šňůru nyní chtějí finalistky soutěže protáhnout i tento víkend v Praze, kde budou bojovat o titul. Češky ale věří, že domácí prostředí a zaplněná O2 arena jim pomohou obhájit stříbrnou trofej.
Petra Kvitová

Domácí prostředí může být výhodou, pro mnohé sportovce je ale svazující. Jednička Petra Kvitová po zkušenosti z letošního semifinále, v němž Češky vyhrály v Ostravě nad Italkami, v pomoc fanoušků věří. "V Ostravě to bylo neskutečné. Hrály jsme před plným publikem, rodinou a kamarády, což byl neskutečný zážitek," vzpomínala.

V ČEZ areně tenistkám fandilo sedm tisíc lidí, v Praze jich přijde dvakrát tolik. "To bude ještě větší, diváci ale budou s námi a poženou nás dopředu," věří světová osmička.

Kvitová si je dobře vědoma, že je na ni a celý tým větší tlak než loni při finále v Rusku. "To je jasné; je to finále, obhajujeme titul a ti, co se přijdou podívat, nečekají nic jiného než výhru. Ale věřím, že nás nabudí," řekla.

Zdravotní stav české jedničky, která léčí nachlazení a od pondělní exhibice s Ruskou Šarapovovou netrénovala, se podle slov Kvitové zlepšuje. Bylo to na ní vidět a ani hlas neměla tolik ovlivněný rýmou. "Když se to takhle bude stupňovat, tak v sobotu budu stoprocentně fit," ujistila dvaadvacetiletá Kvitová.

Na oficiální tiskové konferenci dostala Kvitová v angličtině otázku, jestli počítá s tím, že bude hrát. "Ano," zareagovala stručně hráčka, jež ve Fed Cupu vyhrála deset utkání v řadě. "Očekáváme, že bude hrát," doplnil kapitán Petr Pála hvězdu týmu.

Ostatní tenistky jsou zdravotně v pořádku a v plné přípravě na víkend. Všechny si užívají týmovou atmosféru, na kurtu i mimo něj spolu švitoří a často se smějí. "Máme famózní tým a super atmosféru. Je to příjemné být spolu," řekla Lucie Šafářová. Další členka týmu Klára Zakopalová ještě dodala: "Tým je úžasně naladěný."

Tenistky mají před sebou ještě dva a půl dne tréninku. Ve čtvrtek se očekává, že by měla víceméně naplno hrát i loňská wimbledonská vítězka Kvitová. V pátek je na pořadu losování programu dvouher, které zápas začnou v sobotu ve 13:30.

pva, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak kurz na srbky se usadil na 2.7. Vypadá to, že tam chvíli zůstane.
Rád bych viděl Petru na tréninku. To by se dalo pak i něco vyčíst.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde vidíš šance holek za kurz 1.5?
Reagovat
smazaný uživatel
jsem to dole psal - zloději od Tipsportu, pak pinnacle, betfair 1,54
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně s těmí kurzy. Ale já tam nevidím vůbec hodnotu za ten kurz. Až někde od 1.7. Tak se ptám, jaký čekáš scénář. Kvitová vyhraje obě dvouhry a 4hra? Nebo jak?
Reagovat
smazaný uživatel
2:0 po sobotě a pak už se to nějak doklepe ;-) Vážně nevidím důvod, proč by Srbky měly uhrát víc jak 1 zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé. Já to vidím po sobotě opačně :) A pak že bude boj.

Myslím, že Lucka bude tahat za o trochu kratší provaz než Ana. A u Petry to vidím ještě o něco hůř kvůli kondičce. Čím dýl se bude hrát tím hůř pro ni.
Reagovat
petrulinka
Chtěla jsem poděkovat Montymu za ty hezké komentáře, které tady dal, nebo lépe řečeno jsem ti děkovala přímo pod tím článkem, kde jsi ty komentáře dával, ale článek už je kdoví kde, takže ti tímto děkuju ještě jednou. Bylo moc fajn číst po těch nechutných komentářích některých "--" ten tvůj. Takže moc díky :-)
Reagovat
Jan
Když jsem reálně komentoval letošní hru Petry a její současnou formu, to je nechutné ?
Reagovat
smazaný uživatel
klasické "potrefená husa se vždycky ozve."
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! Neboj, já už jsem si to přečetl pod tím článkem. :) Jsem rád, že jsem tady někomu zlepšil náladu. Někdy je to potřeba a čím častěji, tím lépe. :)

Jinak jsem se včera večer (po zápase Caroline) díval na ivysílání ČT, abych viděl, jak ta exhibice vypadala v televizi. Hlavně ten druhý set byl opravdu parádní a bylo v něm i hodně srandy. Jak Masha a Lucka hrály s malýma holkama, to na tom bylo asi nejlepší. :) Taky jsem se tam párkrát našel v hledišti, jak tleskám. Ale musím říct, že mi u toho chyběla ta kostka. :D Prostě naživo to bylo mnohem lepší a jestli bude zase někdy podobná exhibice, tak určitě všem doporučuju, aby si udělali výlet do Prahy. Stojí to za to! :) A taky nebudete muset poslouchat Svačinu, kterému chybí jedna důležitá věc (smysl pro humor). :D

Jinak jsem si všiml toho, jak si Masha podvrkla kotník. Bylo to v tie-breaku za stavu 4-1. Zpětně si pamatuju, že se tam trochu smekla, ale to podvrknutí bylo zřejmé hlavně z toho opakovaného záběru. Pak se Masha na ten kotník pořád dívala a četl jsem, že si ho dlouho ledovala... Ale naštěstí by to mělo být dobré. Teď je Masha v Rusku a vypadá to, že je všechno v pohodě. :)

Tady se Masha vyfotila v Praze před obchodem TAG Heuer a podívejte, koho tam našla. :)
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/76608_10151080486557680_112774102_n.jpg

A pokud jste ještě neviděli, tady jsou krásné fotky, jak Masha chodila po Praze. Je to moc hezké a Masha má pěkný (nejen) kabátek. :)
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/132229/krasna-zena-krasne-fotky-sarapovova-v-praze-tancila.html
Reagovat
freeteepek
Je velký rozdíl hrát v blbým klimatu venku a v dobrým klimatu v hale doma. S podporou kamarádek v zádech! Petra je bojovnice a věřím, že to dá. Možná nezíská oba dva body v singlu,jak jsme od ní zvyklí, ale minimálně jeden určitě. Lucka Šafářová přidá druhej a debl je jasnej:-)
Reagovat
Jan
Švitořte, švitořte. A o víkendu nás příjemně překvapte.
Reagovat
tommr
švitořit na tréninku můžou jak chtějí, ale rozhodující stejně bude jak Petra dopadne na těch zítřejších zátěžovejch testech. Jsem na jeho výsledky opravdu zvědavej ... :)
Reagovat
Jan
Dá se čekat, že i když Petra nastoupí, v žádné superformě nebude. Nebyla v ní ani na TM. Takže si myslím, že to bude hodně i na úspěchu Šafářové, příp. Zakopalové. Debl by měl být pro nás, i když nikdy se nedá cokoliv říct s jistotou, jak to dopadne. Šafářová na mně na exhibici působila dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad poprvý jsem víc pesimičtější, než ty a to je už co říct :-)
Petra i když nastoupí, tak ji moc nedávám šanci, po tý nemoci, ale nevím, kdo by za ni měl hrát, kdyby se fakt necítila..jaká je jiná alternativa..
Reagovat
tommr
Petra není ve formě už od USO. Při FC utkáních to ale obvykle dokáže urvat i když nemá formu což letos už dokázala proti Německu i proti Itálii. Takže u ní půjde opravdu jen o to, jestli se dá do kupy zdravotně ... :)
Tentokrát by jí ale mohla (a měla) zastoupit Lucka Šafářová. Ta je zdravá a když má svůj den tak může porazit skoro kohokoli. U ní je ale zase problém, že pod tlakem nehraje moc dobře ... :)
Reagovat
tommr
alternativa k Petře opravdu není žádná - Zakopalová, Hlaváčková i Hradecká jsou výrazně horší singlistky než obě Srbky a navíc jsou strašně labilní a nejspíš by neunesly tíhu okamžiku. Takže nezbývá než doufat, že se Petra dá natolik do kupy, aby urvala aspon jedne bod a druhej snad přidá Lucka Šafářová. H+H by to pak mohly rozhodnout v náš prospěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně se mi Lucka Š.zdá víc ve formě, než Petra, ale jestli to bude stačit na ten bod, nevím.
A Zakopalová, jen ta ne, ona i na tý exhibici se v hledišti tvářila nějak otráveně :-)
Jo, holky by ten bod ve čtyřhře udělat mohly.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli posuzujete podle exhibice, tak špatně činíte. A navíc Mária hraje ten styl, který Lucce nejvíc vyhovuje.
Reagovat
Jan
Šafářová ve většině FC zápasů, co pamatuji, hrála špatně, její letošní výsledky na GS jsou taky strašidelné. Ale třeba bude mít svůj víkend a půjde jí to dobře. V některých FC zápasech zase hrála dobře.
Reagovat
Jan
Hradecká letos měla na některých turnajích v singlu dobré výsledky a porazila i Kvitovou, takže by to taky nemusela být špatná náhražka za Petru.
Reagovat
Jan
Nakonec i Andrei se v singlu na USO dařilo. V případě výpadku Petry stejně musí Pála vybírat, z toho co má k dispozici, jiné hráčky tam nejsou.
Reagovat
tommr
pokud by Petra proti Srbsku vůbec nenastoupila tak by jí nahradila Zakopalová. Pokud by musela odstoupit po prvním zápase tak by jí druhej den musela zastoupit bud Hlaváčková nebo Hradecká - obě jsou sice relativně dobrý singlistky, ale na Srbky nemají a navíc mají potíže s nervama. Navíc by se to asi negativně projevilo v deblu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová má dohromady s oběma skore 2:6. Na hardu a v hale 0:4. To by bylo skvělé. Přichystaná hala pro Srbky a mi na ně povoláme antukářku:)

Jedinou naději vidím, že půjde Lucka Hradecká a snad jí Pála ošetří nervy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na naše holky. Před TM 3.5, po odstoupení Petry 2.96, nyní 2.76.
Reagovat
hranol
...chtel bych letos videt Safarovou,kdy mela svuj den...ten mela asi,ale z jineho duvodu....mela by si to radsi srovnat v budove,jelikoz jeji vysledky,to je nekdy die katastrofe...nemusim ji vubec...jelikoz jeji vykony...hruza..
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi vyhrabal odkud takové kurzy? Tipsport 1,5, Pinnacle 1,5, betfair 1,54, Bet365 dokonce jen 1,4
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: samozřejmě na srbky. A bude klesat, navzdory našim přáním.
Reagovat
smazaný uživatel
Další posílení srbek na 2.64
Reagovat
smazaný uživatel
Už se moc těším na víkend.Doufám,že naše holky vyhrají.Šance jsou vyrovnané,bych řekla.
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, že si chci vsadit na naše, je to pro mě vlastně dobrá zpráva :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ha. Změna trendu Srbky mají 2.67. Korku tys teď asi vsadil na naše, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist