Dodig v Paříži málem dohrál bos

9. 12. 2011, 14:08
Téma 1
Neobvyklá příhoda postihla nedávno na turnaji v Paříži Chorvata Ivana Dodiga. S Djokovičem prohrál ve 2. kole první set a za stavu 1:1 ve druhém se pustil do dlouhé debaty s rozhodčím. Sudí na umpiru po chvíli začal hovořit do vysílačky... „Ivan mi vzkazoval, že má něco s botami, abych se běžel podívat do šatny, zda tam má náhradní, nebo abych zajel na hotel,“ směje se s odstupem Martin Štěpánek, Chorvatův český kouč.
Profily hráčů
Ivan Dodig

V šatně však náhradní boty nebyly a jet do hotelu za daného stavu nemělo smysl. „Bohužel jsem neznal jeho přesné číslo, takže jsem běžel do players lounge a hledal někoho, kdo má boty značky Lotto, s níž má Ivan smlouvu. Seděl tam Ukrajinec Stachovskij, sundal je z nohou a ať mu je dám. Bohužel byly Ivanovi menší, takže jsem jen sledoval, jak je zklamaně zahodil,“ pokračuje Štěpánek.

Anabáze tak neskončila. Utkání sledoval šéf Lotta, ani on ale nedokázal pomoci. Další pár nakonec zapůjčil Pakistánec Kúreší. „Ten měl pro změnu na tkaničkách nepochopitelně dvanáct uzlů, takže boty Ivan dostal za stavu 2:5 a odehrál v nich jen dva gamy, než Djokovič utkání ukončil.“

Až po utkání se Štěpánek dozvěděl, že Dodigovi praskly kvůli vadě materiálu úplně nové tenisky od špičky až do třetiny podrážky. „Na kurt si vždy bere dvoje. Tentokrát si řekl, že má nové, akorát vyšlápnuté, a neudělal to. Pořádně jsem ho sprdnul, tohle se nesmí stát,“ uznává kouč.

V prosincovém čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 12/2011 Češky ve fedcupovém nebi. Ohlédnutí za triumfem po 23 letech
Když přijde strach; co všechno způsobuje bláznivé zápasové obraty
Hledám ty správné karty, říká v rozhovoru trenér David Kotyza
Fotky slavných v dětském věku - poznejte je a vyhrajte ceny
Rady rodičům, jak vybrat ten pravý zimní turnaj

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok!

pva, Tennis Arena, nos

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
12 uzlů :-DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist