Docházela mi šťáva, přiznal Štěpánek po pětisetové porážce

1. 7. 2015, 15:58
Aktuality 1
V 36 letech patří mezi nejstarší hráče na okruhu, přesto stále dokáže držet krok i s mnohem mladšími soupeři. Včera v prvním kole Wimbledonu ale Radek Štěpánek doplatil na fyzickou kondici, na které se však podepsala i dlouhá pauza zaviněná zraněním.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Čtvrtfinalista turnaje z roku 2006 Radek Štěpánek v úterý podlehl v 1. kole Wimbledonu Aljaži Bedenemu 5-7 6-1 6-4 3-6 4-6. "Byl jsem na tom lépe, ale v posledních dvou setech mi trochu docházela šťáva. Bylo cítit, že mi to tolik nekope tak jako na začátku. Po tom delším (zdravotním) výpadku bych potřeboval, aby se hrálo na dva vítězné sety," řekl Štěpánek. 

Štěpánek se letos v dubnu vrátil na kurty po skoro osmi měsících pauzy zaviněné zraněním zad. Po French Open měl navíc další problém se zády. "Výpadek po Paříži mi nepomohl. Přál jsem si tady jiný výsledek, ale zase musím být střízlivý a makat dál a věřím, že se sem příští rok vrátím v lepší formě a budu tady déle," řekl. 

Pro Štěpánka je Wimbledon nejlepším turnajem, o to víc mu je líto vyřazení v 1. kole, což se mu při jeho třináctém startu stalo teprve potřetí. "Wimbledon je pro mě tenisový Vatikán, každý trénink a hraní je pro mě mše. Moc mě to mrzí, ale dívám se dál, do druhé půlky roku. Pořád je o co hrát," řekl šestatřicetiletý hráč. 

V žebříčku je aktuálně na 203. místě, nejhůř za třináct let, ale věří, že se ještě vrátí mezi elitu. "Už mi vypadly poslední body a může to jít zase jenom nahoru. Pořád můžu hrát s nejlepšími, lepšil jsem se každým turnajem," řekl Štěpánek. "Jedu dál a vůbec si nepřipouštím, že bych měl dělat resumé nebo nějaké takové věci."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak bohužel ani v deblu. Bojovali, ve 4. setu si vydřeli ještě ten pátý, tam na konci odvrátili několik mečbolů, získali řadu brejkbolů, ale stejně to nakonec nevyšlo :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist