Do Indie už jsem nechtěl, přiznal v Dillí Pavlásek

16. 9. 2015, 21:52
Aktuality 8
Po loňské zkušenosti z challengerů se zařekl, že už do Indie nepojede. Neuběhl ale ani rok a Adam Pavlásek je ve druhé nejlidnatější zemi světa znovu. Tentokrát jako člen českého daviscupového týmu, jehož barvy bude možná hájit v baráži o Světovou skupinu v sobotní čtyřhře.
Profily hráčů
Adam Pavlásek (© Česká sportovní/Karel Tejkal)

Loni v říjnu přijel Pavlásek do Indie na dva padesátitisícové challengery: v Indore vypadl ve druhém kole a v Puné ve čtvrtfinále. "Bylo to trošku dobrodružství," vzpomínal Pavlásek v Dillí, kde se připravuje s českým týmem na daviscupovou baráž. "Loni jsem se zařekl, že bych už nechtěl do Indie a do Maroka, ale časy se mění a jsem tady znovu," usmál se.

Před rokem se snažil dávat pozor na jídlo, aby neměl střevní problémy. "To bylo nejhorší. Byl jsem na pár jídlech během čtrnácti dnů - na špagetách s kečupem a suchém kuřeti s rýží. Přežil jsem a ztracená kila už mám zpátky," řekl.

Ubytování i zázemí v tenisových areálech bylo na dobré úrovni. Trošku divoké bylo cestování. "Jezdilo se školními autobusy. Bylo nás v nich asi dvacet tenistů, byli jsme narvaní, ale těch patnáct minut se dalo přežít," řekl Pavlásek. "Nastupovali jsme na ulici, mezi lidmi a psy. Trošku dobrodružství, ale s dobrým koncem."

Vzhledem ke zkušenostem z loňského roku ho teď ulice přeplněné auty nepřekvapují. "Tady kdo nemá klakson, jako by nežil. Je to trošku vzrůšo," smál se. Pro Evropana je ale nepříjemná špína a chudoba, která je patrná na každém kroku. "Jsou tady bohužel rodiny, které žijou pod mostem. Tahle země není úplně z těch lepších. Tady a v Maroku mi to úplně nevrostlo pod kůži," řekl Pavlásek.

Aktuálně 146. hráč světa si v Dillí s týmem zvyká na vysokou vlhkost vzduchu. "Od první chvíle, od prvního míče se potí ruka i celé tělo. Z loňska si to pamatuju, věděl jsem, do čeho jdeme, ale to k tomu patří. S tím se musí hrát," řekl Pavlásek, který ve výběru jídla dodržuje zásady týmu. Nepije se jiná než balená voda a jí se společně na kurtech či v hotelové restauraci. "Chilli mi nevadí. Já bych si dal cokoli, až na tu zeleninu, tu moc nemusím. Jinak bych jedl všechno."

V daviscupovém týmu je podruhé, znovu jako náhradník za Tomáše Berdycha. Proti Austrálii v březnu vyhráli s Jiřím Veselým nečekaně čtyřhru. I nyní možná naskočí do čtyřhry, jeho partnerem by nejspíše byl Radek Štěpánek. "Loni jsem získal hodně zkušeností, a pokud budu nominován, rád bych přinesl bod," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12009589_10156122353645523_5689776902654644486_n.jpg?oh=8f4936b9de5bff878c6aaf09503d25c3&oe=569E5964

Hh, to v oněch dobách musela snad Petra mí více kg než její chlapec. Trochu divné a snad i potupné.
Reagovat
smazaný uživatel
Divný jsou především tvoje myšlenkový pochody.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš se divím, že na základě tohoto článku tu nevpaluješ do monitorů svým haterům to, jak se na tebe obořili, když jsi říkal, jak je v Indii smrad a špína. :)
Reagovat
George_Renel
Jestli se nepletu, nedávno ses chlubil jak jsi dlouho nebyl nemocný nebo u doktora, už nevím.
Vím však, že s tou nemocností žiješ v hlubokém omylu.....
Reagovat
slacker
Ty se uz nelecis v sanatoriu pro dusevne chore?
Reagovat
George_Renel
Já se spíš divím, že jsi ještě nedostudoval ty jízdní řády a ještě to tu pořád zasviňuješ.
Reagovat
fretek
(Monterrey) Vrljic - Bouzková 5:7 3:6
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist