Do 2. kola i Djokovič a Roddick

4. 3. 2008, 21:32
Aktuality 0
Jména tenistů, kteří v Dubaji uspěli v úvodním kole, doplnili nasazení favorité - Srb Novak Djokovič bez zaváhání porazil mladého Chorvata Marina Ciliče a Američan Andy Roddick podobným způsobem přehrál Španěla Juana Carlose Ferrera.
Profily hráčů
Andy Roddick dnes porazil J. C. Ferrera 6-2 6-4 a v Dubaji patří k největším favoritům na titul

Vítěze letošního Australian Open, dvacetiletého Novaka Djokoviče, trápilo po grandslamu nachlazení, které ho limitovalo v Davis Cupu a projevilo se také na prohře v Marseille, kde v 2. kole nestačil na domácího Gillese Simona. V Dubaji se už ale zdá být opět zpět ve skvělé formě. Dnes narazil na talentovaného Chorvata Marina Ciliče a aniž by čelil jedinému brejkbolu, za 78 minut vyhrál 6-4 6-3. Třetí nasazený Djokovič se skvěle pohyboval a mohli jsme v jeho podání vidět rychlé smrtící údery. V druhém kole to s ním bude mít Francouz Fabrice Santoto hodně těžké.

Nezaváhal ani šestý nasazený Američan Andy Roddick. Do Dubaje přiletěl s velkými ambicemi, protože se po tomto turnaje vrací zpět do USA. A nerad by odjížděl hned po prvním zápase. A proti španělskému hráči Juanu Carlosovi Ferrerovi ukázal, že může ve Spojených arabských emirátech pomýšlet na metu nejvyšší, zvlášť po vypadnutí světové jedničky Rogera Federera. Roddick dnes při svém servisu prohrál jen 11 fiftýnů, nasázel 18 es a s Ferrerem vyhrál zaslouženě i čtvrtý vzájemný zápas - tentokráte 6-2 6-4. V dalším kole bude opět favoritem, čeká ho Francouz Paul Henri Mathieu.

Už odpoledne postoupil Tomáš Berdych. Po hladké výhře nad Monfilsem si v 2. kole zahraje proti nepříliš oblíbenému soupeři - levorukému Španělovi Felicianu Lópezovi. Jejich vzájemná bilance je 2-2.

ATP Dubaj - výsledky 2. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (6-USA) - Ferrero (Špa) 6-2 6-4
Djokovič (3-Srb) - Cilič (Cho) 6-4 6-3
Berdych (8-ČR) - Monfils (Fr.) 6-3 6-2
Ledovskich (Rus.) - Nádir (SAE) 6-1 6-1
Nadal (2-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 3-6 6-1 6-4
O. Rochus (Bel.) - Nieminen (Fin.) 6-1 6-2
Lopez (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6-3 4-6 6-4
Mathieu (Fr.) - Sirianni (Aus.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist