Dnes začíná ECM Prague Open

28. 4. 2008, 08:50
Aktuality 0
Třemi zápasy hlavní soutěže dnes začíná ECM Prague Open, jediný tenisový turnaj kategorie WTA či ATP v České republice. Ve dvouhře se v Praze na Štvanici představí minimálně pět českých hráček. Vedle Kláry Zakopalové pronikly do soutěže úspěšné fedcupové reprezentantky Iveta Benešová a Petra Kvitová a divoké karty dostaly sestry Plíškovy. Další domácí hráčky mohou přibýt z kvalifikace, která vyvrcholí dnes.
Věra Zvonarevová bude v Praze plnit roli turnajové jedničky

Ženský turnaj s dotací 145.000 dolarů má nejlepší obsazení v historii také díky tomu, že se hraje o týden dříve než v posledních letech. Nekoliduje tak s velkým turnajem v Berlíně s více než milionovou dotací, ale jen s menším podnikem v marockém Fezu. Turnajovou jedničkou je čtrnáctá hráčka světa Vera Zvonarevová, která v neděli pomohla ruským tenistkám do finále Fed Cupu.

Muži tento týden pokračují v antukové přípravě na Roland Garros turnaji v Barceloně a Mnichově. Současně s podnikem WTA v Praze se na Štvanici hraje také challenger mužů. Z něj se však odhlásilo už několik tenistů zajímavách jmen - finalista French Open Mariano Puerta z Argentiny, jeho krajan Juan-Pablo Guzman a Francouz Jeremy Chardy.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist