Dlouhý za rozhodnutého stavu porazil Safina

13. 4. 2008, 18:12
Aktuality 0
Čeští tenisté ve čtvrtfinále Davisova poháru v Rusku prohráli nejtěsnějším rozdílem 2:3. V závěrečné dvouhře porazil Lukáš Dlouhý, který za rozhodnutého stavu nahradil Radka Štěpánka, dvakrát 6-3 Marata Safina.
Profily hráčů
Lukáš Dlouhý za rozhodnutého stavu porazil Safina

Rusové už měli jistý postup a Safin za tohoto vývoje nenavázal na výkon z pátečního duelu s českou jedničkou Tomášem Berdychem. V prvním setu hned dvakrát ztratil servis a Dlouhý, kterému z lavičky místo kapitána Jaroslava Navrátila radil jeho trenér Pavel Vízner, za třiatřicet minut vyhrál 6-3.

Safin už neměl dostatek motivace, naopak pětadvacetiletý Čech s vidinou skalpu bývalé světové jedničky za další půlhodinku vyhrál i druhý set. V elitní Světové skupině Davisova poháru si tak v českých barvách připsal první vítězství.

DAVIS CUP - Světová skupina, čtvrtfinále:

Rusko - Česko 3-2
páteční dvouhry:
Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6
sobotní čtyřhra:
Andrejev/Davyděnko (Rus) - Štěpánek/Vízner (ČR) 3-6 6-3 7-5 6-4
nedělní dvouhry:
Davyděnko (Rus) - Berdych (ČR) 6-3 2-6 6-7 6-3 1-2 skreč B.
Safin (Rus) - Dlouhý (ČR) 3-6 3-6

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist