Dlouhý: Nestihli jsme se dobře připravit

26. 11. 2009, 06:44
Aktuality 2
Český tenista Lukáš Dlouhý si po dnešní prohře na Turnaji mistrů v Londýně myslí, že se svým deblovým partnerem Leanderem Paesem na vrchol sezony dostatečně nepřipravili. Přestože po porážce s dvojčaty Bryanovými už nyní přišli o šanci na postup do semifinále, hodlají i ve svém posledním zápase v pátek hrát naplno.
Profily hráčů
Leander Paes a Lukáš Dlouhý

Po vítězství na US Open v září Dlouhý s Paesem odehráli jen jeden zápas na turnaji v Paříži, kde vypadli v úvodním kole. "V poslední době jsme neodehráli moc zápasů a nesešli jsme se tady v dobrý formě," řekl český tenista. "Trochu jsme se nepřipravili na Masters, jak jsme měli, a podle toho to vypadá."

Také Paes připustil, že poslední dvě utkání hráli "mimo rytmus". "Musíme se vrátit k příčinám toho, proč nám to nejde," dodal šestatřicetiletý Ind, který po US Open nehrál dv měsíce kvůli zranění lokte.

"Nehrajeme úplně špatně, ale hrajeme špatně jako tým. Od toho se to všechno odvíjí. Prostě se nám nedaří a nevyhráváme. Začalo to už v Paříži," zdůraznil Dlouhý. "Je to určitě trochu zklamání, ale nedá se vařit z vody."

S Paesem prohráli v Londýně i v nedělním prvním zápasu s polsko-rakouským párem Kubot/Marach. Po dnešku tak ztratili šanci na postup do semifinále.

V posledním zápase skupiny s Maxem Mirným a Andym Ramem v pátek ale hodlají hrát naplno. "Je to přece jen Turnaj mistrů, kde jsou nejlepší z nejlepších, a lidi tady platí nemalý peníze, aby se na nás dívali. Takže musíme předvést slušnou hru a připravit se stoprocentně, "zdůraznil Dlouhý.

Připustil, že jim s Paesem víc vyhovují turnaje, kde se počítá tradičně a nehrají se závěrečné supertie-breaky jako na Turnaji mistrů. "My jsme hráli dobře na turnajích, kde se hraje normálně. Naše síla je v tom, že se umíme propracovat k tomu, že se sejdeme jako tým. Tady, když to jednomu nevyjde, je to hrozně rychlý game a nedá se to už udržet," řekl český tenista. "Ale je to pro všechny stejný a nemůže to být omluva dvou našich proher. Ale určitě mám radši formát normálních zápasů než ty zkrácené," dodal.

A ví o čem mluví. Ovládli French Open a US Open, ale na ostatních turnajích od dubna (včetně Wimbledonu) nevyhráli jediný zápas - ze šesti odehraných.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
bohužel, rozhodlo to, že se Paes po Us-open zranil a nehráli spolu..
Reagovat
weak
druhy zapas jde jednoznacne za paesem - UKRUTNY VYKON - bez jiskry, motivace, silene chyby... Dlohan nemohl nic delat, vsechno "zaridil" Leander...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist