Djokovičova genialita? Balon hledá jeho, ne naopak, říká Štěpánek

2. 2. 2016, 19:45
Aktuality 29
V týmu světové jedničky není, ale na šestém titulu Novaka Djokoviče z Australian Open má Radek Štěpánek určitý malý podíl. Český hráč má se současným tenisovým suverénem nadstandardní vztahy a v posledních kolech ho v Melbourne připravoval na poslední soupeře.
Novak Djokovič a Radek Štěpánek (© Facebook Radka Štěpánka)

"Potkáváme se na okruhu deset let a odehráli spolu spoustu bitev. Náš vztah se přirozeně vyvíjel a sblížili jsme se i v osobních věcech," řekl Štěpánek. "Je čest být takhle blízko nejlepšímu hráči světa, a nejen po tenisové, ale i po lidské stránce. Je to normální člověk, i když poslední dobou vypadá, že je tenisově nedotknutelný. Ale jak se připravuje, co tomu dává a jak přemýšlí, tak se tomu vůbec nedivím."

Štěpánek Djokoviče v Melbourne rozehrával před semifinále s Rogerem Federerem i před finále s Andym Murraym. Vždy se snažil napodobit hru soupeřů. "V případě Rogera jsem hrál svůj tenis, protože čopy do mé hry patří, a před Andym jsem simuloval pár věcí, které si chtěl Novak zkusit," řekl Štěpánek, který tak má šanci poznat Djokovičovu hru zblízka. Jeho dominanci označil za nevídanou a najít slabinu v jeho hře za těžký oříšek. "Setsakramentsky. Mám pocit, ne že on hledá balon, ale balon hledá jeho. Jeho genialita je v tom, jak čte hru," řekl Štěpánek.

V tréninku může sledovat, jak funguje celé soukolí Djokovičova týmu s trenéry Mariánem Vajdou a slavným Němcem Borisem Beckerem. "Všichni pro něj dýchají a on odevzdává maximum, proto má výsledky," míní Štěpánek. Trojnásobný vítěz Wimbledonu Becker je podle něj soutěživý. "Ve všem, ať už jde o tenis, o karty. V kulečníku se snaží rozhodit kecama, když prohrává," smál se Štěpánek.

Po Djokovičově pětisetové výhře nad Gillesem Simonem spolu zašli do kina. "Oba jsme měli druhý den volno," řekl Štěpánek. Viděli film Zmrtvýchvstání a Djokovič prý byl ze začátku rozpačitý. "Bylo tam hodně krve a hodně masa, což pro něj nebylo ideální, protože je vegetarián," smál se Štěpánek a dodal: "Bylo to odreagování od tenisu. Přišli jsme na jiné myšlenky a další den jsme šli po svém."

Při finále seděl Štěpánek v Djokovičově lóži a zblízka sledoval, jak ničí Murrayho. "Poprvé v životě jsem se díval na grandslamové finále v přímém přenosu u kurtu a navíc v lóži Novaka, což pro mě byl velký zážitek," řekl sedmatřicetiletý tenista. Zápas ale nedokoukal, po dvou setech musel odjet na letiště.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
freeteepek
No bodejť by ho dokoukal. Tolik hodin demolice se vydržet nedalo:-)
Reagovat
Zdeny
Djoky i Radek jsou obrovští sympataci!
Reagovat
babolat.cz
není to tak dávno, kdy ukázal na Janka fakáče a všichni Srbové ho chtěli "zabít" :-)
Reagovat
Pe3k
Jo a dneska ho masíruje Verdasco a do kina chodí s Djokovicem :D
Pánes prostě.
Reagovat
babolat.cz
tohle je u sportovců (chlapů) skvělé!
Reagovat
George_Renel
Kdyby je člověk neznal, tak by řekl že na fotce jsou kluci co si udělali dobře :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
A jak víš, že neudělali? :-)))
Reagovat
EllNino
no dobrý zase :D :D
Reagovat
woody
Podle dostupných informací není Novak Djokovic vegetarian,ale vyhýbá se lepku a mléčným výrobkům!
Reagovat
Fandina
Jestli citovali Radka, tak třeba příště, až spolu půjdou na večeři, tak to už neřekne.
Reagovat
smazaný uživatel
tuhle unikatni moznost nahlednout pod poklicku uradujici jednicce Stepcovi opravdu uprimne zavidim, je to nejen zajimave, ale predevsim inspirujici - at uz pro Radkovu soucasnost ci budoucnost.. :-) A profesionalita vypada presne takto. Lide v tymu se doplnuji, prekryvaji, az nezustane ani skulinka. A jiste jsou naprosto bezcharakterni a chteji za to penize. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho Stepcovho rozprávania vlastne musíš príst k záveru, ze Djokovic je v podstate fajn chlap a a nakoniec by si aj ty do toho kina s ním rada šla..:)
Reagovat
smazaný uživatel
se zaporakem do kina???? Noooo.... ale jen kvuli Leonardovi! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Leonardo?...tak dúfam, že ťa priťahuje ako herec a nie chlap, inak o tebe začnem pochybovať..:)
Reagovat
Roger_Federer
Zarlis ?
Reagovat
smazaný uživatel
uvedla jsem ho pouze v souvislosti s tim filmem.. ktery jsem nevidela, to neni salek meho caje.. :-) Ale pokud vazne, tak si myslim, ze je dobry herec.
Reagovat
smazaný uživatel
Je naozaj výborný herec!..Za tie roky som mu už aj ten Titanic odpustil..
Reagovat
smazaný uživatel
ano, z hezounka dokonaly profesional, jeho priprava na role je uzasne precizni.. :-)
Reagovat
gigin
Toto bylo precizní:

https://youtu.be/moiLHRR5VPQ?t=265
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát, že je to hrozná nuda, když mu nemá kdo konkurovat. Doba Nadal vs Federer byla zajímavější
Reagovat
Kozoroh
Jak to tak bývá, staré dobré časy se idealizují...
Reagovat
smazaný uživatel
Pekný rozhovor...Fajn postrehy..
Reagovat
FulnekUltras
je od našeho samozřejmě velmi odlišný...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne že by mě ta Djokovicova dominance nějak bavila, ale je to ohromný borec, to musím uznat, a působí na mě velmi sympaticky. Možná kdyby pořád nevyhrával, tak bych mu i fandil.
Reagovat
Marduch
Tys to prostě propásnul, proto já začal někdy v 2012 ;-)
Reagovat
Nola
"ferrari v garazi" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, však i Tomáš o něm prohlásil, že "ví, co zahraju dřív než já". Čtení hry má fakt perfektní.
Reagovat
Marduch
Zajímavý je, že např. v 2013 Djoka přesně tímhle totálně deptal Rafa. Vidim to jako včera, výměny o nejdůležitější fiftýny na RG a USO a Rafa vystihuje směr snad 4 z 5 smečí či volejů... a prohazuje :-//
Reagovat
Roger_Federer
To uz je pravek..Rafa uz cte akorad noviny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist