Djokovič ztratil v Paříži první set, ale postupuje

3. 6. 2013, 15:41
Aktuality 136
Nejlepší tenista světa Novak Djokovič zdolal na French Open další překážku a v Paříži postoupil už do čtvrtfinále. S Němcem Kohlschreiberem sice prohrál svůj první set na turnaji, po necelých třech hodinách ale nakonec soupeře udolal 4-6 6-3 6-4 a 6-4. O semifinále si Djokovič zahraje s dalším Němcem Tommym Haasem.
Novak Djokovič

Dnešní duel mezi Novakem Djokovičem a Philippem Kohlschreiberem byl už druhý, který spolu oba tenisté měli v Paříži sehrát. Na French Open se potkali už před čtyřmi lety, kde bez ztráty setu zvítězil německý tenista. Ten se dnes před světovou jedničkou musel nakonec sklonit, znovu ale dokázal Djokoviče hodně potrápit.

Kohlschreiber odstartoval proti nasazené jedničce sebevědomě a jeho aktivní hra slavila už v páté hře úspěch. Tehdy poprvé v utkání prolomil Djokovičovo podání, a přestože ho první servis příliš neposlouchal, náskok už si v prvním setu pohlídal. Srb se k brejkbolům dostal až za stavu 4-5, jeho soupeř ale obě nebezpečí odvrátil a ujal se vedení 1:0 na sety.

Djokovič, který si v úvodní sadě připsal 14 nevynucených chyb, začal mít navrch až od druhého setu. Ten se lámal ve čtvrtém a pátém gamu, kdy první hráč v pavouku nejdřív poprvé vyzrál na servis svého protivníka a poté odvrátil čtyři brejkboly. Kohlschreiber potrápil Djokoviče ještě v sedmé hře, ale o své podání už Srb nepřišel a sadu vyhrál 6-3.

Lépe zvládnuté důležité momenty rozhodly i následující dějství, ve kterém se díky dalšímu proměněnému brejkbolu dostal Djokovič do vedení 2-1. Kohlschreiber měl v následujícím gamu dvojnásobnou možnost srovnat, favorit se ale opět mohl spolehnout na podání, které si udržel a set dotáhl do vítězného konce. Vedení 2:1 už pak Djokovič nepustil: za stavu 5-2 ve čtvrtém setu si při svém servisu ještě dovolil menší zaváhání a nechal Kohlschreibera snížit, při dalším podání si ale vypracoval druhý a třetí mečbol a zápas poté ukončil.

Tommy HaasO semifinále si světová jednička zahraje s dalším Němcem Tommym Haasem, který se ve svých 35 letech dočkal životního výsledku na French Open. Vítěz letošního podniku v Mnichově se totiž v Paříži nikdy nepodíval dál než do osmifinále, v němž dnes deklasoval Rusa Michajla Južného 6-1 6-1 a 6-3.

"Nemyslel jsem si, že tady někdy postoupím do čtvrtfinále, proto jsem opravdu nadšený," řekl Haas, jenž se stal nejstarším grandslamovým čtvrtfinalistou od roku 2005. Tehdy se dostal mezi osmičku na US Open Američan Andre Agassi, který byl v tu dobu o tři měsíce starší. V Paříži byl naposledy starším čtvrtfinalistou v 39 letech Maďar István Gulyás v roce 1971. "Jsem na sebe pyšný, ale mnohem důležitější je, že jsem stále v turnaji," řekl Haas.

Nadal oslavil 27. narozeniny hladkou výhrou
Nejlepším možným způsobem oslavil Rafael Nadal své dnešní sedmadvacáté narozeniny. Sedminásobný vítěz Roland Garros na centrálním dvorci porazil Japonce Keie Nišikoriho 6-4 6-1 6-3 a vyhrál už 40. zápas sezony.

Možná se očekávalo, že by mohl mít s Nišikorim větší problémy, ale tentokrát nenechal nikoho na pochybách, kdo je pánem na kurtu a odehrál zatím nejsuverénnější zápas na turnaji. Výborně se pohyboval, přelifotvanými míči dělal soupeři velké problémy a jasně vyhrál. "Možná měl větší respekt a já hrál o něco lépe než předtím," hodnotil Nadal, který má zřejmě jako jediný muž na světě tu čest, že slaví narozeniny na centrálním dvorci Philippa Chatriera

Obecenstvo rodákovi z Mallorky opět zpívalo "Happy Birthday", organizátoři nechali upéct čtyřpatrový dort se žlutými tenisáky a raketami. Populární "Rafa" se usmíval, přijal dárky a zamával divákům. 

"Je to pro mě každý rok mimořádný moment hrát v den narozenin na centru. Je tady fantastická atmosféra a všem velké díky," řekl španělský tenista.

Příštím soupeřem Nadala, který má letos po návratu po zranění úžasnou bilanci 40-2, bude Švýcar Stanislas Wawrinka. Vše navíc směřuje k očekávanému semifinále se světovou jedničkou Srbem Novaklem Djokovičem.

Wawrinka v posledním osmifinálovém duelu zdolal domácího Richarda Gasqueta, přestože s ním prohrával už 0-2 na sety, a v Paříži postoupil poprvé do čtvrtfinále.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (16-Něm.) 4-6 6-3 6-4 6-4
Nadal (3-Šp.) - Nišikori (13-Jap.) 6-4 6-1 6-3
Wawrinka (9-Švýc.) - Gasquet (7-Fr.) 6-7(5) 4-6 6-4 7-5 8-6
Haas (12-Něm.) - Južnyj (29-Rus.) 6-1 6-1 6-3
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

136
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, o kom včera mluvil Djoko v rozhovoru, když řikal, že mu umřel někdo blízký v 77 letech? To mluvil o tom svém dědovi? Neslyšel jsem to celý...díky...
Reagovat
gigin
Jelena Genčičová...
Reagovat
Fandina
trenérka
Reagovat
smazaný uživatel
jo, dík, vim, kdo to je, a proč o tom nebyla zmínka v článku?
to je divný...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhra v pohode

srandujem nie v pohode ale dufam ze vyhra
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi hrozně líbí.Elitní OSMIČKA.Co budeš psát až bude kupříkladu 50 ,také elitní 5O.Jestli se zde jedná o elitu tak maximálně první tři .
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím,že krom Robreda (tam by mohl být DelPo) se jedná o elitu, minimálně antukovou. Jestli ti tam chybí Murray, tak si počkej na Wimbledon.
Reagovat
tommr
pojem "elitní osmička" se v tenisu používá proto, že se 8 nejlepších hráčů/hráček každoročně na konci sezóny utkává na turnaji mistrů/mistryn. Každej kdo se tam dostane proto patří mezi elitu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hezké ,že se mne snažíš poučit o elitní 8.A správně píšeš kde se má používat.Tak ji tam také používej a necpi ji tam kde být nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hezké, že pojedeš do kanady, ale nejsi trochu rýpal ? Vůči tommrovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš takový pocit,že by jsi mněla odpovídat za tomra.
Reagovat
smazaný uživatel
malá oprava: tommra
Reagovat
Pe3k
Doufám, že ty dnešní ženské semifinálové zápasy holky co nejvíce protáhnou, aby jsem stihnul zápas Federer - Tsonga. O půl 5 sem doma z práce, takže žáden spěch holky...

IMHO - Tsonga je mírný favorit.
Reagovat
Pe3k
Roger a Jo hrají po Eraniové a Radwanské. Serena bude bestak se zápasem rychle hotová....
Reagovat
smazaný uživatel
tak u chlapů souboj jednoručný vs.dvouručný backhand. Jak to dopadne?
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po zkompletovaným čtvrtým kole na FO. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka postoupila do čtvrtfinále a ještě může na FO získat další body (k mání je ještě až 1500 bodů za titul):

1. Williams, S. (+7680 bodů) *
2. Azarenka (+4790 bodů) *
3. Sharapova (+4080 bodů) *
4. Radwanska, A. (+2030 bodů) *
5. Li (+720 bodů)
6. Errani (+500 bodů) *
7. Kerber (+480 bodů)
------------------------------
8. Kvitová 4435 bodů
------------------------------
9. Wozniacki (-870 bodů)
10. Kirilenko (-999 bodů) *
11. Vinci (-1375 bodů)
12. Ivanovic (-1515 bodů)
13. Petrova (-1525 bodů)
14. Stosur (-1530 bodů)
15. Bartoli (-1530 bodů)
16. Jankovic (-1535 bodů) *
...
27. Kuznetsova (-2773 bodů) *
...

Petra si navzdory dalšímu nezdaru a velký ztrátě bodů (na FO přišla o 740 bodů) zatím udržela svojí pozici v elitní osmičce. Její soupeřky, který zůstávají i nadále v turnaji si ale na ní ještě na FO nahrajou nějaký další body (nejvýš 1500 bodů za titul). Kirilenková jí dokonce teoreticky může ještě předstihnout. K tomu by ovšem potřebovala získat titul což není naštěstí moc reálný - Azarenková, Sharapovová nebo Serena jí až k titulu doufejme dojít nenechají ... :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po zkompletovaným čtvrtým kole a před čtvrtfinále na FO. Čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do čtvrtfinále a ještě tudíž můžou na FO získat další body (k mání je ještě až 1640 bodů za titul):

1.Djokovic (+6955 bodů) *
2. Murray (+3795 bodů)
3. Federer (+3125 bodů) *
4. Ferrer (+1865 bodů) *
5. Nadal (+740 bodů) *
----------------------------------
6. Berdych 4515 bodů
----------------------------------
7. Del Potro (-555 bodů)
8. Tsonga (-720 bodů) *
9. Gasquet (-1425 bodů)
10. Wawrinka (-1705 bodů) *
11. Haas (-1930 bodů) *
12. Cilic (-1945 bodů)
13. Nishikori (-2020 bodů)
14. Tipsarevic (-2125 bodů)
...
30. Robredo (-3160 bodů) *
...

Tomáš si navzdory vypadnutí v prvním kole a z toho plynoucí ztrátě 170 bodů zatím udržel svoje šestý místo. Jeho soupeři, kteří zůstávají i nadále v turnaji si ale na něj ještě na FO nahrajou nějaký další body (nejvýš 1640 bodů za titul). To platí zejména pro Tsongu, kterej Tomáše dokonce ještě může předstihnout. Tsonga by k tomu potřeboval dojít do finále což je v jeho případě bohužel docela reálný. Tomáš se proto bude muset spoléhat na Federera, že Tsongu vyřadí (a pokud ten selže tak na Ferrera nebo Robreda) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak vidíte zítřek? Roger x Jo? Já to vidím nadějně pro Joa. Chytl jsem kurz 2.78, teď už je 2.52...

Ještě je zajímavé Aga-Sara O22.5 za 2.1
Reagovat
smazaný uživatel
Ten over Aga-Sara zní docela dobře. Já bych to viděl na Rogera a under na Ferrera.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer U28? To je příliš málo na mě.

Tak jsem koukl na historii:
Aga má over 2 z 16
Sára je na tom o dost líp, ale pořád míň než 50%

Přesto by to mohlo vyjít.
Reagovat
dadaft
jak to dopadne nevím, ale oba zápasy na centrkurtu jsou pro mě svátky. ))

(já se na Tsongu s Federerem těším víc než na Nadala s Djokovičem)
Reagovat
smazaný uživatel
28 je celkem málo no, ale i tak bych to zkusil.
Reagovat
tito
Roger dnes vyhraje. Možná v pěti, ale vyhraje. Bylo by pro mne velkým překvapením, kdyby tomu bylo naopak. Má motivaci v tom, že ve finále nemusí potkat Rafu (doufám tedy, že jej potká). A Nole, navíc pod tlakem možnosti získání karierního GS, je pro něj zdolatelným soupeřem. Sice ta pravděpodobnost je malá, ale neskonale vyšší než v případném finále s Rafou. Karty jsou rozehrány slušně, a ve vzduchu nám visí možnost 12, 18 a karierního GS. Závěr RG bude pěkně divoký. :-)
Reagovat
Matti
Myslím, že ta 12 je moc hezké číslo. Ale bude to řežba, už malý švýcar nám může zavařit, pokud se nesesype.
Reagovat
gigin
:))))))))))))))) Nic nebude!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s titem, že Roger doufá ve finále s Novakem, na kterého si samozřejmě více věří, ne tak jako na trávě, ale pořád proti němu má slušné šance. Loni v semifinále proti němu hrál tragicky, předloni fantasticky, takže kdo ví. Taky myslím, že Tsongu porazí, dokonce bych tipnul 3:1 a ne 3:2.

A bude to fakt zajímavé, 18 je hezčí než 17, ale to by si mohl schovat Roger do New Yorku třeba. 12 by byl taky milník pro Rafu, navíc 8. výhra na jednom grandslamu, to snad ani nikdo nemá ne? Roger i Sampras mají 7x Wimbledon. A pro Noleho samozřejmě kariérní grandslam, první RG, které by jen potvrdilo jeho výjimečnost a všestranost. Nepochybuju o tom, že někdy RG vyhraje, ale lepší teď než později. Snad se to povede.
Reagovat
a.magerova
Jak se mi vaše příspěvky pěkně čtou :-))
Už teď mám klepotici :-/
Reagovat
smazaný uživatel
To kto vymyslel ten kurz na Nadala???

jaky trapos
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bylo na Roland Garros?
Reagovat
Fandina
Super. Nádhera, škoda, že už tam nejsem. A těším se na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se tě ptala v jiném vláknu, ale už zase nevím ve kterým, klasika. Zajímá mě často diskutovaná otázka: Má ta Petra opravdu bříško? :))))))
Reagovat
Fandina
co se týká Petry bříška, tak musíš jít na jiné odborníky. Ti tomu rozumí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se ptala proto, žes ji viděl na živo, já ji znám jenom z televize, která přidává tak 5 kilo tuším..:)
Reagovat
Fandina
Lunej. Já viděla Petru naživo mockrát, teď, před dvěma měsíci při FEDu v Ostravě, v Praze atd. atd. Petra je štíhlá a moc hezká. Víc neřeřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Good one :)
Reagovat
gigin
Idemko!! :)) V suchých teplácích, jak píše spaniel :)))
Reagovat
Fandina
gigin ... nevím, jak se k té přezdívce došlo, ale Jelena mi k dámě moc nesedí. Dáma je podle mě něco jiného, než představuje Jelena. Už tím, jak se ráda dohaduje, to dámy nedělají. Nicméně, každý, ať si píše co chce ... úsměv
Reagovat
gigin
Došlo k tomu tak, že jsme toto téma rozebírali. Sojce a tvému míláčkovi Vlsovi vyšla nejlíp JJ. Že je to nej Dáma.... Tak jsme si to odklepli a od tej doby je Jeca Dáma...
Reagovat
Fandina
gigin ... aha, tak to jsem nevěděla, že Jelena je taková dáma podle nich ... úsměv. Nicméně si mě pobavil s miláčkem. Pořád lepší než s tím, jak tady popisuješ, když na někoho nadávám ... úsměv
Reagovat
spaniel
Tak Jankovicova se vsbrala na kurt v teplacich a uplne s prehledem. Vypada to, ze si je ani nezapoti, takze se v nich vecer muze klidne povalovat na gauci. Hampton je tragicka, nehapu jak s ni mohla Petra prohrat. Co me u ni zarazi je to jeji hekani tak 2 vteriny po odehrani micku, ktery je uz davno na druhe strane. Po podani si vzdy myslim, ze to lajnovy krici out.
Reagovat
Fandina
spaniel a ty si ten zápas Jamie s Petrou viděl? Jamie se dnes v prvním jen vyhazovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra spadla do kategorie hracok na ktore sa tipuje,len skoda ze vypadla o kolo skor ako som dufal(zamerne nepisem myslel)
Reagovat
Fandina
Doporučuji obecně na holky moc nespoléhat. Dokáží zahrát pokaždé jinak a sama Petra říká, jak je tenis nahoru dolu, takže ví o čem mluví.
Reagovat
tommr
dnešní zápas Hampton-Jankovic jen znovu nepřímo potvrdil, že Petra je na tom letos opravdu špatně. Hamptonová je jen průměrná hráčka předurčená k tomu, aby se pár let plácala někde mezi 50.-100.místem a časem pak úplně zapadne. Když si uvědomím, že Petra si už nedokáže poradit ani s takovou hráčkou tak je mi skoro do breku ...
Reagovat
smazaný uživatel
ja ani nespolieham,ale to ze Kvitova vypadne s Jankovic alebo Stosur bola u mna tutovka,takisto ako zajtra ze Tsonga vyradi Rogera,uvidime
Reagovat
spaniel
Fandina: tak orave ten jeji vyrok se mne vubec nelibil. To je spatny pristup.

tommr: taky si myslim, i kdyz bych Hampton jeste nezatracoval, v teto fazi by ji ale Petra mela prejet.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě nebreč, nebo budu brečet taky ..mně mrzí vyřazení i Petry Cetkovský, která hrála dobře...:)
Reagovat
Fandina
spaniel ... jenže je to realita. My holky žijeme v cyklech, bohužel. A je celkem obvyklé u holek a to všech i u Sereny, i když u ní nejméně, to je vyhraná tenistka super ranařka legenda atd. Petra ten první set s Jamie hrála nic a ve druhém se sice snažila, ale Jamie byla na koni a hrála proti dnešku téměř bez chyb. Kdežto Petře to padalo ven. Dneska jako by byla Jamie na jejím místě. Ovšem s tím, že Petra je proti Jamie ranařka a už toho hodně dokázala. Jinak samozřejmě, že až Petra ustálí své výkony, měla být jinde než je teďka. Pokud o tom mluví, tak jedině dobře. Zatnout zuby a minimálně hrát jako v roce 2011. Když to bylo tehdy, proč ne ještě a znovu. U Petry je co zopakovat. A to je velká výhoda.
Reagovat
slacker
Pokus Petra kazi hned druhym uderem tak je uplne jedno jak presne hraje protejsek. Na muj vkus prilis casto jen tak placla uder nekam naprostredek takze to souperku ke kazeni prilis nedonuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr, máš o tenise velký prehlad, preto ma velmi prekvapil tvoj názor na Hampton..Rozhodne si nemyslím, že je priemerná, ani náhodou..Je velmi talentovaná, do dvoch rokov stabilná členka TOP 25 a vyssie, na tráve a harde ukázala svoj potenciál, na antuke slabsie výsledky a napriek tomu krásne 4. Kolo...
Reagovat
carolyn
Našla jsem soutěž o to strávit týden v tenisové akademii Carlose Ferrera + sektání s ním a N. Almagrem
kdo máte zájem soutěžit pošlu odkaz
Reagovat
Fandina
Zájem nemám, ale odkaz můžeš poslat.
Reagovat
Fandina
Někdy se stává, že člověk začne mít zájem až po přečtení nabídky.
Reagovat
carolyn
není to v češtině Fandino .....
Reagovat
Fandina
carolyn tak to přelož. Ty přece umíš a co bys pro Tenisportál neudělala. Jsi přece majitelka. Tak šup sem s tím.
Reagovat
spaniel
No pierdas tiempo con ella y mandame lo porfavor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč reaguješ když tě to nezajímá. To je jako nějaká provokac nebo se chceš hádat? smích
Reagovat
Fandina
Secaa1 a proč bych měla provokovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Odpovídat otázkou to o něčem svědčí... :-/
Reagovat
Fandina
A o čem to svědčí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dej odkaz, nemusí být přeložen, dík.:)
Reagovat
carolyn
un mensaje
Reagovat
smazaný uživatel
Hoď do vzkazů. Neumím ale španělsky :D
Reagovat
Berny
Myslite ze se Davidovi zitra za stavu 2:0 na sety rozklepou ruce ? :D
Reagovat
Berny
Phillip je dobry hrac a uprimne nechapu uz roky proc se nepatla nekde mezi TOP 10 a TOP 15.. jinak vzhledem k ruznym udalostem Rolland Garros 2009 se trochu zapomnelo na jeho neskutecny vykon proti Djokovicovi v RG 09 kde hral neskutecny tenis, tehdy mel djokovic po 2011 jednu z nejlepsich antukovych sezon a hral hodne dobre a Nadal poradne trapil na masters a pak ho Phillipe poradne vybouchal 3:0. Myslim ze mu Novak tehdy dal poradnou poklonu, zapomnelo se na to pac na druhy den Sodering porazil Nadala.

Jinak ocekavam brzky atak wawrinky cca 6.místo. Hraje dobre ten kluk. Ale uz asi 5 let ??!! proc je tam kde je ? technicky brilantni hrac.

Nadala jsem videl prvni set a sel jsem radsi umyvat nadobi. Zatim vcelku nestesti jeho hra.
Reagovat
BooOoo
jak jste na tom s body ve fantasy ? já 471
Reagovat
smazaný uživatel
Já blbě - mám 410 bodů (po dnešku budu mít asi 468). :D Už jsem vzdal naděje na nějaké hezké umístění. Teď už mám ve hře jenom pět hráčů...
Reagovat
kranyz
537
Reagovat
dappe
Jestli Wawrinka fyzicky vydrží a podá dobrý výkon, tak bych mu proti Nadalovi docela věřil. Nadal tady zatím hraje špatně, ale i tak ho bude těžký porazit, navíc se asi bude zlepšovat.
Reagovat
spaniel
9:0 pro Nadala, Stan nejen na antuce, ale ani jinde ani set. Plus po dnesnim zapase, moc to nevidim. Krome Federera nikdo s jednorucnim bekhendem jeste Nadala na antuce neporazil. Sance tak 10%, ale velice rad bych se nechal prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
I 1 set a tři hodinky boje pomůžou, aby jej pak Nole mohl porazit.
Reagovat
dappe
Asi máš pravdu. Naštěstí nepostoupil Gasquet, ten by byl úplně bez šance. Ale kombinace deštivé počasí, výborný výkon Wawrinky a pokračování zatím nevýrazného Nadala, by mohla přinést překvapení.
Reagovat
kranyz
já to vidím podobně jak dappe, i ja myslím že Stan není bez šancí, byť h2h tomu moc nenapovídá, ale Nadal tu nehraje v optimální formě. Myslím že fyzicky problém nebude kdyby hráli zítra tak ano, ale ten den odpočinku navíc pro takhle trénovaný hráče bude stačit, snad by se to případně mohlo projevit kdyby se zápas natáhl na 5 setů, jsem na ten mač opravdu zvědavý, jinak za mě vítězové RG Serena a Djoker
Reagovat
spaniel
Zdar chlape, kdyz si to myslis ty, tak tomu i zacnu verit. Pral bych mu to moc, ale statistiky tomu moc nenasvedcuji. Je ale pravda ze utocnejsi tenis ted asi nehraje nikdo a jeho bekhend je asi nejjedovatejsi na okruhu.
Reagovat
kranyz
čau, tak já si dám nějakej hcp na Stana zase takovej masochista nejsem abych ho hrál čistě, neříkám že ho porazí, ale potrápit by ho měl a pokud bude Rafa pokračovat v tom co tu na RG do teď předváděl tak ho třeba i fikne, proč ne :-)
Reagovat
MarcelPersch
Ja si stejne myslim, ze i kdyby prselo, na vic nez na set pro Stana.
Rafa podle me setri sily na SF, kde snad utre Djokera :)

Jinak zajimava vec je, ze to letos bude v kazdym CF zapase Backhand obouruc vs. backhand jednoruc. Tipuju, ze to bude 3:1 pro obouruc.
Reagovat
smazaný uživatel
PRosim prosim, poradte, da se nekde podivat treba na dnesni zapas Wawrinky s Gasquetem, nebo vcerejsiho Robreda posledni set? Dekuju moc :)
Reagovat
spaniel
Nejake highlits jsou na dailymotion.com a taky se mrkni na http://www.tennis4you.com/forum/index.php?topic=17664.0
Reagovat
smazaný uživatel
Už len za tú smolnú Austráliu si Stan postup zaslúžil..Prial som mu to, hoci bude pre Rafu tvrdším orieškom..

Skoda ze Rafa a Nole nemajú opačných QF partnerov, pre diváka teda aj pre mna by to bolo atraktivnejsie stretnutie :))
Reagovat
gigin
Ty tak valíš francouzsky?? :-OOO
Reagovat
Basa
Teď jsem ještě začal ruštinu:)
Reagovat
gigin
No, ty charóšyj máľčik!! Tak do začátku - stupňování přídavného jména teplý - ťóplyj, óčeň ťóplyj, maxim gorkij.... :))))
Reagovat
Basa
:))))))))))Pěknéééé:)))
Reagovat
smazaný uživatel
STAN THE MAN!!!!!

Krásný zápasm, parádní výsledek. Francouzi ho začnou za chvíli nenávidět, dva royk zpátky otočil z 0:2 s Tsongou, loni málem taky, ale pak v pátém nakonec prohrál. Teď Gasquet. Stan má alespoň větši potenciál vzít Nadalovi aspoň set třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Nadalovi neni bez sance
Reagovat
Denis92
Staaaan, nadhera :)
Reagovat
kada.tom
Wow, klobouk před Stanem! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc velká gratulace Stanovi, konečně se dostal do QF na tom GS. Už po AO si to zasloužil. Jinak tři Francouzi v pěti setech, tři porážky, o čem to svědčí... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Benneteau 5ti seťák vyhrál.
Reagovat
spaniel
Myslim ze uz byl ve ctvrtfinale vsech GS krome Wimbledonu, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem v těch pokročilých kolech. Monfils s Robredem, Simo s Féďou a teď Gaské.
spaniel: Já si pamatuju US open 2010, tam měl porazit Južného, jinak nevím, ale myslel sem debut na antuce.
Reagovat
spaniel
Tak to jo :) Pocasi nam moc nepreje, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Wwrinka
super
je to tam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rafa sa ma naco tesit
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mi udělal Djoko velkou radost :) Jen doufám, že jeho rameno ho během servisu nelimituje a předvede nám ještě hodně dobrý a kvalitní tenis, i když proti Hassovi to bude nesmírně těžké. Zápas dnes s Youznym jsem neviděla, ale to skore mluví jednoznačně, ač to nemusela být taková "hračka", jak to na první pohled vypadá. Každopádně se těším na čtvrtfinále , určitě to bude skvělá "bitva" a doufám, že se dočkám i semíčka s Rafou ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mne tie 5 setaky nejdu nevyslo mi to s Berdychom, Almagrom a Wawrinka to tiez seri.e
Reagovat
smazaný uživatel
uff este zijeme
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bez překvapení, že ? Mě na Márii vadí akorát ty zvuky, co vydává. Jinak je mi sympatická hlavně od loňska, když byla v Praze na exhibici. Působila velmi přátelsky a mile.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto se ztotožňuji s tímhle názorem na Mášu. Je to jinak vážně sympaťanda a tenis hrát umí a hrozně ji obdivuji za její bojovnost a houževnatost, ale to mají obecně Rusové společné :)
Reagovat
Bob
No vidíte, mě je sympatičtější Sloane :)
Reagovat
spaniel
Wawrinka - Gasquet naprostá nádhera. Útočný tenis, spousta nádherných winneru, zejména tech z bekhendu. Skoda jen, ze Gasquet jako všichni Francouzi s výjimkou Tsongu ma ubohou fyzičku. Oni chtějí vsechno uhrát talentem, ale to jim dnes stačí jen na top 20. Wawrinka by mel 5.set vyhrát, Gasquet odejde.
Reagovat
smazaný uživatel
bodaj by si mal pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, to je tenisová poezie s těmi BH a ti fans totálně šílení. :D Jinak Wawrinka má tak o polovinu více winnerů z BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka pred 2 rokmi na RG otocil z 0:2 proti Tsongovi aj min, rok sa mu to skoro podarilo tak teraz dufam ze to dotahne
Reagovat
brixner
Tak to máme 2:2, snad to Stan dotáhne do vítězného konce ! Je to moc koukatelný tenis, fakt naprostá klasika a paráda ! Souhlasím s názory, že Stanův bekhend je asi fakt nejlepší na okruhu, ale Gasquetův je také moc dobrý, na tohle se opravdu hezky kouká !
Reagovat
Heather_Fedex
podle mne ani kohlschreiber co se tyce bh 1ruc nezaostava.....
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka idemeeeeeeeeeeee
Reagovat
brixner
Přiznám se-dlouho jsem neviděl Mashu hrát. Ale co to s ní, proboha, je??? Vždyť u toho hraní houká jako sova ! No, to je poprvé, kdy se na ní dá jakž takž koukat a to proti ní vážně nic nemám !
Reagovat
smazaný uživatel
že jo! příjde mi to horší něž jak řvala před tim :D
Reagovat
brixner
No ba ne, mě to naopak příjde tak nějak lepší, chci říci přijatelnější pro uši ! Tohle mi připadá tak nějak v normě v porovnání s ostatními hráčkami, to, co dřív Masha předváděla, to byla prostě hrůza ! Mashu moc nemusím, ale tenis hraje jakž takž koukatelný, ale právě kvůli tomu jejímu řevu jsem si její zápasy úplně v klidu nechával ujít. Jojo, kde jsou ty časy Navrátilové a třeba Steffi...
Reagovat
horska.kraslice
Jenže když vřískala, tak to bylo při úderu do míčku, a teď to její "houkání" či jak to nazvat, (řekla bych spíš kničení) přichází až když je míček na straně soupeřky. Ať mi nikdo neříká, že to je čistě náhodou...
Reagovat
brixner
Mám pro to jen jediné slovo - N U D A ! ! ! S tímto výkonem by z Novaka udělal Rafa naprostého koncipienta ! Jestli existuje tenisový Bůh, tak v neděli budou na dvorci v 15.hodin Rafa a Roger ! Brix
Reagovat
Matti
Pokud dojde na souboj Rafy a Novaka, bohužel pro Rafu, výkon Novaka bude jiný. No, snad nahoru půjde s hrou i Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, pro Novaka je na antuce horší se k Rafovi dostat než ho porazit (od roku 2011 samozřejmě)
Reagovat
brixner
Asi ano, ono to tak nejspíš funguje-čím lepší výkon soupeře, tím se, hypoteticky vzato, hraje lépe. Všichni víme, co Novak dokáže ! Ale dnes byl Kohli opravdu marný a od toho se asi odvíjel i Novakův celkový herní výkon a dojem. Proti Rafovi(k zápasu nejspíš dojde) to bude jiskřit a myslím, že to bude úplně jiný level ! S dnešním výkonem by ale proti Rafovi šanci zkrátka neměl...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas poskytuje krásné srovnání jednoručných backhandů a Wawrinka zatím vítězí na celé čáre. Podle mě má v současnosti nejlepší jednoručák na okruhu.
Reagovat
carolyn
S tím Wáwrou souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Wawro je fakt vyborny dnes ma len smolu na breakbally keby stabilizoval vykony strci BerdychA do vrecka:DDDDDDD

A PATRILO BY MU 6 MOZNO 7 MIESTO SI MYSLIM
Reagovat
smazaný uživatel
Mats Wilander (ač často tlápe hovadiny) říkal a s tím souhlasím, že Wawrinka potřebuje porazit někoho z BIG 4 na Grand slamu a to ho může obrovsky nakopnout, páč u hráčů jako u Wawrinky nechybí technická vyspělost, ale malá sebedůvěra.
Reagovat
smazaný uživatel
to si aj ja myslim
Reagovat
tito
Mně bude stačit, když dnes dá Richarda.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka toto je na slaktrafenie toto neni mozne jaka smola tolko breakbalov a nic neskutocne
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhra podla vas zajtra Federer???
lebo bude to sakra tazke
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím že prohraje, dokonce jsem po 3.kole vsázel že Tsonga půjde do SF. Kurs 4,75
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhra uvidis
Reagovat
smazaný uživatel
3:1 Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně se na ten zápas těším
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt těžká otázka, já tipuju 3:1 pro Tsongu, ale naštěstí jsem špatný tipér. :)
Reagovat
spaniel
tomasinho ma recht, Roger ve čtyřech. Ono to casto vypada blbe, lidi ho odepisuji, ale on to nejak vymysli. Prece jen Roger není Troicki. Na AO byl zraneny, pomalý a stejne vyhrál.
Reagovat
Heather_Fedex
chalani, nezapominejte, ze loni mel jo proti novakovi matchball na antuce.... letos zatim neztratil ani 1 set a skoro ve vsech hernich cinnostech je o tridu lepsi nez giles....
tenhle zapas bude o nervy
Reagovat
spaniel
Vypada dobre, to jo, ale co se da usuzovat ze souperu jako Bedene, Nieminen, Chardy, Troicki?
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, v suchém triku, postoupilo se, žádné stresy, Tommyho taky zmáknem. Kohlschreiber ale ukazuje, proč ho řadím docela vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem djokárna, ale pokud by měl hrát s Rafou, tak mu budu fandit, ať vyhraje. Zatím je asi jedinej, kdo dokáže Nadala porazit..
Reagovat
smazaný uživatel
Neprestavam Nolemu verit. I pres to, ze nehral sve maximum, dokazal soupere porazit ve 4. setech. Kazdy den neni posviceni, ve sportu.
Reagovat
seshitec
Proti Haasoj bude muset zlepšit hru na servisu, jinak by se mu to mohlo vymstít. Přeci jen Haas má ještě lepší servis než Schreiber a nebude dostávat tolik příležitostí k brejkům.
Těžko říct jestli ho při podání limituje rameno, ale přišlo mi že 1. servis jen uváděl do hry
Reagovat
smazaný uživatel
Průměrná rychlost 1.podaní Djokoviče byla 178 km/h. Pro srovnání v prvním kole to bylo 187 km/h. Tak si myslím že je to v pohodě, zatím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist