Djokovič ve Wimbledonu dohrál, Ivanovičová měla namále

25. 6. 2008, 21:13
Aktuality 0
Srb Novak Djokovič nezvládl roli jednoho z favoritů Wimbledonu. Třetí hráč světa dnes v druhém kole překvapivě prohrál s ruským tenistou Maratem Safinem a neobhájí loňskou semifinálovou účast. Vítěz letošního Australian Open podlehl bývalé světové jedničce 4:6, 6:7 a 2:6. Namále měla Djokovičova krajanka a světová jednička Ana Ivanovičová, která čelila v duelu s Francouzkou Nathalií Dechyovou dvěma mečbolům, ale po téměř třech a půl hodinách soupeřku přece jen udolala.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič prožil nejhorší vystoupení ve Wimbledonu, kde při předchozích třech startech byl vždy alespoň v třetím kole. Jednadvacetiletý semifinalista Roland Garros nenavázal na povedenou generálku v londýnském Queen's Clubu, kde podlehl až ve finále Španělovi Rafaelu Nadalovi.

"Byl to mizerný den. Nehrál jsem tak, jak bych měl. Byl lepší, má svoje výkyvy, ale pořád je to skvělý hráč," uvedl Djokovič, který na předchozích pěti grandslamech prošel minimálně do semifinále.

Po porážce ho čeká neplánované volno, kterého využije k odpočinku. "Už se těším domů. Domů!" zaradoval se. "Budu odpočívat. Rakety nechám doma a vyrazím někam daleko pryč," prohlásil Djokovič. Fyzickou únavu prý necítil. "Kvůli tomu jsem neprohrál. Byl prostě lepší," dodal.

O sedm let starší Safin sice označuje trávu za nenáviděný povrch, ale Djokoviče dokonale zaskočil, i když mu v žebříčku patří momentálně až 75. místo. V posledním gamu frustrovaný Djokovič zahrál tři dvojchyby a tou poslední daroval někdejšímu šampionovi US Open a Australian Open vítězství, když předtím odvrátil tři mečboly.

Safin před zápasem příliš nevěřil, že by mohl uspět. "Když hrajete v druhém kole s Djokovičem, který vyhrává turnaje, kam se podíváte, tak moc nepřemýšlíte o tom, co bude v třetím kole," konstatoval Rus, jehož wimbledonským maximem je čtvrtfinále z roku 2001.

"Nezbývalo mi než dobře podávat a držet se ho. Velký dojem na mě dneska neudělal. Dařilo se mi vracet mu podání. Udržel jsem s ním krok i při hře zezadu," pochvaloval si Safin, který se v třetím kole utká s Italem Andreasem Seppim. "Je to náročné, už dlouho jsem nehrál dobře, takže už ani nevím, jaké to je. Doufám, že mi tenhle zápas zvedne sebevědomí a dojdu tak daleko, jak to půjde."

Čtvrtečního dne volna využije ke sledování zápasu ruských fotbalistů v semifinále mistrovství Evropy se Španělskem. "Překvapili mě, nečekal jsem, že by mohli hrát takhle neuvěřitelně dobře. Teď jsou favority na titul," prohlásil Safin.

Ivanovičová měla namále, ale postoupila
Druhé překvapení na srbský účet s notnou dávkou štěstí odvrátila Ivanovičová. V krizovém momentu při jednom z mečbolů Dechyové jí pomohl tečovaný míč o pásku. "Někdo tam nahoře chtěl, aby ten míček přešel přes síť. Měla jsem pocit, že se v té chvíli zastavil čas," uvedla srbská kráska, která za odměnu pásku políbila. "Kdyby to takhle nedopadlo, už bych letěla domů," konstatovala vítězka Roland Garros, která před Wimbledonem nehrála žádný turnaj na trávě.

Uznala, že Dechyová hrála skvěle. "Zasloužila si vyhrát," uvedla

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist