Djokovič s Mónakem nezaváhal, o třetí titul z Miami se utká s Murraym

31. 3. 2012, 07:57
Aktuality 93
ATP MIAMI - Obhájce titulu Novaka Djokoviče v Miami dělí jediná výhra od zopakování triumfů z let 2007 a 2011. V semifinále si poradil s Argentincem Jaunem Mónakem a postoupil do finále proti Andymu Murraymu.
Novak Djokovič

Novak Djokovič se v semifinále utkal s Juanem Mónakem, který v Miami vyřadil Monfilse, Federerova přemožitele Roddicka či světovou osmičku Mardyho Fishe. Argentinský tenista se tak dostal podruhé v kariéře do semifinále turnaje Masters 1000. Do premiérového finále se přes v současnosti nejlepšího tenistu světa už ale neprodral.

Čtyřiadvacetiletý Srb, který s Mónakem ve čtyřech předchozích vzájemných duelech ztratil jediný set, do zápasu vlétl jako uragán a v prvním setu ztratil pouze 8 míčků. Jihoameričana, který na Floridě oslavil 28. narozeniny, tak nemohl potkat jiný osud, než potupný kanár.

Ve druhé sadě argentinský tenista přeci jen hru více vyrovnal a donutil favorita bojovat opostup přes 2 hodiny. Djokovič po brejku z pátého gamu za stavu 5-4 podával na vítězství, ale i když se stejně jako o dva gamy dříve dostal ze stavu 0-40, o servis nakonec poprvé přišel a rozhodnout musel tie-break. V něm Mónaco odvrátil jeden mečbol, druhou možnost ukončit zápas si už ovšem Djokovič vzít nenechal a zvítězil 6-0 7-6.



"Dnes to bylo jako ve včerejším čtvrtfinále. Začal jsem parádně, byljsem agresivní, ale pak jsem to nebyl schopný ukončit. Bylo to opravdu hodně podobné zápasu proti Ferrerovi," komentoval Djokovič. "Bylo to semifinále a to není nikdy snadné. Všechna čest Juanovi, že se v zápase tak dlouho držel. Bojoval a vrátil se zpět do hry," dodal rodák z Bělehradu.

"V prvním setu byl neskutečný. Hrál opravdu jako světová jednička, měl jsem to těžké," uvedl Mónaco, kterému patří v žebříčku ATP 21. místo.

Vítěz Australian Open Djokovič si tak v Miami zahraje o druhý letošní titul. V Key Bisayne může navázat na triumfy z let 2007 a 2011.

Ve finále už na Djokoviče čekal šampion z roku 2009 Andy Murray, který postoupil bez boje přes Rafaela Nadala. Španělský tenista z turnaje odstoupil kvůli zranění levého kolena.

Djokovič se s Murraym utká v této sezoně již potřetí. V semifinále Australian Open vyhrál ve třech setech Srb a turnaj později vyhrál, před necelým měsícem ve finále v Dubaji se z triumfu radoval Brit a bilanci vzájemných zápasů snížil na 5-7.

"Znám jeho talent, jeho potenciál, jeho kvality. Je to nebezpečný hráč na každém povrchu," řekl Djokovič na adresu Murrayho, se kterým v Miami před třemi lety ve finále prohrál. "Prohrál jsem tu s ním ve dvou setech. Má skvělou fyzičku, rád hraje v horku, skvěle podává," pokračoval v superlativech.

Murraymu na cestě do finále dva soupeři vzdali a během dvou týdnů tak odehrál jen 3 zápasy. "Nevím, jak se ve finále budu cítit, ale rozhodně budu odpočatý."

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
čtvrteční výsledky (29. 03. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Monaco (21-Arg.) 6-0 7-6(5)
A. Murray (4-Brit.) - Nadal (2-Šp.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
pepin
Ahoj gigine, tak i já Ti gratuluji, po týdnu dovolené ještě takový úspěch a tak si to užij. I když ten konec byl napínavý.
Reagovat
gigin
a já taky děkuji ! Konec byl v klidu :-)
Reagovat
gigin
rucéééééééééééééé !! sundejte mi rucééééé !! :-)) Děkuji ti Nolečku !! Jsem moc šťasný !! Díky !!
Reagovat
tito
Velká gratulace, užij si to! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nolečku? Měl by ses zamyslet, jestli není něco v nepořádku s tvou sexuální orientací.
Reagovat
gigin
Děkuji moc ! Všechno mělo být jinak. Vím jak se cítíš :-(
Reagovat
Heather_Fedex
gratuluju, gigine. i novaciskovi
Reagovat
gigin
Jo jo, díky za radu, zamyslím se ..
Reagovat
gigin
moc díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak gratulace, ale taky si odnasim pozitivum - vytvorila jsem si k Andymu hezky vztah! :-) Snad spravne orientovany... :-) Jinak prvni set nepocitam a pak uz to prece bylo o drobnostech... ;-)
Reagovat
tito
Díky brachu ale nemyslím si, že bychom na vás teď měli. Ale brzo si to vyberu! Pokud tedy zdraví bude sloužit...
Reagovat
gigin
vám moc děkuji. Teď musím jít chvílu přemýšlet, jestli nejsem podobojí, nebo nedej bože 4%...
tito: v to pevně doufám :-)
Reagovat
gigin
Jsem rád, že ti to aspoň něco dalo, a né vzalo :-) Jak to šlo do TB, tak jsem si vzpomněl na ten tvůj tip, že Andy ve třecj a druhý v TB. Jen tak lehce mi přejel mrazík po zádech :-o
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jsem taky rada, moje averze k Andymu byla uplne iracionalni a ke vsemu nejvic za ni mohla mati Judy. :-) A v TB jsem si taky vzpomnela, neboj... kdyby pes nezalezl na deku a trochu helpnul, mohlo to byt doma.... :-))
Ne, vazne ode mne nemuzes chtit dneska nic rozumnyho.. :-) v souvislosti s Novakem, ja se na neho ani nevydrzim cely zapas divat... jsem hrozna, vim! :-(
Reagovat
gigin
S tím Novakem - já to vím. Nic s tím nenadělám. A kdyby hrál s Fedexem, tak bys koukala na celý zápas? Nebo si zakryj půl obrazovky, vždycky tu hadru budeš jen přehazovat, jak budou střídat strany..
Reagovat
smazaný uživatel
ja s tim taky nic nenadelam...... Ale s Fedexem bych se divala na cely zapas a na kazdy micek, protoze by vymeny byly mnohem kratsi a cely obrazek hry jiny - kreativni.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radši deka, než helpnout..třetí set toho vytrvaleckého mače už bych nezvládl :-).
Reagovat
gigin
No, moc by mne zajímala současná konfrontace. Nějak se míjejí. Djoko mi přijde, že jde zase nahoru. Tak snad se brzy dočkáme :-)
Reagovat
gigin
Ale zase to nebylo tak tragické :-) Ale pravdu máš, že to nebylo ani nijak famózní !
Reagovat
smazaný uživatel
pes: viiim, mel jsi pravdu uz po tom prvnim - votres. Ale proste jsem cekala od Andyho vetsi odvahu a predevsim vetsi uspesnost servu a vic nez jeden kratas... :-(
gigin: ze bych se zrovna na tuhle konfrontaci trasla... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: já jsem na tohle asi moc pes..a náročný :-)), jasně, že chvílemi to šlo..a přeju ti tvou fanouškovskou radost! :-)

sojka: nooo..pardoon..asi prostě neumím panenkovat, když mě to moc neba..a ještě k tomu nikomu z aktérů nepřeju na stopescent :-)).
Reagovat
gigin
Mělas pravdu o pár řádků výše. Nemůžu po tobě chtít dnes nic rozumného... Když si pinká a vrací David Ferrer, je to v pořádku, sympaťák, držitel nejlepšího gesta loňského roku. Andy Murray dnes nebyl útočnější než Novak, ale ty si k němu vytvoříš hezký vztah. Všichni jsou lepší a zábavnější a hrají pěknější tenis ...
Reagovat
gigin
já vím a děkuji. Ale dneska sem tam mihl u sítě, ne? A celkem dobré :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz mi to promin a prenes se... :-) Vis prece, jak jsou zenske iracionalni..... Ehm... Ale myslim, ze zas tolik netrepu, jukni nahoru na vyjadreni tomasinha, v tom asi David nejede ........
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu to šlo..pět úspěšných náběhů ze sedmi tuším..jedenkrát na síť za gem není zlé :-))..druhý set jsem už moc neviděl.
Reagovat
gigin
Prosím tě, ty promiň... Já jsem nad tím mockrát přemýšlel, nemysli si... Myslím o té jeho hře. Na nic jsem stejně nepřišel :-)
Reagovat
gigin
:-))) Djoko síťař !! :-D Jinak jsem si na tebe vzpomněl nedávno. Na kanále Supertennis dávají různé zápasy. Teď tam byl Sampras z Říma, asi před 10 lety. To byl fofr !! Rychle podávali, bum, na síť.. Hrozný nezvyk a sranda !! :-)) Zajímavá sranda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..je to zvláštní..někteří přestali kvůli Samprasovi sledovat tenis a mě prostě bavil..asi jsem taky trošku extrém :-).
Reagovat
gigin
Počkej, počkej, tak tomu se mi nechce věřit !! Jako proč někomu Sampras otrávil tenis? Tomu fakt nerozumím. Mne to hrozně zajímá. Právě v tomto období mám mezery, tak se to snažím dohonit. A vím, že zrovna Sampras je vzor ND. A nevím ani o nějakých jeho excesích. Až budeš mít náladu a čas, osvětlíš mi to, prosím tě?
Reagovat
smazaný uživatel
se zase nedelej tak vzacnej, takovych mozna je i vic..... :-))) A Petuv usmev Mony Lisy, nejzahadnejsi na okruhu, jsi jiste ani nezaregistroval... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jiste si s tim vzorem ND delas legraci....
Reagovat
gigin
http://novakdjokovic.rs/bio_profile.php?jezik=2
O takových věcech se nežertuje !!
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: Nee..to nebylo o excesech :-). Jen prostě řada lidí špatně snášela krátké výměny :-)). Naopak já měl servisáře-volejáře rád..z doby Samprase třeba ještě Ivaniševič..Rafter..
Samprasův servis byl skvělý..a hlavně ten druhý..často z něj dával esa, zrovna když to soupeř nejmíň čekal.

sojka: nojooo..jsem chtěl být v té zajímavé škatulce sááám :-)..ale ty tam teda ještě můžeš :-). Jinak jeho úsměv si samozřejmě vybavuju..ale ten pěkný název "monolízovský" znám až od tebe :-).
Reagovat
gigin
Tak díky za vysvětlení. Hergot předtím krátké, teď dlúhé.. Člověk sa nezavděčí !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
pes: ja uz to tady vzdavam........ :-)

gigin: s ND to taky vzdavam, kousek jsem si precetla, ND sice zminuje Petovo chovani i hru !!!!!, tipuju hlavne ale uspechy, jsou prece uplne jiny osobnosti i hraci, kontrast cerne a bile, noci a dne.......... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co vzdáváš? :-)
Reagovat
gigin
však ty ty kontrasty tak miluješ :-)) Dobrou noc všem a ještě jednou děkuju za vše...
Reagovat
smazaný uživatel
pes: no uz napul spim........
gigin: kontrasty miluju pro ten stret, ale v podstate jedny strane fandim... ted premyslim, jestli vzdycky s usmevem...... asi neeeeeeee
Reagovat
Heather_Fedex
nole opravdu vali- 1. set 6:1 :)
Reagovat
gigin
maličké ajdenko a idemko !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))

Ale jinak teda :-(..magie funguje hlavně ve vyrovnaných mačích..ale tohle je votřes..
Reagovat
gigin
:-))) v Opavii si můžou vzít celozávodní dovolenou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
giginku :-), setri humor i superlativy, at ti nepochybi... pes je backora, ale ja to jeste nevzdavam.... ;-)
Reagovat
gigin
Ty nemáš jiné zaměstnání ??!! Jsi tvrdila, že budeš mít něco jiného na práci :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Leštič klik..bačkora..čeho se dočkám do třetice? :-)))
Reagovat
gigin
Nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel, jen četl :-( Děkuji ti Nolečku můj :-D Jsi zpátky v plné síle ! Hurá na ně !! :-DD AJDE, IDEMOO a vůbec - všechno dohromady !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ani nic nevis o Andyho slibu, ze tu vazu Nolemu daruje k Velikonocum.... :-) .......... APRIIIIIL!!!! ;-)
Reagovat
gigin
Předpokládá se, že tento svátek vznikl jako reakce na změnu ročního období ze smutné zimy na veselejší jaro. A tak, jak tak koukám ven .. Přesto kvituji tvou dobrou náladu, navíc je neďelinka, užij si to :-)) Dnes ho Novak smete ve dvou a to velice rychle. Bez aprílu !! :-D
Reagovat
steve79
Jinak zápas Djokovič-Federer to by byla bomba. Škoda, že prohrál s Roddickem, který hrál výborně proti němu. Kdyby se mu podařilo zdolat Roddicka, tak potom by to semifinále udělal. Snad v Madridu se dočkáme.
Reagovat
steve79
Já si myslím, že tady je problém, že někteří fanoušci Nadala nedokážou unést, že Federer je momentálně lepší a pro to na něj nádavají. Když Nadal v roce 2010 vyhrál tři Grandslamy a byl v první žebříčku, tak taky fanoušci Rogera nezpochybnovali jeho vítězství.
Reagovat
Matti
Zameť si před svým prahem. V překladu - podívej se na některé své soukmenovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je momentálne tretí za druhým Nadalom..Navyše povrchy, na ktorom vyhral Masters + menšie turnaje sa budú hrať najbližšie na jeseň..Je celkom možné, že sa rozloženie síl opäť otočí..Hoci do úvahy pripadajú aj zdravotné problémy Rafaela..Úprimne, čakajú ho najhustejšie štyri mesiace, momentálne nie je schopný nastúpiť a 14 dní mi nepripadá ako luxusný čas na odpočinok..
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem viděla jenom z opakování a po prvním setu to pro mě byl naprosto nudný souboj..Naštěstí druhý set byl neskutečný...:).Jelikož jsem nevěděla jak to dopadlo, tak to pro mě byly celkem nervy..A protože mám ráda napínavé souboje, tak sem fandila Monacovi, škoda že druhý set neuhrál..Každopádně bylo to dobrý..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Je jen škoda, že svycar je venku....Novak mohl upravit k lepsimu vzajemnou bilanci
Reagovat
Stan_Borowitz
No a ještě mohl první set vyhrát 36:0 a vytvořit tak historický rekord...
Reagovat
Pe3k
Koukám jubilejní 10 ban co? To je nepspravedlnost na tom světě :D Rafa o5 nezíská titul, o5 ztratí body a jeho fanoušci dostali o5 spoustu banů...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen otazka casu a bude negativni jak s Rafael, tak s Muraj a take samozrejme S Novak.... opravdu bídna statistka !
Reagovat
smazaný uživatel
to čumiš vid !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Videl si černyho tulipana...sem totiz nesmrtelny
Reagovat
Pe3k
Na pohádky moc nekoukám. Mám rád dokumenty a sci-fi žánr. Nejraději ovšem koukám na tenis. Takové semifinále Roland Garros 2011 RF-ND to byla panečku podívaná :) Když už je dnes ten tenisový púst (snad WTA odpustí) přidám zmiňovaný zápas v supr kvalitě, have fun.

http://www.youtube.com/watch?v=Yil9PpIr1DA&list=FLLse8zGwhmAbjotutLyd5ZA&index=14&feature=plpp_video
Reagovat
smazaný uživatel
Novak podcenil pristup - nehral 5 celych dnu a jen sraz s McEnroem....razem prohraval 0 2, ale v americe uz trochu o necem jinem - doslova srandu si ze svycara v semi dvakrat udelal ( pamatujes ty forhendy ?! jeden, druhej a treti....krasa...2010, 2011 Us
Reagovat
Pe3k
Nevím jestli nehrál 5 dnů a jestli ho sraz s Johnem nějak ovlivnil, ale Federera určitě nepodcenil. Roger byl prostě lepší...
Na US open Roger taky vedl 2:0 a byl lepším hráčem, ale nezvládnul koncovku a Novak udržel nervy na uzdě a vyhrál. Všechno to byly krásné zápasy a i když to asi každý vidíme jinak, hádat se k vůli tomu nebudu :)
Reagovat
smazaný uživatel
S Murrayem negativní pořád je, 7:8.
Reagovat
spaniel
Prvni set brutalni, divim se, ze Monaco neutekl z kurtu. Zajimalo by me, zda to je u Novaka nejake pravdilo, to trapeni v druhe sade. S jinymi by se mu to mohlo vymstit. I s Andym na AO to bylo podobne.
Reagovat
VlS
jak to, že tady neoslavuješ? pro Noleho zápas S Andym musím fandit Andymu, tentokrát pomáhat nebudu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
se mnou nepocitej, mam jako na potvoru zrovna nejakou jinou praci... ;-)
Reagovat
VlS
ty musíš určitě na Velikonoce mýt okna na větvi, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Jarní úklid hnízda! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tssss, zpatecnici, vetev mam uz davno i spletenou do venecku! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už vím..ty budeš zítra slavit ten váš významný opeřený svátek!

Ale z tipu neunikneš..nuže..jak to skončí? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy pracne ve trech (druhy bude TB) a dneska to utluce Masha.... :-)) Nejde samozrejme o tipy .... jsou tady proste takove typy! :-)
Co na to cerna a bila magie?
Reagovat
smazaný uživatel
Marjá magii potřebovat nebude! :-)

Ale Andy..hmm..to bude drahý! :-) Navíc tam můžem narazit na giginské vlny... A jaks to myslela s tou černou magií..však víš, že u mě to je dycinky bílá O:-).
Reagovat
smazaný uživatel
samanuv pes otazky neklade, ale odpovida na ne ... :-) Jo a UZ viiim, bila leci!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
...odpovídá a inkasuje piškoty z Opávie! :-))

Jinak teda..koukám, že Marjá by tu bílou magii asi nakonec potřebovala...
Reagovat
smazaný uživatel
jestli ti zbyla nejaka bavlnka, zacni motat, zachran tenis, prosim. Co produkuje dneska Aga, je neco tak nudnyho..... vyhrat to muze, ale nemam slov... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem podcenil..na holky prostě motat neumím..no..:-).
Reagovat
smazaný uživatel
fakt ne... neverim ti "holcicaky" od USO, kdyz jsi "poslal na smrt" Serenu ... a ztracena duvera se nabyva tezko... z vicero duvodu.... :-)
Reagovat
gigin
Vy jste hrozní srandisti !! :-D
Reagovat
gigin
a dodatečně děkujeme za upřímnou gratulaci :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..už mám na finále připravenou panenku.

Jinak gigine..víš o tom, že sojka má dnes svátek? :-)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_den_ptactva
Reagovat
gigin
ale tam se píše něco o užitečném ptactvu !!
Reagovat
smazaný uživatel
Neee..ten den se vztahuje na všechno, co má peří :-). A sojka je přece užitečná svým pozorováním :-X.
Reagovat
gigin
Ty jsi neskutečný leštič klik !! :-)) Ale máš recht, její pozorování je velmi užitečné, objektivní a nestranné :-D A opět bez aprílu :-) Dneska to vidíš jak? Nebo spíš, kterým směrem mímíš posílat své magické čáry a kouzla?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to neuslyšíš rád, ale dnes čaruju pro oslavenkyni :-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomu uz rikam darek!!! :-)
Reagovat
gigin
leštič, to říkám ..
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to těžké..ale tu kliku vyleštím, klidně i olížu, hlavně když jí nebude mít Novak :-).
Reagovat
gigin
Ptactvo obdivujeme nejen z důvodů hlasových a letových projevů, ale zároveň je jeho výskyt i jedním z ukazatelů stavu životního prostředí (a stavu prostředí na tomto portálu). To je potřebné chránit nejen pro volně žijící živočichy (pes, Vlk), ale i pro člověka samotného. Soječko vše nej, prosím buď tady co nejdéle a nejčastěji. Tvůj giginek :-))
Reagovat
gigin
Pes, který štěká, nekouše.. Dnes jsem bohorovně klidný. Nevím proč. :-)) Chtěl jsem tě původně přeplatit piškoty z jiné produkce, ale nebudu rozdávat, ať mi nepochybí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jmenem vsech operencu ti moc dekuju za prani! :-) Kdyz se ale zrovna nevznasim, propadam na vetvi skepsi, ze to s vyskytem ptactva a volne zijicich zvirat v prirode i soudnych lidi na zdejsim portalu dopadne stejne blede a z uplne stejnych duvodu....
Reagovat
Jiri
Novak i v teto sezone vynikajici. Dlouhodoby potencial je evidentni. Ted jen kolik prekona hist. rekordu?? Snad aspon nejaky :)
Reagovat
hatatytla
První set byl od Novak jeden z jeho nejlepších v sezoně, naopak druhý set byl zase jeden z nejhorších. Kanár v první sadě byl kontra produktivní, ale když Novak opravdu potřeboval bod tak ho uhrál. S Murraym by to mohl být dobrý zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist