Djokovič pokračuje v útoku na první zlato, v osmifinále si poradil s Koepferem a čeká ho Tsitsipas

31. 7., 14:05
Aktuality 12
OH PAŘÍŽ - Novak Djokovič (37) má na olympiádě v Paříži možná poslední šanci vybojovat první zlatou medaili z her pod pěti kruhy. Jeden z největších favoritů a nasazená jednička neztratil set ani ve třetím zápase na turnaji, v osmifinále přehrál 7:5, 6:3 vzdorujícího Dominika Koepfera (30). Ve čtvrtfinále ho čeká repríza finále French Open 2021 se Stefanosem Tsitsipasem (25).
Novak Djokovič pokračuje v Paříži v bojích o cenné kovy (© AFP)

Djokovič – Koepfer 7:5, 6:3

Novak Djokovič v úvodních dvou kolech olympijského turnaje dominoval proti deblovému specialistovi Matthewovi Ebdenovi i svému největšímu rivalovi Rafaelovi Nadalovi, s nímž sehrál jubilejní 60. vzájemný souboj. Další outsider Dominik Koepfer však srbského favorita nečekaně a pořádně prověřil.

Německý tenista vstoupil do utkání velmi sebevědomě a trefoval agresivní vítězné údery i z velmi těžkých pozic. Djokovič v úvodním dějství nepotvrdil brejk, což soupeře ještě více povzbudilo. Majitel 24 grandslamových trofejí tak musel vyčkávat na slabší game Koepfera, který přišel v poslední hře první sady.

Po ztrátě úvodního setu už Koepfer nebyl tak nebezpečný. Djokovič si suverénně hájil vlastní servis a hned na začátku utekl do vedení 3:0. Náskok brejku si pohlídal až do konce utkání.

Rodák z Bělehradu je statisticky nejúspěšnějším hráčem všech dob a ke kompletní sbírce všech možných triumfů mu chybí pouze zlatá medaile z olympijských her. Sám několikrát prohlásil, že letošní boje pod pěti kruhy jsou jeho největším cílem v aktuálním roce.

Djokovič rozhodně není zvyklý na to, že nemá na konci července na kontě ani jeden triumf v probíhající sezoně. Na první finálovou účast v tomto roce dosáhl až nedávno ve Wimbledonu, kde hrál zhruba měsíc po operaci menisku v pravém koleni. Kvůli tomuto zranění musel odstoupit před čtvrtfinálovým utkáním na French Open, kde obhajoval titul a bojoval o setrvání na postu světové jedničky.

Na olympiádě účinkuje popáté v kariéře. Do bojů o medaile se nedostal pouze v Rio de Janeiru 2016, kde ztroskotal v prvním kole na Juanovi Martínovi del Potrovi. Jeho maximem je bronz z Pekingu 2008. Jako první muž v historii olympijských her prošel čtyřikrát do čtvrtfinále a je nejstarším čtvrtfinalistou od roku 1988.

Další překážkou srbského rekordmana bude Stefanos Tsitsipas. Bude se jednat o reprízu finále French Open 2021, v němž Djokovič zvítězil ze stavu 0:2 na sety.

Ve vzájemné bilanci s řeckou jedničkou dominuje poměrem 11:2, posledních 10 soubojů vyhrál.

Výsledky dvouhry mužů na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Koukám, že Rafa s Alcou prohráli set s Krajicek Ram a ve druhém přišli o podání.
Reagovat
Marduch
Pane Jirásku, opravdu je nutné pred slovem "nejuspesnejsi" pokaždé vkladat jeste "statisticky"? Jak jinak by jeste mohl byt hrac nejuspesnejsi nez statisticky, tzn. podle dosazenych vysledku? Mne to prijde takové až křečovité, jestli tušíte, kam tim mířím Neco jineho by bylo napr. nejlepší hráč historie, bo oznaceni nejlepsi je docela subjektivni, tudiz spojeni statisticky nejlepsi by smysl davalo..
Reagovat
paddy
dnes jsou tady všichni nějak podráždění smile

========
vraťme se ještě ke včerejšku, kdy byl usvědčen ze snahy o nepozorovanou infiltraci nový nick "diskuse" (aka tenisovy.nadsenec či australan.tenis)
po odhalení zmizel jako pára nad hrncem smile smile smile

možná je jen zaneprázdněn tím, že svědčí u soudu v případu "pakobra"

posíláme pozdravy do australského blázince smile smile smile
Reagovat
paddy
King Carlos vyndal Šamšulína smile smile

Carlosi,
ty chamtivý parchante, přiznej se, že to tam chceš všechno vyhrát? smile
-------
uvidíme, v minulém zápase si bral MTO kvůli tříslům, které ho trápí delší dobu
to je voda na mlýn Zverevovi, který by tak mohl zopakovat obhajobu ve stylu Murrayho
na OH se dějí nečekané věci, takže ještě vyčkejme

Vamooos smile
Reagovat
Patik
Idemo Nole
Reagovat
turista
Reagovat
Mistic
Reagovat
Dovodo6
Už někdo někdy viděl, že by byl Králem nějaký dvacetiletý uhrovitý klouček?
Reagovat
Fandina
Je to jedno, jestli to někdo viděl nebo neviděl. Může to uvidět teď.
Reagovat
Fandina
Osobně přeji placku Nolemu.
Reagovat
turista
Chtělo by to konečně ten 99.titul.
Reagovat
paddy
debl nevyšel a na poslední chvíli se tak vyhnul dvěma dalším garantovaným zápasům smile
ušetřená energie se bude ještě rozhodně hodit, stačí problém s třísly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist