Djokovič končí. Safin ho poslal domů

25. 6. 2008, 16:48
Aktuality 10
WIMBLEDON MUŽI - Třetí hráč světa Novak Djokovič si na letošním Wimbledonu dělal zálusk na titul, ovšem minimálně rok si na něj bude muset počkat. Srbský tenista ve druhém kole grandslamového turnaje překvapivě prohrál s Rusem Maratem Safinem a neobhájí tak loňské semifinále. Vítěz Australian Open podlehl bývalé světové jedničce 4-6, 6-7 a 2-6.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič prožil nejhorší vystoupení ve Wimbledonu, kde při předchozích třech startech byl vždy alespoň v třetím kole. Jednadvacetiletý semifinalista Roland Garros nenavázal na povedenou generálku v londýnském Queen's Clubu, kde podlehl až ve finále Španělovi Rafaelu Nadalovi.

O sedm let starší Marat Safin sice označuje trávu za nenáviděný povrch, ale Djokoviče dnes dokonale zaskočil, i když mu v žebříčku patří momentálně až 75. místo. V posledním gamu frustrovaný Djokovič zahrál tři dvojchyby a tou poslední daroval někdejšímu šampionovi US Open a Australian Open vítězství, když předtím odvrátil tři mečboly.

Safin, jehož wimbledonským maximem je čtvrtfinále z roku 2001, se v třetím kole utká s Italem Andreasem Seppim.

Navzdory nedávnému zranění kyčle postoupil do třetího kola bez ztráty setu wimbledonský vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt. Australský tenista porazil bez potíží Španěla Alberta Montaňése.

Výsledky - Wimbledon - muži:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:

Safin (Rus.) - Djokovič (3-Srb.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:2, Wawrinka (13-Švýc.) - Del Potro (Arg.) 7:6 (7:5), 6:3, 7:5, Hewitt (20-Austr.) - Montaňés (Šp.) 7:6 (7:4), 6:0, 6:2, Zverev (Něm.) - Ferrero (21-Šp.) 6:4, 6:4, 2:1, skreč, Seppi (29-It.) - Serra (Fr.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:2, 6:7 (5:7), 6:4, Reynolds (USA) - Dancevic (Kan.) 4:6, 7:6 (12:10), 6:4, 6:4.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Chachaaa.. Dobře mu tak, blbcovi.. Přesně tak, nemá kecat a má hrát. Jetsli si myslí, že mu to půjde jenom tak, tak to ani omylem.. Věřím Rogerovi:*
Reagovat
dabelsobul
To teda cumim... cekal jsem tezkej zpas, ale ze ho Djoka nezvladne, to ne... No, zda se mi ze ma Djokovic az moc sebevedomi, mel by trochu ubrat na tom co rika a vice hrat... Takhle se vys nez na 3. misto nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem ten zápas neviděla,ale také jsem očekávala 5. setů...Docela zklamání!Tak snad na Olympádě:)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by Safin chitil druhej dech??!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bys mel odchItit nekde ucitele cestiny !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvole nebud zase chytrej DOLARE neni ve skole abyi psal spisovne
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo fakt sorry, už to nikdy neudělám...doufám, že aspon tahle věta je správně, když tady chceš řešit takové pi...ny.
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdil spisovne a bez pravopisnych chyb ( i zaci druhe tridy vi , ze se po ch pise Y )
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre , ze se poucis !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist