Djokovič je poprvé světovou dvojkou. Federer vyrovnal Connorse

1. 2. 2010, 10:58
Aktuality 85
Novak Djokovič je poprvé v kariéře světovou dvojkou. Žebříčku neohrozitelně vládne čerstvý vítěz Australian Open Roger Federer, naopak neúspěšný obhájce Rafael Nadal se propadl na čtvrté místo za Brita Andyho Murrayho.
Novak Djokovič

Roger Federer z posledních čtyř grandslamů prohrál jen ve finále US Open s Del Potrem a tak s náskokem více než tří tisíc bodů neohrozitelně vládne mužskému tenisu.

Osmadvacetiletý Švýcar vyrovnal Američana Jimmyho Connorse na třetím místě v pořadí podle týdnů strávených v čele dvouhry ATP - 268. týdnů. Jen dva týdny Švýcara dělí od Ivana Lendla (270) a osmnáct od rekordu Peta Samprase z USA (286).

Vyrovnat Samprasův rekord by Federer mohl těsně po French Open, kde obhajuje titul.

Rafael Nadal neobhájil titul a vypadl už ve čtvrtfinále, v kterém vzdal zápas s Murraym. Proto klesl na čtvrté místo, přičemž hůře na tom byl naposledy v květnu 2005. "Není zase tak důležité, že jsem v žebříčku klesl o pár míst, protože to je normální, když člověk nemůže pořádně s ostatními soupeřit," řekl rodák z Mallorky.

Pozice si ale vymění už za 14 dní. Oba totiž přijdou o body za loňské výsledky v Rotterdamu, kde letos ani jeden startovat nebude. Před rokem vyhrál Murray finále právě nad Nadalem.

Do Holandska ale letos zavítá Srb Novak Djokovič, který se konečně dočkal posunu na druhé místo. Několikrát mu chyběl malý krůček, nedokázal ho však udělat. Nyní ho za něj udělali soupeři - sám dvaadvacetiletý Srb vypadl i vinou nevolností už ve čtvrtfinále, nicméně naopak od největších konkurentů vylepšil své předchozí osmifinále.

Djokovičovi možná přinesla štěstí změna oblečení. Od nové sezony nastupuje v kolekcích Sergia Tacchiniho, nikoliv v oblečení od Adidasu.

Po brzkém vypadnutí z úvodního grandslamu sezony si pohoršili dva nejlepší čeští tenisté. Radku Štěpánkovi patří v nejnovějším vydání žebříčku 14. pozice, Tomáš Berdych je třiadvacátý. V elitní stovce figuruje už jen jednaosmdesátý Jan Hájek.

Žebříčky ATP k 1. únoru 2010:

Dvouhra:
1. Federer (Švýc.) 11.350 b.
2. Djokovič (Srb.) 8310
3. Murray (Brit.) 7800
4. Nadal (Šp.) 7670
5. Del Potro (Arg.) 6400, 6. Davyděnko (Rus.) 5290, 7. Roddick (USA) 4150, 8. Söderling (Švéd.) 3375, 9. Tsonga (Fr.) 3235, 10. Čilič (Chorv.) 2970, 11. Gonzalez (Chile) 2870, 12. Verdasco (Šp.) 2760, 13. Monfils (Fr.) 2520, 14. Štěpánek (ČR) 2445, 15. Robredo (Šp.) 2005, 16. Simon (Fr.) 1915, 17. Haas (Něm.) 1855, 18. Ferrer (Šp.) 1780, 19. Hewitt (Austr.) 1770, 20. Južnyj (Rus.) 1770,
...23. Berdych 1545, 81. Hájek 591, 114. Hernych 480, 145. Rosol 350, 146. I. Minář (všichni ČR) 346.

Čtyřhra:
1. Nestor (Kan.) a Zimonjič (Srb.) oba 11.590
3. M. Bryan a B. Bryan (oba USA) oba 10.480
5. Dlouhý (ČR) 6295, 6. Knowles (Bah.) 5770, 7. Paes 5575, 8. Bhúpathí (oba Indie) 5015, 9. Ram (Izr.) 4860, 10. Moodie (JAR) 4460,
...14. Čermák 3500, 33. Damm 1920, 41. Levinský 1719, 68. Škoch 1120, 75. Friedl 1008, 93. Štěpánek 785 (všichni ČR).

Finanční žebříček (v dolarech):
1. Federer 1,998.720, 2. Murray 968.100, 3. Čilič 437.250, 4. Davyděnko 370.250, 5. Tsonga 368.800, 6. Nadal 284.440, 7. Roddick 251.110, 8. M. Bryan a B. Bryan oba 208.385, 10. Djokovič 184.400, ...48. Berdych 55.343, 50. Štěpánek 53.244, 86. Hájek 36.633, 97. Dlouhý 32.494.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prijde mi zajimavy, ze o Nolem tvrdite, ze je to flink a presto mu to tolik prejete. Takovy Rafa ma talentu urcite min, ale je to neuveritelny dric a tomu uz to tolik lidi nepreje. Hrat s talentem umi kazdej, ale bez talentu to je jine.
Reagovat
smazaný uživatel
tak treba ja si myslim, ze u rafy je to spojeni taloentu a obrovsky driny a treba ja mu moc fandim, jenom proste novak je u me numero uno, takze to jeho flinkani mu jeste dokazu prominout :-D jenom doufam, ze se do sebe pusti a bude fakt makat
Reagovat
Vojtiik
Hra kterou produkuje hrac s talentem je mnohem, mnohem zazivnejsi a hezci na pohled nez hra ktera je fyzicky odedrena.. takze asi proto :)
Reagovat
majjkaa
Tak o tom ani niet pochyb :) s talentom sa da vycarit aj nemozne!
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych sem do diskuse přidat svuj nazor na RF.Podle meho nicku asi pochopite ze jsem jeho fanouskem,ale vse co sem napisu je zcela nestranne a pisu to z uctou a obdivem k jeho souperum.Po vykonu, ktery Roger predvedl ve finale uz snad nemuze byt pochyb,ze prave sledujeme nejlepsiho hrace vsech dob tohoto krasneho sportu a meli bysme si toho vazit.Fedex jeste zdaleka nerekl posledni slovo a ti co ho minulou sezonu zatracovali,jim ted ukazal kdo je kral a ze bude kralovat tak dlouho dokud on bude chtit.Jako kazdy se da porazit,ale Roger se neda porazet.Vubec bych se nedivil kdyby letos vysel kalendarni grandslam.Urcite by si to zaslouzil.A az jednou odejde,tak to bude podobne jako golf bez Tigera Woodse.Ale jak se ukazalo-Federer je mnohem lepsim clovekem nez Tiger a dela toho pro tenis, charitu, a cely sport moc a moc a je vzorem pro "obycejne"lidi,kteri nemaji talent od boha jako on,ale kteri se mu aspon budou snazit podobat.Bylo tu spousta sportovcu ktere lidi obdivuji např.(Armstrong,Gretzky,Pelé,Phelps,Bolt...)ale smekam pred tebou Rogere a prosim Te - jeste nekonci!Jsi kral a uz jim zustanes
Reagovat
Gulbis
počkej až se provalí, koho píchá Roger
Reagovat
majjkaa
Kiezby to takto pochopili vsetci co tu chodia......tym nehovorim ze mu musia fandit...stacilo by aby len 50 percent z toho co si napisal chapali :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze lidi tu chapou prave tech 50%. Malo kdo zpochybnuje jeho tenisove kvality a to co udelal pro tenis. Ale vetsine lidi vadi to, ze se neumi chovat kdyz prohrava a ze jeho vystupovani je sice elegantni, ale strohe a naucene.
Reagovat
majjkaa
Hm...no nakoniec taki co to tvrdia je ich tu len zopar a som presvedcena ze to ma svoje dovody, ktore s tenisom vela nemaju :) Pozri mne sa tiez nepaci chovanie mnohych na kurte ale nenadavam im, neprajem im to najhorsie co sa da....atd. No ale pokial uznavaju jeho kvality ako hovoris tak potom nie je problem :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak neviem no,správanie na kurte a celkové vystupovanie je pre mňa osobne spolu s hrou práve tým,čo hráča charakterizuje,keďže na pivo so žiadnym z nich nechodím a novinám zas úplne neverím(nehovoriac o tom,že tie hlavne robia z Rogera elegána bez chýb)...takže ťažko si može človek urobiť obrázok inak...ja argumenty o tom,akí sú hráči doma neberiem,vo futbale napríklad tiež nebudem fandiť niekomu,koho hra sa mi nepáči,ale vraj je mimo trávnik úplne iný,takže nebudem obdivovať Řepku a tváriť sa pritom že sa na ihrisku nespráva ako vymaštěnec:-)
Reagovat
majjkaa
vies, ja si myslim ze prave ta dokonalost jeho tenisu a zaroven vystupovania je prave to co mnohym neda spavat :) ale radsej to uz neriesim...zas len dostanem .....:))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono sa vždy nájde niečo čo sa dá kritizovať,takže mňa vačšinou tie reakcie naňho pobavia:-),nehovoriac o prípadoch,kedy napr. niekto svoj komentár prešpikuje nadávkami a urážkami o hodenej rakete a 3 vlákna ďalej vyjadrí svoj obdiv ku Gonzalesovi a Safinovi :-)))...a podobne:-)
Reagovat
majjkaa
Ved ked len si zoberiem ako teraz vo finale murray tresol raketou o povrch, sam si myslel ze ju zlomil (ale vydrzala to), na konci sa rozplakal.....mne tieto veci absolutne nevadia, ale tu vidno ze ti co kritizuju za rovnake ciny Rogera, robia to len zo zaujatosti...len si to nepriznaju.
Reagovat
smazaný uživatel
ale šak jasné,že nie:-) ono zas koniec-koncov je to aj logické,nikto nie je úplne objektívny a ani nemože byť,aj keby neviem ako chcel:-) ja možem byť jakž-takž nestranný keď hraje napr. Simon s Tipsarevičom povedzme,to znamená dvaja hráči,ktorí sú mi absolútne voľní a je mi jedno či vobec na zápas nastúpia:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me ale spoustu lidi stve, ze i presto ze Rogerovo chovani neni idealni, tak za nej dostava ceny prikladne chovani se na kuru. Podle me se nijak strasne nechova, ale na oceneni to taky neni. Ale to neni jeho chyba ze mu to davaji.
Reagovat
majjkaa
no su to vsetko veci nazoru....a je vyborne ak sa tu nevedu ziadne vojny ale spoko debata :)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, taky mi to prijde fajn, ze tu nikdo neprudi.

Je to trochu mimo, ale mam i jednu vytku k Rogerove hre. Vsichni chvali jeho vykon na AO, ale podle me to nebylo nic extra, nikdo ho nedostal pod tlak a kdyz to vsichni davaji presne na raketu tak to se pak hrajou hezke udery. Proto vzdycky obdivuju jeho zapasi s Rafou. Tam mam moznost ukazat co v nem opravdu je. Mozna mi to tak jen prijde, ale tam predvadel nejlepsi tenis. Ne ted na AO jak sam rika.
Reagovat
majjkaa
Tak ja osobne si tiez myslim ze boli urcite aj krajsie zapasy. Ale AO som sledovala a bol to Rogerov tenis, ziadna psychicka labilita, isiel si tvrdo za svojim bolo na nom vidiet ze ho nic len tak nezlomi. A co sa tyka uderov na raketu..hm...neviem mne sa to tak nezdalo, ale ked to ty tak vidis. Na druhej strane ak by to tak ozaj bolo, keby vedeli lepsie hrat nedavali by mu ich tam :) a s tym uz roger nic nema.
Reagovat
smazaný uživatel
pokiaľ ide o Fedexovu hru,tak najlepší zápas odohral podľa mňa práve proti Nadalovi minulý rok...tam bol prvé 4 sety skvelý a ako sám povedal,ten zápas nikdy nemal do 5-ho setu dospieť a bol by pokoj(teda preňho:-)...tohtotoročné AO bolo z jeho strany slabšie,ale zas každý zápas je aj o tom,ako zahraje súper,ťažko budeme chváliť zápas, v ktorom sa ho Tsonga snaží nachytať drop shotmi napríklad...ale zas musím sa priznať,že aj keď som víťazstvo proti Murraymu nečakal,tak zas úplne by som Murrayho výkon nezhadzoval,ale konkrétne Federer zahral podľa mňa veľmi slušne a trebárs jeho backhand,na ktorý sa mu snažil Murray logicky často útočiť,bol v nedeľu výborný a keď sa k tomu pripočíta jeho pohyb,rýchlosť na kurte a skúsenosti,tak dostaneme myslím ozaj solídny výkon...čiže vyjadrenia Federera o najlepšom výkone vobec terba vziať skor do úvahy v kontexte toho,že porazil na nulu zrejme druhého najlepšieho hráča sveta,ktorý pre zmenu celému turnaji dominoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych si, aby Tsonga šplhal jenom nahoru a neměl zranění..má na TOP5..Jinak co si myslíte o G.Monfilsovi..? Co s ním je poslední dobou, se nějak zasekl šašek jeden..Simon už klesá, protože v TOP10 neměl co dělat:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takhle se mi te zebricek libi vic, jeste bych vymenil Murray za DelPa, na paty misto Rodicka a je to dokonaly:)
Reagovat
smazaný uživatel
A hned tady opravte ten ranking! :-P
Reagovat
a.magerova
Nicy už jsi TO 2. místo zapila? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku, Mag, včera som si rúbla griotku, ale to je ešte málo, teprva ma to čaká :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fůj griotka, takové slaďury. Já radši něco tvrdšího.
Reagovat
smazaný uživatel
Enomže ty nejsi slečna, Tomíku :-)))) tak poď dem si dat nejakéhp panáka teda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jsi nebyla tak daleko. :-( Bych tě pozvla na vodníkovo sperma :D
Reagovat
a.magerova
No tak to je sladké na druhou ... to vodníkovo toto :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má to ten říz té zelené, musíš to správně namíchat :P
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je jasným prípadom toho, ako človek môže bilancovať medzi cvokom a genialitou. Nikto ho nechápe a ajtak funguje :) Myslíte si, že sa chápe aspoň on? Ja myslím, že nie :-)) Ale je tam toho, konečne je nejaký Yetti aj v tenise! :-)) (....berte to s rezervou) Tak gratulujem fakt velmi moc k druhému miestu, URČITE SI TO ZASLÚŽI! A hurá sa rozkývat a napadat prvé miesto. :P
Reagovat
smazaný uživatel
... lebo už fakt pošlem ten spomínaný výhružný dopis :)
Reagovat
smazaný uživatel
napadat prvni misto, nicy, to uz bychom asi chtely moc :-D ale predstava je to kraaaaaaaasnaaaa
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Nole! Musí ale na sobě hodně makat, jen talent nestačí, takže pokud bude tvrdě, ale opravdu hodně tvrdě pracovat, hlavně na psychice a fyzičce, může jednou ta jednička být.
Reagovat
carolyn
může, ale je lempl :-/ :-))
Reagovat
smazaný uživatel
spis flink..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
jo, je to lempl :-D ale porad mu verim, ze do sebe pusti! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos verim Nolemu na antuce :-)!! Finale FO by nebylo marny :-)
Reagovat
Vojtiik
pokud nebude v polovine pavouka s Rodžim tak neni problem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale najviac s abojím o ten Wimbledon... to mu nevyjde asi hoodne dlhú dobu.... ale nevadí.. tento rok chcem grandslam, Nole, počúvaš mňa? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
neprovokúúúúj!!! :)
Reagovat
Vojtiik
:) ale hra Novaka na antuce se mi min rok fakt libila, celkem rad bych ho v tom FI i videl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mezí mě, že si to Nole neuhrál sám, ale hlavně, že tam je. Jinač mám mínrou opravu, loni byl taky ve čtvrtfinále, ne v osmifinále. Vypadl s Roddickem po skreči.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak neuhral sam? Zebricek odrazi vykony za posledni rok a Nole je v tomto casovem horizontu proste druhy nejlepsi. Zaslouzene to tudiz je...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neeuhrál loňskou sezonu měl špatnou,děsně nevyrovnané výkony, na druhém místě je jen díky Nadalově ztrátě bodů. Během posledního roku rozhodně druhý nejlepší nebyl, za dva roky nezaznamenal žádý pokrok, už jsem to tu jednou řešil a řešit to znova nebudu, když si najdi článek o výhře bratří Bryanů a tam to je. Je to můj oblíbenec, ale ani tento turnaj se mu nepovedl a během posledního roku byli lepší jak Federer, tak Murray i Del Potro. Navíc na třetí flek se loni vrátil taky po zranění Murrayho. Ale tak co, ať tam vydrží co nejdéle a ukáže, že se zlepšovat umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nepolemizuji o jeho vykonech a svych ci Tvych pocitech. Hovorim o statistice. Zebricek je tvoren podle zcela objektivnich kriterii (dle meho nazoru jsou zcela v poradku), podle nichz zkratka a dobre nahral po Federerovi za poslednich 52 tydnu nejvic Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tyce letoska (ATP Race), je zatim na delenem 9. miste s Baghdatisem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tom: tak rozhodne si teda treba nemyslim, ze by byl delpo za lonskej rok lepsim hracem, nez nole, je fakt, ze se nolemu nedarilo dotahnout turnaj do vitezstvi, ale na vetsine byl min ve 1/4
Reagovat
smazaný uživatel
No, na grandslamu došel loni nejdál do semi, Del Potr semi a vítěz, kromě antukových turnajů rozhodně lepším hráčem než Del Potro nebyl bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nahrál nejvíc, jelikož ze špičky odehrál nejvíce zápasů a nebyl zraněný, ale na velkých turnajích nic neuhrál vyhrál jen v Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
V zasade mas pravdu, co se velkych turnaju tyce. Jeste ale vyhral v Dubaji, v Belehrade, v Pekingu a v Basileji - z cehoz vytezil slusnych 1750 bodu. A "cestou" neporazel jen sama paratka, ma z techto "malych turnaju" skalpy Federera, Verdasca, Soderlinga, Cilice (2x), Stepanka, Simona...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kromě Federera to jsou hráči, které by porážet měl tak či tak. Vím, jak jsi to myslle ty no, bodů nasbíral dost, ale kladně bych ten rok nehodnotil, ale jsem tza druhé místo rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt my se v podstate shodujeme. Ja jen obhajuju system zebricku, protoze se mi libi. GS za 2000, masters za 1000 a mensi za 500, 250... Idealni rozdeleni, jak vsechny vcetne top 5 motivovat, aby nehrali treba jen 10 turnaju do roka... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, tome, delpo sice ma titul z US open, ale porad si myslim, ze novak byl lepsi, byl snad v 10-ti finale, to, ze je nepromenil, je vec jina
Reagovat
smazaný uživatel
at je to jak chce, jsem moc rada, doufam, ze mu tahle sezona vyjde!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, konečne príspevky o tenise. Čo sa týka Djoka, myslím si, že je tam zaslúžene. Minulý rok vyhral niekoľko turnajov, porazil skvelých hráčov. Zatiaľ mu to nevychádza na GS, ale aj on aj Máry rozhodne majú perspektívu. Čo sa týka Fedexa, som jeho zarytý fanúšik, jeho štýl hry je z inej galaxie. Ale s predpoveďami skorej budúcnosti by som bol opatrný, je to predčasné. Môže sa všeličo pritrafiť a nemusí to byť len zranenie. Zrejme Fed nastúpi až na betóne v Amerike. Uvidíme, ako sa tam všetci predvedú. Jedno je však isté, nič ho netlačí, on môže len chcieť. Svoj herný program môže manažovať tak, ako mu vyhovuje a to je jeho devíza. Čo sa týka ostatných hráčov, poriadne im znechutil tenis, tak bude záležať, ktorí, ako ako rýchlo, sa zmátožia ! Rozhodne sa máme na čo tešiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ma vyhodu oproti vsetkym mladym hracom ze hraje bez tlaku hlavne na GS proste on si pojde na dalsom po svoj 17 zatial co vsetci budu chciet svoj prvy a to je ten rozdiel ze psychicky je na tom 100X lepsie ako napr. Novak ktory je typicky Srb, ked sa dari tak hraje super a ked nedari tak to jeho hlava nezvladne
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem přesvědčen o tom, že Federer může hrát takhle dobře i 5 let.
Je hodně vyzrálý po taktické stránce, nabyl sebevědomí a hraje méně náročným stylem. Klidně může dát těch 25 granslamů (30 už asi těžko). Zatím opravdu nevidím hráče, který by ho měohl na granslamech pravidelně porážet (vyjma Nadala na RG).
Reagovat
smazaný uživatel
Může vynechávat ty malé turnaje a věnovat se třeba odpočinku, anebo rodině. Proč se utahat? Pokud se neutahá a bude hrát jen důležité turnaje, může fungovat hodně dlouho. Osobně si myslím, že mu ty malé turnaje moc nedávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Niekedy som tu polemizoval s istým diskutérom o budúcnosti Feda a Rafu, ccca pred 1,5 rokom. Vtedy som napísal, že Fed bude v 35 behať s malým Fedíkom na chrbte a Nados sa bude na neho v hľadisku dívať, pretože Nadala jeho štýl hry zdravotne "odstaví". Dostalo sa mi výsmechu,nadávok aj vulgarizmov, že tenisu nerozumiem. Čas mi dal za pravdu. Nie som si istý, či sa Nados do RG spamätá a či bude vôbec vo finále! Nepíšem to preto, aby som mu prial zle, vôbec nie. Ak si však dobre pamätám vyhral minulý rok cca päť antukových turnajov v rade. Bude zaujimavé sledovať, či sa zdravotne aj psychický vzchopí, ako bude zvládať tlak médií. A konkurencia neustále rastie.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, 25 to asi nie! Tento rok má pred sebou rekord Samprasa, tak zrejme pôjde za tým. Ešte nevyhral DC! Tak v budúcnosti sa možno pokúsi o tento cieľ.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nevie ako bude hrat Nadal ale Murray s Djokovicom tiez obhajuju vela bodov. Murray finale Indian wells a vyhra v Miami tam ma vela bodov Djokovic finale Miami vyhra v Dubaji finale Rim, Monako, Semifinale Madrid. DJokovic ma toho tiez strasne vela do RG. Kazdopadne jednotkou ostane Roger a myslim si ze svoj naskok si este aj zvacsi a keby aj vyletel v Rg v prvom kole nemalo by to vplyv a ostal by jednickou aj potom cize rekord Samprasa prekona jak nic si myslim
Reagovat
a.magerova
Myslím si, ( a 2x jsem to počítala), že je v článku nepřesnost. Roger by měl vyrovnat rekord P. Samprase 7.6.2010 a překonat 14.6.2010. RG začíná 24.5. a finále by mělo být 6.6.2010, takže není to tak jednoduché jak se zdá !!!!

Novakovi k No2 gratuluji :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak aj kvoli tomu,som rád,že sa mu podarilo triumfom na AO zvačšiť odstup na čele a verím,že aj po RG na 1.mieste vydrží...Nadal do RG obhajuje cca 4000 bodov,roger asi polovicu,takže tam by priestor ešte stále mal byť:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 2170, Nadal 4580...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, když už jseš v té eufórii, tak taky napiš, kolik bodů od května do srpna (včetně) - Rogírek 6540 a Rafa 2320
Reagovat
smazaný uživatel
V jake euforii? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych se trochu podělit o to, jak vidím příští souboj mezi elegánem a tou motorovou myší Nadalem. Podle mého soudu je "Buldok" tak trochu odepsanej (pokud se týče jeho ambicí na post světové jedničky). Je běhavý styl a špatné fazická konstituce mu nadále působí obtíže a není dvod předpokládat, že tomu bude v příštích letech jinak. "Sympaťák" hraje mnohem úspornějším stylem, ostatně Fedexx neopoměl po semifinále poznamenat, že jeho zápasy jsou mnohem kratší - oproti těm Rafovo. Fedexxovi se naskýtá jedinečná možnost: může vyhrát 4 granslamy v jednom roce! Navíc se tu nabízí unikátní rekord v počtu dosažených granslamů: Roger jich může mít klidně i 25.
Dnes se nemusí bát ani Nadala (komplex s RG (resp. s Nadala) už v roce 2009 překonal), takže cesta k novému přepsání historie je otevřená. Zatímco Fedeexx může mít před sebou až 7-8 let vrcholové kariéry, Nadal pomalu nakročuje do tenisového důchodu (což je mi upřímně líto, ale je to tak). Opravdu tu nevidím jiného hráče, který by mohl smypaťáka ohrozit. Je tu Del Potro, je tu Djokovič, je tu i Murryho. Ale ani jeden nepodává stabilní výkony, navíc Rogerovo sebevědomí opět narostlo. Může hrát i uvolněněji, protože tento rok s největší pravděpodobností obhájí post světové jedničky, nehledě na vítěszví na Australia Open (kde se mi v posledních dvou letech nezadařilo). Další velké plus spočívá v taktické vyzrálosti R.Federera. V tomto ohledu je daleko před svými soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
7-8 rokov vrcholovej kariéry určite nie,Fedex nie je Santoro,že by bol spokojný a hral aj v 36 a dostával výprasky v prvých kolách,na vrcholnej úrovni Grandslamov bude podľa mňa patriť k najlepším ešte tak 2-3 roky,vo Wimbledone určite...
Reagovat
majjkaa
Fajn si to zhodnotil....pokial bude Roger zdravy a nic mu nebude prekazat hrat tak ako teraz, je dost mozne ze ho tak skoro nikto nevyradi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj clanek ma jiste hlavu i patu a s vetsinou veci souhlasim. Jen nadnoho bych se obaval a to brzkych prognoz. Loni Rafa taky valel a vsichni rikali, ze se nemuze nic stat, ze urcite da vsechny GS a ejhle. Roger si hlavne musi dat pozor na laxnost, AO letos nevyhral protoze by hral nejak skvele. Vyhral protoze proti nemu nikdo nezahral, Nikolaj, Tsonga, Andy, vsichni predvedli v spatny vykon. Uvidime podle AO nesoudim je to zacatek a to dos brzky. Pro sladeni formy by bylo optimalnejsi kdyby byly nejdriv americk ebetony a az pak AO. ALe to je diskuze na dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
s tym si dobre zaflipoval,ze fedex prekonal komplex s rafom,podla mna komplex ani nemal to je jedna vec...rafa bol jednoducho o nieco lepsi a druha vec ze ak to bol podla tvojho nazoru komplex,tak si snad nemyslis ze ho prekonal vdaka tomu vitazstvu v madride kde bol rafa polovicny po vyhre nad novakom najdlhsej v historii na 2 vitazne sety hrane zapasy...ale za to vtip to bol dobry,ak to mal byt vtip:)
Reagovat
smazaný uživatel
najdlhsi zapas v historii hrany na 2 vitazne sety,tak to malo byt napisane. + rafa za sebou bez prestavky monte carlo,barcelona,rim,madrid.
Reagovat
smazaný uživatel
Lolito, komplex je asi silný výraz. Každopádně si může více věřit, protože vyhárl RG. U Nadala se ukázalo, že tam porazitelný je. Sice ho tam ještě Roger neporazil, nicméně na anutuce ho už dvakrát udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak smutné je,že si Djokovič opať nebol schopný to druhé miesto uhrať sám,z mojho pohľadu by si za AO zaslúžil byť dvojkou Murray,hral celý turnaj výborne,finále mu žiaľ nevyšlo,ale čo by ostatní za finále dali...každopádne do RG obhajujú všetci hráči top 4 dosť bodov a tie rozdiely medzi 2-4 sú tak malé,že sa možme myslím tešiť na pomerne časté zmeny:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, jsem sice rada, ze je nr 2,ale bylo by lepsi, kdyby se o to nejak zaslouzil, no ale co uz :-) doufam,ze se na ty dvojce nejakou dobu udrzi,moc bych mu to prala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Murray príde ešte o 500 bodov za Rotterdam,kde myslím tohto roku hrať nebude,čiže Djokovič bude mať pred americkými betónmi nejakých 1000 bodov náskok,čož by mu malo až do antukovej časti vydržať...
Reagovat
smazaný uživatel
viktore, jasne, ale tak znas ho :) snad v rotterdamu nabere jeste nejaky body, kluk usata
Reagovat
smazaný uživatel
no jo no:-)tak je fakt,že skutočne zaujímavé to bude až po Wimbledone:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já si myslím, že se Novak o to 2. místo zasloužil. Za něco ty body získal. My jsme samozřejmě všichni pod vlivem jeho neutěšeného zápasu s Tsongou. A taky pod dojmem z famózního Rogera. Jenže Roger je samostatná kategorie. A Novak je hodně mladý a ještě k tomu "cvok".
Reagovat
smazaný uživatel
jasné,samozrejme,že rebríček odráža výkony za posledný rok a je objektívný...skor som to myslel tak,že Djokovič mal už niekoľkokrát možnosť preskočiť trebárs Nadala a zatiaľ to vždy sám pokazil,včetně AO,kde mohol Tsongu poraziť v 3 setoch a bolo by hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, vždycky zakopne "před branami". Myslím si, že je to částečně mládím, ale možná, že je to už prostě takový jeho povahový rys. Dlouholetá stálice v první pětce, s drobnými výkyvy. Mě vždycky rozzuří k nepříčetnosti, když si to "podělá", protože, když má svůj den, a fakt hraje, tak se mi jeho hra hodně líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak určite sa na jeho hru dá pozerať,vždy si radšej pozriem jeho zápas než napr. Murrayho,ktorého vracanie loptičky na druhú stranu kurtu ma ozaj nebaví...ale zas mám pocit,že Djokovič sa tiež nijak výrazne nezlepšil odkedy vyhral svoj jediný AO titul a tak som si už našiel iných favoritov,ktorým pri Rogerovej neúčasti fandím či fandiť budem:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
brody, spis sem to myslela tak, ze jasne, ze si to zaslouzi, ale skoda, ze si k tomu vic nepomohlo sam, pamatuju si, jak myslim loni bo predloni v haburku bojoval s nadalem o dvojku, to byl zapas :-)
a o famaznosti rogera si myslim svy...
novak je super hrac, stejne jako andy, rafa, delpo, jen je jim cca o 6 min, nez rogerovi, tak uvidime, kam to dotahnou
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, na ten loňský zápas Djoka-Rafa se nedá zapomenout. Je fakt, že mlaďoši mají ještě všechno před sebou, těžko předvídat, co s nimi bude za pět let
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne, ze Roger muze ten Samprasuv rekord stihnout uz do Fo, pak totiz obhajuje dost bodu, ale ted by o to uz nemel prijit!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist