Dimitrov má druhý titul. V Acapulku zvládl i tříhodiné finále s Andersonem

2. 3. 2014, 09:43
Aktuality 32
ATP ACAPULCO - Grigor Dimitrov v Acapulku vybojoval svůj druhý titul z turnaje ATP. Dvaadvacetiletý Bulhar ve finále zdolal po třech hodinách boje Jihoafričana Kevina Andersona a ve světovém žebříčku se tak posune už na 16. místo.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

V Acapulku se po 20 letech nehrálo na antuce a první ročník turnaje na tvrdém povrchu měl favorita v dvojnásobném grandslamovém šampionovi Andym Murraym. Toho však v semifinále vyřadil Grigor Dimitrov, který nakonec celý týrnaj vyhrál.

Dvaadvacetiletý Bulhar v posledních třech dnech strávil na kurtu více než osm a půl hodiny, s fyzičkou ale zdá se už problémy nemá. Zdolal Enestse Gulbise, Murrayho a v sobotním finále i po tříhodiné bitvě Kevina Andersona.

Ofenzivně hrající Jihoafričan nastřílel 13 es a 46 vítězných úderů, jenže zároveň zahrál a 52 nevynucených chyb a sedm dvojchyb. Dimitrov v prvním setu odvrátil za stavu 4-4 tři brejkboly a i když vzápětí nevyužil dva setboly, tie-break ovládl. Ve druhé sadě ale přišel o podání a ztrátu 0-3 už nedohnal. Na rozdíl od rozhodující sady, v níž smazal manko 1-3. V osmé hře totiž poprvé v zápase prolomil soupeřův servis, ve zkrácené hře smazal minibrejk a po 2 hodinách a 58 minutách zvítězil 7-6 3-6 7-6.



Bývalý nejlepší junior světa Dimitrov tak od říjnového angažování trenéra Rogera Rasheeda vybojoval už druhý titul. Poprvé turnaj ATP vyhrál loni na podzim v hale ve Stockholmu, tento týden v Mexiku ovládl podnik kategorie ATP World Tour 500.

"Zvládl jsem tu několik velmi těžkých zápasů proti těžkým soupeřům a za to jsem velmi rád. Vyhrál jsem silně obsazený turnaj a teď už se těším na práci v dalších týdnech," komentoval Dimitrov, který zítra posunem na 16. místo světového žebříčku ATP vylepší své maximum.

Anderson minulou neděli v Delray Beach prohrál více než tříhodinové finále s Chorvatem Marinem Čiličem, i když neskrýval zklamání, snažil se zůstat pozitivní.

"Týden tady jsem si moc užil. Tohle je poprvé, co jsem hrál dvě finále během dvou týdnů. To je pozitivní, ale i tak je to pro mě těžké. Musím si z toho vzít to pozitivní, protože tohle vás může buď dostat dolů, nebo vám dodat více motivace... Dnes jsem měl jsem šance, jen jsem je nedokázal využít," řekl sedmadvacetieltý Anderson.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 1.454.365 dolarů)
sobotní výsledky (01. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Dimitrov (4-Bulh.) - Anderson (5-JAR) 7-6(1) 3-6 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Grigor je borec už jen z toho hlediska, že prcá Sharapovovou :-) :-) !!!
Reagovat
smazaný uživatel
A možno až po svadbe.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Jde vidět že od té doby co klátí Mařenu Šarapovovou tak se mu daří .
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že to přestěhování do USA před letošní sezonou mu jde k duhu.. :-)
Obrovská gratulace a jen tak dál!! :-))
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?v=494103400699414&set=vb.158307244279033&type=2&theater
Reagovat
Mayo
se-em aj jeho tajbrejky :D
Reagovat
PetaM
Tomáš zítra bude hrát exhibici v Hong Kongu :) Zahraje si proti Hewittovi :) V 19:30 tamního času ;)
Reagovat
Fandina
Nebude to na streamu? Docela ráda bych se na to podívala.
Reagovat
Fandina
zítra na Eurosportu a na streamu také viz odkazy
http://www.livesport.cz/tv/?date=2014-03-03&group=2
http://www.tennisform.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Grigorovi! Maruška to okomentovala stručně a jasně... :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/440023782577537024

A tady ještě obrázek ze semifinále, jak Kiki Mladenovic fandila Grigorovi. Kiki je tam, kde ukazuje ta modrá šipka... :)
https://pbs.twimg.com/media/BhqMf1ICIAEagRT.jpg
Reagovat
Karl
http://www.ibtimes.co.uk/international-premier-tennis-league-all-you-need-know-about-iptl-draft-dubai-1438485

Moc se na ni těším. Bude to určitě skvělé. Jen trochu nesouhlasím s rozdělením hráček do skupin. Už dneska se dozvíme, kdo s kým a za koho bude hrát. :-) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Me prijdou divne ty kategorie.
Reagovat
Sonja
Singapore: @AndreAgassi , @serenawilliams , @tomasberdych ,Hewitt,Rafter, @dhantuchova ,Bruno Soares, @NickKyrgios .
Mumbai Team: @RafaelNadal , Pete Sampras, @AnaIvanovic , @Gael_Monfils , @rohanbopanna , @MirzaSania ,Fabrice Santoro Bangkok Team: @andy_murray , @vika7 , @tsonga7 , @Charlymoya , Daniel Nestor, @FlipperKF
Dubai Team: @DjokerNole , @CaroWozniacki ,Goran Ivanisevic, @TipsarevicJanko ,Nenad Zimonjic, @mhingis ,Malek Jaziri
Reagovat
Sonja
Neoddělila jsem Bangkok team:-( To je guláš:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
A kde jsou ty ostatni, kteri tam byli v tech kategoriich? MAs nejaky zdroj, kde je to rozlosovane? Dik
Reagovat
Sonja
https://twitter.com/iptl
Reagovat
nitrotaj
V IW priorita vyklepnout mladýho a hned po něm dědka.
Reagovat
Sonja
Tak tak, Rafo, zdraví je až na 3.místě.
Reagovat
Fandina
Velká graulace Grigorovi. Super a mám radost. Od Stockholmu se mu daří. Tak držím palce a jen tak dál!!!!!!
Reagovat
J.M.
Rozhodně bych to neformuloval tak, že se mu od Stockholmu daří. Po Stockholmu uhrál čtvrtfinále v Basileji, třetí kolo v Paříži, druhé kolo v Brisbane, čtvtrfinále v Melbourne, druhé kolo v Rotterdamu a vítězství v Acapulcu. Jediné světlé body tam jsou Melbourne a Acapulco, jinak pořád velmi mdlé výkony jako po většinu kariéry. Teprve teď v Acapulcu (na rozdíl od toho Stockholmu, kde hrou taky nijak neoslnil) to začíná vypadat, že se opravdu začíná zvedat jako hráč - herně, fyzicky i psychicky. I komentátor to v zápase s Murraym komentoval ve třetím setu tak, že je vidět, jak Murray ví, že už má před sebou jiného, lepšího Dimitrova než když s ním hrával v minulosti. Snad konečně začíná naplňovat potenciál. Ale chce to ještě nadále zlepšovat.
Reagovat
Fandina
Grigor podle mě od Stockholmu dokázal, že umí, zjednodudšeně řečeno, vyhrávat turnaje. Zdálo se mi dřív, že měl dobře rozehraný zápas a najednou ho nedokázal dotahnout do vítězného konce a to je teď určitě lepší. Třeba s Andym jsem se dívala a Grigor otočil, i když to tak vůbec nemuselo být. A to na něm oceňuji a samozřejmě mám z toho velkou radost, i z jeho hry, i ta se mi zdá lepší, nejen že se mi hezky na jeho styl dívá, ale když na to příjde, zaútočí najednou sám a nečeká pořád na druhého. Spolupráce Rasheedem už má dva vybojované tituly a 16+ místo na žebříčku. Já jsem z Gríši nadšená. Jen tak dál!
Reagovat
Fandina
S Andym sice otočil, ale pak zase o vedení přišel ve třetím, ale oba TB vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle víkend se opravdu vydařil, po parádním souboji titánů v pátek se sešly tituly pro Rogera i pro Gríšu, jaký otec, takový syn :D jen tak dál, vypadá to na daleko zajímavější sezonu, než byla ta loni :)
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace Grigorovi, snad na tenhle úspěch naváže a do konce roku se dostane alespoň do TOP10, určitě na to má :-)
Reagovat
Sonja
"Dvaadvacetiletý Bulhar v posledních třech dnech strávil na kurtu více než osm a půl hodiny"...ještě v těch podmínkách tam:-O Klobouk dolů.
Reagovat
gigin
Souhlas. A to se mu nedávno vyčítala slabá fyzička. Asi zabral no.. Každopádně gratulka.
Reagovat
Sonja
Nole by si z něj měl vzít příklad:-D:-(
Reagovat
gigin
Z mladého smyka si brát příklad? Ať se porozhlédne, ale jinde :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Lítal tam jak motorová myš. A ta exhibiční šipka, kterou tam hodil a snad ještě v letu odehrál balón, to byl parádní hot shot.
Reagovat
Sonja
To je fuk, jestli je mladý nebo starý, jde o to, že evidentně maká.
Reagovat
J.M.
Tak první věc, kterou prý loni Rasheed udělal, když se s Grigorem plácli, bylo, že ho nahnal to tělocvičny. Vypadá to, že to byla chytrá volba pro tuhle fázi Grišovy kariéry, kdy ještě nemá takový rozsáhlý tým jako ti nejlepší. V Rogerovi má dva v jednom, tenisového i kondičního trenéra. Rasheed si na kondici hodně zakládá.

Tenhle turnaj byl pro něj pozitivní hlavně v tom, že už umí vyhrávat, a to i když nehraje dobře. Ve finále ho Kevin přehrával, Griša spíš jen vracel a ještě blbě, ale Kevin zase potvrdil, že v rozhodujících chvílích ho zrazuje hlava (stejně jako třeba tolikrát předtím s Berdychem). Ale v předchozích dvou zápasech Grišo občas ukázal i tenis, který jsem od něj dosud neviděl, agresivnější, razantnější z forhendu i bekhendu. Podle mě mu tenhle turnaj herně dal víc než rok tréninků, jako taková tenisová maturita, začínal místy konečně hrát jako špičkový hráč. Ve finále se sice vrátil ke své staré nemastné neslané hře, ale tam už asi opravdu hrála roli únava. Jenom doufám, že tu nálož zápasů neodnese zdravotně a bude v Americe fit. A že bude čím dál víc předvádět tu razantnější, agresivnější hru místo toho bezzubého pinkání. A hlavně ten bekhend, ten musí ještě tak o 200 procent zlepšit, to je pořád obrovská slabina. Zatím je to jen vracecí úder, a ještě hodně nejistý a chybový, tím jak k němu nechodí nohama.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist